QUOTE(skruzdeda @ 2005 12 08, 22:09)
O vat atsakykite man į tokį klausimą: kodėl labai labai daug mamų negali savo kūdikių maitinti MP? Galbūt viena iš priežasčių ir yra, kad jų organizmai nėra tokie stiprūs kaip jūsų... Tai vat tokiems organizmams arba turintiems polinkį hypoalerginės griežtos dietos yra negeras dalykas. Tačiau, kol tokių dietų nesilaikai, taigi negali žinot, kaip tavo organizmas sureaguos.
Man truputį keistas klausimas - labai daug mamų negali maitinti, O pvz aplink mane beveik visos artimesnės ar tolimesnės pažystamos ir giminaitės maitina, ir visos kažkokios pieningos. Ir maitinimą nutraukia net dėl savo sveikatos, o todėl kad prasideda studijos, ar išeina į darbą.
Kas dėl hypoalerginės dietos, sutinku, kad ilgai (metus ar daugiau) trunkanti dieta ištiesų alina motiną. Bet kad hypoalerginės dietos (kaip rodo moksliniai tyrimai) daugumai reikia tik pirmąjį pusmetį laikytis, nes iki šio amžiaus subręsta kūdikio žarnyno gleivinė, ir alerginių reakcijų MP ryškiai sumažėja. Aš griežtos hypoalerginės dietos laikiausi 6 mėn, o dabar viską valgau, bet dukros nuo mano pieno nebeberia.
QUOTE(violet @ 2005 12 16, 18:58)
Mamytes, noreciau jusu pagalbos mitybos klausimais.Mano dvynems dabar 10 men. Alergija mums pieno baltymams.Jokiu pieno produktu iki 1 metu.Noriu jusu paklausti koks buvo jusu vaiku valgiarastis 9-12 men.Nes mes jau nuo 8 men valgom ta pati per ta pati.Ryte -misinukas, 10 val. grudu kose su misinuku, 13 val. darzoviene su mesa, 17.30 -vaisiu tyrele su grudais arba sausainiais, 20 val. grudu kose su vaisiu tyrele.Ka galima dar duoti po pietu miego ir vakare?Ir kada davet zuvi?Parasykite, labai prasau.
Bandziau duoti naturalaus jogurto ir nestle desertuko su varske tai iskarto zandai paraudo.
Bandziau duoti naturalaus jogurto ir nestle desertuko su varske tai iskarto zandai paraudo.
, man atrodo, kad tavo dukryčių meniu pakankamai įvairus ir gausus. o kam joms tie jogurtai ar varškės, juk geria mišinuką. mūsų draugų berniukui(alergiškas pieno baltymui) jau 2,5 metų, o jis dar neragavęs jokių pieno produktų, tik iki 8 mėn gėrė MP. Vartoja kalcį, ir sėkmingai auga be pieno. Jums gerai kad valgot įvairių grūdų košes, mano vyresnėliui tik ryžiai iš kruopų tiko ir jokių sausainių, pyragėlių ir t.t.