aciu visoms i mano klausima del maisto produktu atsakiusioms
saldyti brokoliai ir kalafiorai - pirktiniai, bet jei dar ir ju nevartoti, tai visai jokiu darzoviu nelieka..
spanguoles ir melynes - savos
maziui klinikose dare lopo meginius (atrodo, taip vadinasi..
) - ant nugarytes klijavo sudziovintu maisto produktu miltukus, uzklijavo pleistriukais ir po 2 dienu vel ejom ziureti, kas sureagavo. siaip lyg apie 30 produktu deda, bet kadangi mano pypsiukui buvo isberta nugaryte, tai ant svariu vieteliu dejo tik tuos produktus, kuriuos tuo metu vartojo.
sureagavo: kvieciai, avizos, rugiai, bulve, morka, soja (sitos niekada ir nevartojom, siaip uzdejo), kiausinio baltymas lyg truputi.
aisku, kaip ir visu tyrimu, taip ir sito tikslumas juk ne 100%.
kadangi sureagavo rugiai, tai ilga laika ju nevartojom, valge tik ryzius ir miezius. bet paskui as kazkaip pagalvojau (kadangi vis tos demes paryskedavo), o ir ciatemoj kazkuri raset, kad ilga laika pavartojus kazkokio produkto, jis gali imti alergizuoti, nors pradzioje to nebuvo. tai vat emiau ir tuos miezius "pasalinau", vietoj to rugius verdu, nes juk vien ryziais vaiko nemaitinsiu.
nors pieno baltymas ir nesureagavo, bet pieno ir toliau neduodu, tik kefyra. del varskes surio - mums klinikose dave tokia "atmintine" - su maisto produktais, kurie alergizuoa daznai, o kurie - retai. tai va, varskes suris kazkodel irasytas prie tu RETAI alergizuojanciu. cia tai man nelabai aisku, nes juk varskes suris - tai suslegta varske, kuri yra prie DAZNAI alergizuojanciu
bet kadangi siaip ar taip tos bjaurios demes visiskai nenyksta, tai nors kazkuo emiau ir papildziau vaiko valgiarasti - nes jau tas pats per ta pati beveik metai laiko -
beje, ir nepastebejau, kad uzvalgius to surio demes pasidarytu negrazesnes.. beje, dar kartais isverdu kalcinuota varskyte - cia irgi alergologai primygtinai siulo, nes tipo ir kalcio juk daug. tai ir padarau kartais, gal dazniau reiketu..
visi alergologai sako, kad spanguoles, bruknes, melynes ir raudonieji serbentai, nors ir budami spalvoti, nealergizuoja - tipo, tai vieninteles uogos (dar geltonieji serbentai), kurias alergiski gali valgyti drasiai. tai mes ir valgom..
atsiprasau, nepamenu, kuri raset del mesytes..
tai va, mes dabar pradejom valgyti butent kiauliena del to, kad versiena yra prie daznai alergizuojanciu (tai jos del to ne nebandem), o jautiena - jei vaikas labai jautrus tam baltymui, kuris yra versienoj, tai gali netikti ir jautiena. as, aisku, nezinau, ar jis jam jautrus, bet bus dar laiko suzinoti, todel is pradziu tai, kas maziau rizikinga, pabandysiu..
o kur jus perkat triusiena??? nes as Kaune jos nerandu!!!
viena karta pirkom, o po to - dingo
beje, raset apie tai, per kiek laiko organizmas issivalo nuo alergeno, nutraukus jo vartojima. kai as po kokio menesio grieztos dietos gydytojai pasiskundziau, kad vis tiek tie berimai neisnyko visai, tai ji mane "nuramino", kad organizmas gali valytis PUSE METU!!!!!!!!!!!
Kur beeitum - nesvarbu, koks oras bebūtų, - visada su savimi pasiimk savo nuosavą saulę