Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Spragtukas @ 2005 12 04, 16:47)
Va, Tavo pavyzdys akivaizdus, kad ir be pieno ir kt. produktu gali uztekti pieno  ax.gif
sakykit ka norit, as tai uz hipoalergine dieta  thumbup.gif na, nesakau, kad reikia visiskai atsisakyti kazkurios grupes produktu, bet riboti tai tikrai reikia, jei vaikui alergija. sutinku, kad MP neturi jokio pakaitalo ir jokie misinukai jo nepakeis. ir is alergijos greiciau isaugama, jei kudikis maitinamas MP - turiu akivaizdziu pavyzdziu. bet misinukai iseitis toms, kurios del vienokiu ar kitokiu priezasciu negali maitinti pacios  smile.gif

Aš irgi maitinančios mamos hipoalerginės dietos šalininkė, jei vaikutis alergiškas ar turi polinkį alergijai. Pati maitinau dukrelę iki 1 metų 5 mėnesių visai neprimaitindama jokiais mišinukais. Pieno, bebūtų keista, vaikučiui užteko thumbup.gif Iš principo galėjau ir ilgiau maitinti, bet pajaučiau, kad man pačiai organizmas silpsta verysad.gif Kol maitinau, kiek įmanoma laikiausi hipoalerginės dietos. Galvojau, kad taip apsaugosiu savo vaikelį nuo alergijos . Labai sunku man buvo tos dietos laikytis verysad.gif Varškės ir jos produktų griežtai nevalgiau, iki vaikui metai suėjo doh.gif Kaip tyčia velniškai jos norėjosi, praeidavau pro tą skyrių, tai net silpna būdavo doh.gif Citrusinių, braškių kol maitinau irgi visiškai nevalgiau. Na ir kitus produktus labai žiūrėjau, prieš suvalgydama kokį skanėstą visąlaik pagalvodavau, ar nepakenks vaikučiui. Na bet manau reikia iškentėti. Iš manęs mažė gavo polinkį alergijai, bet nei sunkios alergijos formos nei atopinio dermatito nėra, buvo tik pora kartų epizodiškai išlindę. Labai kontroliuoju mažės mitybą, laikausi principo, kad "pavojingiausius" produktus išbandysim kuo vėliau. Labai daug ko dukrelė nėra net ragavusi, nors jinai irgi oi kaip nori pvz. pieniškos dešrelės ar saldainio. Bet aš labai tikiuosi, kad su laiku išaugs, mums gi jau 3 metai nebe už kalnų ax.gif Galvojau tiesa apie tyrimą iš kraujo, bet kol kas dėl tam tikrų aplinkybių atidėsiu. O gal ir be jo išsiversim. Tik va vaiko aišku dabar labai gaila, kad negali valgyti visko, ką valgo jo amžiaus vaikučiai. Bet turbūt geriau tiek kentėjus pakentėti, negu vaistus saujomis ryti. Aišku, mums pasisekė, kad mūsų alergijos forma pakankamai lengva.
Taip kad visoms mamytėms linkiu pirmiausia kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 12 04, 16:17)
Galiu truputėlį paprieštarauti. ax.gif Ant savęs išbandžiau griežtą hypoalerginę dietą (6 mėn): atsisakiau pieno produktų, kviečių ir t.t. Dukrą tik savo pienu maitinau iki 6 mėn, matinu ir dabar (8 mėn). Niekada nebuvo sumažėję pieno, dar ir dabar mano dukra negeria jokių arbatų, sulčių, o tuo labiau mišinių. Dukrytės svoris augo labai gerai - po 1 kg kiekvieną mėnesį - tai rodo, kad mano pieno tikrai jai užteko. Aš pati labai puikiai jaučiuosiu, kraujo tyrimo rezultatai  thumbup.gif , nei plaukai slenka, nei nagai lūžinėja, nei dantys genda ( tuom mane gasdino artimieji). Kadangi nevartojau pieno produktų, gėriau papildomai kalcį. Ši dieta ir man buvo naudinga, nes nukrito visas antsvoris.  4u.gif

Galiu lygiai ta pati pasakyt drinks_cheers.gif Mums irgi alergija mano vartojamiems pienp produktams, tai as irgi ju nevartoju, laikausi hipoalergines dietos jau 6 menesius, o pienuko uztenka smile.gif Be to, juk i pienuka patenka visos reikiamos medziagos, jei ko truksta mamytes maiste, ta mazylis pasiima is mamytes rezervu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2005 12 04, 01:25)

Taigi sakyciau taip: mamytes, jeigu maitinate savo alergiskus vaikucius, nekrepkite demesio i siulymus laikytis grieztu dietu, nes tai veda i MP dingima. Aisku nesakau, kad MP tokiu atveju dingtu visoms, taciau jus nezinote, kaip sureguos jusu organizmas, todel nerizikuokite. Tuo metu, kai laikiausi dietos, tai buciau labai isizeidusi ant to, kuris tokia nuomone butu pasakes, bet deje tai yra tiesa.

