Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(katuka @ 2006 01 31, 18:27)
Oj, kad nelabai teisingai čia parašei  4u.gif  Kontaktinis dermatitas, nesiginčiju, gali būti, bet atopinis taip pat. Pvz. maniškei VISADA bėrė tik kojų linkius, nebėrė nei veido, nei užpakalio, nieko... Tik kojų linkius. Ir jai yra tikrai ne kontaktinis, o atopinis dermatitas. Čia labai skirtingai kiekvienam  4u.gif

Maniškiui taip pat kojytes, sulenkimus beria, bet irgi atopinis dermatitas. Ir tik visiškai nevartojant nieko, susijusio su pieno baltymu, išnyksta. Ir dar kol kas neišaugome. Nors akivaizdžiai pamažėjo reakcija.
Kontaktinis dermatitas man pačiai būna nuo kai kurių metalų, pvz nikelio. Nors pusvalanduką prie nuogos odos pabus, jau ta vieta rausta, niežti.
O žuvų taukus mums liepė gerti (tik kad jis gertų doh.gif ), nors alergija žuviai yra šiokia tokia. Gyd. sakė, kad taukuose baltymo nėra.

Ida2, patyrinėk atidžiai etiketas, gal rasi ką nors bendro - dažiklį, gal dar ką g.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2006 01 31, 19:28)
Maniškiui taip pat kojytes, sulenkimus beria, bet irgi atopinis dermatitas. Ir tik visiškai nevartojant nieko, susijusio su pieno baltymu, išnyksta. Ir dar kol kas neišaugome. Nors akivaizdžiai pamažėjo reakcija.

ir mum berdavo rankų, kojų linkius, dar kakliuką smile.gif jokių bėrimų ant veiduko, pilvo ar nugaros nebuvo - irgi atopinis dermatitas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganėlė @ 2006 01 31, 22:50)
mamytės man labai įdomu tai jei vaikas alergiškas pienui, tai netinka ir varškės jogurtai kefyras?
o kaip vaikas kalcio gauna tuomet? g.gif

Mums pvz. netinka niekas, ničniekas iš pieniškų produktų. O kalcio gauna tabletikėm ax.gif

QUOTE(Limcamca @ 2006 02 01, 09:40)
Mamkos, jūs man kvailai paaiškinkit, pas mus irgi diagnozė atopinis dermatitas, bet siunčia pas alergologą. Kuom čia susiję?? Aš galvojau čia odos liga ir gydyti reikia pas dermatologą?

Nu tai atopinis dermatitas ir yra alergijos išraiškos forma. Gal jums alergologas padaręs tyrimus, nustatęs alergenus, sutvarkys mitybą (pvz), tai ir odos bėrimai tada dings. Vien gydant odą nieko nebus. Čia tik pagalbinė priemonė visokie kremai ir tepalai. Pagrindinis dalykas - atrasti alergizuojančius elementus. Sėkmės pas alergologus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 01 vasario 2006 - 11:28

Mamkos, jūs man kvailai paaiškinkit, pas mus irgi diagnozė atopinis dermatitas, bet siunčia pas alergologą. Kuom čia susiję?? Aš galvojau čia odos liga ir gydyti reikia pas dermatologą?
[/quote]

tai jus tai nors siunčia, o mums dermatologas pasakė, kad čia yra sausos odos problema, su alergija čia nieko bendro nėra, nebent kai vaiko odelė liečiasi prei sintetikos ar vilnos tuomet kai jam "kanda", tai gali sukelti nemalonų pojūtį ir neverta vaiko kankinti jokiais tyrimais, nes tai tėvams sunkiausia (jiems tai tampa kaip gyvenimo būdas).
žodžiu "susiparinau" daba juodai, nes nežinau kuom tikėt ir ką daryt doh.gif doh.gif
bet kadangi registravausi ir pas alergolą tai reiks pasiklausyt ka ji sakys.
o kaip pasireiškia astma, nes man sakė daktaras, kad atopinio dermatito ligos kaip broliai ir sesės yra šienligė ir bronchinė astma
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 02 01, 09:40)
O jūs turbūt pas kokį homeopatą Gargžduose kreipėtės? Aš irgi labai noriu pas tokį nuvesti, bet turiu gydytoją tik Panevėžyje g.gif

mums tuos žirniukus pediatrė pasiūlė, kai dar Kaune gyvenom 4u.gif
Atsakyti
mums labai teigiamą poveikį turėjo dermatologo rekomendacija vaikų su atopiniu dermatitu neperkaitinti, nors mes miegodavom visada vėsiame kambaryje, bet dabar ir nesistengiu peršiltai užkloti. bei dienos metu prirengti, nežinau ar nuo to bet bėrimas praėjo (raudonumas dar liko verysad.gif ). ir jei tik labiau užšyla vaikas iškart ir pasirodo neigiamos reakcijos ant veiduko
Atsakyti

