Cole, aisku, galima tik apie kokius pirkimus cia kalbi. Tik teks palaukt, nes manisksi irgi badauja be kiausiniu, matyt vistu anie galai uzsalo nei vieno kiauso nepadeda, laukiam siltesniu oru. Vos tik turesiu desimtuka tau uzlaikysiu, susitarsim kaip atsiimt. Galesi isbandyti, nes mano anyta tom vistom jokio kombikormo neduoda, vien grudai darzoviu atliekos (bulves morkos kopustu atliekos nuo maistp gaminimo ir dirbtinu priedu berods kalcio kazkokio sulesina, kad lukstas butu stipresnis).
Tik va kazkaip su savo tevuku kazkada kalbejom apie ta vaiko alerija ir apie iausinius, tai tetis sake, kad dar vaikysteje atsimena vaiku is kiemo kurie irgi negalejo kiausu valgyti, o juk jokiu kombikormu nebuvo tuo metu dar. Taip ir pasimetus, bet vos nueinu i parduotuve tai ziuriu vieni kaiusiniai is Olandijos Nu neiko sau, kiti velniai zino kaip isreklamuoti, tipo vistos ten kazkuom lesinamos, nu bijau pirkt tai ir apsieinam kokias jau dvi savaites be kaiusiniu. Bet gryno kaiuso ir as nesu davus, vis kur imaisau tai i blyna tai i kotletuka, gryno nesiryztu duot.
Is pirktiniu pabandymui patarciau nebent putpeles kiausinuko tryni duot.
Siaip ne apie kaiusiniu o apie mesa biski, atsiminiau kad kazkodel alergiskiem vaikam negalima avienos. Galima duoti ozkienos, bet kazkada kai gavom ozio mesoso, tai nei patys nevalgem nei vaikui davem o sunim suserem, nu smarve neispasakyta.
Oi Eglek, tik nepradek keitineti misiniu, dar baisesne alergija ivarysi taip vaikui. Jei viena karta atpyle dar nereiskia kad misinys netiko, o ypac po 2 val, gal taip tiesiog skrandukas vaikui sustreikavo ir atpyle, maniskiuiu irgi taip kartais budavo, gal pavalges daugiau judejo tai is sutase vaika. O sudetis visikai tokai pati Aptamilo kaip tuttelio? Na aisku apart gefilus bakteriju ar ko ten. Nes Aptamil pepti nesu net akyse maciusi, naujove matyt.
Drambliuk na jei as keisciau tai i ta paty Tuttely kuris mums
tiko ir daugiau jokiu makalosiu.
Na gydytoja sake, kad Tutteli Peptidi ir Aptamil Pepti nu tipo abu
tokie patys. Ant sito aptamilio raso:pilnai subalansuotas specialios paskirties
misinys, kurio pagrinda sudaro trumpu grandininiu peptidai ir laisvos amino rugstys, be gliuteinoSudetis: ekstensyviai hidrolizuoti isrugu baltymai, gliukozes sirupas ir dar daug ten visko...
Tika su drauge pasnekejau, jos mergaite irgi alergiska, tai ji man sake
, kad klinikose su siuntimu daro nemokamai alerginy tyrima 15 alergenu,
tipo uzklijuoja kazkoky pleistriuka ir po keliu dienu reikia pasirodyti. Tu matai
dar kazka ir nemokamai daro? kazkaip maniau, kad visi tyrimai mokami
tiko ir daugiau jokiu makalosiu.
Na gydytoja sake, kad Tutteli Peptidi ir Aptamil Pepti nu tipo abu
tokie patys. Ant sito aptamilio raso:pilnai subalansuotas specialios paskirties
misinys, kurio pagrinda sudaro trumpu grandininiu peptidai ir laisvos amino rugstys, be gliuteinoSudetis: ekstensyviai hidrolizuoti isrugu baltymai, gliukozes sirupas ir dar daug ten visko...
