Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Ladute @ 2005 10 07, 08:23)
Labai noriu alergiukų mamyčių paklausti, o ką jūs darote per balius, svečiuose, išvykose ir pan., kai stalas pilnas "draudžiamo" maisto. Man tai visada didžiausia tragedija, nes maniškė iš karto užuodžia ir "siaubia" viską iš eilės. Pvz. praietą savaitgalį buvo vyresniosios sesės gimtadienis - tai net torto valgė (su plakta grietinėle, šokoladu) doh.gif  doh.gif  doh.gif Aš jau išsigandusi prieš balių tavegilį sugirdžiau, o paskui jau stengiausi nežiūrėti, kaip ji sumuštinius su rūkyta mėsa doroja  verysad.gif Kažkaip vien dėl mažiukės nesinori dičkei "dietinio" baliaus daryti, o ir svečiuose nepriversi šeimininkų visą maistą ant spintų sudėti...

Na, mano dar nepuola labai prie stalo. O ypatingai tortų, saldumynų. Užtenka pasakyti kad čia negalima ir duoti ką nors galimo. To, ko neragavęs, tai per daug ir nereketuoja. Blogiau yra su vaisiais, valgo (o ir ragavęs) visokius. Bet tada ir duodu kažkiek. Net alergologė sakė, kad jau jei pamatė ir reikalauja, tai duot, o likusius paslėpt. Aišku, per balių nepaslėpsi, čia namie labiau galioja. Dar ką norėtų valgyti, tai visokios mėsytės ar dešra. Šiaip negalima, nes nuo papildomos chemijos beria, bet jei labai reikalauja ir nėra kuo pakeisti, tai per balius duodu. Nes vistiek bers - ar rėks dėl negalimo maisto, ar valgys jį. Griežtai neduodu nieko tik su mūsų stipriausiu alergenu - pienu.
Atsakyti
QUOTE(Ladute @ 2005 10 07, 07:23)
Labai noriu alergiukų mamyčių paklausti, o ką jūs darote per balius, svečiuose, išvykose ir pan., kai stalas pilnas "draudžiamo" maisto. Man tai visada didžiausia tragedija, nes maniškė iš karto užuodžia ir "siaubia" viską iš eilės. Pvz. praietą savaitgalį buvo vyresniosios sesės gimtadienis - tai net torto valgė (su plakta grietinėle, šokoladu) doh.gif  doh.gif  doh.gif Aš jau išsigandusi prieš balių tavegilį sugirdžiau, o paskui jau stengiausi nežiūrėti, kaip ji sumuštinius su rūkyta mėsa doroja  verysad.gif Kažkaip vien dėl mažiukės nesinori dičkei "dietinio" baliaus daryti, o ir svečiuose nepriversi šeimininkų visą maistą ant spintų sudėti...

Skaudi tema is tiesu, nors jau esam apsiprate rolleyes.gif mano berniukas paciu didziausiu alergenu neima - matyt, nuo pat mazens iauge i krauja, kad negalima. pvz. zodis "silkiuota" jam viska pasako - zino, kad nuo silkes jam kyla zaibiska reakcija, todel jis net buckio neduoda, jei zino, kad valgiau silkes ar zuvies. per balius nepuola ant maisto, ypac neraugauto. Greiciau atvirksciai - reikia gerokai pasistengti, norint nauja produkta isiulyti. na, jei ko labai nori, tai paklausia: "mama, man galima?" vos tik pradedi abejoti "tinka-netinka", iskart to produkto atsisako. kazkaip nujaucia, matyt... rukytu mesyciu, desryciu jam neisiulysi schmoll.gif kita vertus, desreles mums praktiskai visos tinka, tad jei ju buna, tai visad valgo tongue.gif beveik visada buna sausainiu/kukuruzu, vaisiu, pan., kuriuos megsta ir drasiai gali valgyti.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2005 10 15, 06:07)
Sveikos, alergiukų mamytės  4u.gif
Mes irgi alergiški nuo pat gimimo, bet dar ir žarnyno problemų turime, todėl maitinamės griežtai pagal valandas ir dar turim laikytis dietos. Mūsų alergija pieno laktozei ir sojai. Geriam alfare mišinį. Jūs patirties daugiau turite, tai noriu paklausti ar gali berti nuo avižų? Kas vakarą žandai tampa "degantys" ir raudoni. Dar įtarimą turiu, kad beria nuo Hipp arbatų.Kaip jūs manote?

