Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Dėl juodos arbatos aš klausiau alergologę, tai sakė, galiu drąsiai gerti (maitinu, todėl aktualu), o va kavą leido gerti tik natūralią, ne iš aparatų ir ne kokią nors 2-3 viename, nes ten gali būti chemijos. Taigi, silpna juoda arbata neturėtų kenkti. O va ramunėlės nėra gerai. Esu girdėjusi, kad ilgą laiką geriant ramunėlių arbatą galima net žaizdų pasidaryti, nes ji yra dezinfekuojanti.
Sakėt kažkuri, kad pienas kartais duoda reakciją, kartais ne. O ar ta pati rūšis? Pirktiniam piene taip pat gali būti visokių ploviklių, vaistų liekanų.

Raganėle, o gal pas jus ir aplinkai yra reakcija? Dulkėms, erkutei, ar kokį gyvūną auginat? Tai irgi gali bėrimu pasireikšti, o ne sloga. Nors prie jūros daug kam susitvarko oda - saulė, grynas oras visada į naudą.

Sultis mano mažius dabar geria paprastas, Cido multivitaminus. Ir nieko nesidaro. O anksčiau net vaikiškų negalėjo gerti. Taip pat negalėjo gerti jokių raudonų arbatų, valgyti raudonų vaisių ir uogų, nieko, kame yra nitratų ir konservantų. Dabar lygtais į tai nebereaguoja.
O gydytojai retai pasakys tiksliai alergizuojančius produktus. Tai vistiek lieka X-failai.

Labai norisi tikėti, kad tie minėti broliai ir seserys (šienligė ir astma) mus aplenks.
Atsakyti
QUOTE(LinaGuste @ 2006 02 02, 14:42)
Laba diena, mamos  4u.gif
Gal ką patarsit... Vakar apsilankėm pas pediatrę ir ji nustatė mano mažylei atopinį dermatitą. Yra sausų, paraudusių dėmelių už ausytės, ant nugarytės ties juosmeniu ir užpakaliuko, paraudę kelių linkiai. Kartais paraudimas sumažėja, kartais paryškėja. Tepu Essex kremu sausai odai. Maitinu tik pati kol kas. Prieš savaitę atsisakiau pieno produktų, šioks toks pagerėjimas yra, bet dėmelės dar neišnyko. Gydytoja vakar išrašė Advantan kremo (jis hormoninis), sakė, kad šito uždegimo paprastais kremais ir tepalais neišgydysiu. Ir pieno produktus sakė vartoti, tik riboti reikia. Mano vyras sirgo bronchine astma, tai mažylė turi polinkį į alergija, tai gydytoja sakė, kad atseit nuo mano maisto čia gal nedaug ir priklauso. Bet tai vis tiek kažkam ji alergiška  unsure.gif  Tą hormoninį kremą tepti prisibijau. Kaip nustatyti, kas gali alergizuoti? Ką daryti su tuo Advantan? Suprantu, kad gal jau buvo panašios temos čia aptaros, bet visko perskaityti su 4 mėn. kūdikiu tiesiog nelabai išeina man...

vakar kaip tik buvom pas tok baisiai faina gydytoja, apie kuri buvau labai geru atsiliepimu girdejusi. jis sake, kad vaistus reikia vartoti pagal paskirti, t.y. nuo tiek metu, kiek anotacijoj ir skelbiama. nes, pvz, dauguma alergologu ar pediatru priraso alergiskiems tokiu vaistu, kurie tik nuo 2metu vaikams skiriami. tai va, tas gydytojas sake, kad pats silpniausias hormoninis tepaliukas yra FUSIDIN H (ar panasiai, dabar to lapuko su pavadinimu neturiu), ir ji galima vartoti vaikiukui nuo 3men. dar jis sake, kad visus vaistinius tepalus reikia naudoti tik tuo atveju, jei vaikui TIKRAI blogai, t.y. jei jis labai kasosi, yra neramus, demes labai baisios. jei to nera, tik paraude ir pleiskanoja - tepti paprastais drekinanciais ir minkstinanciais kremais (essex, excipial (tik be slapalo!!), sebamed).
taigi jei pas tavo mazyle nera labai blogai, as tavo vietoje to hormoninio netepciau. mums irgi pediatre buvo parasius hormonini "cutivate" krema, tai nusipirkau, bet taip ir ismeciau nebandziusi.

