Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Kai kurie linkę teigti, kad vaikai jaučia kas netinka, nors aš nedrįsčiai besąlygiškai taip sakyti. Skruzdėda, jei bandai nauja produkta savaitę laiko, tai nereiškia kad ėmei ir viena maitinmą tą savaitę pakeitei pav ryžių koše, tos košes pradžioje reikia duoti po vieną šauštelį, kitą dieną 2 šaukštelius ir atip didinti naujo produkto porciją mirksiukas.gif Ir juk žinai kad ūminė reakcija atsiransti gali per 1 min, o praeina mažiausiai per mėnesį cry.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2005 06 14, 07:27)
Gal isiskaitykit geriau ka parasau rolleyes.gif Nesu gydytoja ir nesiulau jokiu vaistu. Parasiau kaip mama ko neduociau savo vaikui, kaip kad jus rasote ka duotumet mirksiukas.gif Mano vyras alergiskas ne tik kai kuriems maisto produktams, o ir daugeliui kitu dalyku (pazeista nosies gleivine nuo darbo su chemikalais, o del maisto kita kalba). As zinau, kad apsinuodyjus maistu Zyrtec jis neskuba gerti net jei atsiranda isberimas. Paprasciausiai ne tas vaistas mirksiukas.gif Per savo gyvenima mates daugiau daktaru nei jusu vaikai spejo, as jais tikiu. JAV alergijos labiau pazistamos nei Lietuvoje, itariu ne be reikalo Zyrtec nesireklamuoja kaip maisto "antialergenas". Jei jusu vaikams padeda geriau jaustis - parasykit i ju kompanija, manau apsidziaugs rolleyes.gif Paprasciausiai nereikia painioti skirtingu alergiju. Jus nezinot kaip jusu vaikas jauciasi kai alergenas kamuoja viduj. Zyrtec ir ne visi suaugusieji lengvai pakelia. O vaistu nuo maisto alergijos nera, ka nori, kad pasiulyciau? rolleyes.gif Matau, kad neskaitei, juk jau kartojuosi.

Na ir man norisi ikisti savo trigrasi. Siaip kiek suprantu Zyrtec yra tiesiog antihistamininis vaistas. Mamos manau zino kas tai yra histaminas. Galbut tai ir nera pats geriausias vaistas vaikams, bet gal tiesiog geresniu nera? Mano sunui nuo umaus isberimo Olandijoje taip pat israse zyrtec, ir turiu pasakyti kad tikrai padejo - juk jis antihistaminis preparatas. Aisku, nesakau kad jis gydo alergija nuo maisto - tiesiog palengvina simptomus kai yra umi reakcija.
Beje, zemiau idedu info is zyrtec.com saito. Raso kad "And it reduces itching from hives "

What is ZYRTEC?
ZYRTEC® (cetirizine HCl) is a prescription medicine that treats both indoor and outdoor allergy symptoms, as well as chronic hives.

What allergy symptoms does ZYRTEC relieve?
ZYRTEC relieves:
Itchy, red, watery eyes
Sneezing and runny, itchy nose
Postnasal drip
And it reduces itching from hives

Atsakyti
Tuos vaistus skiria alergologas, ir ne po visą tabletę, o po 1/4 ar 1/5 tos tabletės dalį. Ir kito kelio nėra, nes Pasaulyje dar nesukurtas antihistamininis vaistas kūdikiams unsure.gif Beje jei vaiką išveža su ūmia alergine reakciją į ligoninę ar reanimaciją, va ten jie su Zyrtec nesiteplioja, o suleidžia 10 kartų stipresnius vaistus.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2005 06 16, 16:46)
o velnias. Tai jeigu jis praryja 2 saukstelius koses, tai negi nuo to bus sotus? Tai tada reikia duoti papildomai prie tu 2 sauksteliu to, nuo ko neberia?

sveikute, matau labai jau pergyveni , pirmas vaikas nieko baisaus , tik nusiramink ir nepergyvenk tiek daug, manau visos mamos praejo si etapa