Nu jo.... g.gif g.gif g.gif
Mano mažius taip pat alergiškas pieno produktams. Stipriai. Anksčiau užtekdavo odos kontakto ir nueidavo pūslėmis. Dabar jau geriau - tik jei kažkur kažkas papuolė pieniško, paraudo žandai, sulenkimai. Bet aš jį iki šiol maitinu savo pienu (nu aišku ir kito maisto jau jis senokai valgo, bet ne viską), iki 1,7 metų MP valgė neribotai, tik vėliau sureguliavom režimą (liepė alergologė). O aš pati gana griežtai žiūrėjau, kad mano meniu nebūtų nieko, susijusio su pienu (nors oi, kaip man jo norisi iki šiol), griežtai nieko su konservantais (nes taip pat sėkmingai berdavo) bei raudonos spalvos vaisių. Užtai mažius išvengė stiprių alerginių reakcijų, oda visą laiką buvo gana neblogos būklės, nevartojom jokios chemijos alergijai ar jos simptomams slopinti. O MP nuo to nei kiek nesumažėjo. Normalaus kaloringo maisto ir ramybės matyt vistiek užteko ir toliau užtenka. Be to, be jokių specialių priemonių mane paliko beveik visas papildomas antsvoris (likęs net ir po pirmojo sūnaus), nes pasikoregavo mano mityba. Kai gulėjom ligoninėj ir darėmės alergologinius tyrimus (nesigydėm), laikiausi griežtos hipoalerginės dietos be jokių nukrypimų į šonus. MP taip pat nieko nepasidarė.
Atsakyti
Ir as visom keturiom pasisakau uz hipoalergine dieta! Juk negalima valgyti to, i ka vaikucio organizmas reaguoja berimais, ar dar sunkesne alergijos forma, kaip vemimas, viduriavimas, ar temperatura...Del to ir esam mamos, kad savo vaikuciu labui atsisakytumem tam tikru produktu, juk maitinsim MP ne amzinai, taip, kad paskui galesim atsigriebt...Musu lalaila irgi alergiska, tiesa, mums tikrai labai labai stipriai padejo homeopatiniai zirniukai, be galo dziaugiuosi, kad juos isbandem!
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 12 04, 16:17)
Galiu truputėlį paprieštarauti. ax.gif Ant savęs išbandžiau griežtą hypoalerginę dietą (6 mėn): atsisakiau pieno produktų, kviečių ir t.t. Dukrą tik savo pienu maitinau iki 6 mėn, matinu ir dabar (8 mėn). Niekada nebuvo sumažėję pieno, dar ir dabar mano dukra negeria jokių arbatų, sulčių, o tuo labiau mišinių. Dukrytės svoris augo labai gerai - po 1 kg kiekvieną mėnesį - tai rodo, kad mano pieno tikrai jai užteko. Aš pati labai puikiai jaučiuosiu, kraujo tyrimo rezultatai  thumbup.gif , nei plaukai slenka, nei nagai lūžinėja, nei dantys genda ( tuom mane gasdino artimieji). Kadangi nevartojau pieno produktų, gėriau papildomai kalcį. Ši dieta ir man buvo naudinga, nes nukrito visas antsvoris.  4u.gif

