Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(skruzdeda @ 2005 12 08, 22:09)
O vat atsakykite man į tokį klausimą: kodėl labai labai daug mamų negali savo kūdikių maitinti MP? Galbūt viena iš priežasčių ir yra, kad jų organizmai nėra tokie stiprūs kaip jūsų... Tai vat tokiems organizmams arba turintiems polinkį hypoalerginės griežtos dietos yra negeras dalykas. Tačiau, kol tokių dietų nesilaikai, taigi negali žinot, kaip tavo organizmas sureaguos.

Man truputį keistas klausimas - labai daug mamų negali maitinti, g.gif O pvz aplink mane beveik visos artimesnės ar tolimesnės pažystamos ir giminaitės maitina, ir visos kažkokios pieningos. tongue.gif Ir maitinimą nutraukia net dėl savo sveikatos, o todėl kad prasideda studijos, ar išeina į darbą.
Kas dėl hypoalerginės dietos, sutinku, kad ilgai (metus ar daugiau) trunkanti dieta ištiesų alina motiną. Bet kad hypoalerginės dietos (kaip rodo moksliniai tyrimai) daugumai reikia tik pirmąjį pusmetį laikytis, nes iki šio amžiaus subręsta kūdikio žarnyno gleivinė, ir alerginių reakcijų MP ryškiai sumažėja. Aš griežtos hypoalerginės dietos laikiausi 6 mėn, o dabar viską valgau, bet dukros nuo mano pieno nebeberia. thumbup.gif 4u.gif

QUOTE(violet @ 2005 12 16, 18:58)
Mamytes, noreciau jusu pagalbos mitybos klausimais.Mano dvynems dabar 10 men. Alergija mums pieno baltymams.Jokiu pieno produktu iki 1 metu.Noriu jusu paklausti koks buvo jusu vaiku valgiarastis 9-12 men.Nes mes jau nuo 8 men valgom ta pati per ta pati.Ryte -misinukas, 10 val. grudu kose su misinuku, 13 val. darzoviene su mesa, 17.30 -vaisiu tyrele su grudais arba sausainiais, 20 val. grudu kose su vaisiu tyrele.Ka galima dar duoti po pietu miego ir vakare?Ir kada davet zuvi?Parasykite, labai prasau.

Bandziau duoti naturalaus jogurto ir nestle desertuko su varske tai iskarto zandai paraudo.

g.gif, man atrodo, kad tavo dukryčių meniu pakankamai įvairus ir gausus. smile.gif o kam joms tie jogurtai ar varškės, juk geria mišinuką. ax.gif mūsų draugų berniukui(alergiškas pieno baltymui) jau 2,5 metų, o jis dar neragavęs jokių pieno produktų, tik iki 8 mėn gėrė MP. Vartoja kalcį, ir sėkmingai auga be pieno. Jums gerai kad valgot įvairių grūdų košes, mano vyresnėliui tik ryžiai iš kruopų tiko ir jokių sausainių, pyragėlių ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dyna: 24 gruodžio 2005 - 01:00
Norėjau paklausti, iš kur gaunate daržovių vaikams? Mus kažkaip pradėjo berti, nors nevalgom nieko naujo. Viską valgėm iki šiol be problemų ką ir dabar. Bet tik skirtumas tas, kad dabar daržoves perkam iš supermarketų. Ir būtent matau, kad po daržovienės bėrimai paūmėja. Ypač blogai jeigu įdedu brokolio, kuris atvežtas iš viso iš nežinia kur. Anksčiau irgi dėdavau, bet blogai nebuvo, bet ten tas brokolis būdavo toks neišvaizdus. Dabar tai atrodo daug gražiau, matyt kaip reikiant prichemikalintas... dar perkam morkas ir kopūstus, pomidorus.
Tai sakau paklausiu, gal žinote, kur galima nuspirkti Vilniuje ar pačios turite parduoti patikimai ekologiškų daržovių.
Atsakyti
Skruzdeda, galiu pasakyti iš savo patirties ir kaip pati jau pastebėjai: alergiškiems vaikams netinka atvežtinės daržovės, nes jose yra pakankamai daug "pagardinimų", t.y. trąšų. Aš dar ir dabar perku ekologiškas daržoves (nors vaikui jau 6 metai). Paprasčiausių ekologiškų bulvių, morkų, svogūnų ir burokėlių būna didesnėse maksimose, ekologiškų produktų skyreliuose. Ten pat būna ir ekologiškų žiedinių kopūstų, ir kt. daržovių, bet šios jau atvežtinės ir žiauriai brangios (tačiau jeigu virti tik vaikui, galima pabandyt). Priklausomai nuo asortimento, galima rasti dar ir šparaginių pupelių, salierų. Patarčiau ten pabandyti paieškot. Taip pat beria nuo visų maisto produktų, kuriuose yra "pagardinta" su E (nu, ne nuo visų, bet čia jau reikia atskirai domėtis, atmintinai dabar neišvardinsiu).
Sėkmės jums ir išaukit visas alergijas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo obuoliux: 30 gruodžio 2005 - 01:30
QUOTE(rutulux @ 2006 01 02, 15:01)
Nu žinokit košmaras kažkoks – vaikiuko žandai tokio raudonumo, kad net nemoku apsakyt, karšti ir dar su spugeliais. Atrodo viską tą patį valgo. Reiks ir man užsivest dienorašti ir sekt.
Galvoju, kad ir man reiks pasirodyt pas homeopatą (perskaičiau įdėmiai visą uždarytą jau temą). O dabar sakykim aš nueinu pas tą homeopatą, papasakoju visas bėdas kaip jis nustatys kam dar esam alergiški?