tavo vaikui tik 6 men, nenorek kad jis suvalgytu is karto visa katila koses, beto vaikai nera labai jau isrankus , as nesutinku su tuo kad vienas vaikas viena kose valgo , o kitos ne , labiau jau mama tos koses nenegsta ir jai atrodo, kad ir vaikui neskanu, nesamone...
taip pat manau, kad jei vaikui nereikia kisti per prievarta, jis zino kiek jam reikia , viena diena jis suvalgys 2 saukstus + pienukas, antra diena 4 ir t.t., mano vaikas 2 menesius nuo 5 iki 7 valge vien aviziniu dribsniu kose ir nieko daugiau 3 kartus per diena, gydytoja taip patare, kol vaiko imunitetas sustipres vieno produkto per akis, o is bado tikrai nemirs.
veinoje knygoje, izymaus zolininko skaiciau labai faina patarima, vaikai nemegsta vieno ar kito maisto del to , kad jis vaikysteja jam bubo prievarta kisamas, ir dar jei vaikas nevalgo ir tu nori ji priversti, na cia jau vyresnio amziaus vaikams, tai galima isbandyt taip , pusryciai kose-vaikas nevalgo, gerai -nevalgyk, pietus- ta pati kose-tik pasildyta, ach nenori nereikia kito nieko nebus, vakariene -ta pati salta kose. ir kaip jus manot ogi zinoma, kad vaikas viska suvalgys ir greiciausiu atveju dar paprasys....isvadas darykit pacios...
o del mano patarimo su ryziu kose, gerai apgalvok, jis visai neblogas, o tas kad vaikai butent mazi vaikai turetu valgyti viska, nes ju skonio receptoriai , kol jie nera paragave ivairaus misto , nera issivyste, tai gryna teisybe.
net suauge gali pakeisti savo skoni, jei 10 dienu nevalgyti kokio nors produkto , o poto vel pabandyt, jis jums atrodys neskanus, arba visiskai kito skonio nei pries tai, nes zmogaus receptoriai skonio pasikeicia per 10 dienu...

o siaip mes jau sekmadieni ryte busim Lietuveleje-pagaliau, taigi pakolkas visiems linkiu geru atostogu, kas jas tures, ir tuo paciu geros vasaros
susirasysim, jau namie, kaip sakoma.iki malonaus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
As tai su mielu noru sutikciau, kad jeigu vaikas nenori, tai ir nekisti per prievarta jeigu netureciau tokio nevalgiuko. Nesukciau sau net galvos jeigu valgytu viena ir ta pati produkta. Duociau ir viskas. Nu bet jeigu jis nenori, tai nevalgo nei ta diena nei kita, nei trecia. Darosi vis irzlesnis, irzlesis, kol galiausiai neina susitvarkyti, o vistiek nevalgo. Nu gal reiketu islaukt, nezinau, bet nervai nelaiko. Itariu, kad jau butu kokius kelis kartus ligonineje po laselinem atsidures nuo skysciu trukumo, jeigu nebuciau visokiu gudrybiu emusis, kad jam isiulyti kazka. Kai buvo ~3 menesiu tai bandziau laukti, kol isalks, tai baigesi tuo, kad praejo 12 valandu, o jis vis nevalge. Pasidare baisu ir vel emem kisti, nes dar ir viduriavo... O ka daryt? unsure.gif

Sita, norejau pasitarti. Kaip jus manote del svieziu uogu is sodo? Ar galima bandyt ju duoti? Maniskiam jau bus sezonui prasidejus 7 menesiai. Braskiu, avieciu, serbentu, vysniu, melyniu is misko? Alergologe, tai sako bandyti po baisiai mazai. Kaip jus darete su savo mazais alergiukais? Sakau gal apetitas geresnis atsiras? Nors pvz apie braskes tai girdejau, kad siaubingai alergizuoja (cia Drambliukas kazkokioje zinuteje rase)

Atsakyti
Na aš savo vaikui daviau tik raudonus serbentus nes tik jie nealergizavo. Galima ir geltonus duot ale jų neturėjau. Maniškiu netiko net mėlynės kurios laikomos nealergizuojančio. Avietes daviau tik kai buvo sulaukęs metukų, nes sunku tas sėklytes virškint.

Alergizuojančios uogos- braškės, žemuogės (sujautrina net nealergiška vaiką kartais), agrastai (kas man buvo keista), juodi serbentai, vyšnios ir trešnės, ypač lenkiškos (baltos trešnės tipo sakoma nealergizuoja). Ir vėl nepamenu kurios ar bruknės ar spanguolės gali alergizuoti, net alergologo čia kažkada užklausiau doh.gif
Aš nepatarčiau bandyti, spes dar visko per gyvenimą prisivalgyt jei jau vaikas alergiškas tai geraiu patausoti jo imuninę sistemą.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2005 06 17, 11:26)
ka reiskia

"Paprastas niezejimas yra palyginus niekis su zyrtec galimais sukeliamais pasaliniais pozymiais. "

(cia yra citata is tavo zinutes). Ar gi tai nera alergijos nesureiksminimas? Alergija nera "paprastas niezejimas". O beje ir alergijos sukeltas niezejimas yra TIKRAI ne paprastas. Vaikas gali nusikasyti iki krauju, o tos zaizdos tragiskai negyja.

