Skruzdeda o koki misini geriat? Šiaip patarčiau vieną savaitę vaikui duoti tik jo mišinėli. Ir žiūrėti ar odelės būklė taisosi ar ne. Aišku tuo metu duoti ir koki antihistaminini vaistą 3-4 dienas. Jei reakcija nuslopsta, likusias savaitėsw dineas vaistu neduoti o tik misineli. Jei odelės būklė gerėja tada gali drąsiai bandyti viena produktą, bet kaip jau rašiau ne lėkštę košės o tik vieną mažą šaukštelį, kitą dieną du šaukštelius ir t.t.
Aš, kai buvau maža , buvau baisiai alergiška, mane siaubingai žaizdom berdavo, bet vienas toks daktaras pasiūlė debesylo šaknų ten kažkokio gėrimo(vaistinėj parduoda, užplikomas), tai liepė gert kas rytą, 8 mėn. , ir po tų 8 mėn. buvau visiškai sveika. O jei beria, excipial tepalas labai gydo.
QUOTE(Gėlytė @ 2005 06 22, 15:04)
O jei beria, excipial tepalas labai gydo.
Čia kaip kurį. Maniškiui Excipial tik šiek tiek pašvelnina odelę. Nusipirkom ir A-Derma kremą, bet kol kas panašiai, kaip ir su kitais. Tik truputį pašvelnina. Labiau padėjo gyd. išrašytas kažkoks tepalas su ketotifenu. Reiks užsisakyti iš naujo.
QUOTE(Degutė @ 2005 06 22, 15:28)
Čia kaip kurį. Maniškiui Excipial tik šiek tiek pašvelnina odelę. Nusipirkom ir A-Derma kremą, bet kol kas panašiai, kaip ir su kitais. Tik truputį pašvelnina. Labiau padėjo gyd. išrašytas kažkoks tepalas su ketotifenu. Reiks užsisakyti iš naujo.
Jei aš galvoju apie tą patį kremą su ketotifenu tai atsargiai juo piktnaudziauti negalima kaip ir hormoniniais.
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 06 22, 07:15)
Skruzdeda o koki misini geriat? Šiaip patarčiau vieną savaitę vaikui duoti tik jo mišinėli. Ir žiūrėti ar odelės būklė taisosi ar ne. Aišku tuo metu duoti ir koki antihistaminini vaistą 3-4 dienas. Jei reakcija nuslopsta, likusias savaitėsw dineas vaistu neduoti o tik misineli. Jei odelės būklė gerėja tada gali drąsiai bandyti viena produktą, bet kaip jau rašiau ne lėkštę košės o tik vieną mažą šaukštelį, kitą dieną du šaukštelius ir t.t.
Sveika, geriam tik MP. Bandem Aptamil Pepti, bet siaubingai prastai gerem, o kadangi pieno pakako, tai net nebekisau to misinio. Ir net iki galo nezinau, ar jis mums tiko, ar ne. Zinau, tik kad smarkiai dingdavo apetitas ir uzkietedavo viduriukai nors ir nuo vienos porcijos, nors tada buvo mazesnis. Mano dietos pacios griezciausios, bet... Nu aisku MP nepakaktu jeigu VIEN tik noreciau maitinti juo. Taip, kai gereme vien tik MP, buvo geriau, nors ne 100% gerai. Pradzioje buvo labai blogai, o paskui eme tvarkytis. Bet kai jau buvo neblogai susitvarke, tuomet jau atejo laikas papildomam maistui ir viskas smarkiai pablogejo.
Nu va beviltiskai konstatavau vakar, kad esame alergiski net ryziams. Nuotaika zemiau blogos Ememes kukuruzu. Nu as nepasakyciau, kad ten pas mus baisi reakcija ir ja reikia tuojau pat pulti malsinti, tiesiog blogai atrodo odele, raudoni lopai nesitaiso, bet kol kas jis nesikaso, atrodo, kad nieko jam neskauda. Tai dar yra laiko eksperimentuoti. Nu jeigu paaiskes, kad alergiskas viskam, tai nezinau, ka reikes daryti. Tikriausiai nuolat gerti vaistus...
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 06 22, 15:22)
O pagal ką speji kad netinka, juk zinai kad berimas praeina tik po gero menesio kai vaikas negauna alergeno. Beje sveikinu kad vis dar turi MP
Nugi pagal tai, kad atsiranda nauji raudoni lopinėliai. Kol kas labai labai nedaug, bet jeigu kažkas atsiranda, tai vadinasi blogai įtariu.
QUOTE(Gėlytė @ 2005 06 22, 14:04)
Aš, kai buvau maža , buvau baisiai alergiška, mane siaubingai žaizdom berdavo, bet vienas toks daktaras pasiūlė debesylo šaknų ten kažkokio gėrimo(vaistinėj parduoda, užplikomas), tai liepė gert kas rytą, 8 mėn. , ir po tų 8 mėn. buvau visiškai sveika. O jei beria, excipial tepalas labai gydo.
