Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Sveikutės,
žiūriu doskutuojate apie Elidel'į. Aš esu tos pačios nuomonės kaip ir *Drambliukas*. Nemanau kad vos po metų ar dviejų vaisto vartojimo jau galima tvirtinti kad sukelia vežį g.gif . Nors šioje srityje nesu kompetetinga, remiuosi tik loginiu mastymu 4u.gif
Savo dukrytei patepu žandukus šiuo tepalu, nes vis kiti kremai skirti tik drėkinimui, bet negydantys. Mums gydytoja rekomendavo drėkinimui nusipirkti Klinikų vaistinėje pagamintą kremuką "Basalis". Toks nemažas indelis kainuoja ~4Lt. Ir kaina gera, ir kremukas thumbup.gif . Nei Bepanthen, nei Essex, nei Cutibaza, nei SebaMed nedarė jokio poveikio, o Basalis tikrai suminkštino ir net gi apgydė dukrytės žandukus.
Merginos, kaip manot ar nuo to kad pereitą savaitę labai nervavausi (buvo artimo žmogaus laidotuvės) galėjo labiau išberti mergaitę. (maitinu pati, bet tikrai nesuvalgiau nieko, ko negalima valgyti)
Atsakyti
IDA2 manau didesnį bėrimą galėjo įtakoti ir ne kokie labai drėgni orai praėjusią savaitę, jei tikrai mityboje pokyčių nebuvo. Neurodermatitas būna, maniškiui irgi alergija paūmėdavo, bet tik jo įtampos ar nervų pasekmėje, dygstant dantims, ar dažnai keičiantis vietai svečiuojantis ir pan.
Atsakyti
Drambliuk, klausimas tau mirksiukas.gif
Perskaičiau, kad gerokai anksčiau tu klausei SM pediatrės apie akyčių traiškanojimą. Mano mergičkai dabar irgi pradėjo traiškanoti akytės ir galvoju, ar tai nuo pavasarinio žydėjimo, ar kokia infekcija įsimetus g.gif Ką tu darei tada, ar praėjo tas traiškanojimas, jei kreipeisi į okulistą, ką pasakė? 4u.gif
Atsakyti
Katuka, kaip tai buvo seniai, jau net pamiršau. Kreipėmės į savo pediatrę ir ji išrašė kažkokių priešuždegiminių lašiukų, tik rai neatsimenu jų pavadinimo doh.gif Bet tai buvo dėl virusiuko, nes Mantvydas tuo metu ir pakosėjo bei paslogavo. Kažkoks virusas, kuris ir įtakojo akyčių traiškanojimą.

Lorali, mes alerginius tyrimus darėmės Alergologijos centre Vilniuje Antakalnio gatvėje, kur yra ta Baltijos klinika, adresa reiktų pasitikslinti internete. Nors ir šiame forume kažkas jau rašė ir telefoną, nueik į paieška ir susirasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mazis @ 2005 05 12, 14:16)
labas mamos,

Norejau paklaust ka jus duodat atsigert savo alergiskiem vaikiukam. Mums 6.5 men planuojam kelione i kreta. Susiruosiau viska kad galeciau virt koseles pati nuvaziavus, bet nesugalvoju ka apart savo pienelio reiks duot atsigert, nes ten karsta, prakaituos tai ir gert daugiau reikes. Hipp tirpios arbatos netinka,nuberia, kaip speju nuo vitaminu. Sulciu jokiu nesu davus, nes bijau, labai jau mes jautrus.

aciu

as pritariu Drambliukui, geriausia gerti vandeni, mes tai labai ivairias arbatas geriam, labai alergiskiems vaikuciams tinka raudonoji arbata, labai joje daug cinko, odai gerai, ramuneliu taip pat, na tik zinoma ne juoda. mirksiukas.gif
ir is viso vaiku geriau nepratinti prie sulciu, o apie Hipp arbatas skaiciau straipsi, jos nerekomenduojamos is vis maziems vaikams, nesvarbu kad ant ju uzrasyta nuo 1 men. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote] [quote=dadu,2005 05 10, 23:03]
Prasau papasakokit ka nors daugiau apie Elidel krema as tik neseniai su juo susiduriau, bet nieko nepazistu, kas ji butu vartojes.

Ir dar vienas prasymas, parasykit kur konkreciai Vilniuje ar Kaune galima atlikti odos ploto testa alergijai nustatyti, nes perskaicius visus puslapius neradau tinkamo aiskaus adreso, aciu.
[/quote]
[quote] Mes naudojame Elidel kremą, nes jis vienintelis mums padeda. Kai prisiskaičiau apie riziką jį naudoti, puoliau skambinti mūsų alergologei (ji dirba Santariškėse) ir ji mane visiškai nuramino ir paneigė tuos gandus. g.gif
O alerginius tyrimus daro Antakalnio universitetinėje ligoninėje alergologijos skyriuje. Ten labai didelės eilės. doh.gif Pvz. man žymiai labiau patiko privačiai, aišku reikia mokėti, bet tada ir pasistengia, ne taip atmestinai daro tyrimus ir daugiau produktų ištiria. Bet čia tik mano nuomonė, kiekvienas turi teisę rinktis.
[/quote]

aciu uz atsakyma,
sekantis klausimas, kaip geriau daryti tyrimus, supratau is pokalbiu kad tyrimas yra triju rusiu
1.36 maisto ir aplinkos alergenai
2.36 maisto
3.36 aplinkos

kaip geriau daryti gal 2 ir 3 , nei pirma.
kas jei nustato alergija tik maistui, bet iseina kad nevisiems maisto produktams, o tik pusei , kaip jus darete?