Zinau zmoniu, kurie Zyrtec naudojo gana ilgai be jokio pasalinio poveikio, o veliau pradejo netikti. Suaugusiam ir tai gali skaudeti galva nuo ju. As gi nesakau, kad neduok savo vaikui jei israse gydytoja - parasiau tik bendrai, kad "neduociau", nes tai yra mano nuomone. Mano dukra turi dideli polinki paveldeti alergijas is tecio, tad domejausi kaip ir tu. Jei jis israsomas nuo chronisko niezejimo alergizuojant maistui - tada geriau atidziau perziureti kas alergizuoja, nes "chroniskai" duodamas netinkamas produktas.

Man nepatiko, kad nemoki priimti kitos nuomones. Juk galim mastyti skirtingai rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės, atsiprašau, jeigu nusibosiu beklausinėdama dalykų, kurie visoms yra žinomi. Kažkur skaičiau, kad atopinio dermatito bėrimams nuraminti gerai vaikutį išmaudyti jūros vandenyje. Ar tai teisybė? (Kažkaip logiškai mąstant turėtų kaip tik druska graužti... unsure.gif ) bet jeigu gerai, tai tuomet galima gal parsivežti jūros vandens į namus vienam maudymo kartui, bet kiek laiko jis galioja? Vistiek gi per kažkiek laiko pasensta, prisiveisia bakterijų ir pan.? Ar čia taip tik su Baltijos jūra ar ir su kitom jūrom taip pat?
Atsakyti
Nežinau kaip su tuo vandeniu... Bet aš iš daug ko girdėjau, kad alergiukams sveika pabūti prie jūros: saulė + vanduo+ oras su jodu+ pušynai. Mes nesenai buvom Palangoje 2 savaites, tai mums iš tikro ryškiai pagerėjo thumbup.gif Nors mes nesimaudėm jūroj, bet daug laiko buvom lauke, važinėdavomės pajūriu, pasidegindavom atsargiai kopose pavėsyje ir t.t. Nežinau, gal tai sutapimas, bet faktas yra tas, kad mums yra geriau! Taip, kad mamkos: vaikus į sterblę ir marš prie jūros. Jei reikia bobučių tel. (kur apsistoti)- turiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2005 06 17, 15:00)
Sita, norejau pasitarti. Kaip jus manote del svieziu uogu is sodo? Ar galima bandyt ju duoti? Maniskiam jau bus sezonui prasidejus 7 menesiai. Braskiu, avieciu, serbentu, vysniu, melyniu is misko? Alergologe, tai sako bandyti po baisiai mazai. Kaip jus darete su savo mazais alergiukais? Sakau gal apetitas geresnis atsiras? Nors pvz apie braskes tai girdejau, kad siaubingai alergizuoja (cia Drambliukas kazkokioje zinuteje rase)

Na mano alergologas rekomendavo geltonus (ar baltus kaip kiti vadina) serbentus, melynes. Tai geltoni serbentai labai tiko (vaikui 1.5 metu buvo), raudoni irgi lyg buvo neblogai, melynes irgi suejo neblogai, tik nedideliais kiekiais. O visokios vysnios, avietes, juodi serbentai tai alergizuoja.
Atsakyti
Sveikos,

sugrizom is alergologijos skyriaus viska issityre. Bet kazkaip nuo to geraiu nepaidare. maniskis alergiskas bulvei. Prasau patarkit is ko man virti darzovienes, mesyte?
Be viso to dar ir avizom alergiskas, o jas pagrinde as ir valgydavau. Ar jus dedat i koseles druskos cukriuko, ka dskaniau butu, nes maniskis nelabai valgus.

Gal kas gaunat stirnienos ir parduot galetumet?
Atsakyti
Mano sūnus irgi buvo alergiškas bulvei, kadangi tyrimą darėm pavasarį tai alergiologė patarė su bulvėm palaukt rudes ir po to bandyti duoti šviežių bulvių, tik jas prieštai smulkaiia supjausčius dar pora val palaikyti vandenyje, kad išeitų krakmolas, nes jis daugiausia ir sukelia alerginę reakciją. Vioetoj bulvės vaikui duodavau kalafijoro, brokolio, cukinijos. Avižos irgi alergizavo ir gana ilgai su tuo kovojom dar tik keli mėnesiai kai vėl jas valgom taigi min 1,5 metų jų nevalgėm. Jei netinka avižos netiks ir miežiai.

Dėl stirnienos tai labai atsiprašau, bet deja pardavimui mes jo neturime, o dabar išvis neturime. Savaitgalį turguje net nutrijos ir triušio neradau, taigi valgysim kiaulieną.
Atsakyti