Gėlyte, o kas ten per gėrimas? Buvau vaistinėj, mačiau yra Debesylo arbatos. Bet ten tarsi tyčia parašyta, kad "galimos alerginės reakcijos, gali veikti kaip alergenas". Šiais laikais tikriausiai niekam į galvą neateitų su tokia arbata gydyti alergijos, jeigu nebūtų pavyzdžių, kaip antai tavo. Vat mano kaimynė pasakojo, kad irgi buvo alergiška pieno produktams, šokoladui ir dar kažkam kai buvo maža. Nuvažiavo jinai su mama pas tokia seną gydytoją, toji išrašė kažkokių miltelių ir liepė geriant tuos miltelius kuo daugiau suvartoti produktų, kuriems ji buvo alergiška. Alergija dingo per savaitę visiems laikams. Dabar vėlgi visi pakrauptų išgirdę tokį gydymo metodą. Bet kas ten buvo per vaistai, tai niekas neprisimena, o tos gydytojos jau seniai gyvos nebėra.
skruzdeda, gal aš praleidau kur rašei , bet ar tu iš karto pradėjai primaitinti nuo ryžių ir visokių kitokių kruopų? O bulvės nebandei duoti?
Man dabar artėja tas laikas, kai reikės jau įvedinėti "normalų" maistą (kol kas tik MP ) , tai laukiu šviežių bulvių. Sakiau: išmirkysiu, išvirsiu ir bandysiu duoti. Po to dėsiu kopūsto
Labai tikiuosi kad nealergizuos
Man dabar artėja tas laikas, kai reikės jau įvedinėti "normalų" maistą (kol kas tik MP ) , tai laukiu šviežių bulvių. Sakiau: išmirkysiu, išvirsiu ir bandysiu duoti. Po to dėsiu kopūsto
Labai tikiuosi kad nealergizuos
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 06 22, 15:36)
Jei aš galvoju apie tą patį kremą su ketotifenu tai atsargiai juo piktnaudziauti negalima kaip ir hormoniniais.
Na, jis nehormoninis, liepė tepti 1-2 kartus dienoje. Be to, tą ketotifeną, tabletes, mums dar ir gerti liepė, bet aš nedaviau. Nes irgi tik slopins pasekmes - bėrimą, niežėjimą. Ir nesimatys, kas reaguoja, o kas ne. O be to, vaikas gali būti mieguistas. Tai kol nesidrasko, tai ir apsieisim.
QUOTE(skruzdeda @ 2005 06 22, 22:44)
Pradėjau primaitinti anksti - nuo 4 mėn. 2 savaites daviau Sinlac, nes trūko pieno, o mišinio nevalgė. Tai ir alergologė sakė duoti košes. Paskui MP atsirado daugiau, tai nebedaviau košių. O nuo 5 mėn. tai liepė primaitinti, nes neaugo svoris, nors MP netrūko. Labai negėrė pieno, o košes valgė su žiauriu apetitu. Tai pradėjau duoti ir daržoves. Bet blogai dariau, kam pradėjau nuo HIPP produkcijos - jinai visa netiko. Pradėjau nuo morkų, paskui moliūgų-bulvių. Buvo lyg ir normaliai iki kol šiek tiek į vandenuką įpyliau HIPP obuolių sulčių. Tada pradėjo smarkiai alergizuoti ir visi kiti HIPP daiktai.
Kad gali būti daug kam alergiškas, tai aš jau įtariau, nes kiek besilaikyčiau griežčiausių dietų, vis bėrė ir bėrė... Norėtųsi rasti kažkokių netradicinių gydymo būdų, nes jeigu išaiškės, kad viskam alergiškas, tai visi patarimai neduoti vieno ar kito produkto višiškai netiks. Ištisai gerti kokį nors Zyrtec tai labai nesinorėtų.
Kad gali būti daug kam alergiškas, tai aš jau įtariau, nes kiek besilaikyčiau griežčiausių dietų, vis bėrė ir bėrė... Norėtųsi rasti kažkokių netradicinių gydymo būdų, nes jeigu išaiškės, kad viskam alergiškas, tai visi patarimai neduoti vieno ar kito produkto višiškai netiks. Ištisai gerti kokį nors Zyrtec tai labai nesinorėtų.
Labai kazkaip panasu i musu atveji... Maniskis irgi buvo viskam alergiskas. Yra dar vienas variantas, kada tenka duoti tuos alergizuoancius produktus, duoti juos po nedaug ir su dideliais intervalais. Pavyzdziui mano vaikas buvo alergiskas visom kruopom, tai kasdien virdavau vis kita kose, kad kuo reciau kartotusi. Atrodo, kad mums padejo, 2 m. tyrimai jokios alergijos maistui neberode, nors dabar neaisku kaip su ikvepiamaisiais...
O sakykit merginos, kaip dėl meliono? Labai mėgstu, bet nežinau ar galiu bent po truputį valgyti
Šiaip pagalvojau, kad jei galima vaikui (aišku kai paaugs) virti košę iš moliūgo ar cukinijos, tai čia kaip ir iš tos pačios giminės būtų
Šiaip pagalvojau, kad jei galima vaikui (aišku kai paaugs) virti košę iš moliūgo ar cukinijos, tai čia kaip ir iš tos pačios giminės būtų