Mums asmeniskai jis visai nesirupino nustatinejimu kam alergiski. Sako, jeigu nepakankamai akivaizdu, kam alergiskas ir nera aisku, kad kalti labai konkretus produktai, tai sake ir man nesirupinti tokiu kaltu produktu nustatymu, nes tai ko gero yra bendras imunines sistemos nepakankamumas. Dar paklause, ar daremes tyrimus, kad nustatyti, kam alergiski. Todel patare gerti jo zirniukus ir valgyti viska.... As is pradziu labai nusivyliau, kad jis to nebande daryti, bet paskui paaiskejo, kad jis buvo teisus. Bet kitiems tai girdejau, kad kazkaip bando nustatineti: kam is plauko, kam dar kokiais nors budais unsure.gif
Siaip tai norejau pridurti, kad homeopatas yra arba paprastai buna medikas, o ne koks nors burtininkas. Jeigu ten kazkas turi ne mediko issilavinima, tai gal geriau pas tokius neiti.
Atsakyti
Sveikos mamos,mano sūneliui tuoj bus 4 mėnesiukai.Pirma menesi mano pienuko užtekdavo tik 2 kartus per diena vėliau jis mažėjo kol visai išnyko verysad.gif .Ko tik nedariau kad to pienuko daugėtų bet deja.Pradejau maitinti mišinuku.Maitinau Tuteliu viskas buvo gerai,bet gydytoja liepė maitinti NAN1 atseit jis žymiai geresnis.Pradėjo truputuka raust barzdytė patepliojau bepantenu ir praėjo.3 mėnesiuku vaikas pradėjo seilėtis nu ir prasidėjo bėrimai aplink burnytė ir net prie akyčių ir ant vokų.Gydytoja sako nuo soskės bet aš netikiu juk jis visu veideliu plinta.Dabar jau liepia gert NAN1 HA.Bet kol kas tai nieko gero.Visas išbertas tokias mažais spuogeliais vienas šalia kito,o pas alergologą sako nematau tikslo.Nebežinau ką daryt,bet vaikelio tai labai gaila.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2006 01 04, 23:14)
Cheminio brokolio nebeduodu - visi berimai praejo per diena. Del visako neduodu ir priktu morku su bulvemis. O sitas prekes zenklas "Sveikas pradas"? Gal jis ir reiskia, kad cia ekologiskos darzoves? Ar kaip? As kartais paziuriu akropolyje tu ekologisku darzoviu, bet arba nerandu arba nebuna???! Nu nebent tas "Sveikas pradas" ir reiskia, kad cia ekologiskos darzoves...

