Nu geras, Skruzdeda, del tu HIPP'u. Gydytoja kaip tik patardavo butent jas duoti, ypac tas, kur su A raide (i alergija linkusiems). visokiu koseliu su pienu (irgi HIPP) aisku, nepirkdavau.
Del Zyrtec, tai manau, geriau jau pagerti. Ir berimai praeis, ir niezulys sumazes (nors tokio amziaus mazylis gal dar nelabai kasosi...bent jau mano nenusidraskydavo).
Sveikutės Man iškilo toks klausimėlis... Mano mažius valgo jautieną, tai aš dabar galvoju: ar galima jam duoti jaučio liežuvio? Juk tai tas pts gyvūnas. kaip jūs manot?
Dėl Hipp tai man keista kai ant morku tyrelės uždėta A raidė, o juk morkos vienas pagrindinių alergenų kūdikiams. Hipp produkcija ir mums netiko, bandėm bananų, obuolių tyreles, bei obuolių sultis. Netiko vaiką išbėrė.
Dadu, jei tinka jautiena tiks ir jos liežuvis, Tik šiaip medikai nepataria mažiams duoti liežuvio, kepenėlių ar skrandukų. Nors aš visada jeitik turiu duodu kiaulės liežuvį arba stirnų kepenėlių.
Dadu, jei tinka jautiena tiks ir jos liežuvis, Tik šiaip medikai nepataria mažiams duoti liežuvio, kepenėlių ar skrandukų. Nors aš visada jeitik turiu duodu kiaulės liežuvį arba stirnų kepenėlių.
skruzdeda, aš bandžiau gerti Zyrtec kad mažylė jo gautų per mano pieną - nepadėjo . Tada ~nuo 2,5 mėn pradėjau jai girdyti po ketvertuką tabletės. Bėrimas praėjo, nustojo būti irzli ir kasytis Aišku, čia nuėmė tik ūmią paviršinę reakciją, bet jei būčiau laukus kol praeis savaime, tai vaikas būtų nusidraskęs iki žaizdų.
Dėl liežuvio tai skaičiau, berods Urbono straipsnyje, kad kaip tik geriausia mėsa tiek kiaules tiek karves liežuvis, tengi daug geležies, o alergiškiem kurie nedaug ka valgo jos dažnai pritrūksta.
Zyrtec ir manoji vis pageria - labai apramina kai buna įsiaudrinus odelė ir kai atrodo beria nuo absoliučiai visko.
Zyrtec ir manoji vis pageria - labai apramina kai buna įsiaudrinus odelė ir kai atrodo beria nuo absoliučiai visko.
Sveikos,
ok, nuraminot. Pabandysim pagerti tą Zyrtec, nors skaičiau, kad Amerikoje leidžia skirti šį vaistą tik vaikams nuo 2 metų. Bet taip supratau, kad tai yra kone vienintelis alergijai gydyti vaistas, kuris skiriamas vaikams.
Tai pasirodo čia ne pas mus vienus, kai rodosi beria nuo visko, ką tik duodu.
ok, nuraminot. Pabandysim pagerti tą Zyrtec, nors skaičiau, kad Amerikoje leidžia skirti šį vaistą tik vaikams nuo 2 metų. Bet taip supratau, kad tai yra kone vienintelis alergijai gydyti vaistas, kuris skiriamas vaikams.
QUOTE(dadu @ 2005 06 07, 15:29)
Vat vat- mums to geležiuko ir reikia. Nes nuo tų geležies preparatų- sirupėlių mus beria Tai ir pagalvojau apie liežuvį. Reikės pabandyti O sitirnienos gauti be šansų nebent rudeniop, sako dabar ne stirnų sezonas.