del to, kas gali alergizuoti. siulyciau tau pabandyti atsisakyti kvieciu, nes labai daug maziuku jiems alergiski. aisku, tada labai apsiriboja maistas, nes negalima nei jokiu blynu, nei manu kruopu, nei sausainiu, pyrageliu, tortu, bandeliu, batonu ir duonos. is visu lietuvoje esanciu ruginiu duonu, tikrai rugine, t.y. be kvietiniu miltu, yra vilniaus duonos "Rugelis". na, man tai buvo ziauriai sunku nuo viso to susilaikyti, nes esu baisi "sldaieska" tai kartais "sugriesindavau" - ir pypsiuko odele tuoj sureaguodavo. verysad.gif
nors is tiesu, buvo laikas, kai nevalgiau beveik nieko - nei nieko is kvieciu, nei pieno, nei kiausiniu, nei sokolado, riesutu, zuvies, versienos, vistienos, jokio majonezo, pomidoru padazo ir kt galinciu alergizuoti produktu, - ir vis tiek Roka berdavo doh.gif va tada tai neviltis totali!! frusty.gif frusty.gif frusty.gif
o paskui dar alergologai "paguode", kad kai yra atopinis dermatitas, gali ir visai nieko nevalgyti, bet kai ateis pikas - vaika vis tiek isbers.
Atsakyti
LinaGuste, aš manau, kad su tuo tepalu (Advantan), reikia labai atsargiai elgtis. Jei pas jus nėra labai stipriai nuraudusių, labai niežtinčių plotelių, tai geriau apsieiti su paprastu riebiu ar drėkinančiu kremuku. Be to, tą hormoninį tepalą prieš tepant reiktų pamaišyti su kitu kremu, nes jis stiprus. Mano mažiui buvo išrašytas Cutivate hormoninis tepaliukas (gyd. sakė, kad jis švelnesnis), bet ir tai labai retai naudodavau. Tik, kai labai stipriai parausdavo kojų sulenkimai ir paprastu kremu jau nenusiramindavo. Tada užtekdavo vieno patepimo tuo hormoniniu. Dar - juo nepatariama tepti veiduko.

O dėl mitybos tai turi pati žiūrėti - gal alergizuoja chemija maiste (pvz. dešros, gatavos mėsytės, dešrelės...), gal pieno produktai (man pvz. teko jų visiškai atsisakyti), gal kokie vaisiai netinka (raudoni...). Alergologai rekomenduoja vesti kaip ir dienoraštį maisto ir rašytis smulkiai viską, ką valgai, ir kokia po to reakcija. O reakcija gali būti ir iš karto, ir net tik po kelių dienų išryškėti. Ne visada gali iš karto nustatyti. Praeiti irgi gali kartais tik per ilgesnį laikotarpį.
Atsakyti
Dar norėjau paklausti, gal vertėtų į vonią maudant pilti Balmandol aliejaus, kad odelė nesusėtų? Ar geriau kremu teplioti po maudynių? Ir dar sakykit, atopinis dermatitas gali būti ir nuo aplinkos veiksnių: dulkių, vilnos, gyvūnų plaukų, sintetikos ir t.t. O tabako dūmai??
Atsakyti
LinaGuste, noriu tik palinkėt kantrybės ir nepasiduok - vaikučiai dažniausiai tuos baisumus išauga, bet reikalinga dieta. Aišku polinkis alergijai liks, ji nepagydoma, bet racionas ir jūsų nuotaika aišku keisis, gerės 4u.gif
Visų pirma jokiais hormoniniais tepalais veido tepti negalima, nors kai kurie alergologai vis dar liepia tepliot. Aliejaus kiti nepataria naudot, nes aptraukia plėvele ir odelė nebekvėpuoja. Bet čia vėl išsiskiria alergologų nuomonės. O dėl maisto-mergaitės viską jau surašė, aš irgi pritariu-reikia pasilaikyt dietos 4u.gif
Tiesa, jei vistik tepsi hormoniniu tepalu-būtinai "skiesk" jį - 2|3 dėk paprasto 4u.gif svarbiausia - odelę drėkinti 4u.gif ne vandeniu aišku biggrin.gif ir muilo maudydama geriau nenaudok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IDA2 @ 2006 01 31, 12:28)
Aš mažei nedariau tyrimų kam ji alergiška. Bet va pradėjau girdyti Duphalac ir vėl išbėrė  verysad.gif . Koks biesas yra tuos sirupuose kad nuo jų beria  g.gif

Alergiskiems vaikams jokiu budu NEGALIMA vaistu sirupo pavidalu!!! Ir tabletes turi buti TIK baltos spalvos ir be jokio ten skanaus skonio ar kvapo.