Sveikutės,

Mums jau 8. Kažkada rašiau, kad mus ir nuo Tutteli Pepti beria, o dabar jau valgom, daržovių košę su triušiena, bananą, obuolių tyrelę, šiandien išbandėm ryžių košę ir lyg nieko. Tik iškilo klausimas ir norėčiau išgirti jūsų patarimų: Kuo užgerti košę, girdėjau, kad juoda arbata alergizuoja. Kokią arbatėlę jūs duodate? Gal galima bandyt kokias sultis? Ar gardinat grūdų košes kuo nors?
Atsakyti
mano supratimu irvasai sveikam vaikiukui nėra reikalo siūlyti juodos arbatos ir kuo ilgiau, geriausiai vandenukas manau kmynų gerai būtų ar šiaip kokių žolelių.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2006 02 01, 11:26)
Mums pvz. netinka niekas, ničniekas iš pieniškų produktų. O kalcio gauna tabletikėm  ax.gif
Nu tai atopinis dermatitas ir yra alergijos išraiškos forma. Gal jums alergologas padaręs tyrimus, nustatęs alergenus, sutvarkys mitybą (pvz), tai ir odos bėrimai tada dings. Vien gydant odą nieko nebus. Čia tik pagalbinė priemonė visokie kremai ir tepalai. Pagrindinis dalykas - atrasti alergizuojančius elementus. Sėkmės pas alergologus  4u.gif

Supranti, tame ir bėda, kad alergologą rinkomės gerą, bet labai ko gero nepasakė. Nors kiek tyrimų darė, išvada ta pati: eksperimentuokit namie su maistu, ir stebėkit ką suvalgius, pablogėja. O pas jį įvairiai. Šią savaitę geria pieną, ir niekur neraudona. O prieš kelias savaites, irgi gėrė pieną buvo raudona. Aš už tai ir pasimetus.

QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 01, 14:39)
mums labai teigiamą poveikį turėjo dermatologo rekomendacija vaikų su atopiniu dermatitu neperkaitinti, nors mes miegodavom visada vėsiame kambaryje, bet dabar ir nesistengiu peršiltai užkloti. bei dienos metu prirengti, nežinau ar nuo to bet bėrimas praėjo (raudonumas dar liko  verysad.gif ). ir jei tik labiau užšyla vaikas iškart ir pasirodo neigiamos reakcijos ant veiduko

Tą aš irgi pastebėjau. kai tik jam karšta, pradeda kasytis. Ir jei verkia ko nors, susinervuoja, tada irgi kasytis pradeda.

QUOTE(spalvyte @ 2006 02 01, 22:32)
Sveikutės,

Mums jau 8. Kažkada rašiau, kad mus ir nuo Tutteli Pepti beria, o dabar jau valgom, daržovių košę su triušiena, bananą, obuolių tyrelę, šiandien išbandėm ryžių košę ir lyg nieko. Tik iškilo klausimas ir norėčiau išgirti jūsų patarimų: Kuo užgerti košę, girdėjau, kad juoda arbata alergizuoja. Kokią arbatėlę jūs duodate? Gal galima bandyt kokias sultis? Ar gardinat grūdų košes kuo nors?

Aš irgi manau, kad juodos arbatos geriau neduot kuo ilgiau. Geriausia paprasta ramunėlių arbatyte, ar šiaip vaikiška kokia. Jei bijai, kad vistiek daug alergizuos, galima daugiau vandeniu praskiesti.
Grūdų košes, kai virdavau ne piene, tai būtinai gardindavau, kokiomis tyrelėmis ar šiaip trintu obuoliu.
Bet dabar nelabai atsimenu, 8 mėnesių, ką konkrečiai valgėme. Tą ir valgėme turbūt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvyte @ 2006 02 01, 22:32)
Sveikutės,