Specialiai nušiaušiau į virtuvinę spintelę pažiūrėti: bigsmile.gif ant lietuviškų ekologiškų daržovių maišelių yra užrašai "eko-agros", "linea ecologica", "Tatulos programa". Šie skyreliai, bent jau Kauno Hyper Maximoje, yra prie daržovių skyriaus, kur yra šaldomos lentynos (ten šalia paprastai būna sudėti ir visos brangesnės ir egzotiškos daržovės-vaisiai). O "Sveikas pradas" ne visuomet būna laabai sveikas, g.gif pvz.: sausainiai su margarinu (mano nuomone, margarinas nėra ypač "sveikas" produktas, kai pasižiūri į jo sudėtį - be "E" natūralių produktų rasta yra mažai). Aišku, ten būna ir neblogų produktų, tiesiog jų sudėtis "sveikesnė" (mažiau priedų), bet nebūtinai ekologiški.
Atsakyti
sveikos mamos,

jau senokai pas jus nesilankiau,nes praejo ta paniska baime del vaikelio. vis dar beria, vienintele mesa kuri tinka stirniena, vaisius- obuolys, darzoves -kalafioras ir brokolis,grudai ryziai ir kukuruzai. misinukas milupa nutri junior. VIskas, visas vaiko meniu o jam jau 14 men. Bet svarbiausia vaikas auga! NOreciau paskat. tas hurios kaitina tgkrai verta nes pati maitinau iki11 men. Laikiausi ziaurios dietos. Butinai konsultuokites su alergologais, ir svarbiausia tikekim alegija maistui isaaugama iki 2 metu! sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 12 24, 00:49)
Man truputį keistas klausimas - labai daug mamų negali maitinti,  g.gif  O pvz aplink mane beveik visos artimesnės ar tolimesnės pažystamos ir giminaitės maitina, ir visos kažkokios pieningos.  tongue.gif Ir maitinimą nutraukia net dėl savo sveikatos, o todėl kad prasideda studijos, ar išeina į darbą.
Kas dėl hypoalerginės dietos, sutinku, kad ilgai (metus ar daugiau) trunkanti dieta ištiesų alina motiną.  Bet kad hypoalerginės dietos (kaip rodo moksliniai tyrimai) daugumai reikia tik pirmąjį pusmetį laikytis, nes iki šio amžiaus subręsta kūdikio žarnyno gleivinė, ir  alerginių reakcijų MP ryškiai sumažėja. Aš griežtos hypoalerginės dietos laikiausi 6 mėn, o dabar viską valgau, bet dukros nuo mano pieno nebeberia.  thumbup.gif  4u.gif

Nu kad visas panervinti vėl išoksiu su savo skeptišku poziūriu smile.gif Kaip jau taip visos tokios ir pieningos... Vat nuėjau į temą kur diskutuojama iki kiek laiko maitino mamos ir kodėl nujunkino, tai pagrindinė priežastis ir buvo dėl sveikatos. O kad ne visos gali maitinti, pavyzdžių ilgai ieškoti nereikia. Perskaityk šio forumo kad ir žinutę #129.

Mazis, o kodėl iki 11 mėnesių maitinai? Kodėl dabar nebemaitini? Juk alergiškus kūdikius rekomenduojama maitinti kuo ilgiau ir metukai tikrai nėra riba?

Ar jau taip ramiai galima įsitikinus sakyti, kad jeigu laikaisi hypoalerginės dietos, tai padeda. Tai gal kas bandė kada nustoti laikytis ir pastebėjo, kad ta dieta visiškai nieko neįtakoja? Ar jos laikaisi, ar nesilaikai, vistiek vaikučio neberia? TAi o jeigu neberia, kam jos laikytis.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2006 01 09, 23:23)
Ar jau taip ramiai galima įsitikinus sakyti, kad jeigu laikaisi hypoalerginės dietos, tai padeda. Tai gal kas bandė kada nustoti laikytis ir pastebėjo, kad ta dieta visiškai nieko neįtakoja? Ar jos laikaisi, ar nesilaikai, vistiek vaikučio neberia? TAi o jeigu neberia, kam jos laikytis.

