Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 03 09, 14:07)
Ryziams ir avizoms vaiaki buna alergiski individualiai (reti atvejai), taip kad gali sias kruopas bandyti ir ziureti ar tiks, bet visu pirma pries duodama betkoki naja produkta palauk kol alergine reakcija praeis, o tik tada bandyk ka nauja. Jei pav dabar keiti misini, tai savaite laiko nieko naujo neivedinet.
Dar galit bandyt pas alergologa daryt odos meginius.

taip ir darysiu smile.gif nezinau ar ne per anksti dziaugiuosi bet jau po pirmo maitinimo naujuoju misiniu, mantes zandai neberaudoni smile.gif o tai mums jau labai gerai smile.gif nes po kiekvieno maitinimo jos zandai tiesiog degdavo sad.gif
nu tfu tfu tfu kad tik neprisikalbeti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2005 03 09, 13:01)

norejau Rimi nusipirkti "tutteli pepti", bet neradau g.gif  taigi teko rinktis pepti junior.

Aš irgi Tutteli peptidi neberandu Rimi sad.gif . Kažin kodėl nebeatveža? Gal neapsimoka, bet tuo būtų sunku patikėti g.gif . Mes irgi dabar turim jo specialiai į Eurovaistinę važiuot. O taip buvo patogu, mums Rimi prie pat namų.

Aš dar čia prisiminiau svarbų dalyką, kad pirmos kartos antihistamininiai vaistai (pvz. Tavegilis) slopina imunitetą verysad.gif (Zyrtek - antros kartos ir jis tipo neslopina, bet girdėjau, kad ne visiems padeda sad.gif ), todel jais piktnaudžiaut nereikėtų. O ir iš viso manau, kad juos gert naudinga tik tiems vaikučiams, kuriems bėrimus niežti, kasosi, nes šie vaistai nuima niežėjimą.
Mūsų sūnui neniežtėdavo, tai ir nedavėm, kam apkrauti kepenukus ir vaiką slopinti, jei jam tie bėrimai buvę nebuvę.
Atsakyti
Aptamil Pepti ir Tutteli Pepptidi dazniausiai randu pirkti Euro vaistinese.
Cia Kaunietems: triusienos buna pirkti Urmo bazes mesos turguj.
Del to skandalo vietoj Tuttelio Pepptidi dabar duodu Aptamil Pepti, ziuresiu
kaip reguos,kol kas viskas normaliai.. (tpfu..tpfu ..tpfu...)
Atsakyti
Jezau Klumpele, pamirks ozkos piena, jokiu budu jo neduok, blin per ji as norejau savo galva i siena dauzyt, kam vaika tokiom kanciom skyriau. Tik ne ozkos pienas schmoll.gif
Eglek, nu o tu ko supanikavai, juk skandalas buvo su Gefilus misniais, o tutteli pepttide cia nieko detas.

O del vaistu tai nei Zyrtec nei Claritine mano vaikui niezulio nenuime, dabar jei tik pamatau kokia umia reakcija (labai retai tai buna) tai suduodu iskarto 1/2 tavegyl ir viskas greit praeina, bet mano vaikis jau nemazas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2005 02 19, 00:50)
Vajetau, ka reiskia 6,7 klase? Pas mus buvo maximum 4 klase, o zuvis ir pienas sukelia zaibiska alergine reakcija, uztenka prisiliesti. Tai kas buna, jei 7 alergijos klase?.. schmoll.gif

Manau, kad mamytė čia kalbėjo apie IgE kiekį vienetais. Jei IgE nuo 0 iki 11, alergijos klasė vertinama kaip nulinė. Alergijos klasių yra tik keturios wink.gif .
Atsakyti
[quote=*Drambliukas*,2005 03 09, 14:39]
Jezau Klumpele, pamirks ozkos piena, jokiu budu jo neduok, blin per ji as norejau savo galva i siena dauzyt, kam vaika tokiom kanciom skyriau. Tik ne ozkos pienas schmoll.gif

viena forumiete sake kad jos vaikiukas buvo alergiskas pienui, ir nerado jokio tinkamo misinelio, (aisku uz 180lt, gal ir butu tikes, bet kas ji ipirks?) tai ji dave ozkos pieno, ir kaip bebutu keista jos vaikas is raudono pavirto i balta, tai yra berimai praejo g.gif uztai ir klausiu, ar cia visiems vaikams padeda tas ozkos pienas, ar cia isskirtinis atvejas?
Atsakyti
Kazkada maciau zurnale straipsny-kaip uzauginti nealergiska vaika,
tik deja tada man jis buvo neaktualus ir as i jy nekreipiau demesio,
gal ten ir naudingos info buvo g.gif

mamos o kalakutiena irgi prie tu geru mesu priskiriama?, nes kolkas
duodu tik triusiena ir nesumastau kuo dar cia payvairint.