Beje, mums rekomendavo gerti GEFILUS bakterijas - jos tipo kaip lakmusas sutraukia alergenus. Gerti reikia ne maziau kaip 2 savaites, o galima ir ilgiau - jos tik i nauda. Tu Gefilus yra 2ju rusiu - kur netinka tiems, kas alergiski pieno baltymui (etikete zalsva) ir kur galima alergiskiems - etikete melyna ir vadinasi Gefilus Plus. Dar viena drauge sake, kad kai laukesi, buvo Vilniuje Santariskese pas kazkoki ten labai garsu ir protinga vaiku gastroenterologa, del pirmojo sunaus alergijos (jam maisto alergija pasireiksdavo viduriavimu). tai va, tas gudrusis gydytojas pasake, kad uzsienyje yra atlikti tyrimai su tuo Gefilus ir nustatyta, kad jei mamyte ji pati geria 3men pries gimdyma ir duoda gimusiam vaikuciui nuo gimimo iki 6men (t.y. visus pirmus puse metu), tai padeda isvengti atopinio dermatito. va taip vat! bandysiu ir as, kai antrojo lauksiuos! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 02, 14:16)

del zanduku raudimo. jeigu tavo maziukui yra atopinis dermatitas, tai zandukai rausti gali ne nuo maisto, o butent del atopinio dermatito. o jis, kaip ir dauguma odos ligu, vasara, ir ypac prie juros pagereja. kaip jau anksciau rasiau - gali vien vandeni gerti, o bers vis tiek - toks tai bjaurus dalykas. schmoll.gif

tai va tu čia irgi taip pat rašai kaip man dermatologas sakė, kad atopins dermatitas su alergija nieko bendro neturi, jį vaikas turi išaugti ir tiek, tik odele kremais teplioti. (o čia forume priskaičiau ir pediatras sakė, kad labai susiję)

o dėl aplinkos, tai sunku dar ką ir pasakyti, nes katiną turėjom dar iki nėštumo, dabar jau kokios 3 savaitės išvežtas, tai dar stebiu. nors būdavo pas senelius, ten jokių gyvūnų nėra bet pagėrėjimo nebūdavo.

ir dar gal kas teiravosi gydytojų ar prie paprastų (ne hormoninių) tepaliukų veido odelė nepripranta?
o Balmandolis manau kad gerai vietoj muilo, jis gi nusiplauna ir nesuerzina odelės. (mums sausaodžiams liepė vengti šarminių prausiklių).
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 02, 17:39)
Alergiskiems vaikams jokiu budu NEGALIMA vaistu sirupo pavidalu!!! Ir tabletes turi buti TIK baltos spalvos ir be jokio ten skanaus skonio ar kvapo.

O Panadol skystas, Espumisan? g.gif
Ir dar gal patarsit... Iki šiol naudoju Essex Plus kremą. Jis sausai odai, toks violetinėj tūbelėj. Bet jau tuoj baigsis. Svarstau, ką pirkti dabar. Galvoju gal Excipial U Lipolotion, parašyta, kad jis tinka atopiniam dermatitui. g.gif O gal ką geriau pasiūlysit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGuste @ 2006 02 02, 18:02)
O Panadol skystas, Espumisan?  g.gif
Ir dar gal patarsit... Iki šiol naudoju Essex Plus kremą. Jis sausai odai, toks violetinėj tūbelėj. Bet jau tuoj baigsis. Svarstau, ką pirkti dabar. Galvoju gal Excipial U Lipolotion, parašyta, kad jis tinka atopiniam dermatitui.  g.gif  O gal ką geriau pasiūlysit  ax.gif

vietoj panadolio - paracetamolio tabletės ketvirtuką mirksiukas.gif apie tuos kremus, losjonus nemažai rašėm kelis psl atgal-pažiūrinėk ten mirksiukas.gif
Dėl espumisano-kažkas rašė, kad irgi berdavo unsure.gif maniškė saab simplex gėrė ir viduriukam geriau už esp veikdavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 02, 15:09)
(essex, excipial (tik be slapalo!!), sebamed).

Kodėl? Su šlapalu kaip tik ir parašyta, kad atopiniam dermatitui. Nors, nepasakyčiau, kad jis mums tiko.

