Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Labas, mamos 4u.gif
O kokias patartumėt bakterijas gerti? Aš buvau nupirkusi Yogurt, bet jau baigėsi. Galvoju kokias kitas pirkti g.gif Gal Gefilus, tos kur alergiškiems tinka. Ar Bifolac? Ką manot?
Atsakyti
O mano mažylei vėl šiek tiek paraudo dėmelė po ausyte sad.gif Na, trečiadienį, kai gydytoja išrašė Advantan, tai porą kartų patepiau tik tuo kremu ir visos dėmelės pabaltavo. Bet va šįryt pastebėjau, kad po ausyte vėl šiek tiek paraudo, nors kitose vietose, kur buvo tai neparaudo. Trečiadienį, kai gydytoja patarė vis gi ribotai vartoti pieniškus produktus, suvalgiau grūdėtos varškės, bet daugiau nieko pieniško nevalgiau, nes vis tiek nusprendžiau, kad taip bus geriau. Tai gal čia tokia pavėluota reakcija į tą varškę?? Ar čia man galvoti, kad ji kam kitam aletgiška? Pvz., kviečiams, nes pastarosiomis dienomis valgiau tik troškintą kiaulieną su bulvėmis ir morkomis, kelis bananus, ir šiokių tokių miltinių produktų (be pieno ir kiaušinių) g.gif Ir kodėl paraudo tik už ausytės o kitose vietose ne? O gal dėl vilnonio adijaliuko, kuriuo prikloju mažylę naktį? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinaGuste: 04 vasario 2006 - 11:50
Ir dar turiu tokį buitinį klausimą ax.gif Kokias skalbimo priemones naudojate? Ir dar, kuo prausiate mažylius? Na, ir klausinėju aš čia doh.gif Bet kad anksčiau visai neteko su tuo susidurti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGuste @ 2006 02 04, 13:34)
Ir dar turiu tokį buitinį klausimą  ax.gif  Kokias skalbimo priemones naudojate? Ir dar, kuo prausiate mažylius? Na, ir klausinėju aš čia  doh.gif  Bet kad anksčiau visai neteko su tuo susidurti  rolleyes.gif

pvz aš kažkada naudodavau tik vaikams skirtus miltelius, bet jie visai neatskelbia, tai perėjau prie įprastų.
o dermatologas man minėjo, kad atlikus kažkokius ten tyrimus nustatė, kad Persil skalbikliuose yra mažiau netolariuojamų medžiagų nei Neutral
Atsakyti
Yra Bobas vaikiški. Dar yra Ringuva, jei vaiką alergizuoja skalbimo priemonės. Bet jei nieko nesidaro, tai ko gero, galima skalbti įprastais.
Atsakyti
aš plaunu su Bobas, kai mažiukė buvo - su Neutral ax.gif o šampūną ir dušo gelį naudoju Avent, šitas labai tinka thumbup.gif
Atsakyti
Mes irgi su Grušausku reikalų turėjom - esu jam dėkinga be galo notworthy.gif išgelbėjo jis mūsų mažės odelę nuo baisių žaizdų, o mane nuo psichiatrinės ligoninės (čia juodas jumoras, bet tada tai tikrai galvojau, kad išprotėsiu). Apie dermatitą mums irgi sakė, kad nuo maisto ne visada priklauso, aš nesiginčijau, bet Rusnę nuo pieno beria ŽIAURIAI. Iš karto, momentaliai visi žandai vos ne pūslėm nueina doh.gif .
Taip kad ir po Grušausko, ir po Kudzytės konsultacijų atsirinkau, kas buvo priimtina, ir dabar laikomės (tfu tfu tfu) labai neblogai.
Dėl vaistų - kaip labai geras vaistas buvo rekomenduotas Elidelis, nors tik Grušauskas ypatingai pabrėžė, kad vartoti galima tik nuo 2-jų metų. Bet kai vėliau išgirdau tuos gandus apie šitą tepaliuką (nors manau, kad iš tiesų tai tik gandai), kažkaip praėjo noras jį įsigyti schmoll.gif
Dėl Fucidin H - gal jau netraukit baudžiamojon atsakomybėn tos gydytojos tongue.gif Anotacijoje tikrai nėra parašyta, kad draudžiamas vaikams iki 2-jų metų, o tik pabrėžta, kad rizikinga vartoti kūdikiams ir vaikams - iš tiesų tai stiprus hormoninis+antibiotinis tepalas.
O iš visų "drėkintuvų" vis tik mums geriausiai tinka Excipial U Lipolotion - jei kokio "šlamšto" neužvalgo, tai odelė kaip šilkinė thumbup.gif

QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 03, 18:38)
ir gal galit kas nors papasakot kokie yra bronchinės astmos požymiai. ačiū

Laaaaabai individualūs kiekvienam. Mano vyras ir vyresnioji serga šia liga - ir abu skirtingai. Netgi paprastas sausas kosulys gali būti vienas iš paūmėjimo simptomų, nors jokio dusulio ir nebūna. Šiaip pagrindinis požymis - pasunkėjęs kvėpavimas (ypač iškvepiant, kartais net girdisi švilpimas).
Viena gydytoja sakė, jei dažnai kartojasi obstrukcinis bronchitas (3 ir daugiau kartų per metus), diagnozuojama bronchinė astma.
Atsakyti
QUOTE(LinaGuste @ 2006 02 04, 12:34)
Ir dar turiu tokį buitinį klausimą  ax.gif  Kokias skalbimo priemones naudojate? Ir dar, kuo prausiate mažylius? Na, ir klausinėju aš čia  doh.gif  Bet kad anksčiau visai neteko su tuo susidurti  rolleyes.gif

