Na mūsų atveju gal maisto alergija ir nėra labai stipri. Darė kelis mėginius ant rankos, tai parodė tik kiaušinio baltymui. Na aišku kiaušinių neduodu, nėra ir ragavusi. Tik trynio neseniai truputėlį daviau paragauti, jokios reakcijos lyg ir nepastebėjau. Ta alergija iš viso yra gana mistiškas dalykas, kad nustatyti alergenus tiksliai. Yra įtarimų, kad mažei vistik lėto tipo alergija. O kiek teko domėtis, tokios alergijos nei mėginiai ant rankos, nei kraujo tyrimai tiksliai neparodo. Geriausiai tinka odos lopo mėginiai. Bet juos darant gi reikia maždaug žinoti, ką klijuoti. Aš galvoju apie kraujo tyrimą iš esmės ne todėl. kad mums būtų labai blogai, mes teoriškai su tokia alergijos forma išsiverčiam be vaistų. Tik va tenka labai kontroliuoti mitybą, na ir apskritai, vaikišką kosmetiką, drabužių sudėtį ir pan. Bet va kas man liūdniausia, tai vaikas nori gi paragauti įvairesnių produktų, ir labai beje nori
Pamato valgant pvz. ką jam negalima, ir gailiai prašo
Stengiuosi tokiais atvejais kai ką net valgyti pasislėpusi, na bet vistiek širdį sakauda
Tai vat aš ir galvoju , kaip geriau padaryti: ar pasidaryti pirma alergijos tyrimą iš kraujo, kad galėčiau orientuotis, kokių produktų net nebandyti duoti. Ar palengva be tyrimo pačiai įvedinėti ir tuos mūsų atveju pavojingesnius: pieną, varškę, kiaušinius ir pan.
Nors maniškei atopinio dermatito pastoviai nėra, buvo tik kelis kartus išlindęs. Pasitaikė šiaip pabėrimų nuo kosmetikos, ir kiek supratau, nuo maisto su visokiausiais priedais E. Bet ant odos vos ne nuo gimimo laikosi toks smulkus lyg ir pabėrimas, lyg ir šiurkštumas, nežinau, kaip paaiškinti. Dėl jo ėjom kelis kartus ir pas dermatolgę, bet ta tai iš vis nieko protingo nepasakė. Ir pas Astrauskaitę. O Asrauskaitės nuomone, iš jos patirties, tai gali rodyti kažkokį padidėjusį jautrumą aplinkai. Kažkas ją supančioje aplinkoje reiškiasi netinka
Nors sakė, kad jeigu nebūčiau jos ilgai maitinusi, ir nesilaikytumėm hipoalerginės dienos, didelė tikimybė, kad būtų išlindusi stipri atopinio dermatito forma.
...pirmiausia kelionėse atrandi ne naujus pasaulius ar šalis, o save tuose pasauliuose arba juos savyje.