Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Slapux @ 2005 10 30, 16:01)
jie su priedais  g.gif jei taip-tada nedaviau dar  schmoll.gif neduodu jokių su visokiais džemais, uogienėm ir tt  ax.gif manau palauksim dar  4u.gif  beke alergologė patarė vietoj rūgpienio geriau kefyru vaišintis  smile.gif

Dėl Actimelio-na apskritai aš tai labai skaitau etiketes  ax.gif  lyg ir nieko blogo jame nėra, nepamenu  blush2.gif  neragavom dar  smile.gif

as tai galvoju, kad visa esme piene - kalbu apie jogurtus -kuo labiau jis perdirbtas, raugintas ar kaip pavadint, tuo geriau alergiskam vaikui. nes rauginti pieno produktai maziau alergizuoja, o kitu is viso nealergizuoja.
aisku, priedai irgi daro savo, bet kol kas neuzfiksavau, kad i kuri sureaguotu schmoll.gif
Atsakyti
Aš tai duodu Bios natūralų jogurtą. Kiek skaičiau jogurtų sudėtis, tai šitas man toks atrodo "švariausias". Danonki labai skanus, bet neperku vien dėl to, kad nelietuviškas tongue.gif O Actimel atrodo ne jogurtas, tai kažkoks pieno gėrimas. Ūpą mano vyresnioji kažkada labai valgydavo, bet dabar natūralaus nėra, visi su skoniais. Tiesa, gal mažiukas braškėms ir nealergiškas, bet nemanau, kad tos braškės ten natūralios dedamos: greičiau tik "skoniai" ar džemai (vieni E...), gal nuo jų ir nuraudo žandukai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 10 30, 10:57)
Bet mano sūnui niekada nebuvo nustatyta alergija karvės pienui. O nuo mišinukų berdavo, tiksliau nuo kažkokių  jo sudedamųjų dalių. Galbūt nuo B grupės vitaminų, kurie papildomai dedami į mišinius. g.gif

O va aš irgi dėl saviškės turiu tokią pat nuojautą doh.gif Nes mėginys ant rankos alergijos pienui neparodė. Bet pagėrus Similac po 2 sav. pradėjo rodytis atopinis dermatitas. Aišku jo nebegėrėm. Ir nei pieno, neo varškės, nei grietinės nėra nė ragavusi, nors jai jau 2.3 metai. O jogurtą BIOS natūralų sukertam kiekvieną dieną. Ir sviestuko pradėjau truputį duoti neseniai. Dabar bandysim daryti kraujo tyrimą dėl alergijos. Nes klausiau alegologės, gal jau bandyti pieniškus produktus duoti, tai sakė, kad gal palaukti tyrimo rezultatų.
Bet svarbiausia, kad man kyla įtarimas , kad galėjo sualergizuoti gal net ne pieno baltymai mišinuke, o kažkokios kitos jo sudedamosios dalys, gal tikrai vitaminas B? Nes man kažkodėl nuojauta južda, kad jinai turbūt visokiems maisto priedams ir yra jautriausia sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2005 10 31, 10:22)
Dar kilo toks klausimas, čia labiau mamytėms, kurių vaikučiams buvo daryti kraujo tyrimai ax.gif Jeigu kraujo tyrimas parodo alergiją, tai ji tikrtai yra , o jei nerodo alergijos, tai ji gali būti arba nebūti - ar aš teisingai supratau?
Nes mes užsirašėm gruodžio mėn., planuoju daryti šį tyrimą, bet dar vis abejoju. Ech, gaila vaiką badyti, ilgai maniškė po to tuos medikus atsimins sad.gif
Ir dar , gal kas galit patarti?
Ech, to kraujo tyrimo aš ir noriu, ir nenoriu, pati nežinau. Ypač jeigu jis informatyvus tik 30 proc.  doh.gif