Tika su drauge pasnekejau, jos mergaite irgi alergiska, tai ji man sake
, kad klinikose su siuntimu daro nemokamai alerginy tyrima 15 alergenu,
tipo uzklijuoja kazkoky pleistriuka ir po keliu dienu reikia pasirodyti. Tu matai
dar kazka ir nemokamai daro? kazkaip maniau, kad visi tyrimai mokami
Sveikos mamos,
kazkaip netycia aptikau jusu pokalbius ir labai apsidziaugaiu,nes daug naudingos info radau. Mano suneliui jau 4 men. Viduriuojam beveik nuo gimimo ir dar nepraeina. Maitinu pati, atrodo ir nieko kas alergizuoja jau 2 men nevalgau. Padare mums ismatu paseli ir rado didele disbakterioze, isaugo ir auksinis stafilokokas. sako sutvarkysim zarnyna praeis ir alergijos ir viduriavimai. gal kam is jusu buvo disbakterioze? Be to ar man galima nors kartais gamini su margarinu pavartot? ar jame yra karves pieno?
Patarkit ka jus smaliziavot maitindamos ,nes be saldumynu sunkiai sekasi.
kazkaip netycia aptikau jusu pokalbius ir labai apsidziaugaiu,nes daug naudingos info radau. Mano suneliui jau 4 men. Viduriuojam beveik nuo gimimo ir dar nepraeina. Maitinu pati, atrodo ir nieko kas alergizuoja jau 2 men nevalgau. Padare mums ismatu paseli ir rado didele disbakterioze, isaugo ir auksinis stafilokokas. sako sutvarkysim zarnyna praeis ir alergijos ir viduriavimai. gal kam is jusu buvo disbakterioze? Be to ar man galima nors kartais gamini su margarinu pavartot? ar jame yra karves pieno?
Patarkit ka jus smaliziavot maitindamos ,nes be saldumynu sunkiai sekasi.
QUOTE(eglek @ 2005 03 10, 11:22)
Na nieko naujo nedaviau, tik vakar kai viriau darzoviene
su triusiena pirma kart idejau ir truputy kalafioro,bet turbut nuo jo negalejo
.. kaip manai?
su triusiena pirma kart idejau ir truputy kalafioro,bet turbut nuo jo negalejo
.. kaip manai?
Arvydui tai tikrai nuo kalafijoro ir brokolio viduriai gerokai palaisvėdavo. Nu bet napasakyčiau, kad viduriuodavo . Tai gal ir jums taip ? Bijau subalamutint .
as tai kol bandziau misiny jokiu alergizuojanciu neduodavau produktu:
daviau ryzius,avizinius drinbsnius, triusiena, bulve.. Spesi su grikiais manau
veliau, kai atsirinksi misiny.
daviau ryzius,avizinius drinbsnius, triusiena, bulve.. Spesi su grikiais manau
veliau, kai atsirinksi misiny.
QUOTE(klumpele @ 2005 03 10, 12:35)
ka tik uzsivedziau maisto dienorasti, drambliuk o kiek laiko reikia pildyti ta dienorasti , pakanka poros savaiciu ar menesio?
Na, bent jau mums kokių trijų mėnesių prireikė, kol viską išsiaiškinom. Matai, jį išberdavo tik po trijų-keturių dienų. Tai kol susigaudėm .
Jeigu jums irgi lėto tipo alerginės reakcijos, tai prireiks daug daug kantrybės sprendžiant "galvosūkius" , o jei greito tipo alerginės reakcijos, turėtų manau mėnėsio užtekti. Sėkmės .
Perku suaugusiems skirtus dribsnius: ryziu, aviziniu dribsniu, ziuriu kad
butu smulkiausi,tokie kur virti reikia 1-3 min, nieko nesmulkinu, isverdu ir vsio..
Del misinio kartumo, na man jie nejkartus, tik siaip neskanus,pries tai
mano mazius gere su HA raidele misiny tai man jis buvo slykstesnis, vaikas
is pradziu pasirauke pasirauke, bet kur dings dabar geria kury bepaduociau..
Tutteli PEPPTIDI 400 gr apie 37 lt
Aptamil peppti 450 gr 36 lt
Vaziuoju pirkti Tutteli pepptidi tai Aptamili pepti galiu kam nors atiduoti,
nunaudota 4 valgymams, beje as Garliavoj.
butu smulkiausi,tokie kur virti reikia 1-3 min, nieko nesmulkinu, isverdu ir vsio..
