kažkaip pamiršau pas alergologę paklausti, gal kas žinot, per kiek vidutiniškai laiko vaiko organizmas apsivalo nuo varto produkto (kada matosi pagėrėjimas vizualiai). nes bandau po vieną alergeną išimti iš meniu.
Papildyta:
va ir dar klausimėlis ar bandėt kas vietoj paprasto pieno vaikui duoti sojos pieną ir nuo kokio amžiaus.
įtariu kad aš šitam skyrelyje labiausiai nesusipratusi
sveikos mamytes,
jungiuos ir as prie jusu. Mano suneliui ta pati problemele. Is stipriai alergizuojanciu produktu nevartoju jau nieko, todel nesusigaudau, kame problema.
Turim namie kate, kuria vyras spyriojas isvezt, mazdaug 'as skaiciau, kad daug vaiku taip buna ir praeis' O man ramybes nera, nes demeles kiek betepliociau arba atsiranda kitose vietose arba kiek reciau tepant vel atsinaujina.
Nevalgau jau pieno produktu, ryskiaspalviu vaisiu ir darzoviu, grikiu,kakavos, zuvies, vistienos, makaronu, sojos, nuo siandien ir kvieciu, aisku ir citrusiniu nevalgau
turbut man butu lengviau surasyt, ka valgau pakeiciau ir vaiko prausimo priemones visas, skalbiu viska su neutral, net musu patalyne ir rubus ir negereja jam, nors tu ka
jungiuos ir as prie jusu. Mano suneliui ta pati problemele. Is stipriai alergizuojanciu produktu nevartoju jau nieko, todel nesusigaudau, kame problema.
Turim namie kate, kuria vyras spyriojas isvezt, mazdaug 'as skaiciau, kad daug vaiku taip buna ir praeis' O man ramybes nera, nes demeles kiek betepliociau arba atsiranda kitose vietose arba kiek reciau tepant vel atsinaujina.
Nevalgau jau pieno produktu, ryskiaspalviu vaisiu ir darzoviu, grikiu,kakavos, zuvies, vistienos, makaronu, sojos, nuo siandien ir kvieciu, aisku ir citrusiniu nevalgau
turbut man butu lengviau surasyt, ka valgau pakeiciau ir vaiko prausimo priemones visas, skalbiu viska su neutral, net musu patalyne ir rubus ir negereja jam, nors tu ka
QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 09, 14:45)
va ir dar klausimėlis ar bandėt kas vietoj paprasto pieno vaikui duoti sojos pieną ir nuo kokio amžiaus.
Maniškis pagal tyrimą sojai nealergiškas, bet užtenka man pagerti kavos su sojos pienu, tai ima vėl žydėti kojos jo. Jam tai nedaviau ir, tikriausiai, neduosiu ragauti. Be to apie soją taip pat yra prieštaringų atsiliepimų.
Girdėjau, kad yra ryžių pienas. O kur pas mus jo būna? Niekad nesu mačiusi.
Sveika, Smiling Eikit pas alergologus pasityrinėkit. Katę ir mes turim, bet kai darėm odos lopo mėginius, reakcija į jos plaukus buvo silpna. Tai gyd. neliepė būtinai atsisakyti.
O nevalgai kartais gatavų mėsos gaminių - rūkytų, virtų dešrų, dešrelių, kumpelių?
Degute, va didziausia problema yra ta, kad mes ne LT gyvenam, o cia visu gydytoju poziuris toks: pasitaiko, praeis buvo juokinga, kol tai tik mane, suaugusi zmogu, tai liete, bet va kai vaiko neziuri
o gatavu gaminiu, tai kumpio kartais biski valgau, bet ne rukytu, o desreliu jokiu nevalgau
o apie ryziu piena ir as nieko negirdejus , o siandien ideja kilo, yra gi kukuruzu miltai, gal is tu ka galima pagamint normaliau, nes man jau troskinukai ir cenakai
o gatavu gaminiu, tai kumpio kartais biski valgau, bet ne rukytu, o desreliu jokiu nevalgau
o apie ryziu piena ir as nieko negirdejus , o siandien ideja kilo, yra gi kukuruzu miltai, gal is tu ka galima pagamint normaliau, nes man jau troskinukai ir cenakai
QUOTE(Smiling @ 2006 02 09, 16:40)
Pvz. maniškį tai labai bėrė (net ant krūtinės ištisai buvo tokia nuberta raudona apykaklė) tol, kol valgiau nenaminius mėsos gaminius. Taigi, galvoju, mažius buvo jautrus konservantams-dažikliams ar dar kokiai chemija, esančiai gatavuose gaminiuose. O kai nebevalgiau nieko su chemija, dingo tas kalnierius po truputį negrįžtamai.