Stirnų medžioklės sezonas prasideda birželio 1 d. tačiau galima šauti tik stirninus, nors vasara vėlyva todėl dar ragai su kailiu, todėl teks palaukti šviežios stirnienos, bet nemanau kad laukt reikės iki rudens
QUOTE(skruzdeda @ 2005 06 07, 13:46)
Sveikos,
dabar gerai klausyk duosiu patarima, kaip suprantu tavo viakui tik 6 menesiai, todel tu gali isbandyti si varianta, turiu 2 pazystamas kurios nustebe buvo rezultatais
nusipirk nauja piena na pvz soju, mano pazystama pakeite 3 rusis ir rado nuo kurio neberia, taigi pradek nuo pirmadienio-naujas pienas=ryziu kose, kokias 3 dienas ir nieko daugiau, nebijok nieko neatsitiksper savaite hemoglobimas nenukris, juk rekuomenduojama alergiskus vaikus primaitinti kuo veliau, galima net nuo7-8menesiuir kuo maziau maisto ivairumo-spes isbandys viska, 4 diena pridek bulviu kose, ir vel 3 dienas, nes as kalbejau su gydytojais bulves ir ryziai maziausiai alergizuojantys
jei po savaites pamatysi pagerejima, gali itraukti 1 nauja produkta pvz-mesa, bet tik po savaites
savaite duodant ryzius ir bulves organizmas issivalo ir teoriskai berimai turetu sumazet, bent jau tos pazystamos buvo suzavetos
pridedant nauja produkta turi ji duoti 4 dienas , kad pamatytum ar nuo jo beria ar ne, bet ne trumpiau
1,2,3 diena -pienas ryziai
4,5,6,7- pienas , ryziai, bulves
8,9,10,11-pienas ryziai, bulves, mesa
jei viskas gerai
12,13,14,15-pienas, ryziai, bulves, mesa, bananas
ir taip toliau, sekmes as tikiuosiu kad ir tau pades
tai ilgas ir sudetingas procesas, as tavo vietoj tuo momentu vaistu neduociau, beje visi tokio tipo vaistai tik nuo2 metu, neskubek spes ju prisigerti dar i valiai
vakar perskaiciau idomu straipsni, jei kelis metus is eiles vietoj kavos ir aratos, vaikai ar suauge gertu lakisiaus arbata, ji uzblokuoja organizma kad jis nereguotu i alergenus arba labai stipriai sumazina .
kas del vidaus organu, mane gydytoja isbare ir pasake, taip liezuvis ir kepenys turi labai daug gelezies, bet daugiausia ir visokiu nitratu trasu ir t.t.ir liepe grieztai visu vidaus organu vaikams neduoti
nemaitinkit vaiku jokiais Hippais-cia pas mus Airijoje irgi skandalas, nes nori nenori ten visko prideda, kad ilgiau laikytusi, taigi jokiu sulciu pratinkit prie vandens, pirkit paprastas koses suagusiems, as tai Galinta pirkdavau Lietuvoje, kur mikrobangineje gali paruosti per 4 minutes-geriausias variantas, be sviest, bet su alyvuogiu aliejumi, ypac alergiukams, nes jiems reikia riebalu.
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 06 07, 12:54)
Maniškiui Zyrtek visai nieko nepadėjo. Sakoma dar galima Claritine duoti, nors jo informaciniame lapelyje irgi nurodyta jog jis nuo 2 m, bet juk duodat ne visą tabletę o tik kokį ketvirtį
Taip, mes pavartojam CLARITINE, kai atsiranda koks berimukas ar didelis nusausejimas. Tai naujos kartos preparatas, kaip teigia pediatrai. Zyrtec mums neteko bandyt, bet zinau, kad kasymusis jis nuima geriau nei CLARITINE.
O siaip tai ner svarbu ka raso. mes ir kalci pradejom gert nuo metuku, nors ant dezutes raso, kad tinka nuo 2-ju metuku... Tiesa, TAVEGYL'io man nepardave vienakart, kai vaikui 7 men. buvo. gydytoja recept nebuv parasius, o as kai paklausiau vaistineje, kokia TAVEGYL'io doze duoti 7 men. kudikiui, tai pasake, kad neparduos be recepto. gretimoje vaistineje to jau nebeklausiau
QUOTE(katuka @ 2005 06 08, 07:40)
Nu aš nesuprantu, kaip jūs zyrteką suduodat? Taigi jis kartus be galo... Maniškė į isteriją puola kaskart, kai aš pradedu duoti zyrteką, tampa irzli ir nervuota. Tai dabar ir nebeduodu, o gal reiktų?
Bet kaip???
Bet kaip???
Aš smulkiai sutrinu tą ketvertuką tabletės ir užlašinu 5 lašus vitamino D (tokią jo dozę rekomendavo gydytoja), pražiodau ir supilu, o po to duodu savo pieniuką . Kai buvo mažesnė - spjaudydavosi, o dabar tik sugirdau, sakau kaka mama davė ir ji išsišiepia iki ausų