Klumpele rasai, kad po vieno maitinimo berimas blyskesnis,pas
mus tai berimas nebuvo didelis ir tai tik per menesy praejo schmoll.gif
Atsakyti
Oi mano parasas visas klaidina, laukiasi mano sesuo smile.gif

Kalakutiena sakoma nealergizuoja, bet velgi individualiai. Pirktines is parduotuves nesiryzau duoti, nes teko susidurt su tais masinaiias kalakutu auginimo principais, taigi net sau neperku. Velgi mums pasiseke, mociute vardan alergisko anuko uzaugino kelis kalakutus. NOrs velniai zino, zmones perka valgo ir nemirsta, tik man jie kazko nepatrauklus ir tiek. Kaip ir triusiai Maximoj ax.gif

Apie mita, kad jei pirmas vaikas alergiskas kitas bus sveikas esu girdejus, bet tik pasijuokt norisi. Nesamone tai, priesingai jei pirmas vaikas alergiskas, tai mamos turi taip upintis nestumo metu ir vos gimus vaikuciui kad antra karta tos alergijos pevyktu isvengt. Buna aisku, kad po alergisko vaiko gimsta sveikas ir nieko nesistengiant, bet retai. Pati nestuma planuosiu taip, kad isvengciau jo metu savo alergijos kuri buna pavasari, taigi planavimui turiu tik trejeta vasaros menesiuku, gal ir reiks ka paplanuot mirksiukas.gif
Atsakyti
Neprisimenu kur skaiciau,kad jei mamai ir buna alergija nestumo
metu,labai maza tikimybe, kad vaikui ji bus perduota, ten kazkaip
per placenta tie alergenai sunkiai perduodami. Nu kazkas tokio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2005 03 09, 16:46)
o kur tada nusipirkti normalios neprifarsiruotos chemikalais mesos jei neturi mociusiu kurios augina ar pazystamu g.gif

Cia klausima i kuri atsakymo turbut ir nera. Liudna, bet isties parduotuviu lentynose rast sveiko maisto sunku. Va maximoje vis pirkdavau Is sveikuoliu lentynu tokius obuoliu traskucius, uzrasyta ar tai Sveikas pradas" kazkas pan, net nesusimasciau kad cia bus ne lietuviska produkcija, kol atsitiktinai akis uzkliuvo, jog pagaminta Kinijoje doh.gif Dauguma maista sau ir vaikam perka parduotuvese ir nieko (nors neaisku kaip nuo tokio maisto mes jausime po poros desimciu metu), o tiem kurie turi kaimus manau esant tokiai situacijai parduotuvese, labai pasiseke. Dieve kai suzinojau, kad rast lietuviskos jautienos turguj (nekalbu apie parduotuve) retenybe, apakau. Ot tau ES.

O juk butent del aplinkos tarsos ir nesveiko maitinimosi alergisku vaiku skaicius tik auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drambliukas*: 09 kovo 2005 - 16:51
Mano tevai gyvena miestely, tai ten per kaimynus paklausinejus
randu pas ka nusipirkti kalakutienos,triusienos. Ji gal geresne
nei pirktine. g.gif Drambliuk kazkur minejai,kad ir kiausiniai aisku jau
cia vyresniems vaikams,irgi turi buti is vistu ne kombikormais
sertu-tai tokiu mano tevai uzaugina.
Atsakyti
aciu Drambliuk uz receptuka mirksiukas.gif ,reiks ieskot stirnienos dabar tik doh.gif
as tai nebezinau,ar reaguot labai smarkiai ar ne i ta musu vadinama alergija..visada viskas buvo gerai,nieko nebere,po biskuti davinejau ir blyno,ir sausainio,bet va praeita savaitgali palikau mazaja anytai,tai pasiemiau,o po paros zandukai paraudo,bet vos vos,ir pilvukas siurkstesnis pasidare,anytai buvau idejus sausainiu,o ta pagalvojo kad cia dovilei ir sumaitino visus blink.gif doh.gif ,tai va tas didelis kiekis ir subalamutijo viska dabar,bet taisosi jau lyg tais..
musu alergologe sake labai nepaisyt,viska bandyt po biskuti,nes rasiau kad mes tipo tik kruopoms alergiskos esam,geriam piena,valgom jogurtus,varske thumbup.gif ,labai sunku kai didesnis brolis laksto ir vis vizgina jai po nosim ar tai sausainiu,ar tai saladainiu biggrin.gif
Atsakyti