Na jeigu jums viskas gerai, tai vadinasi gerai. O vat man ir plaukai slinko, ir dantys genda ir net sanariai buvo pradėję skaudėti. Ir laikydamasi dietos, puikiai aš tikrai nesijaučiau. Mano organizmas vadinasi reagavo į viską kitaip. Todėl esu tokių dietų priešininkė. Ir aš manau, kad nors ir nesilaikiau dietų, MP buvo geriau negu mišinėlis.
Nes jeigu būčiau toliau jų laikiusis, tai vaikas tikrai būtų turėjęs gerti mišinėlį. O nukritęs svoris per dietą paskui užaugo dvigubai, nes matyt organizmas pajutęs medžiagų stygių pradėjo paskui stipriai atsigriebinėti.
O vat atsakykite man į tokį klausimą: kodėl labai labai daug mamų negali savo kūdikių maitinti MP? Galbūt viena iš priežasčių ir yra, kad jų organizmai nėra tokie stiprūs kaip jūsų... Tai vat tokiems organizmams arba turintiems polinkį hypoalerginės griežtos dietos yra negeras dalykas. Tačiau, kol tokių dietų nesilaikai, taigi negali žinot, kaip tavo organizmas sureaguos.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2005 12 04, 06:35)
Kadangi mum alergija pasireiškia vėmimu, viduriavimu ir aukšta temperatūra, tai turim važiuoti atsilašinti. Teko pabuvot ir infekcinėj ir vaikų ligoninėj. Dėl infekcinės personalo priekaištų neturiu, bet... Nebuvo atlikti jokie tyrimai dėl alergijos pieno laktozei. Vaikų ligininėj tas pats. Atlašino ir dui namo. Tai nuo rugsėjo valgo tik po 200 gr. košių daugiau negalima, atsieit tada permaitintas bus. O valgyti jis nori verysad.gif . Tai taip ir spėliojam. Visur auginamos bakterijos. Paskutinį sykį buvo įtariama salmoneliozė. Aš aiškinu, kad su skrandžiu bėdos – nieks negirdi. Beje, mum sausio pradžioj metai bus. Kažkaip čia padrikai gavosi.
Aš ne Klaipėdoj gyvenu, o pas mus nėr nei homeopato, nei alergologo. Šiaip homeopatais nelabai ir pasitikiu. Laukiu kelionės į Santariškes.

Rutulux, tu neturi jokio pagrindo nepasitiketi homeopatais, nes nebandei. O vat tradicines medicinos taikomus metodus tu bandai jau kuris laikas ir nerandi iseities, bet kazkodel vistiek labiau pasitiki Santariskemis negu homeopatais. Kodel?... g.gif g.gif g.gif Kas itakoja ta nepasitikejima?

Perskaityk sio forumo zinutes. Jame tikrai labai daug atsiliepimu, kad homeopatai padejo. Mes esame vieni is tu, kuriems padejo. Mums buvo labai sunki alergijos forma, vaikas normaliai netoleravo nei vieno vienintelio produkto. O musu oda svarutele ir valgome viska tik su homeopato pagalba.
Bet as nesu girdejusi, kad alergija pasireikstu vemimu arba temperatura. Gal jums visai ne alergija?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2005 12 08, 22:09)
Na jeigu jums viskas gerai, tai vadinasi gerai. O vat man ir plaukai slinko,  ir dantys genda ir net sanariai buvo pradėję skaudėti. Ir laikydamasi dietos, puikiai aš tikrai nesijaučiau. Mano organizmas vadinasi reagavo į viską kitaip. Todėl esu tokių dietų priešininkė. Ir aš manau, kad nors ir nesilaikiau dietų, MP buvo geriau negu mišinėlis.
Nes jeigu būčiau toliau jų laikiusis, tai vaikas tikrai būtų turėjęs gerti mišinėlį. O nukritęs svoris per dietą paskui užaugo dvigubai, nes matyt organizmas pajutęs medžiagų stygių pradėjo paskui stipriai atsigriebinėti.
O vat atsakykite man į tokį klausimą: kodėl labai labai daug mamų negali savo kūdikių maitinti MP? Galbūt viena iš priežasčių ir yra, kad jų organizmai nėra tokie stiprūs kaip jūsų... Tai vat tokiems organizmams arba turintiems polinkį hypoalerginės griežtos dietos yra negeras dalykas. Tačiau, kol tokių dietų nesilaikai, taigi negali žinot, kaip tavo organizmas sureaguos.

Tikrai nepasakyčiau, kad man pačiai hipoalerginės dietos laikymasis buvo gerai unsure.gif Organizmas per pusantrų metų labai nusilpo, pradėjo kimbti visokie virusai, kraujyje sumažėjo leukocitų, jaučiausi išsekusi verysad.gif Bet kadangi pieno vistik turėjau, tai priėmiau tai kaip savo, kaip mamos, pareigą prieš vaiką. Manau, kad dariau tuo metu tai, kas buvo geriausia vaikui. Nes pati iš savo asmeninės patirties žinau, kas yra alergija, ir kaip sunku ją išgydyti. Taip kad norėjau bet kokia kaina nuo to apsaugoti vaikutį.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2005 12 08, 23:24)
Rutulux, tu neturi jokio pagrindo nepasitiketi homeopatais, nes nebandei. O vat tradicines medicinos taikomus metodus tu bandai jau kuris laikas ir nerandi iseities, bet kazkodel vistiek labiau pasitiki Santariskemis negu homeopatais. Kodel?... g.gif  g.gif  g.gif  Kas itakoja ta nepasitikejima? 