Sveikute, mano pirma dukryte is pradziu irgi buvo alergiska, dabar jau 5 metai, tai baigiam isaugti is daugumos alergenu biggrin.gif . O mazyle taip pat alergiska (kol kas dar valgo mano pienuka, bet laikausi dietos). Kiek teko konsultuotis su daktarais ir daryt meginukus, vaikelis gali buti alergiskas bet kam verysad.gif Taigi reikia atitaikyti maista. Tiesa, visur nurodomi dazniausiai alergizuojantys maisto produktai, kuriu is viso reikia vengti. Kaip mums aiskino, tokie produktai kaip pomidorai, braskes ir pan alergija gali sukelti visiems, tik kiekvienam nuo skirtingo suvalgyto kiekio.

Ir dar - jei nori issiaiskinti, ar produktas tinka, reikia juo maitinti savaite ir ziureti - ar neberia, neivedinejant nauju produktu. smile.gif
O nuo avizu beria retai, gal ten yra kas papildomo ideta? pvz koks vitaminas ar konservantas? Maniske ziauriai bere nuo B vitaminu, o ju pasirodo deda i daugeli kosiu!!!

Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Praeita savaite musu darziuke buvo suorganizuota alergologes Gluosnienes paskaita apie alergisku vaiku mityba, pan. Taigis, daktare patare nesvaistyti pinigeliu tyrimams alergijai nustatyti, nes patikimumas yra 30%... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2005 10 23, 01:31)
Praeita savaite musu darziuke buvo suorganizuota alergologes Gluosnienes paskaita apie alergisku vaiku mityba, pan. Taigis, daktare patare nesvaistyti pinigeliu tyrimams alergijai nustatyti, nes patikimumas yra 30%...  sad.gif

kai mano mažike buvo kažkur 8 mėn darėmės brangius kraujo tyrimus nustatyti ar išvis turi polinkį į alergiją - atsakymas - jokio polinkio doh.gif Tai va, o alergija nuo 10 mėn tokia atsirado, kad cry.gif Laimei, jau nebeberia thumbup.gif tikiuosi greit viską galėsim jau valgyt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 10 23, 15:25)
Turiu klausimėlį. Gal kam buvę panašiai. Pradėjau dukrą maitinti košytėmis, kiekvieną savaitę vis įvesdavau naują produktą: cukinija, kopūstas, obuolys, slyvos, ryžiai, morka. Pora savaičių nedaviau jokio naujo produkto, jau buvau pasiryžus įvesti mėsą, tik bac prieš dvi dienas  - kad "užraudo" žandai...  cry.gif Ar gali taip būti, kad iš lėto dukrytė įsialergizavo kokiam nors produktui (įtarinėju morkas)? Pati maitinu, bet nieko naujo mano racione taip pat nebuvo. g.gif

Taip, tikrai galejo isialergizuoti per kuri laika, pvz. jei davei morkas kasdien ar beveik kasdien. mums, suvalgius morku (pvz. kosej/sriuboj) po pirmo, antro karto nieko nebudavo, nuo kokio trecio uzrausdavo zandukai, nors neberdavo. dabar daznai geria KUBUS su morkom (labai megsta, nors alergologai is KUBUS tik sviesias rekomenduoja) ir nieko biggrin.gif
Tas pats su kvieciu produktais: kai nuo 6 men. daviau baronkos paciulpti, pagrauzti, tai veidukas is pradziu rausdavo;po 1-oj gimtadienio viskas buvo OK thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2005 10 23, 21:38)
Šiaip slyvos irgi prie tų alergizuojančių priklauso  ax.gif

Taip, buna, kad beria nuo slyvu, bet vistik morka didesnis alergenas... unsure.gif
Atsakyti
Pas mus irgi tie skruostukai tai rauduonoja tai praeina sad.gif Ir labai sunku nuspresti nuo ko.man atrodo pas mus leto tipo alergija.
O alergologe net nustebo kad pas mano mergaites dvynes tai net berimai vienodi smile.gif

Beje gal kas valgo milupos firmos misineli Aptamil HA 1 papildyta prebiotinimis skaidulomis.Tai as turiu parduoti viena pakuote uz 18 lt. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IDA2 @ 2005 10 23, 10:05)
Mes taip ir nepasidarėm jokių tyrimų. Po truputį platinu savo racioną, mažei ir gi duodu džiūvėsėlių graužti - nebeberia  thumbup.gif . Bet va ką jai duoti valgyti tai neišmanau. Jau ir taip skurdus tas alergiukų racionas, o jei dar ne viskas patinka  cry.gif . Pvz. mėsos negliu įkišti. Nei jautienos, nei kalakutienos  doh.gif

