QUOTE(Spragtukas @ 2005 12 04, 16:47)
Va, Tavo pavyzdys akivaizdus, kad ir be pieno ir kt. produktu gali uztekti pieno
sakykit ka norit, as tai uz hipoalergine dieta na, nesakau, kad reikia visiskai atsisakyti kazkurios grupes produktu, bet riboti tai tikrai reikia, jei vaikui alergija. sutinku, kad MP neturi jokio pakaitalo ir jokie misinukai jo nepakeis. ir is alergijos greiciau isaugama, jei kudikis maitinamas MP - turiu akivaizdziu pavyzdziu. bet misinukai iseitis toms, kurios del vienokiu ar kitokiu priezasciu negali maitinti pacios
sakykit ka norit, as tai uz hipoalergine dieta na, nesakau, kad reikia visiskai atsisakyti kazkurios grupes produktu, bet riboti tai tikrai reikia, jei vaikui alergija. sutinku, kad MP neturi jokio pakaitalo ir jokie misinukai jo nepakeis. ir is alergijos greiciau isaugama, jei kudikis maitinamas MP - turiu akivaizdziu pavyzdziu. bet misinukai iseitis toms, kurios del vienokiu ar kitokiu priezasciu negali maitinti pacios
Aš irgi maitinančios mamos hipoalerginės dietos šalininkė, jei vaikutis alergiškas ar turi polinkį alergijai. Pati maitinau dukrelę iki 1 metų 5 mėnesių visai neprimaitindama jokiais mišinukais. Pieno, bebūtų keista, vaikučiui užteko Iš principo galėjau ir ilgiau maitinti, bet pajaučiau, kad man pačiai organizmas silpsta Kol maitinau, kiek įmanoma laikiausi hipoalerginės dietos. Galvojau, kad taip apsaugosiu savo vaikelį nuo alergijos . Labai sunku man buvo tos dietos laikytis Varškės ir jos produktų griežtai nevalgiau, iki vaikui metai suėjo Kaip tyčia velniškai jos norėjosi, praeidavau pro tą skyrių, tai net silpna būdavo Citrusinių, braškių kol maitinau irgi visiškai nevalgiau. Na ir kitus produktus labai žiūrėjau, prieš suvalgydama kokį skanėstą visąlaik pagalvodavau, ar nepakenks vaikučiui. Na bet manau reikia iškentėti. Iš manęs mažė gavo polinkį alergijai, bet nei sunkios alergijos formos nei atopinio dermatito nėra, buvo tik pora kartų epizodiškai išlindę. Labai kontroliuoju mažės mitybą, laikausi principo, kad "pavojingiausius" produktus išbandysim kuo vėliau. Labai daug ko dukrelė nėra net ragavusi, nors jinai irgi oi kaip nori pvz. pieniškos dešrelės ar saldainio. Bet aš labai tikiuosi, kad su laiku išaugs, mums gi jau 3 metai nebe už kalnų Galvojau tiesa apie tyrimą iš kraujo, bet kol kas dėl tam tikrų aplinkybių atidėsiu. O gal ir be jo išsiversim. Tik va vaiko aišku dabar labai gaila, kad negali valgyti visko, ką valgo jo amžiaus vaikučiai. Bet turbūt geriau tiek kentėjus pakentėti, negu vaistus saujomis ryti. Aišku, mums pasisekė, kad mūsų alergijos forma pakankamai lengva.
Taip kad visoms mamytėms linkiu pirmiausia kantrybės