Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

O koks jūsų hemoglobinas? Ir kas tas fertinas?

hemoglobinas musu 109. nadaktare sako kad dar ner labai blogai tai ir laukiam. Bet vaikiukas toks labai isblyskes, nors jauciasi gerai. O feritinas yra tokai medziaga kurios pavidalu gelezis kaupiasi organizme, kai jo mazai aisku, kad hemoglobinas nepadides.

Aci uz patarimus ka valgyt, bet labai bijau ka nors pradet. Vaisiu nevalgau jokiu, o vynuoges ir suaugusiuosius alergizuoja. g.gif Prie viso to ir pienelio kazkaip mazai atrodo beturiu, nors vaikas labai daznai nevalgo, bet kiekvieno maitinimo metu abi istustina, o seniau ir vienos pakakdavo cry.gif

Kaip nelaukiu svenciu, nes vel tetos susede prie stalo aiskins, kad as cia per daug issidirbineju ir nieko nevalgau, nes jos valge viska ir nieko nebuvo.

Atsakyti
QUOTE(mazis @ 2005 03 25, 10:16)
O koks jūsų hemoglobinas? Ir kas tas fertinas?
hemoglobinas musu 109. nadaktare sako kad dar ner labai blogai tai ir laukiam. Bet vaikiukas toks labai isblyskes, nors jauciasi gerai. O feritinas yra tokai medziaga kurios pavidalu gelezis kaupiasi organizme, kai jo mazai aisku, kad hemoglobinas nepadides.

Pagal PSO tokio amziaus vaikui 110 yra norma, jeika. Ir del 109 ir zemesnio feritino tikrai nera ko panikuoti. Prades normaliai valgyt mesa ir viskas nus gerai. Mums irgi buvo 109, vietine pediatre gasdino anemijom ir pan, bet jokiu 'priemoniu' nesigriebiau ir viskas susitvarke vaikui pradejus valgyt (ee...turbut...po pusmecio patikrinus krauja buvo 111 ar pan. tikiu, kad dabar, dar po metu, jau daugiau). O blyshkumas yra joks anemijos rodiklis schmoll.gif ,- tai yra igimtos odos spalvos ir storio derinys. Anemishkas vaikas salia blyshkumo dar neturi apetito ir yra labai silpnas, vangus, ishtisai mieguistas.
Atsakyti
QUOTE(mazis @ 2005 03 25, 12:16)
Prie viso to ir pienelio kazkaip mazai atrodo beturiu, nors vaikas labai daznai nevalgo, bet kiekvieno maitinimo metu abi istustina, o seniau ir vienos pakakdavo cry.gif

Kaip nelaukiu svenciu, nes vel tetos susede prie stalo aiskins, kad as cia per daug issidirbineju ir nieko nevalgau, nes jos valge viska ir nieko nebuvo.

Maniškis irgi abi krūtis ištuštindavo ir užteko pienelio iki metukų smile.gif . O kad abi krūtis ištuština, tai man rodos tau nuo to tik į sveikatą, nes pienas krūtyje neužsistovi. O kad anksčiau vienos užteko, o dabar abi ištuština, tai dėl to, kad susireguliavo poreikio ir pasiūlos santykis smile.gif : organizmas prisitaikė taip, kad gamintų pieno tiek, kiek reikia ir nė kiek ne daugiau. Gerk daug vandenėlio (min 8 stiklines per dieną) ir laikyk krūtinę šiltai (aš net miegodavau su liemene doh.gif - taip labai stengiausi, kad pienuko užtektų smile.gif ). Sakau iš savo patirties. Aš irgi labai kažkada nerimavau, buvo visko, ir pieno sumažėję, bet gavau patarimų, didelį palaikymą, ir nors krūtys mano labai mažos, pienas liejosi laisvai smile.gif . Na čia gal nukrypom nuo temos, bet labai norėjau padrąsinti smile.gif 4u.gif .

O tas visas tetas, anytas ir panašiai, kurios daug aiškina, bet nieko neraukia apie šiandieninius mamų ir vaikų rūpestėlius reikia bash.gif box.gif bicycle.gif gun_rifle.gif. Aš po šiai dienai savo anytos dėl to labai nemėgstu. Taip širdį subadė, kad jau nebežinau, ar kada nors ji man vėl bus miela sad.gif .
Atsakyti
as pasimetusi baisiai. siandien su vaiku buvom pas garsiaja , internete ir kitus isreklamuota daktare. kai pasakiau, kad del vaiko laikausi grieztos hipoalergines dietos, ji kone pasiuto, kad tie lieuvos daktarai jai jau atsibodo, kad niekur vakaruose niekas net nera girdejes apie dieta maitinanciai mamai, kad tai nesamone. ji sako, kad jei as pati maitinu, turiu valgyti viska, ko sirdis geidzia, ir mano vaikui tai neatsilieps, ne nuo to ji bers, ka as suvalgiau ar nesuvalgiau. gincijomes su ja gal valanda, ji turi savu argumentu milijona, remiasi vakaru patirtimi. o ka man daryti? as sventai tikejau, kad aukojuosi vardan vaiko, jam nuo to geriau bus. arteja velykos, taip gundo paklausyti jos... bet ar nepakensiu, ar nebus tai zingsnis atgal?
ka manote? parasykit, gal kas ka panasaus girdejo? gal yra mamu, kuriu vaikai alergiski, bet jos maitindamos valgo viska?
Atsakyti
Oi, Saran, kazi ar verta tos placiai isreklamuots gydytojos kausyti schmoll.gif gal geriau klausyti savo sirdies balso...jei gincijaisi valanda su ja, tai manau, nesi "zalia" , kas liecia alergiju klausima thumbup.gif Remiasi Vakaru patirtimi, bet dirba juk ne su Vakarieciais. Kt. dalykas - tegul tada pasidmi statistika, kiek vakaruose yra alergisku zmoniu, kurie vartoja vaistus kone visa gyvenima.