O kukurūzai tai ko gero nebus labai skanus gaminys,na, bet valgomas. Gal retkarčiais ir paįvairins meniu
Labutis, mes irgi jau beveik metai vargstam su alergija. Dabar jau ketvirtas mėnuo geriam hemeopatinius žirniukus. Jie mums tikrai padeda, neišgijom, bet bent jau galim naujus produktus po truputį įsivedinėt, ir raudoni plėmai ženkliai sumažėjo, o prieš tai - siaubas buvo, atrodė, kad nuo visko beria.
Dabar iškilo klausimas
Kol kas dar maitinu savo pienu, tačiau tuoj į darbą ir nebebus galimybės toliau matinti, KUO PAKEISTI MP? Ar pirkti alergiškiem vaikam skirtus mišinukus, ar bandyt duoti kokį kefyrą?
Prašau patarkit, kaip jūs darėte?
Dabar iškilo klausimas
Kol kas dar maitinu savo pienu, tačiau tuoj į darbą ir nebebus galimybės toliau matinti, KUO PAKEISTI MP? Ar pirkti alergiškiem vaikam skirtus mišinukus, ar bandyt duoti kokį kefyrą?
QUOTE(juratka @ 2006 02 09, 23:42)
Labutis, mes irgi jau beveik metai vargstam su alergija. Dabar jau ketvirtas mėnuo geriam hemeopatinius žirniukus. Jie mums tikrai padeda, neišgijom, bet bent jau galim naujus produktus po truputį įsivedinėt, ir raudoni plėmai ženkliai sumažėjo, o prieš tai - siaubas buvo, atrodė, kad nuo visko beria.
Dabar iškilo klausimas
Dabar iškilo klausimas
as, kai baigiau maitinti pati, pirkau hipoalergini misinuka. bet kadangi berimai nepraejo, alergologe patare to misinuko nebeduoti, nes is tikruju hipoalerginis yra skirtas tiems, kurie patenka i rizikos grupe kaip galintys susirgti alerginemis ligomis (pvz. kuriu vienas is tevu, brolis ar sesuo alergiski ir pan.) o jei zinai, kad vaikas alergiskas pieno baltymui, tai hipoalerginis kaip ir netinka. tai as duodu kefyra, kaip ir patare.
klausimukas visoms: gal galit is savo patirties pasidalinti, kas is isvardintu produktu gali alergizuoti? as teoriskai kaip ir viska zinau, bet va praktiskai - tai jau neviltis kartais ima nuo to, kad tos bjaurybes demes vis atsiranda
taigi, mano maziaus meniu:
RYŽIAI
RUGIA
KALAKUTIENA
neriebi KIAULIENA (ja paskutine savaite ir vago)
KOPŪSTAI
BROKOLIAI (šaldyti)
KALAFIORAI (šaldyti)
ŠPINATAI (tik labai neseniai pradejom, šaldyti)
MĖLYNĖS
SPANGUOLĖS
OBUOLIAI (šitų jau savaitę nevalgo, nes savi baigėsi, turguje bobučių nebuvo, o is parduotuvės nenoriu pirkti)
KEFYRAS
VARŠKĖS SŪRIS (labai neseniai pradėjom bandyti, retai)
"CORN FLAKES" (jų sudėtis - kukurŪzai, druska ir cukrus, berods)
DUONA "RUGELIS" (sudėtis: ruginiai miltai, vanduo, druska, mielės) - beje, tai vienintelė duona Lietuvoje, į kurią neįeina kvietiniai miltai
ŽALIOJI ARBATA
RAUDONOJI ARBATA
va toks stai maistelis. gal kas turite pastebėjimų, kas galėtų netikti??
QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 09, 14:45)
kažkaip pamiršau pas alergologę paklausti, gal kas žinot, per kiek vidutiniškai laiko vaiko organizmas apsivalo nuo varto produkto (kada matosi pagėrėjimas vizualiai). nes bandau po vieną alergeną išimti iš meniu.
