Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

Anksciau buvau rasius, kad drauge daresi klinikose vaikui nemokamus alergijos
turimus ar tai 15 ar tai 25 alergenams, tai zinokit tikrai taip, reikia tik gydytojo
siuntimo ir tada skambini gydytojai i klinikas (turiu mobilu jei kam reikia) ir
prasai,kad priimtu, kazkur po savaites priima. Alergija tiria lipinant pleistriukus
ant nugaros, ryt skambinuosi tai gydytojai ir mes irgi eisim tirtis.
Jei kam idomu rasykit man az-duosiu tos gydytojos telefona 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2005 04 06, 13:28)
o kuom pasireiškia atopinis dermatitas? čia aš biški ne į temą  blush2.gif

Jei dėl pačios savokos. Alerginis dermatitas yra vadinamas atopiniu dermatitu, jei jis yra paveldėtas. Jei įgytas - tiesiog alerginiu dermatitu arba kontaktiniu alerginiu dermatitu (jei alergija atsiranda nuo kontakto su kažkokia medžiaga).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 07 balandžio 2005 - 15:15
Lucky, tada prie rekomenduoto kalcio, vaikui paildomai turėsi duoti vitamino D, nes kitaip kalcio vaikas nepasisavins. Šiaip nerekomenduočiau tau to Vitaforce kalcio, nes gydytoja tau rekomendavo ne todėl kad jis geriausias, o todėl kad ja farmacininkai įkalbėjo šį produktą prastumt doh.gif Nors gal ir klystu, bet man kelia abejonių tai kad gydytoja siūlo kalcį be vit D g.gif
Atsakyti
IDA2, kreipkis pas alergologus, jie įvertinę tavo meniu padės išaiškinti, kas alergizuoja. O gal kaltas ne maistas, o namie esantys, kilmai, patalyne, uzuolaidos. Žinau atvejį, kai kudikį alergizavo gelių vazone žemėje esantis pelėsis doh.gif Gal vanduo kuriuo prausiat netinka, gal kosmetinės priemonės. Jums būtina alergologo konsultacija.
Atsakyti
Mes pas alergologe lankomės jau nuo 1 mėn blush2.gif . Pasiūlė laikytis hipoalerginės dietos (man) ir gerti Zyrtec (ir gi man, kad mažylė gautų per pieną). Povekis buvo mažas. Tai dabar girdau jai Zyrtec po ketvirtį tabletės. Iš karto sumažėjo. Ir dar tepu Elidel tepalu (skaičiau čia forume apie jo blogybes,bet negi gydytojai rekomenduotų jei toks blogas būtų blink.gif ). Tai jau beveik praėjo. Alergologė sakė kad turėtų išaugti g.gif . Aš įtariu kad vis tik muo maisto ax.gif . Jau buivo beveik praėję ir suvalgiau burokėlių sriubos doh.gif . Vėl žandukai pasidarė audoni cry.gif . Daugiau nedarysiu tokios klaidos schmoll.gif .
Tik va įdomu, ar galima tokiai mažai lėlytei tyrimus daryti g.gif .
Alergologės pamiršau paklausti doh.gif . Poliklinikos man toki stresą sukelia, kad kai nueinu ten, tai viska pamirštu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 04 08, 13:29)
Rašyti ant popieriuko man kažkada buvo patarusi pediatrė, tikrai padeda. O tyrimus tai nežinau ar daro, prieš du metus mano vaikui darė kai jam buvo 6 mėn, dabar girdėjau daro jau nuo 3 mėn.

Daryti tai daro nuo triju men, bet paprastai jie nieko nerodo, ne svaikucio imunitetas dar pilnai nesusiformaves. mes pabandem pasidaryt tai tipo nesam niekam alergiski, o nuo pieno produktu zandai dega lyg nuplikyti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kipšiukas @ 2005 04 09, 23:06)
Tyrimukus mum dare 7men,bet pasirodo ka mes ragave,viskam suregavo doh.gif ,net ir obuoliui is savo sodo,kur tikrai jokiu trasu nera blink.gif

Nevisada nuo trašų prilauso, yra zmonių alergiškų obuoliams, aš ir pati negaliu jų daug suvalgyti, nes tuoj pradeda perštėti lūpas ir gomurį, kad norisi su šepečiu buteliams plauti gerklę pasikasyt.
Atsakyti
QUOTE(Meg @ 2005 04 10, 12:34)
O kur tokius tryrimus daro Vilniuj ir kaip ten patekti? girdejau kazka apie Santarishkes, bet taip ir nesupratau tu mistiniu keliu, kaip iki tos gydytojos nusigauti (kazkokia pavarde is R raides gal Rutaviciene?  g.gif neprisimenu).
Sueis puse metuku ir mes bandysim darytis.

dabar gydytoja atostogauja,kai baigsis jos atostogos eisim pas ja tirtis alergijos,
galesiu paklaust kur Vilniuj daro tokius tyrimus, o gydytoja tai Ruta Rokaite 4u.gif
Atsakyti
Mes darėmės odos lopo tyrimus, pas šių tyrimų pradininkę Lietuvoje, labai likom patenkinti thumbup.gif Į Antakalnį niekam nerekomenduosiu schmoll.gif

Šiandien nusipirkom naujų tyrelių thumbup.gif Kam aktuali, kad būtų be ryžių krakmolo, tai atsidrado VITA Baby (moldaviškos), be jokių priedų, tik blogai, kad cukraus yra sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kipšiukas @ 2005 04 12, 21:49)
Ar gali vaikuti bert nuo uzpilamu kosiu g.gif visas jau kruopas isbandem ir nieks netiko cry.gif

Kipšiuk, o tos košės be priedų buvo?
Mums tai labai tiko Millupa avizinė ir ryzių košės. Jos be priedų thumbup.gif .
Dar be priedų yra Hipp grikių košė ir Bebi kukurūzų košė. Lyg ir viskas.

O jei ir nuo jų beria, tai bandyk paprasčiausius dribsnius virti ir trinti su mikseriu.
Vis mažiau perdirbtos, gal tiks. Alergologai juk ir ragina nepatingėti ir virti paprasčiausius dribsnius.

O jei ir nuo jų visų beria, tai gal tada visom kruopom bus alergiška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cole: 13 balandžio 2005 - 14:50
Kipšiuk, kokias košes bandei duoti ir kodėl nusprendei kad jos netinka? Kokie intervalai tarp naujos košės įvedimo? Tikiuosi žinai, kad jokio naujo rpodukto negalima duoti neatslugus alerginei reakcijai nuo pieštai duoto? jei keisi košes kas antra dieną tai tikrai nenustatysi kuriam produktui vaikas nealergiškas.
Atsakyti
Bandziau uzpilamas be priedu,tai nuo kukuruzu per nepilna val stipriai isbere,po to bandziau avizas i trecia diena ptadejo bert,atslugo bandziau miezius ir vel po triju dienu tas pats,dabar bandom grikius,tai i ketvirta diena ant kojyciu atsirado paraudimu,bet jie nedideja,o kad negalima bandyt nieko naujo kol neatslugo berimas tai zinau.Dabar bandysiu pirkt paprasciausias suaugusiu kruopas ir virt,nes gal ja tie visi vitaminai alergizuoja.Aciu mamos uz rupesti ir atsakymus 4u.gif
Atsakyti