aš tai UŽ tyrimus. 4u.gif O man atrodo, kad alergenų tyrimas iš kraujo yra labai informatyvus, bent jau mums. Tiriant iš kraujo nustatomos tam tikros alergizacijos klasės. Na pavyzdžiui mano sūnui, alergijos morkai mėginukas ant rankos neparodė, o tiriant iš kraujo nustatyta - 2,2 alergizacijos klasė. Tai reikštų, kad yra šiokia tokia silpna reakcija į morkas, bet neduoda jokių klinikinių požymių. Todėl morkas valgom su saiku. O kiaušinių baltymui jau 4,2 a. klasė - reiškia didelė alergija. Tad kiaušinių - nevalgom iš viso. Jei a. klasė 1 ar 0 - šių produktų kertam kiek norim.
O bijoti, kad vaiką traumuos tikrai neverta. Juk kraujo paėmimas iš venos nėra toks skausmingas, kaip pvz. vaistų leidimas į raumenis ar skiepijant. Mano sūnus dar ir dabar vis aiškina sesutėms, kad kraują reika imti iš venos, o ne išpiršto, mat mažiau skauda. biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
As tai irgi manau, kad ne kraujo paemime esme. jei tyrimo rezultato efektyvumas tik 30%, pagalvokit ar verta lesiti pinigelius?.. blush2.gif
Atsakyti
Tyrimo atsakymų patikimumas vėl gi priklauso nuo alergijos tipo. Pav vaiką galėjo įalegizuot pelėsis augantis gėlių vazone (čia tik pavyzdys) ir tai įalergizavo kad imunitetas nusilpo ir pradėjo reaguoti net į maisto produktus, nors teoriškai masitas vaikui nėra alergenas- tkiu atveju kraujo tyrimas tikrai neparodys maistui alergijos, nors vaiką ir bers nuo suvalgytų tam tikrų produktų. tai tikvienas iš galimų variantų.
Mano vaikui kraujo paletes tyrimas buvo darytas kai jam buvo virš 6 mėn. Keista bet jis buvo labai tikslus, n)ors vos atlikus jį aš labai abejojau jo rezultatais. Bet kuo toliau tuo labiau įsitikinau, kad tyrimai buvo visiškai tikslūs. JUokiausi kad tyrimai rodo alergija net kiaulienai ar arklio šeriam, o nerodo šokoladui ir riešutam, bet pasirodo tai buvo tiesa smile.gif
Atsakyti
Na mūsų atveju gal maisto alergija ir nėra labai stipri. Darė kelis mėginius ant rankos, tai parodė tik kiaušinio baltymui. Na aišku kiaušinių neduodu, nėra ir ragavusi. Tik trynio neseniai truputėlį daviau paragauti, jokios reakcijos lyg ir nepastebėjau. Ta alergija iš viso yra gana mistiškas dalykas, kad nustatyti alergenus tiksliai. Yra įtarimų, kad mažei vistik lėto tipo alergija. O kiek teko domėtis, tokios alergijos nei mėginiai ant rankos, nei kraujo tyrimai tiksliai neparodo. Geriausiai tinka odos lopo mėginiai. Bet juos darant gi reikia maždaug žinoti, ką klijuoti. Aš galvoju apie kraujo tyrimą iš esmės ne todėl. kad mums būtų labai blogai, mes teoriškai su tokia alergijos forma išsiverčiam be vaistų. Tik va tenka labai kontroliuoti mitybą, na ir apskritai, vaikišką kosmetiką, drabužių sudėtį ir pan. Bet va kas man liūdniausia, tai vaikas nori gi paragauti įvairesnių produktų, ir labai beje nori sad.gif Pamato valgant pvz. ką jam negalima, ir gailiai prašo sad.gif Stengiuosi tokiais atvejais kai ką net valgyti pasislėpusi, na bet vistiek širdį sakauda cry.gif Tai vat aš ir galvoju , kaip geriau padaryti: ar pasidaryti pirma alergijos tyrimą iš kraujo, kad galėčiau orientuotis, kokių produktų net nebandyti duoti. Ar palengva be tyrimo pačiai įvedinėti ir tuos mūsų atveju pavojingesnius: pieną, varškę, kiaušinius ir pan.
Nors maniškei atopinio dermatito pastoviai nėra, buvo tik kelis kartus išlindęs. Pasitaikė šiaip pabėrimų nuo kosmetikos, ir kiek supratau, nuo maisto su visokiausiais priedais E. Bet ant odos vos ne nuo gimimo laikosi toks smulkus lyg ir pabėrimas, lyg ir šiurkštumas, nežinau, kaip paaiškinti. Dėl jo ėjom kelis kartus ir pas dermatolgę, bet ta tai iš vis nieko protingo nepasakė. Ir pas Astrauskaitę. O Asrauskaitės nuomone, iš jos patirties, tai gali rodyti kažkokį padidėjusį jautrumą aplinkai. Kažkas ją supančioje aplinkoje reiškiasi netinka sad.gif Nors sakė, kad jeigu nebūčiau jos ilgai maitinusi, ir nesilaikytumėm hipoalerginės dienos, didelė tikimybė, kad būtų išlindusi stipri atopinio dermatito forma.
Atsakyti
Tyrimo rezultatais dziaugiausi ta prasme, kad drasiau emiau duoti tuos produktus, kurie visiskai nerode alergijos, pvz. vistiena, nuo kurios vos ne iki 2-ju metu vaika saugojau g.gif bet pvz. triusis mums buvo 3 balai is 4 galimu, kas mane be galo nustebino. esam tikrai daug jo suvalge, gal organizme daug jo buvo, del to parode g.gif
na, o tyrimas tik dar karta patvirtino, kad alergija zuviai, pienui, jo produktams yra labai pavojinga - 4 is 4 galimu -ko saugomes iki siolei...
bet jei rimtai, tai nedaryciau dabar as to tyrimo, gal del to, kad vaikas auga, o laikas, kaip sakoma, geriausias gydytojas. reikia islaukti... ax.gif jau pradejau tiket, kad bent dali pavojingu alergenu galim isaugti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Veite @ 2005 11 04, 09:22)
Musu lalailai atopinis deramtitas prasidejo mazdaug nuo 2 men, pasireiske pilviuko,kojyciu berimai, labai sausa ir pleskanojanti galvytes oda, gaila buvo i vaika ziureti, laimei papuolem pas gydytoja, kuri pasiule pabandyti homeopatiniu zirniuku, bet iskart pasake, kad tikrai ne visiems padeda nuo alergijos,bet imuniteta tikrai sustiprina, taigi is kart sutikom uzsisakyti, nes nebezinojom ka bedaryt, nes nei dietos nepadejo, nei jokie kremai, o hormoniniais vaika teplioti nesinorejo visai.Kai tik pradejom vartot, rezultata po kokios geros savaites pastebejom, zandukai susitvarke, veliau ir pilviukas, kurio odute lig tol budavo baisiausiai isberta, taigi geriam zirniukus mazdaug nuo balandzio ir skirtuma matom didziuli, galvytes odute susitvarke, pilvelis, rankytes irgi, tik kojytes dar vis paberia, bet palyginti kas buvo anksciau, tai dabar musu lalaila visai ktas vaikas.Aciu gydytojai!

