Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Degutė @ 2006 02 13, 11:33)
Mes tai šampūną naudojam Sebamed. Tinka abiems vaikams, tai ir nekaitalioju.
Šiemet einant į lauką vaikų netepu jokiais kremais. Tik lūpas/nosį mažiui patepu savo lūpų vazelinu, didžkiui tik lūpas. Ir nieko, nenušąla. Aišku, prie -20 mes niekur neinam, bet prie -10 gerai. Anksčiau tepdavau riebiu kremu Essex, tai žandai po lauko būdavo skaisčiai raudoni, dabar gal net mažiau, nebent sukaista.

g.gif ane, nu mano vaikiui is lauko grizus nebuna skaisciai raudoni, bet kai grizta is lauko ir pavalgo, va tada kokie buna doh.gif
sakyciau,kad nuo valgymo, bet schmoll.gif , nes buna ta vieninteli maitinima taip, o as ir essex tepu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiling @ 2006 02 13, 13:16)
na kiek as zinau, tai jei alergiskas kudikis primaitinimas misinuku, iprasta misinuka reiktu keisti keisti i gydomaji misini (Aptamil Pepti, Peptidi Tutteli)

bandėm ir APTAMIL2, ir APTAMIL HA2 ir gale visko APTAMIL PEPTI, bet dėmelė nenyko ir vis tai sužydėdavo, tai aprimdavo... Užtai gydytojai rekomendavo išimti mišinuką visai ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif gal galite poasakyti kokius tyrimus atlieka alergologojos centre? koks buna tas pirmasis vizitas?

maniškį beria tokiomis sausomis dėmelėmis, kojas... nebegaliu jau spėlioti nuo ko, tad galiausiai užsiregsravau pas gydytoja, bet.... maniškis paniškai bijo gydytojų, net bijau pagalvoti, kaip aš ten jį išlaikysiu doh.gif tad noriu suzinoti, kam reiketu ruostis....
Atsakyti
QUOTE(Saula* @ 2006 02 13, 16:52)
Sveikos mergaites  4u.gif  gal galite poasakyti kokius tyrimus atlieka alergologojos centre?  koks buna tas pirmasis vizitas?

Maniškiui nei per pirmą, nei per antrą vizitą jokių tyrimų nedarė. Užtai iš karto išrašė vaistų - Ketotifeno ir liepė girdyti (neklausiau ax.gif ). Tais kartais tik apžiūrėjo išbertas vietas ir daug klausinėjo apie tai, ką valgom, kaip reaguoja, aiškinosi, kas giminėj kokią alergijos formą yra turėjęs, būrė kas galėtų alergizuoti (tuo metu vaikas jau kaip ir nereikalingas - jei yra tėtis, gali eiti). Tik kai pradėjau reikalauti tyrimų, pasiūlė mokamus iš kraujo. Bet aš užsimaniau nemokamų - odos lopo - lėto tipo reakcijai nustatyti, nes iš kraujo, girdėjau, nėra labai tikslūs. Tai paguldė į ligoninę, nes tik ten juos atlieka. O iš kraujo mūsų atveju ir nieko būtų neparodęs, nes kažkokių tais ten imunoglobulinų, rodančių stiprų įsijautrinimą, nebuvo (mes alergenų vengėm, neturėjom labai stiprių bėrimų). Dar darė įbrėžimus ant nugaros (didesniems ant rankos daro) greito tipo reakcijai nustatyti.
Atsakyti
paziurejau i slapux parasa, tai metu jos mergyte buvo tik kiek virs 9kg, o maniskis 5,5men 8,5kg, tai kas metu bus blink.gif
nu cia biski ne i tema, nepykit blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
dar norėčiau paklausti mamyčių pagavusių produktus sukeliančius vaikučiams alergiją, ar visiškai praeina visi odos "negalavimai"?

o dėl svorio lotuliukas.gif nėra reikalo nei džiūgaut nei stėbėtis, nes tai tiek individualu ir būna augant viskas po kelis kartus apsiverčia, o be to dar tėvelių gabaritai juk nestandartiniai visų
Atsakyti
QUOTE(Smiling @ 2006 02 13, 12:16)
na kiek as zinau, tai jei alergiskas kudikis primaitinimas misinuku, iprasta misinuka reiktu keisti keisti i gydomaji misini (Aptamil Pepti, Peptidi Tutteli)
o mamytes, kokius sampunus, kuno prausimo priemones naudojat g.gif , nes as turiu itarima, kad mano Joriukui netinka sampunas unsure.gif  vakar isploviau galvyte ir vel siandien siek tiek paraude ploteliai po plaukuciais, nors jau buvo praktiskai pranyke unsure.gif