Mano mažylei greitai metukai, maitinau ir ruošiuosi maitinti dar bent iki rudens blush2.gif . Laikausi hipoalergines dietos nuo 2 menesio. Mano sveikata normali (neisivaizduoju kodel turetu buti kitaip g.gif ). Ir sūnų maitinau iki 1,7 metų. Nenuplikau, sveikų dantų dar iki pastojimo neturėjau tongue.gif . Negaliu tvirtai teigti, bet man neatrodo kad maitinimas silpnina sveikatą 4u.gif .
O hipoalerginė dieta - tikrai veikia. Patikrtinta. Pvz. jei aš išgeriu bent porą gurkšnių alaus, mano mažę iš karto išberia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2006 01 11, 20:00)
Reikia, mamkos, jūsų patarimo: žandų raudonis nepraėjo, nors išbandžiau keturias tepalų rūšis. Turbūt reiks pirkt a-derma arba weledos, bet aš ne apie tai. Mum reikalingi tyrimai nustatyti kam alergiškas. Tyrimai atliekami tik Kaune ar Vilniuj. Kur mum važiuoti, o gal geriau privačiai. Apie tyrimus buvo rašyta daug, bet kai reik nuspręsti, tai net nebežinau kur geriau. Ir ar tirtis tik maistui ar ir aplinkai? Niu va kiek klausimų prirašiau aciuks.gif

Privačiai tirtis, tai nemanau, kad tikslinga. Jau geriau tuos pinigėlius gydytojai į vokelį, jei ką. Aš pati dėl savęs esu buvusi ir privačiai ir Alergologiniame Vilniuje, nors ten irgi be siuntimo ėjau. Skirtumas tik toks, kad privačiai ilgai ir maloniai šneka, o rezultatas gi vistiek nepasikeis. Beje Northway Vilniuje irgi daro tyrimus,tipo naujausiais aparatais, bet kainelės, kai skambinausi, tai bišky doh.gif
O tirtis manau geriau palete "mix panelė". T.y. pradžiai ir aplinkos, ir maisto alergenams. Weledos tepalas alergiškiems be alergologo konsultacijos tai kažin ar tinka g.gif Juk būna jautrių įvairiausiom žolelėm, ką ten gali žinoti g.gif Ir tepalų yra visokiausių, bet jeigu kažkas labai alergizuoja, tai pirmiausia reikia aišku priežasties ieškoti, vien tepliojimai čia nepadės.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2006 01 10, 00:23)

mums ši dieta tikrai padėjo. thumbup.gif jei tik nusižengdavau jai, pvz suvalgydavau kokią bandelę, picos gabalėlį - dukrytės žandai po 1-2 dienų užrausdavo. verysad.gif bet taip buvo tik iki 7 mėn. dabar viską valgau, ir nieko. smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti patirtim, kaip buvo mums.
Sunu bere jau nuo pat gimimo.Koki antra menesi praejo, o vel viskas prasidejo 3,5men.Pleiskanojo galvyte, visi gydytojai kaip susitare, luobas.Ko tik nedariau, per savaite ataugdavo dar didesnis.Kol nepaskaiciau, kad kartais taip prasideda alergija.Taip ir buvo. Pati laikiausi dietos, bet pagerejimu nepastebedavau, pradedavau viska valgyti, zymiai blogiau t.p. nebuvo.7men gulejom ligoninej, darem mix kraujo tyrima.Deja, alergijos niekam nerode.Tik bendras kraujo tyrimas parode galima alergija.O vaiko koju linkiai, riesiukai ir galvyte pastoviai degdavo,zanduku mums niekad nebere. Visa laika maitinau pati, tik po ligonines (o gal taip ir turejo buti) pradejo mazeti pieno.Per dvi savaites jo tiek sumazejo, kad teko primaitinti misinuku.Geriam iki dabar sojos misinuka. 1m padarem vel testa tik maisto produktams ir ... alergija pienui, rugiams, avizoms, kepimo mielems,kiausiniui. Dabar jau aiskiau, ka daryti. Bet po pagerejimo, vel riesiukai kaip tarta nutarkuoti.Pastoviai lankomes pas alergologa Antakalnyje.Ir labai tikiuosi, kad kada nors visa tai isaugsime.
Del kremu, a derma kremas su avizom mums labai tiko kai nebuvo taip salta.O ir pagal kaina, iseina pigiau, nei pirkti mazas pakuotes kitokiu kremu. O dabar tepu labai riebiu kremu, vis dar ieskau, kuris tiktu.Gal kuri patartu, kokius kremukus (riebius)naudojat?
Aciu:)
Atsakyti