Kur tokią stebuklingą gydytoją radot? ax.gif
Atsakyti
matyt ne gydytoja stebuklinga, tiesiog tie zirniukai nepaprastai padejo, parsisiuntem juos is vokietijos, HOMEDA, yra ju svetaine www.homeda.de, deja, kiek maciau, tai visa info joje tik vokiskai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veite: 04 lapkričio 2005 - 11:13
QUOTE(Veite @ 2005 11 04, 11:09)
matyt ne gydytoja stebuklinga, tiesiog tie zirniukai nepaprastai padejo, parsisiuntem juos is vokietijos, HOMEDA, yra ju svetaine www.homeda.de, deja, kiek maciau, tai visa info joje tik vokiskai

Manau, kad ne zirniukai, o visgi gydytoja. Pagal homeopatijos principus kas tinka vieniems, visiskai netinka kitiems, nebent ligos eiga, simptomai, pats zmogaus budas yra identiski.

Siaip norejau paklausti, ka darote kai vaikas suserga? Ar bet kuria kaina stengiates negerti anitbijotiku?
Mat maniskis suviduriaves pasigavo alergija, matyt zarnynas tapo pralaidesnis alergenams. Tai dabar bijau, kad antibijotikai nesunaikintu zarnyno floros ir vel neatsinaujintu alergija. Vat jau antra savaite nosis bega upeliais ir temperatura kartais net iki 38. Itariu, kad jeigu nepraeis, tai siulys gerti anitbijotiku.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2005 11 07, 23:44)
Siaip norejau paklausti, ka darote kai vaikas suserga? Ar bet kuria kaina stengiates negerti anitbijotiku?

Aš stengiuosi (kiek tai įmanoma) išvengti vaistų girdymo. Bronchitą išgirdžiau inhaliacijomis ir visokiomis liaudiškomis priemonėmis. Kol kas pavyko išvengti vaistų ax.gif
Atsakyti