Tindi šampūną su ramunėlėmis ir Tindi vaikišką muilą jautriai odai thumbup.gif Maniškę nuo Bubchen šampūno ir Sebamed žalio muilo bėrė verysad.gif , tai perėjom prie lietuviškos produkcijos ir ja tikrai nenusivylėm mirksiukas.gif
Atsakyti
Smilling, o tu neįtari morkų?- juk tai viena iš labiausiai alergizuojančių daržovių. Daug nekaltesni yra moliūgas, cukinija, kalafioras...
Nepamenu, kažkurios mamos vaiką išbėrė nuo džiuvėsėlio... tai nebūtinai alergija kviečiams, juk džiuvėsėliai būna išmirkyti piene, arba ten pridėta pieno miltelių...(senai skaičiau etiketę, nebepamenu).
MAMOS, SKAITYKIT ETIKETĖSE "SUDĖTĮ" NORS IR PAČIŲ NEKALČIAUSIŲ PRODUKTŲ!!! PAMATYSIT KO NEMAČIUSIOS IR NET NEĮTARIAT ...doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dadu @ 2006 02 13, 20:50)
Smilling, o tu neįtari morkų?- juk tai viena iš labiausiai alergizuojančių daržovių. Daug nekaltesni yra moliūgas, cukinija, kalafioras...
Nepamenu, kažkurios mamos vaiką išbėrė nuo džiuvėsėlio... tai nebūtinai alergija kviečiams, juk džiuvėsėliai būna išmirkyti piene, arba ten pridėta pieno miltelių...(senai skaičiau etiketę, nebepamenu).
MAMOS, SKAITYKIT ETIKETĖSE "SUDĖTĮ" NORS IR PAČIŲ NEKALČIAUSIŲ PRODUKTŲ!!! PAMATYSIT KO NEMAČIUSIOS IR NET NEĮTARIAT ...doh.gif  doh.gif  doh.gif

schmoll.gif jis pats ju tyrele gauna, tai jau butu taip isbere, jei jos kaltos, nes vakar 125g sukapojo ir nieko
o be to, ZALIOS MORKOS didelis alergenas, termiskai apdorojus, ju alergiskumas prilygsta bulvems, cia ne mano ismislas, cia alergeloge taip sake
Raganele, mano drauges sunelis buvo alergiskas baltymams, bet demeles nedingo net nutraukus ju vartojima schmoll.gif , dingo tik patepus silpnu hormoniniu tepaliuku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dadu @ 2006 02 13, 21:50)

MAMOS, SKAITYKIT ETIKETĖSE "SUDĖTĮ" NORS IR PAČIŲ NEKALČIAUSIŲ PRODUKTŲ!!! PAMATYSIT KO NEMAČIUSIOS IR NET NEĮTARIAT ...doh.gif  doh.gif  doh.gif

sutinku. Kai prisinešiau literatūros, ir kai prisiskaičiau apie visokius priedus ir E, ir kai pradėjau etiketes produktų esančių šaldyuve skaityti, tai net akys ant kaktos stojosi doh.gif košmaras, ką mes valgom šiais laikais.
mes vakar norėjom kad dermatologė mus apžiūrėtų, nes mūsų visas kūnas išbertas. Tai nepriėmė, sakė, tikrai ne mano specializacija, tikrai alergologo. Tai vėl kitą savaitę eilinį kartą eisim pas alergologą ax.gif

Tiesa, mums vietoj pieno patardavo duoti kefyrą, nes sako, kad jis tikrai ne toks alergizuojantis. Ir dar atradau biorūgpienį. Tai šitą vaikas geria vietoj pieno, tfu tfu tfu kol kas nieko blogo nematau.
Atsakyti
QUOTE(Smiling @ 2006 02 13, 20:20)
paziurejau i slapux parasa, tai metu jos mergyte buvo tik kiek virs 9kg, o maniskis 5,5men 8,5kg, tai kas metu bus blink.gif
nu cia biski ne i tema, nepykit blush2.gif  4u.gif

bigsmile.gif Pas ją kaulai tuščiaviduriai lotuliukas.gif natūroj tai nebloga pampūška tongue.gif

mamos, ar ne per greit tikitės rezultatų sulaukt smile.gif Nutraukėt paprastą mišinį, perėjot prie HA (kuris absoliučiai neveiksmingas alergiukams), staigiai pakeičiat į Peptidi ir iškart norit kad efektas būtų tongue.gif Tikrai ne savaitė ir ne dvi praeis, kol organizmas išsivalys 4u.gif Atsisakius alergizuojančių produktų, ty tų kurie potencialūs alergenai - mano pupa jau atrodo thumbup.gif jokių bėrimų nebėr thumbup.gif racionas gerokai platesnis thumbup.gif Tikiu, kad ir jūsų kleckiukai išaugs iš šitų bėdų 4u.gif To labai labai linkiu 4u.gif
O ten kuriems dėmelės laikosi - ar ne geriau porą kartų silpno hormono būtų užtept g.gif