Papildyta:
Papildyta:
Vyro bendradarbė sakė, duodavusi daug vandens gerti, kad kuo greičiau kraujas išsivalytų, tai turbūt kažkur paros bėgyje ir išsivalo.
Aš kiek girdėjau, jei vaikas alergiškas paprastam pienui, tai tada dažniausiai alergija būna ir sojai.
Na, o mes vėl atrodom baisiai baisiai Visas veidas raudonas, kojos irgi, matau jau kad ir rankas bei kaklą beria. Nevalgo neįprasto nieko. situacija sunkiausia pas mus su rytiniu ir vakariniu pienuku. Nes jis labai mėgsta ką nors atsigulęs išgerti iš buteliuko. Tutelli Peptidi tas neskanus, o visi kiti netinka. duodu arbatos, bet net gaila vaiko. O kad būtų kas nors į pieną panašus.
Su vyru pasiguodėm, kad sunku ta jo alergija psichologiškai. Duodi valgyti ir nežinai, sureaguos ar ne. O dar tie visi gasdinimai bronchų astma
Mirksniuk, jusu meniu labai panasus i musiski. Tik mes visai nevalgom kiaulienos ( tik triusiena, kalakutiena, versiena, reciau jautiena , kartai kai gaunam laukini kiski), JOKIU PIENO produktu, jokiu KEFYRU, varskes SURIU, net peptidi tutteli netiko. itartini man pasirode SPINATAI jusu meniu. Pvz.: maniskiui is kruopu netiko mieziai ir KUKURUZAI, taip kad su kruopom irgi atsargiai... O obuolius mes valgom tik zalios spalvos
Ir dar norejau pasakyti del rugines duonos: yra "iki" parduotuvej "RUGES" duona, ji vien tik is ruginiu miltu ir labai skani!
Ir dar norejau pasakyti del rugines duonos: yra "iki" parduotuvej "RUGES" duona, ji vien tik is ruginiu miltu ir labai skani!
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 10, 08:54)
BROKOLIAI (šaldyti) - o šaldyti tai savi? Kitaip yra rizika
OBUOLIAI - pvz maniškis ir į naminius skirtingų rūšių obuolius skirtingai reaguodavo - nuo vienų skaudėjo pilvą, nuo kitų nieko.
KEFYRAS - jei alergiški pieno baltymui, gal nevartokit? (mums pvz. griežtai netinka)
VARŠKĖS SŪRIS tas pats - pieno produktas
"CORN FLAKES" - nepasitikėčiau sudėtim - susidūrėm su geros sudėties paprastais kukurūzais, nuo kurių beria, nors nuo kitos rūšies irgi kukurūzų neberia
OBUOLIAI - pvz maniškis ir į naminius skirtingų rūšių obuolius skirtingai reaguodavo - nuo vienų skaudėjo pilvą, nuo kitų nieko.
KEFYRAS - jei alergiški pieno baltymui, gal nevartokit? (mums pvz. griežtai netinka)
VARŠKĖS SŪRIS tas pats - pieno produktas
"CORN FLAKES" - nepasitikėčiau sudėtim - susidūrėm su geros sudėties paprastais kukurūzais, nuo kurių beria, nors nuo kitos rūšies irgi kukurūzų neberia
savaitę vaiką išlaikiau be kviečių, nieko veidas nepakito
tai va dabar galvoju kaip nustoti vartoti pieną ir jo produktus. nes vaikas nieko apart pieno beveik negeria, tik vandenį su svarainių sirupu, bet tas pasirodė citrusinis. gal kas žino kuom pakeisti pieną, kad dar ir kalcio vaikas gautu ????
tai va dabar galvoju kaip nustoti vartoti pieną ir jo produktus. nes vaikas nieko apart pieno beveik negeria, tik vandenį su svarainių sirupu, bet tas pasirodė citrusinis. gal kas žino kuom pakeisti pieną, kad dar ir kalcio vaikas gautu ????
QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 10, 11:46)
kad dar ir kalcio vaikas gautu ????
Kalcio galima gauti iš Osteocare sirupo (skanus). Bet gal reikia su gydytoju pasikonsultuoti.
O kad pieno negaus, manyčiau, nėra didelis praradimas. Svarbu, kad kitokių skysčių gautų.