QUOTE(LinaGuste @ 2006 02 02, 15:30)
Dar norėjau paklausti, gal vertėtų į vonią maudant pilti Balmandol aliejaus, kad odelė nesusėtų? Ar geriau kremu teplioti po maudynių? Ir dar sakykit, atopinis dermatitas gali būti ir nuo aplinkos veiksnių: dulkių, vilnos, gyvūnų plaukų, sintetikos ir t.t. O tabako dūmai??

Aš kurį laiką į vonią pildavau Linola fett aliejuką. Aplinka irgi gali turėti įtakos.

QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 02, 17:39)

Nu va, ir vėl kategoriškai blink.gif Čia viskas yra individualu. Rizika yra, kaip ir su citrusiniais. Bet kol neišbandai, nesužinosi. Pvz. mano mažiaus nebėrė nei nuo vieno sirupo - nei Panadol, nei Ibufen, nei Stoptussin.

O dėl Gefilus, tai mums gyd liepė gerti Bifolack, nes Gefiluse siauresnio spektro bakterijos, neužtenko (bent jau mūsų atveju, nes žarnyne buvo stafilokokas, kuris, beje, irgi gali turėti įtakos alergijos buvimui arba ne).
Atsakyti
Su sirupiniais vaistais aš pasimokiau (jau po pirmo karto turėjau pasimokyt doh.gif ). Vis tik mano mažei ten kažkas netinkamo unsure.gif (Degute, blush2.gif nenagrinėjau sudėties)

LinaGuste, aš netikėdama kad mano vaikas alergiškas, girdydavau jai Espumizaną - bėrė verysad.gif . Be to, didelė alergija buvo kviečiams - daviau 6 mėn pagraužti baronkos - išbėrė unsure.gif .
Dabar jau valgo miltinius produktus, kol kas neberia topsecret.gif
Bet pačiai (jei maitini) paratčiau atsisakyti visų nerekomenduojamų produktų (gydytoja turėtų duoti lapą, kuriame viskas surašyta). O gerėjimo rezultatai gali pasirodyti tik po poros mėnesių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 02 02, 15:09)
pvz, dauguma alergologu ar pediatru priraso alergiskiems tokiu vaistu, kurie tik nuo 2metu vaikams skiriami. tai va, tas gydytojas sake, kad pats silpniausias hormoninis tepaliukas yra FUSIDIN H (ar panasiai, dabar to lapuko su pavadinimu neturiu), ir ji galima vartoti vaikiukui nuo 3men. dar jis sake, kad visus vaistinius tepalus reikia naudoti tik tuo atveju, jei vaikui TIKRAI blogai, t.y. jei jis labai kasosi, yra neramus, demes labai baisios. jei to nera, tik paraude ir pleiskanoja - tepti paprastais drekinanciais ir minkstinanciais kremais (essex, excipial (tik be slapalo!!), sebamed).

Gerai pasidomėjus Fucidin H intrukciją, ten aiškiai parašyta, kad tai yra pakankamai stiprus hormoninis tepalas, išvis draudžiamas vartoti vaikams iki 2 metų, ir jokiu būdu ne arti akių, nes gali sukelti glaukomą. Šiandien jūsų skyrelyje gal nebūčiau, jei kažkada kvaila dermatologė nebūtų mums to vaisto išrašiusi. Tepėmės sąžiningai kelias dienas ir vis baisiau atrodėm. Galų galę netyčia prasitariau alergologei, kad mes jį naudojom, tai ji net akis išpūtė. NEGALIMA, vaikams iki 2 metų, jokiu būdu. Gydytoja, net sakė, kad gydytojas kuris išrašo vaikui iki 2 metų tokį vaistą, gali būti net baudžiamas baudžiamąją atsakomybe.

QUOTE(LinaGuste @ 2006 02 02, 15:30)
O tabako dūmai??

Šitie tai aišku kenkia. kai vaikui prasidėjo alergija, tėtis iš karto metė rūkyti. Kiek tai vaikui padėjo, nežinau, bet rezultatas vis tiek teigiamas.

QUOTE(LinaGuste @ 2006 02 02, 18:02)
O Panadol skystas, Espumisan?  g.gif
Ir dar gal patarsit... Iki šiol naudoju Essex Plus kremą. Jis sausai odai, toks violetinėj tūbelėj. Bet jau tuoj baigsis. Svarstau, ką pirkti dabar. Galvoju gal Excipial U Lipolotion, parašyta, kad jis tinka atopiniam dermatitui.  g.gif  O gal ką geriau pasiūlysit  ax.gif

Mums A-Derma geriausias buvo doh.gif
Atsakyti