Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(wyshnia @ 2007 06 29, 11:44)
pupeliuk, as gal labiau va taip panasiai bandyciau g.gif

peržiūrėjau ir bandžiau daryt, na perbalinau visiškai, akys tai tikrai matosi.. lotuliukas.gif kažkaip nelabai čia man gavosi.. na bandysiu kitą kartą vėl žaist irnesakyk.gif dabar išvažiuoju ir būsiu be kompo ilgai.. tikiuosi grįžus pasivyti moksluose pas jus biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Oi. Ana buvo geresne. Nes sioje mazylis panasus i smekliuka:))
Atsakyti
nu nežinau, man nei ana, nei ši... anoje buvo per daug nušviesistas vienas šonas, o šioje man kliūna akys ir burna - labai jau juoda... o gal čia taip turi būt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 29, 11:33)
nu nežinau, man nei ana, nei ši... anoje buvo per daug nušviesistas vienas šonas, o šioje man kliūna akys ir burna - labai jau juoda... o gal čia taip turi būt?  unsure.gif

ne neturi...

man atrodo originalo geresnio reiktu... cia kaip sakant jei originalas nelabai vykes, tai ir keitimai jo nepagrazins 4u.gif

pupeliuk, geru atostogu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 29, 12:42)
ne neturi...

man atrodo originalo geresnio reiktu... cia kaip sakant jei originalas nelabai vykes, tai ir keitimai jo nepagrazins 4u.gif

pupeliuk, geru atostogu 4u.gif

Na pagaliau buvo tiesa pasakyta smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 06 28, 08:54)
Lyg ir nieko sudėtingo, tik ne iki galo susigaudau su kai kuriom naujom funkcijom. Gal kas supranta A-DEP režimą (čia kaip P, A, Tv, M) ? Koks skirtumas nuo diafragmos pirmenybės? Kažkaip mano durna galvelė nesuvokia šito smile.gif
Dar yra pas mane toks ryškumo gylio peržiūros mygtukas. Gal kas normaliai gali paaiškinti kaip juo naudotis? Man, paspaudus jį, tik ieškiklis patamsėja arba ne (priklausomai nuo diafragmos). Itariu turetu matytis ryškumo zonos ir fono paplovimai... pakolkas nifiga tokio nematau  g.gif
Kažkada visus mokiau, kaip rankinį baltos spalvos balansą nustatyti... dabar pats viską iš naujo mokausi, nes 30D aparate gal 5 variantai tą w/b balansą pakeisti  doh.gif Ranka nekyla visus nagrinėtis  biggrin.gif

O kas cia per daiktas g.gif kur tu ji toki radai g.gif Bilekas,pameni kai tau sakiau,jog lauksiu kol nusipirksi si fotoaparata,tai mokinsi mane kaip su juo naudotis,sakei,baik tu cia,visu principas vienodas,viskas cia gerai lotuliukas.gif as dar po siai dienai daug ko nesuprantu,nors metai kai turiu blush2.gif Visu tavo ziniu apie 30D laukiu mirksiukas.gif
QUOTE(Sea_ @ 2007 06 28, 22:56)
Va zinok ir as vis bandau susidraugauti su 30D doh.gif  Kazkodel spalvos nepatinka nuotrauku man. Butinai rasyk cia, ka issiaiskinai mirksiukas.gif

Spalvos man patinka,bet nepatinka ka nufotografuoju lotuliukas.gif cia jau mano beda blush2.gif Tu gal nustatymuose ka nors suspaudinejai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gus: 29 birželio 2007 - 14:55
QUOTE(Bilekas @ 2007 06 28, 09:54)

Gal galit temos pradžioj pakeiskite mano aparatą, nes Panasonic aš nebeturiu  mirksiukas.gif Dabar mokausi dirbti naujuoju aparatu. Lyg ir nieko sudėtingo, tik ne iki galo susigaudau su kai kuriom naujom funkcijom. Gal kas supranta A-DEP režimą (čia kaip P, A, Tv, M) ? Koks skirtumas nuo diafragmos pirmenybės? Kažkaip mano durna galvelė nesuvokia šito smile.gif
Dar yra pas mane toks ryškumo gylio peržiūros mygtukas. Gal kas normaliai gali paaiškinti kaip juo naudotis? Man, paspaudus jį, tik ieškiklis patamsėja arba ne (priklausomai nuo diafragmos). Itariu turetu matytis ryškumo zonos ir fono paplovimai... pakolkas nifiga tokio nematau  g.gif
Kažkada visus mokiau, kaip rankinį baltos spalvos balansą nustatyti... dabar pats viską iš naujo mokausi, nes 30D aparate gal 5 variantai tą w/b balansą pakeisti  doh.gif Ranka nekyla visus nagrinėtis  biggrin.gif