Perskaityk sio forumo zinutes. Jame tikrai labai daug atsiliepimu, kad homeopatai padejo. Mes esame vieni is tu, kuriems padejo. Mums buvo labai  sunki alergijos forma, vaikas normaliai netoleravo nei vieno vienintelio produkto. O musu oda svarutele ir valgome viska tik su homeopato pagalba.
Bet as nesu girdejusi, kad alergija pasireikstu vemimu arba temperatura. Gal jums visai ne alergija?

doh.gif blush2.gif tik dabar opaskaičiau, sorry. Kategoriškai prieš homeopatus nesu, tik tie žirneliai nekelia pasitikėjimo ir tik vieną homeopatą Klaipėdoj žinau iš Medikanos – Misius berods, kuris vertas dėmesio, bet pas jį prisimušt verysad.gif be šansų. Mum ne tik alergija, bet ir problemos su žarnynu. Pvz. nuo paprasto mišinio Hipp, kuriame yra laktozės pradėjo vemt ir viduriuot, nes neviršino. Ten gal jam sustoja viskas, kai ko nors nevirškina. Nu va taip ir spėliojam alergija ar virškinimas. Dėl to ir gyvenam dabar "čemodaninėm" nuotaikom
Beje, o pas kokį jūs homeopatą lankotės?
Atsakyti
QUOTE(violet @ 2005 12 16, 18:58)
Mamytes, noreciau jusu pagalbos mitybos klausimais.Mano dvynems dabar 10 men. Alergija mums pieno baltymams.Jokiu pieno produktu iki 1 metu.Noriu jusu paklausti koks buvo jusu vaiku valgiarastis 9-12 men.Nes mes jau nuo 8 men valgom ta pati per ta pati.Ryte -misinukas, 10 val. grudu kose su misinuku, 13 val. darzoviene su mesa, 17.30 -vaisiu tyrele su grudais arba sausainiais, 20 val. grudu kose su vaisiu tyrele.Ka galima dar duoti po pietu miego ir vakare?Ir kada davet zuvi?Parasykite, labai prasau.

Bandziau duoti naturalaus jogurto ir nestle desertuko su varske tai iskarto zandai paraudo.

na, zuvies duoti nepatarciau, nes tai vienas didziausiu alergenu g.gif is vso gydytojai be metuku nerekomenduoja jos duot, o ir pradeti duoti reikia nuo baltos zuvies, tik jokiu budu ne nuo raudonos (pvz. lasisos ar kupres). mano vaikui jau penkti metukai eina ir jis nera ragaves zuvies. jam uztenka prie jos prisiliest, kad kiltu reakcija (dilgeline).
Atsakyti
As pati turejau deteze, alergija baltymams. Tada gyditoja mano mamai pasake, kad jei nori, kad pasveikciau turi visa seima sedet ant juodu kroupu ir isauksiu. Tikrai as isaugau ir nesijauciau nuskriausta, kad negalejau daug visko, juk po truputi mama vistiek duoda nuraminti sirdelei.
Mano vaikas irgi jautrus baltymam. Is pradziu reikejo primaitinti, isbandziau daug misineliu ir nuo visu bere. Galiausiai ji pati atsisake buteliuko ir eme valgyti tik MP.
Tada ir man pieno daugiau atsirado ir jai uzteko.
Atsakyti
Gefilus peptidi tutteli irgi kartus. Maniskis negeria jokio misinio. Tai as isverdu moliuga, idedu misinio, viska sutrinu, gaunasi saldi moliugo sriubyte , ir tada mazius kapoja- net ausys linksta! tongue.gif
Atsakyti
Mum ne tik alergija, bet ir problemos su žarnynu. Pvz. nuo paprasto mišinio Hipp, kuriame yra laktozės pradėjo vemt ir viduriuot, nes neviršino. Ten gal jam sustoja viskas, kai ko nors nevirškina. Nu va taip ir spėliojam alergija ar virškinimas. Dėl to ir gyvenam dabar "čemodaninėm" nuotaikom

Rutuliux, alergija karves pienui daznai pasireiskia ne ti berimais, bet ir viduriavimu, pilvo skausmais, vemimu, galvos skausmais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dadu: 23 gruodžio 2005 - 13:45