Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Gal nealergiškas kviečiams, tai gali bandyti vietoj bulvių dėti makaronus. Šiaip dar būna ryžių makaronai, skonis man jų beveik nesiskiria.
Atsakyti
Mamos, ar kuri nors duodate alergiškiems vaikams Osteocare? Nes mano mergičkai išrašė alergologė. Bet vaistinėje sužinojau, kad skystis yra tik apelsinų skonio. Šiaip sudėtis man patiko : kalcis+magnis+cinkas+vit.D. Bet dėl to aplesinų skonio ir susilaikiau, bijau, kad nebūtų alerginės reakcijos. O gal žinot kokių analogų? Ar tiesiog geriat trintas kalcio tabletes?
Atsakyti
Dėkui už patarimus. Gal ir teisybė: spės prisiragauti tų uogų. Dėl buvimo prie jūros, tai čia tikra tiesa, kad VISŲ tipų alergijos palengvėja. Man pačiai pvz. palengvėdavo žiedadulkių alergija. Skaičiau, kad ir odelės bėrimai sumažėja. Tai vat ir galvoju, gal palėkt prie jūros reikia kol dar vasara. Bet neišsiaiškinu kaip ten su tuo maudymu.
Sėdim dabar ant ryžių košės vandenyje trečia diena ir žiūrim, kaip bus su tais bėrimais. Sumaitinti tą ryžių košę tikra tragedija, bet kažkiek įsiūlyti eina. Galvojau, kad iš viso nevagys nei kiek. Tai iš principo Lorali buvo teisi, kad ir vaikams tinka "kai nori valgyti - viskas skanu".
Beto dar tepu šaltalankų aliejumi odelę. Taigi žinokit pasakysiu, kad bent jau kol kas efektas bent trejetą kartu geresnis negu visokių išbandytų A-Derma, Essex ir panašių. Tik reikia dažnokai patepti. Beje mano pačios rankos dabar nubertos siaubingai: įtarių, kad nuo Essex g.gif , nes daug naudodavau odai drėkinti .

Dėl kalcio, tai aktualu. Aš tai dabar irgi gerio kažkokias apelsinų skonio. Tai nesusimąsčiau, ar gerai darau...
Atsakyti
Gydėmės mes pas Astrauskaitę. Bet prieš 2 metus smile.gif O mėsytę kurį laiką duodavau su grikiai (jie mums tiko) arba su rugiais. KOpusto mano vaikas nemėgo, bet kalafijora valgydavo, tik ne su mesyte o atskirai. Taigi kuri laika mėsą vaikas valge su grudais o darzoves atskirai smile.gif

Ingėnas- aš vaikui tryniau paprsats kalcio su vit D3 tabletes, po 1/3 tabletes duodavau. Dabar jau duodu 1/2 Calcigrano bet jis su apelsinu skoniu, laimei mums tinka. O sirupiniai vaistai alergiškiem vaikam nerekomenduojami wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2005 06 20, 15:16)
Mamos, ar kuri nors duodate alergiškiems vaikams Osteocare? Nes mano mergičkai išrašė alergologė. Bet vaistinėje sužinojau, kad skystis yra tik apelsinų skonio. Šiaip sudėtis man patiko : kalcis+magnis+cinkas+vit.D. Bet dėl to aplesinų skonio ir susilaikiau, bijau, kad nebūtų alerginės reakcijos. O gal žinot kokių analogų? Ar tiesiog geriat trintas kalcio tabletes?