aciu uz pagalba mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Lorali, tu pradžioje kalbėjai apie odos dūrio mėginius , o dabar klausi apie mokamą tyrimą iš kraujo? Mes jį darėmės- 36 maisto alergenams, gydytojai motyvavo, kad mažiems vaikams dažniausiai būna alergija maistui. Tačiau dabar to tyrimo nebedaryčiau iš viso. schmoll.gif Jis netikslus, ir rodo tik greito tipo alergiją. O greito tipo alergiją galima nustatyti paprasčiau ir nemokamai -odos dūrio testu ( poliklinikoj). O lėto tipo alergijas nustato klijuodami lopelius ant nugarytės. O jei vis dėlto darysit kraujo tyrimą, tai patarčiau daryti mišrų variantą- matysit tendenciją i ką vaikas reaguoja- maistinius ar įkvepiamuosius alergenus. Pvz.: Tame vien tik maisto tyrime man visai nepatiko, kad buvo daug bereikalingų produktų: sezamas?, migdolai?, žemės riešutai?, salieras?, krevetės?...- tokių produktų savo mažyliui dar ''100 metų'' neduosiu, o iki kol duosiu dar ir išaugs tą alergiją rolleyes.gif
Man tas tyrimukas pinigėlių plovimu kvepia g.gif Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu uz issamia informacija,
na as cia interneta benarsydama isskaiciau, kad pas geriausias tyrimas ir tiksliausias butu odos plota, todel ir klausiau apie ji, bet cia ziuriu daug kas dare kraujo tyrimus.
Beje as 2 kartus dariau savo vaikui tyrimus ir abu jie skirtingi, pirmas manau gal del to kad dariau labai anksti, sunui buvo tik 1 metukai, tai buvo kraujo tyrimas, kuris parode, kad vaikas isvis niekam nealergiskas
antra karta dariau pas homeopata is galvos plauku testas, nustate 9 aleergijas, gydem lasiukais, tuo momentu gal ir pagerejo, isgydem ju homeopatu manymu, 5 po pakartotino testo liko 4 alergijos, kurioms darem pakartotina gydima lasiukais, bet atlikus testa jos neisnyko tai as ir nebetesiau gydimo, nes supratau, kad jis netikslus, nes mano sunus alergiskas karves produktui, homeopatai liepe gerti tik ozkos ir sojos piena, mes taip ir darem, bet nieko nepasikeite, po to as nutariau pati issiaiskinti ar alergiskas gi mano vaikas ir tiems produktams, menei laiko nedaviau jokiu pieno, sojos produktu ir vaikas is karto pagrazejo, ir vos tik padavus sojos pieno, ji visa isbere, va ir
homeopatai. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Lorali, ar tu pas homeopatą Gruničev gydei savo vaiką? Mes neseniai pas jį buvom, atsimenu, kad jis irgi apie kažkokį testą iš plauko minėjo ir siūlė pagalvoti... Nežinau kodėl, bet tas gydytojas man pasitikėjimo nesukėlė g.gif ... Įdomu, ar čia yra mamyčių, kurios galėtų ką nors gero pasakyti apie homeopatą Aleksandr Gruničev? Jei gyvenčiau Klaipėdoj, eičiau pas Micių ir labai juo tikėčiau, nes daug gero apie jį girdėjau ir žinau konkrečius atvejus ir žmones, kuriems jis padėjo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 05 12, 13:23)
Tada pats geriausias variantas atsigerimui vanduo wink.gif Jei vaiaks nealergiškas pav obuoliu tyrelei, galima i vandenuką jos įdėt ir bus kaip kompotukas

o jeigu ta vandenuka pasaldint fruktoze?
kaip juoda arbata ar gali alergizuot,jei padarius silpna duociau?
Atsakyti
smile.gif sveikutės, dėl atsigėrimo , nieko nereikia duoti absoliučiai, jei maitinat pati , duoti kiek nori pienelio, pirmiausia būna atsigėrimui pienelis, o poto riebus ir vaikelis pasisotina, jokių arbatų nei hipp, nei kitų nereikės, o kam tas vandenukas , jei yra mamos pienelis, beto mamos pienelio pilnai užtenka net iki 8 mėn, tik dėl anemijos pavojaus įveda NUO 6 MĖN,o dėl Elidel , jo anotacijoje rašo tik nuo 2 metų , vartojimas, iškur tie medikai garantuoti, kad nekenksmingas jaunesniems, nes su vaikais bandymai neatliekami ir kodėl norite rizikuoti savo vaikais, tad mano nuomone atsargiai. Geros kelionės ir sėkmės gydantis biggrin.gif
Atsakyti
Juoda arbata tinka ir net ;labai, tik reikėtų ja daryti labai silpną. Ramunėlių arbatos nerekomenduočiau nei aš nei rimtas alergologas ar pediatras. Tinkama būtų melisos arbata. Dėl raudonos nežinau, bet savo alergiškam vaikui niekada jos nedaviau, prisibijojau. Taippat nedaviau jokių Hipp ar Mažas arbatų, nes jos alergiškiem vaiakm tikrai netinka schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Ir aplamai man pikta kad Hipp taip afišuojasi jog jų produkcija tinka alergiškiem vaikam, turi kažkokį A ženklą ir juo žymi morkų tyreles blink.gif kai morkos vienas iš pagrindiniu alergenų doh.gif
Fruktozę be abejo galima saldinti vandenuką.
Atsakyti