Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Vat su luobu ir aš niekaip nesusitvarkau doh.gif spėk išvalyt ir vėl atauga unsure.gif gal kas bandėt "Kerasal"? Ar tinka jis alergiukams kažin g.gif
Gegne, o niekad nebandėt išimt iš raciono ir sojos mišinį? Tas riešų, linkių bėrimas ir mums buvo pagr problema, dar kakliuką ir užausiukus žiauriai draskydavosi verysad.gif O riebūs kremai nepadėjo schmoll.gif vienintelis - Essex Lotion thumbup.gif bet tept reik dažnai - po 4-5 kartus per dieną 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
Kalbant apie kremus mum rekomendavo Locobase emulsiją (aliejus vandenyje 70:30) Indikacijos: labai sausa oda, atopinis dermatitas. Tepti 2-3 kartus per dieną plonu sluoksniu. Mum padeda.
Atsakyti
Man vienas geriausių iš visų bandytų Excipial U Lipolotion - mum pakankamai riebus. O dabar mano pusbrolis Anglijoj augina vaikiuką-alergiuką, jiems išrašė tokį tepalą Dipro-Base, nu ten tai riebumas!!! thumbup.gif Dabar jokių kitokių lauktuvių neprašau, tik to tepaliuko tongue.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės smile.gif . Iki šiol apie alergijas nieko nesidomėjau, nes nemaniau, kad būtina. Pas mus tokia gana keista alergija pieno produktams, į kurią ankščiau nekreipiau dėmesio, bet po šio savaitgalio pasidarė neramu.
Viskas nuo pradžių: jau pirmą vaikelio gyvenimo dieną ant kūnelio pastebėjau kelias raudonas dėmes su spuogeliu vidury. Pediatras pasakė, kad tai alergija kažkam blink.gif . Kol maitinau MP tų spuogelių vis daugėjo, vieni atsirasdavo, kiti nunykdavo pačiose įvairiausiose kūno vietuose. O kai visai nutraukiau MP ir maitinau tik mišiniu -spuogelių sumažėjo iki 1-2, bet visai neišnyko. Tada dar nekreipiau į juos dėmesio. Įvedusi į valgiaraštį pieno produktus, jų vėl ryškiai padaugėjo. Tada supratau, nuo ko tie spuogiukai, nes kai maitinau MP, pati nemažai vartojau pieniškų produktų. Mūsų gydytoja patarė gana ribotai, bet vistiek duoti kefyro, jogurto, sviesto, sūrio.
Šį savaitgalį vaiką prižiūrėjo seneliai, tai jie ūkiškai pamaitino vaiką bulvių koše skiesta karvės pienu, o kad dar skaniau būtų, įdėjo šaukštelį grietinės doh.gif . Kai pamačiau vaiką, išsigandau - visa nugarytė išberta tais spuogais blink.gif .
Gal kas nors man patartumėt, ar visai išimti iš valgiaraščio pieno produktus, ar tiesiog ir toliau "ribotai", bet duoti jų? Bijau kad ištisai alergizuojant, neįvaryčiau dar didesnės alergijos g.gif ... O gal išsitirti...
Patarkit jei kas galit, labai būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2006 01 14, 17:47)

mamos, gal kuri žinot (visai nukrypau nuo alergiukų maitinimo temos  blush2.gif ) - nuo pirštukų nerealiai lupasi odytė, nuo kojų ypač  unsure.gif čia dėl alergijos gali būt  g.gif

vaikystėje man ir mano broliui taip būdavo, ypač žiemą ir pavasarį. Gydytoja sakė, kad dėl vitaminų tūkumo. g.gif Pagerdavom multivitaminų ir praeidavo.
QUOTE(elyte @ 2006 01 15, 14:34)
  Gal kas nors man patartumėt, ar visai išimti iš valgiaraščio pieno produktus, ar tiesiog ir toliau "ribotai", bet duoti jų? Bijau kad ištisai alergizuojant,  neįvaryčiau dar didesnės alergijos g.gif ... O gal išsitirti...

o tu tik raugintus pieno produktus (kefyrą, jogurtą) palik valgiaraštyje. Jei bers toliau - tada jau ko gero teks ir visai išimti pieno produktus. O tyrimus, manau, būtina pasidaryti.
Atsakyti
elyte, jei matai, kad akivaizdžiai nuo pieno produktų - neverta nė tirtis, tokiem mažiukam nieko išsamesnio tikrai neparodys 4u.gif o pieno produktus patarčiau visiškai išimti ir tik aprimus alergijai po truputį įvesti raugintus smile.gif pagirdyk zyrteku, kad neįsijautrintų per daug 4u.gif po trečdalį tabletytės kartą dienoj, pavakary geriausia.