P. S. Tokia tad mano nuomone. Gal yra mastanciu kitaip? blink.gif Tiesa, jokiu budu nesakau, kad tau reikia buti askete, bet saves neriboti, kai vaikas alergiskas... nu nezinau... blush2.gif as tai visgi laikyciausi tos hipoalergines dietos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Drambliukas* @ 2005 03 24, 15:24)
Savo vaika skiepyti pradejau tik 2 metu, ir labai tuo dziaugiuosi, anksciau skiepyti nesiryzau.
Del anemijos, tai ziurint koks hemaglobinas, jei nera labai kritiska padetis gali palaukt, bet atidziai rinkis maista pati jei maitini (tik atsisakyk versienos ir jautienos, jei vaikutis alergiskas karves pieno baltymui), gerk burokeliu sultis, valgyk kepeneles, liezuvi, nutrijos ir triusienos mesyte, kalakutiena, valgyk raudonas vynuoges, grikius.

Veršienos ir jautienos baltymas nėra identiškas pieno baltymui, todėl jei vaikutis alergiškas pienui, nebūtinai alergiškas mėsai. Vynuogės ir grikiai paprastai alergizuoja gerokai dažniau. Kepenėlių valgyti iš viso nepatartina, nes jose susikaupę daug kenksmingų medžiagų.
O dėl geležies preparatų. Pati geležis retokai sukelia alergiją. Jei vartosite preparatus su įvairiais priedais, tai greičiausiai alergizuos jie (saldikliai, kvapikliai ir t.t.). Patarčiau gerti Hemofer, jame mažiausia priedų, bet jis rūgštus, tad reikėtų duoti pasaldinus fruktoze ar gliukoze. Geležį patartina vartoti kartu su foline rūgštimi, tada ji geriau pasisavinama organizmo. Folonės rūgšties dozę turėtų apskaičiuoti pediatras pagal vaikelio svorį ir išrašyti receptą. Vaistinėje ją pagamina kartu su gliukoze, tad šiuos miltukus sumaišius su trupučiu vandens ir įlašinus Hemofero lašų, - visai saldu.
mirksiukas.gif
Atsakyti
kas del alergijos, tai kiekvienas organizmas individualus. pvz. mano mazius alergiskas pienui, jo produktams, bet vistienai alergija - 0, jautienai - 1 (Uve teisi del baltymo sudeties), o stai triusienai tyrimas net 3 parode schmoll.gif grikiai, kiap teigiama, priskiriami prie alergizuojanciu (bent jau is kruopu jie, kaip teigiama, daugiausiai alergizuoja), bet mano mazius jiems visai nealergiskas.
Atsakyti
Mielos mamos ekspertes,
norejau Jusu paprasyti patarimo. Vaikas 1 m, alergijos iki siol niekam nepastebejau, tik va, kai sirgo kosuliais, darem varskes kompresa ant nugarytes, tai isbere nemazai. Po to, dar bandziau duoti varskes didesni kieki, nes anksciau tik po saukstuka palaizydavo, tai irgi pabere nugaryte. daugiau niekam nepastebejau alergijos. Kokie mano veiksmai turetu buti dabar? Ar reikia rodytis alergologui ir pan. DEKUI
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2005 03 26, 22:09)
Mielos mamos ekspertes,
norejau Jusu paprasyti patarimo. Vaikas 1 m, alergijos iki siol niekam nepastebejau, tik va, kai sirgo kosuliais, darem varskes kompresa ant nugarytes, tai isbere nemazai. Po to, dar bandziau duoti varskes didesni kieki, nes anksciau tik po saukstuka palaizydavo, tai irgi pabere nugaryte. daugiau niekam nepastebejau alergijos. Kokie mano veiksmai turetu buti dabar? Ar reikia rodytis alergologui ir pan. DEKUI

Vilnele, o po to berimai savaime praeina? ar duodi vaistu nuo alergijos? Tiesiog reikia vengti sio produkto, manau, ir aisku, stebeti ar nera alergijos kt. pieno produktams, o ypac pienui.
Atsakyti
Vilnele, o po to berimai savaime praeina? ar duodi vaistu nuo alergijos? Tiesiog reikia vengti sio produkto, manau, ir aisku, stebeti ar nera alergijos kt. pieno produktams, o ypac pienui

Piena jis tik mamos ragavo. Jogurta valgo, neberia nuo jo. O tie berimai nuo varskes praeidavo patys, be vaistu.
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2005 03 29, 13:25)
O ką daryti, kai gerklę skauda? Kuom gydytis? Kadangi aš maitinu, tai man netinka tas, kas ir mažylei, tai net neįsivaizduoju kuom gydytis  sad.gif
O gerklę taip skauda, kad seiles nuryti yra daaaaaaug valios pastangų reikalaujantis veiksmas...  sad.gif

Aš gerklę skalaudavau. Labai veiksminga thumbup.gif . Ištirpindavau 1 arbatinį šaukštelį druskos stiklinėje pokarščio vandens (normalios arbatos temperatūros) ir skalaudavau, gargaliuodavau apie 3-5min. Kartodavau procedūrą maždaug kas 2-3 val.
Sveik greičiau 4u.gif .
Atsakyti
Aš Pati ir mano sūnus skaudant gerklę naudojam hexaspray purškiklį, labai gerai nuima skausmą, bet reiktų vaistineje paskaityti info lapeli ar tikrai maitinanti gali ji vartoti, bet manau kad gali, jei vaikas ne kudikis mirksiukas.gif
Atsakyti