kažkuri rašėt apie zyrteką, kad nėr labai jis gerai g.gif gal galit pasidalint kuom jis blogiukas ax.gif Nes tai pagr mano ir sūnaus tabletukės unsure.gif
Atsakyti
aciu visoms i mano klausima del maisto produktu atsakiusioms 4u.gif

saldyti brokoliai ir kalafiorai - pirktiniai, bet jei dar ir ju nevartoti, tai visai jokiu darzoviu nelieka.. g.gif
spanguoles ir melynes - savos smile.gif

maziui klinikose dare lopo meginius (atrodo, taip vadinasi.. g.gif ) - ant nugarytes klijavo sudziovintu maisto produktu miltukus, uzklijavo pleistriukais ir po 2 dienu vel ejom ziureti, kas sureagavo. siaip lyg apie 30 produktu deda, bet kadangi mano pypsiukui buvo isberta nugaryte, tai ant svariu vieteliu dejo tik tuos produktus, kuriuos tuo metu vartojo.
sureagavo: kvieciai, avizos, rugiai, bulve, morka, soja (sitos niekada ir nevartojom, siaip uzdejo), kiausinio baltymas lyg truputi.
aisku, kaip ir visu tyrimu, taip ir sito tikslumas juk ne 100%.

kadangi sureagavo rugiai, tai ilga laika ju nevartojom, valge tik ryzius ir miezius. bet paskui as kazkaip pagalvojau (kadangi vis tos demes paryskedavo), o ir ciatemoj kazkuri raset, kad ilga laika pavartojus kazkokio produkto, jis gali imti alergizuoti, nors pradzioje to nebuvo. tai vat emiau ir tuos miezius "pasalinau", vietoj to rugius verdu, nes juk vien ryziais vaiko nemaitinsiu. doh.gif

nors pieno baltymas ir nesureagavo, bet pieno ir toliau neduodu, tik kefyra. del varskes surio - mums klinikose dave tokia "atmintine" - su maisto produktais, kurie alergizuoa daznai, o kurie - retai. tai va, varskes suris kazkodel irasytas prie tu RETAI alergizuojanciu. cia tai man nelabai aisku, nes juk varskes suris - tai suslegta varske, kuri yra prie DAZNAI alergizuojanciu g.gif bet kadangi siaip ar taip tos bjaurios demes visiskai nenyksta, tai nors kazkuo emiau ir papildziau vaiko valgiarasti - nes jau tas pats per ta pati beveik metai laiko - doh.gif doh.gif beje, ir nepastebejau, kad uzvalgius to surio demes pasidarytu negrazesnes.. beje, dar kartais isverdu kalcinuota varskyte - cia irgi alergologai primygtinai siulo, nes tipo ir kalcio juk daug. tai ir padarau kartais, gal dazniau reiketu.. blush2.gif

visi alergologai sako, kad spanguoles, bruknes, melynes ir raudonieji serbentai, nors ir budami spalvoti, nealergizuoja - tipo, tai vieninteles uogos (dar geltonieji serbentai), kurias alergiski gali valgyti drasiai. tai mes ir valgom.. ax.gif

atsiprasau, nepamenu, kuri raset del mesytes.. blush2.gif tai va, mes dabar pradejom valgyti butent kiauliena del to, kad versiena yra prie daznai alergizuojanciu (tai jos del to ne nebandem), o jautiena - jei vaikas labai jautrus tam baltymui, kuris yra versienoj, tai gali netikti ir jautiena. as, aisku, nezinau, ar jis jam jautrus, bet bus dar laiko suzinoti, todel is pradziu tai, kas maziau rizikinga, pabandysiu.. mirksiukas.gif
o kur jus perkat triusiena??? nes as Kaune jos nerandu!!! verysad.gif viena karta pirkom, o po to - dingo doh.gif

beje, raset apie tai, per kiek laiko organizmas issivalo nuo alergeno, nutraukus jo vartojima. kai as po kokio menesio grieztos dietos gydytojai pasiskundziau, kad vis tiek tie berimai neisnyko visai, tai ji mane "nuramino", kad organizmas gali valytis PUSE METU!!!!!!!!!!! doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirksniukas: 14 vasario 2006 - 15:51