Maniskis su savo nevalgymu priverte jam duoti vis ivairesniu ir skanesniu dalyku, nors buvo dienos kai valgeme tik ryziu ir kukuruzu kose virta vandeny. Tai po kokio menesio - dvieju tokiu kruopu vandeny pradejo nebevalgyt ir gana. Nepadejo nei vitaminai, niekas. Nesinorejo nevalgiusio laikyti, tai badydavom visaip pamaitinti: zaisdavom ir verkianciam duodavom. Bet atejo laikas, kad niekas nepadejo, o vaikas jau pamates sauksteli verkdavo.
Nuo tada ir pradejau plesti raciona. Sakau isbertas vaikas geriau negu badaujantis vaikas. pradejau i koses deti uogienes, i darzoviu koses dedavau ivairesniu darzoviu. Valgymas pagerejo. Is pradziu paberdavo, bet matesi, kad liga traukiasi net ir su platesniu racionu. Taciau nuo tu laiku vaikas bijo saukstalio ir gana, matyt nemalonus prisiminimai isliko. Nors dabar galim valgyti viska, bet valgome sunkiai net tokius skanius dalykus kaip jogurtus, varskytes... O kur jau kalbeti apie mesa ir darzoves. Vis laukiu, gal sakau kaip prades valgyti pats, tai viska uzmirs ir valgys normaliai. Svoris irgi mazas pagal ugi, o ir paziurejus vaikas vieni kauliukai.
Aisku dziaugiuosi, kad liko tik tokie alergijos padariniai, nes pati liga pasitrauke, bet manau, kad jeigu ne neskanus tuomet maistas, tai dabar valgytu gerai.
Atsakyti
Aš jau ir gi pradėjau duoti jogurto ir vrškytės (su bananais arba vanile). Bet nei sriubų, nei mėsos neįkišu - sučiaupia lupytes, sukasi ir viskas. Dar tik 9 mėnesiai, dar tikiuosi kad pamėgs daugiau produktų.
O per prievartą (su dainomis, žaidimais ir pan.) nemaitinu nuo to karto kai išvėmė viską ką suvalgė. Jei vaikas nenori, vadinasi naudos iš to maisto nebus. Tai ir neduodu. Raminuosi tik tuo, kad vis dar valgo MP ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 10 28, 11:40)
Nenoriu būti įkyri, bet varškė yra vienas didžiausių alergenų. Pagal PSO  iki 1 metų vaikams nerekomenduojama jos duoti. Kaip suprantu tavo leliukas linkęs į  alergijas g.gif O kam jam karvės pieno produktai, jei tu dar vis pati maitini?

Niekas cia nebesupaisys, ka galima ir ko negalima duoti. Viskas yra alergenai, o jeigu vaikas nelabai ka valgo (vat kaip minejo mesytes, sriubu) ir nuo varskes neberia, tai kodel gi jos neduot? Kai turesiu laiko parasysiu kokiu budu mes pasveikom ir visos tradicines rekomendacijos, ka reikia daryti esant maisto alergijai mums tik PAKENKE, o ne padejo. Tame tarpe pakenke ir normalaus skanaus maisto nedavimas, kaip minejau. Todel esu uz tai, kad jeigu vaiko neberia ir vaikas valgo, tai jam reikia duoti viska, ka jo skrandukas gali virskinti, nesvarbu ar tai potencialus alergenas, ar ne. Ateina laikas, kai vaikui reikia labiau kaloringo, kietesnio maisto, nes 9 menesiai nenaujagimis. Todel MP jam jau nebepakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 28 spalio 2005 - 13:36
Alergija alergijai nelygi. Jos atsiradimo priežastys skirtingos, todėl ir skirtinga eiga bei išaugimas.

Pritariu Spragtukui, anksti džiūgauti ir duodti tai nuo ko anksčiau alergizavo, taip vaikui astma įvaryt lengvai galima. Bėrimas ne alergija ot ik jos vienas iš simptomų, todėl jam išnykus dar nereiškia, kad alergija pasitraukė. Atsargiai, neprisižaiskit mamos.
Atsakyti