Mums Osteocare visai netiko schmoll.gif . Irgi alergologė rekomendavo, sakė gal tiks, o gal ir ne. Netiko sad.gif . Tai aš lietuviškos kalcio tabletės pusę sutrindavau ir į vakarinę košę įmaišydavau. Ir dabar dar karts nuo karto įmaišau. Sako kalcį vakare reik duot, kad nesikauptų kur nereik.
O vitaminą D iš žuvų taukų gaunam.
Atsakyti
Kalcis linkęs kauptis inkstuose, o išgėrus kalcį vakare, jo mažiau patenka į inkstus smile.gif nesiformuoja akmenys ir kitos bėdos.
Atsakyti
Drambliuk- klausimelis tau smile.gif Tu rašei: "Jei netinka avižos, netiks ir miežiai" ???
O Jei mus labai alergizuoja miežiai, tai ką- mums netinka ir avižos? (Dabar kaip tik bandom jas...) g.gif
Atsakyti
Dadu, man taip sakė Astrauskaitė. Nes avižų ir miežių panaši grūdo sudėtis, užtai jei alergizuoja vienas didelė tikimybė kad netiks ir kitas.
Atsakyti
Man čia iškilo toks klausimas. jeigu mes gersime tą Zyrtec mėnesį kaip paskirta, tai kaip tada žinosim, kokį maistą valgyti? Tada neis nustatyti, ar nuo maisto neberia, ar nuo Zyrteko? Tai persasi mintis, kad kol nustatysime, nuo ko beria, tai to Zyrtec kaip ir negalima gerti?
Atsakyti

Ingėnas- aš vaikui tryniau paprsats kalcio su vit D3 tabletes, po 1/3 tabletes duodavau. Dabar jau duodu 1/2 Calcigrano bet jis su apelsinu skoniu, laimei mums tinka. O sirupiniai vaistai alergiškiem vaikam nerekomenduojami wink.gif
[/quote]

Drambliuk, o tai tą trintą kalcio tabletę reikia su vandeniu praskiesti ar į kokią košę įmaišyti, ar kaip? O tas Calcigranas tai čia tabletės ar sirupas? Osteocare beje irgi yra forma tabletėmis, bet parašyta instrukcijoje, jei ko nesumaišiau, kad reikia čielas praryti. O maniškė dar to nemokėtų sad.gif Šiaip tai dukrai gal ir nėra labai stipri alergija, bet čia dar ir dėl to, kad labai jau jinai saugoma nuo potencialių alergenų, ir mūsų racionas skurdokas schmoll.gif Aš pati asmeniškai su alergija susidūrusi, todėl kaip velnias kryžiaus bijau dukros alerginių reakcijų.Tik va man keista, kaip tada patys alergologai rekomenduoja tokius vaistukus, kurie beje visai nepigūs, ir net neįspėja, kad gali sualergizuoti g.gif Beje irgi pas Astrauskaitę lankomės.
Atsakyti
Del zyrtec, tai be abejo jei duodat ji tai vadinasi yra berimas, ir kol jis nepraeis jokio kito maisto duoti negalima. Tik atslugus alerginei reakciaji galima bandyti naujus produktus.

Ingėnas, kalcio tabletę sutrintą įmaišydavau į vakarinę košę, arba sumaišydavau su šaukšteliu obolienės, obuolaiia ir ypač jų sultys palengvina kalcio įsisavinimą. Calcigranas krampomos tabletes ir mano vaikas jau pats jas kramto gan noriai. Jos apelsinų skonio. Ar osteocare yra tabletem nezinau.
Atsakyti
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 06 21, 15:26)
Del zyrtec, tai be abejo jei duodat ji tai vadinasi yra berimas, ir kol jis nepraeis jokio kito maisto duoti negalima. Tik atslugus alerginei reakciaji galima bandyti naujus produktus.

Nu cia būtų gerai, jeigu taip. Aš bandau dabar rasti bent vieną arba bend du produktus, nuo kurių tikrai neberia (kad vienas būtų rytui, o kitas vakarui). tada bus galima kalbėti apie kitų įvedimą arba neįvedimą verysad.gif
Ir tai tikriausiai reikia daugiau, nes sako per dažnai duodant jeigu tos alergijos ir nėra, ji gali išsivystyti. Bet apskritai, tai aišku... kad kol Zyrec gersime, neis išsiaiškinti produktų, nuo kurių neberia. tai vadinasi teks palaukti su Zyrtec.
Atsakyti