Spragtuk, na linkiu sulaukti sesytės wub.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Gal jūs ką man patarsit... Prieš nepilną mėnesį pradėjau duoti pieno mišinuko APTAMIL2 (mums 7 mėnesiai). Pirmą dieną atsirado du spuogeliai, antrą daug smulkių nedideliam plotelyje, trečią spuogeliai išnyko ir liko toje vietoje nedidelė raudona dėmelė. Dar po paros ji pavirto į nežymią rausvą dėmelę. Kadangi ji nebekito, nusprendėm kad mišinys nebealergizuoja... Ir laukėm kol odelė sugis. Bet prabėgo keturios savaitės ir pakitimų jokių... Nusipirkau tuomet APTAMIL HA, tai po jo sudavimo išbėrė vieną žanduką palie akytę virš tos dėmelės... Ar čia alergija pieno mišiniui?... Ir ką tokiu atveju daryt??? Savo pieno turiu nebedaug, plius mažiukas jį pripažįsta tik rytais, kitu paros metu kanda, pyksta, netraukia... O valgyt nori.
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2006 01 15, 20:45)
  pagirdyk zyrteku, kad neįsijautrintų per daug  4u.gif po trečdalį tabletytės kartą dienoj, pavakary geriausia

o zyrteką galima duoti vaikams iki metų? g.gif Nes mūsų pediatrė neleido dukrytei nei zyrteko, nei claritino duoti. schmoll.gif Parekomendavo pora dienų pagerti man po pusę tabletės tavegilio (pati maitnu dukrą). Dar labai įdomu, o kokius geriamus vaistus alergologai skiria mažiems kūdikiams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dadu @ 2006 01 17, 19:58)
Kramtomos kalcio tabletes tinka tiems kurie alergiski pieno baltymui. Maniskis jas triauskina, net ausys linksta.  biggrin.gif

Aš tai tų vaikiškų pabijojau - ten skonių pridėta unsure.gif Tai mes nusipirkom paprastas Ca+Mg, šitos irgi "eina" kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
Su mandarinais juokauti negalima, ypač jei vaikiukas linkęs į alergiją. Aš išvis girdėjau, kad dabar yra užvaryta siunta mandarinų į visus prekybos centrus, ir jie užkrėsti, kuom – doh.gif nepamenu.

Toj uždarytoj temoj skaičiau apie ryžių gėrimą. Iš pradžių dėjau tik į košes, o vakar jau daviau einant miegoti. Patiko. Nes už alfare žymiai saldesnis. Nu turbūt nieko tokio jei pakeisiu g.gif . Dar Milupos košės yra naujos be pieno ir cukraus. Bet turbūt žinojot. Iš tų, kur mažesniem nuo 4 mėn. galima ir gėrima padaryt. Tai sakau, gal geriau bus jei tą gėrimą gers. Kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2006 01 23, 11:42)
Sveika!Mes taip pat alergiski pieno baltymui ir laktozei. Milupos koseles be pieno tikras issigelbejimas, bet ju vienu nepasaldintu vaikas negere verysad.gif Taigi nusipirkau fruktozes ir pasaldinu, tuomet viskas gerai. Siuo metu mes su sauksteliu visas koses valgome, tik vakarais sinlac ryzius is buteliuko, nes jam patinka, kad gali pats pasilaikyti! biggrin.gif

Ryžių bio gėrimas tas kur naturalus (būna dar su vaisiais) labai saldus, tai aš fruktozės nebedėsiu. Šiaip mes košes irgi su šaukštu šiupeliuojam, bet aš noriu jam vakare, vietoj alfare.
Atsakyti
QUOTE(Gegne @ 2006 01 18, 14:55)
Labai aciu visoms uz patarimus.Pabandysim ir mes tuos naujus kremus.
O del sojos misinuko... jau ir taip sumazinau jo kieki, geria vaikas tik vakare pries miega ir tik 200 ml.kartais ir tiek buna maza, praso daugiau.Pagal kraujo tyrima i soja buvo reakcija, bet l.maza (i piena 23 balai, i soja 5).Mastau del ozkos pieno. Bet taip pat esu prisiskaiciusi visokiu nuomoniu, dar neapsisprendziau.
Esam bande Nestle HA1, alergizavo.O is pat pradziu gerem Isomila, veliau perejom prie Nestle NAN soja.Si misinuka gere labiau (matyt,pagal skoni labiau patiko), nors Isomilas nealergizavo.

Jeigu vaikas geria sojos misinuka, tai gal jis gertu ir koki nors Aptamil Pepti?
Visokiu blogu dalyku raso apie sojos misinuko girdyma vaikinukams. Sako, kad jis turi moterisku hormonu ir kazkaip paitakoja vaikinuko vaisinguma ar panasiai. Tiksliai nezinau. Beto sako tuos sojos misinius gamina tik is genetiskai modifikuotu soju. Nezinau, ar tai labai blogai, nes mes vat geriam Similac'a, kuris irgi turi savyje kazka genetiskai modifikuoto... Ir dar sako, kad sojos misinukais uzauge vaikai turi problemu koncentruojant demesi. Mokykloje jie daugiau issiblaske. Bet cia tai man siek tiek skamba keistai.
Atsakyti