Del misinio kartumo, na man jie nejkartus, tik siaip neskanus,pries tai
mano mazius gere su HA raidele misiny tai man jis buvo slykstesnis, vaikas
is pradziu pasirauke pasirauke, bet kur dings dabar geria kury bepaduociau..
Tutteli PEPPTIDI 400 gr apie 37 lt
Aptamil peppti 450 gr 36 lt
Vaziuoju pirkti Tutteli pepptidi tai Aptamili pepti galiu kam nors atiduoti,
nunaudota 4 valgymams, beje as Garliavoj.
QUOTE(mazis @ 2005 03 10, 13:31)
papasakokit nuo keliu menesiu savo alergiskiem leliam pradejot duot papildomai maisto, koki ir kaip sekesi. nors mums tik 4 men bet daktare liepe jau pradet ragaut darzoves. labai bijau, nes maniski labai beria o dar ir viduriuojam.
aciu
aciu
Čia kokia daktarė taip liepė? Gal pediatrė ? Lėkit greičiau pas alergologę .
QUOTE(mazis @ 2005 03 10, 10:06)
Be to ar man galima nors kartais gamini su margarinu pavartot? ar jame yra karves pieno?
Margarine riebalai tik augaliniai, gali drasiai vartot. Kazkas cia dar klause, ar galima pienui alergishkam vaikui duot sviesto,- manau, tokiam geriau duoti sviesto be baltymu (ghi),- pasigaminti paprasta,- islydyt dideli gabala sviesto ir ishkaitint,- virdami baltymai 'lips i virshu",- juos paprasciausia nugraibyti.Susipilt i stilklainiuka (drumzles nukosht) ir vartoti Tiesa, jis bus skystas,bet koshems paskanint labai tiks
QUOTE(undine @ 2005 03 10, 12:10)
Mamos o koki naudojat krema odos drekinimui? noreciau kuo riebesnio,nes nespeju tept,as dabar naudoju Excipial krema,jau baigima ir dabar suku galva kuri pirkt,ar Weledos firmos su medetkom,ar Essex ar koks ten yra ,patarkit
sunus vis pasikaso kojyte,sakau parodyk kas yra,o pasiziuriu kojyte,paskui ir pilva paziurejau,visas isbertas tokiais smulkiais spuogeliais ,bet ne raudoni,is toli ju visai nesimato,kuno spalvos jie,ir dar zandukas vienas lyg parausta,lyg praeina..susinervavau ,bet gal sakau cia zasies ta oda,nes pas mane jinai yra,nieko nebesuprantu,o jam 4 metai,reik eit gal parasyt alergologei
sunus vis pasikaso kojyte,sakau parodyk kas yra,o pasiziuriu kojyte,paskui ir pilva paziurejau,visas isbertas tokiais smulkiais spuogeliais ,bet ne raudoni,is toli ju visai nesimato,kuno spalvos jie,ir dar zandukas vienas lyg parausta,lyg praeina..susinervavau ,bet gal sakau cia zasies ta oda,nes pas mane jinai yra,nieko nebesuprantu,o jam 4 metai,reik eit gal parasyt alergologei
Jei nori riebesnio, tai Essex ir Excipial geriau. Nors man jie nepatinka
O jei Essex jums tinka, tai neshvaistyk pinigu ir nusipirk elementaru medicinini vazelina,- essex sudetyj yra tik vazelinas ir siek tiek parafino. Excipial, man rodos, panasiai. Man Weledos aliejus pats geriausias
O smulkus odos spalvos spuogeliu berimas ir mums buvo,- tai alerginis berimas. Pasiziurek ar nepatines shalia to vaikas (aplink akytes aishkiausiai matytusi).
QUOTE(undine @ 2005 03 10, 14:10)
Mes Bephanten kremą daugiausiai naudojom, tik brangiai išeina, bet kad mums labai tiko . Dar Essex plius vienu metu. O dabar tai tik po maudynių su Balmandolio aliejuku ištepu .
Jei bėrimas atrodo lyg būtų manų kruopų po oda paberta, tai tada alergija .