Jeigu dar nebandei, pabandyk lietuvišką vaikišką muilą Tindi, jų yra trijų rūšių, mes perkam jautriai odai thumbup.gif Ir šampūnas Tindi vaikiškas su ramunėlėmis mums thumbup.gif
Maniškės odelė labai jautri visokioms higienos priemonėms, pvz. iš Sebamed daug kosmetikos priemonių netiko. Taip pat netiko šampūnas Bubchen. Taip kad išbandžiau lietuvišką produkciją ir likau ja labai patenkinta. Ji matyt natūralesnė, mažiau visokių indigrientų praivaryta.
O skalbiu nuo gimimo iki dabar su Surcare milteliais, na ir dar įjungiu papildomą skalavimą.
Atsakyti
Vakar buvom pas gyd.Kuzminskiene (Vilniuje). Atrodo jau pakankamai daug zinau apie alergijas, bet ji pasake tokiu dalyku... Pasirodo, tie kraujo (ar odos) tyrimai, kuriuos daro paeme kraujo ir tiria A,B ar C paletems (misri, maisto ir ikvepiamu alergenu) rodo tik greito tipo alergines reakcijas. O mano vaikiui jau seniai nustatyta, kad yra leto tipo.Viskas islenda i 3-4 diena. Tai va, tirti reikia imunoglobulina G. Mums pasiule "Geromeda". ten paeme kraujo istiria alergija 90 maisto produktu, kaina 330Lt. Tik vienas trukumas.Vis dar neirodyta, kad tai tinka visiems. Vieniems tinka labai ir issigydo, o kitiems ir tai nepadeda.
Ir dar, pasirodo, beveik kas antras vaikas alergiskas karves pienui, t.p. alergiskas ir sojai.
Dar sake, labai atidziai ziureti, ka vaikas liecia kiekviena diena, nes vaiko rankytes kaip uzbreztos.Atrodo, kad su pirstinemis.Tai jau kontantinis dermatitas.
Tai va, turiu daug grazaus apmastymo - ka ismesti is namu, ka keisti, kad kazkaip pagerinti vaikui gyvenima.
Apie rezultatus butinai parasysiu, tikiuosi, kad tikrai bus geriau:)
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2006 02 05, 15:20)
Taip kad ir po Grušausko, ir po Kudzytės konsultacijų atsirinkau, kas buvo priimtina, ir dabar laikomės (tfu tfu tfu) labai neblogai.
Dėl vaistų - kaip labai geras vaistas buvo rekomenduotas Elidelis, nors tik Grušauskas ypatingai pabrėžė, kad vartoti galima tik nuo 2-jų metų. Bet kai vėliau išgirdau tuos gandus apie šitą tepaliuką (nors manau, kad iš tiesų tai tik gandai), kažkaip praėjo noras jį įsigyti  schmoll.gif

Ladute, o kokiu gandu apie Elideli yra?? nes nieko negirdejau.. g.gif mes ji retkarciais panaudojam, kai jau super blogai odele atrodo.
beje, klinikose sake, kad elideli gali kaip kompensuojama israsyti tik alergologas. bet mums israso musu vaiku gydytoja. aisku, "ne is lempos", o turim atsakyma is alergologo, kad "gydymui rekomenduojama naudoti excipial, essex, elideli ir pan." tai tipo tinka.
o zyrteka tai kai buvom klinikose pas Gluosniene, nemokamai dave ji mums jo 2 ar 3 dezutes - tik gerk smile.gif labai as jo nenorejau, bet tada buvo toks laikas, kad is nevilties, atrode, bet ka daryciau.. verysad.gif tai ir gere 3men, kaip buvo rekomenduota, o rezultato - jokio!! doh.gif daugiau niekada neduosiu schmoll.gif jei kazkas naudojat, galiu atiduoti, kas liko.
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 08, 10:23)

o zyrteka tai kai buvom klinikose nemokamai dave ji mums jo 2 ar 3 dezutes - tik gerk smile.gif 

mums irgi vakar davė, tik jo galiojimas iki 2006 02 lotuliukas.gif
mums sakė kad iki pavasario galim gerti, bet aš tai kol kas tikrai neduosiu.
mums tai nieko naujo nepasakė, kaip supratau labai nieko blogo, nes kol kas tik žandai paraudę ir šiek tiek paberti (čia nusispljaunu toj vietos 3X), tai tik kremų prirašė krūvą ir produktų sąrašą.
žodžiu svaigstu laukdama vasaros, nes ir man jau norisi šilumos ir vaikui iškart pagėrės
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 08, 09:23)
Ladute, o kokiu gandu apie Elideli yra?? nes nieko negirdejau.. g.gif

Ai čia mamkos kažkada supanikavę buvo. Nežinau, kiek tame tiesos yra g.gif
Atsakyti