su vaistažolėm irgi reiktų atsargiai, nes jos visgi vaistažolės 4u.gif Sako kitąkart nesuprasi - ir nuo žolelių bert pradeda unsure.gif Aš sulčių ilgai nedaviau, nuo pirktinių vaikiškų berdavo, o tas suaugusių duot, kad ir tas kubuš schmoll.gif dabar tik šitas pradėjau duot. O atsigert virdavau kompotą arba yra pirkt vaikiška arbata (raudonoj dėžutėj) pakiukais "Nykštukas", ant dėžutės ET NO parašyta arba vandenuką 4u.gif
O grūdines košes skanindavau cukrum, druska ar namine uogiene, šaldytom uogom ax.gif spėju kad nuo tų visų konservuotų tyrelių mum ir buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 02 02, 09:03)
Supranti, tame ir bėda, kad alergologą rinkomės gerą, bet labai ko gero nepasakė. Nors kiek tyrimų darė, išvada ta pati: eksperimentuokit namie su maistu, ir stebėkit ką suvalgius, pablogėja. O pas jį įvairiai. Šią savaitę geria pieną, ir niekur neraudona. O prieš kelias savaites, irgi gėrė pieną buvo raudona. Aš už tai ir pasimetus.
Tą aš irgi pastebėjau. kai tik jam karšta, pradeda kasytis. Ir jei verkia ko nors, susinervuoja, tada irgi kasytis pradeda.

Aš irgi manau, kad juodos arbatos geriau neduot kuo ilgiau. Geriausia paprasta ramunėlių arbatyte, ar šiaip vaikiška kokia. Jei bijai, kad vistiek daug alergizuos, galima daugiau vandeniu praskiesti.
Grūdų košes, kai virdavau ne piene, tai būtinai gardindavau, kokiomis tyrelėmis ar šiaip trintu obuoliu.
Bet dabar nelabai atsimenu, 8 mėnesių, ką konkrečiai valgėme. Tą ir valgėme turbūt doh.gif

Atopinis dermatitas yra toks bjaurus dalykas, kad viskas vyksta bangomis: jei pataikai ant "atoslugio" - gali valgyti bet ka, ir jokio berimo gali nebuti. o jei pataikai "ant bangos" - gali gerti vien vandeni, ir vis tiek isbers. Taigi maistas cia tik antraeilis dalykas. aisku, didziuju alergenu geriau nevartoti (citrusiniai, medus, kvieciai, zuvis, riesutai, sokoladas), o su kiausinio ir pieno baltymais - atsargiai ziureti. kaip tik vakar buvom pas labai gera gydytoja, tai viskas dar galvoje sviezia. smile.gif o pries tai 2 kartus buvom klinikose, tai dabar viska nakti prikelta galeciau supasakoti.. mirksiukas.gif

Beje, ramuneliu arbatos alergiskiems gerti NEGALIMA!!! tai viena is dazniausiai alergizuojanciu vaistazoliu. ir is viso, vaistazoles juk yra VAISTAS, todel kasdiena ju vartoti negalima, o tuo labiau alergiskiems. galima gerti zaliaja, raudonaja arbata arba, kaip visi alergologai ypac rekomenduoja, sutrinti spanguoles ir padaryti ju arbatele. be to, alergiskiems vaikams cukraus geriau nevartoti (sita tai ir ant saviskio pastebejau), vietoj jo, jei jau reikia - fruktoze arba gliukoze.
Atsakyti
QUOTE(Raganėlė @ 2006 02 02, 12:52)
kuom saldinti mums irgi problema, nes vaikas jokių arbatų nesaldintų negeria, ilga laiką duodavau vandenuką su svarainių sirupu, bet perskaičiau kad tai citrusinis obuoliukas.
o fruktozė tai irgi gaunama iš vaisių  g.gif ,kai kuriuos dar labiau alergizuoja.

noriu paklausti, galkas jau konsultavosi su gydytojais ar iš savo patirties žino, jei vaikui žandukai prie jūros visiškai susitvarko, o grįžus vėl atsinaujina, tai vis tiek reik manyt, kad gali ir kažkas iš maisto produktų alergizuoti, nors tą pati maistelį vartojom?

ir dar klausimėlis ar yra maisto produktų nuo kurių apskritai nealergizuoja?
ačiū

na, mano mazius geria arbata nesaldinta, tai tokiu problemu neturim. jis ir koses ant vandens virtas be nieko kerta taip, kad ausys linksta, o kai sukapoja didziausia lekste, tai grieztai parodo i puoda ir isakmiu balsu pasako "TEN!" - suprask, duok greiciau dar, kas like. essen.gif

del zanduku raudimo. jeigu tavo maziukui yra atopinis dermatitas, tai zandukai rausti gali ne nuo maisto, o butent del atopinio dermatito. o jis, kaip ir dauguma odos ligu, vasara, ir ypac prie juros pagereja. kaip jau anksciau rasiau - gali vien vandeni gerti, o bers vis tiek - toks tai bjaurus dalykas. schmoll.gif
Atsakyti