QUOTE(Ladute @ 2005 10 07, 08:23)
Labai noriu alergiukų mamyčių paklausti, o ką jūs darote per balius, svečiuose, išvykose ir pan., kai stalas pilnas "draudžiamo" maisto. Man tai visada didžiausia tragedija, nes maniškė iš karto užuodžia ir "siaubia" viską iš eilės. Pvz. praietą savaitgalį buvo vyresniosios sesės gimtadienis - tai net torto valgė (su plakta grietinėle, šokoladu) Aš jau išsigandusi prieš balių tavegilį sugirdžiau, o paskui jau stengiausi nežiūrėti, kaip ji sumuštinius su rūkyta mėsa doroja Kažkaip vien dėl mažiukės nesinori dičkei "dietinio" baliaus daryti, o ir svečiuose nepriversi šeimininkų visą maistą ant spintų sudėti...
Na, mano dar nepuola labai prie stalo. O ypatingai tortų, saldumynų. Užtenka pasakyti kad čia negalima ir duoti ką nors galimo. To, ko neragavęs, tai per daug ir nereketuoja. Blogiau yra su vaisiais, valgo (o ir ragavęs) visokius. Bet tada ir duodu kažkiek. Net alergologė sakė, kad jau jei pamatė ir reikalauja, tai duot, o likusius paslėpt. Aišku, per balių nepaslėpsi, čia namie labiau galioja. Dar ką norėtų valgyti, tai visokios mėsytės ar dešra. Šiaip negalima, nes nuo papildomos chemijos beria, bet jei labai reikalauja ir nėra kuo pakeisti, tai per balius duodu. Nes vistiek bers - ar rėks dėl negalimo maisto, ar valgys jį. Griežtai neduodu nieko tik su mūsų stipriausiu alergenu - pienu.