Tikiuosi, spėsiu šios savaitės namų darbus padaryti, nes įtariu už nepažangumą būsiu iš čia išmestas  biggrin.gif

Pirma klausima atsakysiu ryt.
Paspaudus ryskumo gylio mygtuka mano Nikone rodo busimos "nuotraukos" vaizda.
WB gali ir toliau rankiniu budu nustatineti. palengvinimui yra tiek keli variantai. Dar turetu buti temperaturos Kelvinai nustatymas.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 29, 00:40)
saulėlydis kaip saulėlydis  ax.gif . man ryškumo trūksta.  tik gal kažką reikėtų pakirpt -  arba šiek tiek dangaus, arba vandens. nes horizontas dabar lygiai per vidurį man nelabai.

QUOTE(californiagirl @ 2007 06 29, 01:01)
Kazko lyg per pilka migla ziurisi tavo nuotrauka g.gif  Sutinku su bite maja - truksta ryskumo........

aciu, mergiotes 4u.gif
saulelydi ir tefotkinau biggrin.gif o dabar durnas klausimas - ryskumo truksta del netinkamai pasirinktos "programos"? g.gif as kazkaip stengiuosi niekada nenaudot blico, nu tik tada, kai jau nebegaliu kitaip.... blush2.gif bet pasinesiau ant P vien... praktiskai tik ant P.... kodel, neklauskit, nes tikrai nezinau hihihi.gif gali buti cia problema? g.gif
is esmes, tai nusipirkau sita fotika, esu juo patenkinta, nors visada labiausiai norejau SONY.... blush2.gif bet dingo noras ir upas mokytis.... blush2.gif dabar kartais net susimastau, jog gal veltui isleidau kruva bapkiu biggrin.gif
Atsakyti
kadangi tvarkausi fotkes, imetu dar viena savo bandyma.... ax.gif
1. turbut ir sitai nuotraukai ryskumo truksta.... g.gif
2. manau, kad ja kazkiek apkirpti reiktu, nes drieziukas kaip ir isnyksta bendram fone.... g.gif

user posted image
Focal length: 81.0mm (35mm equivalent: 131mm)
CCD width: 22.28mm
Exposure time: 0.0050 s (1/200)
Aperture: f/8.0
ISO equiv.: 100
Whitebalance: Manual

ir kas tas CCD width? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 06 30, 03:20)
o dabar durnas klausimas - ryskumo truksta del netinkamai pasirinktos "programos"?  g.gif as kazkaip stengiuosi niekada nenaudot blico, nu tik tada, kai jau nebegaliu kitaip....  blush2.gif bet pasinesiau ant P vien... praktiskai tik ant P.... kodel, neklauskit, nes tikrai nezinau hihihi.gif gali buti cia problema?  g.gif

Neturetu del to ryskumo trukti g.gif P programa tai kai tu pati pasirenki jautruma(ISO), o fotikas parenka diafragma ir islaikyma. P- tai daugiau automatas;) Bet su ryskumu neturetu buti problemos del to:hm
Kodel fotografuodama saulelydi pasirinkai ISO 400?

QUOTE(wicked @ 2007 06 30, 04:12)
1. turbut ir sitai nuotraukai ryskumo truksta....  g.gif
2. manau, kad ja kazkiek apkirpti reiktu, nes drieziukas kaip ir isnyksta bendram fone....  g.gif

1. Ryskumo lyg ir netruksta....BET...
2. Koks drieziukas? Kur drieziukas? Juokauju lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Jo, dingsta tas tavo drieziukas nuotraukoje...apkarpyti gerokai reiketu, kaip pati pastebejai mirksiukas.gif

I paskutini klausima negaliu atsakyti, nes nezinau biggrin.gif
Atsakyti
Wicked,man patinka drieziukas rolleyes.gif bet man atrodo kad tu fokusavus i kuneli,o galvyte pasiliejus,tai jei tu apkarpysi dar daugiau ir isdidinsi drieziuka,tai nebus ryskus vaizdas unsure.gif bet cia tik taip mano akys mato,gal as klystu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 06 30, 04:12)
ir kas tas CCD width?  g.gif

CCD yra tavo fotiko matricos tipas. Šalia milimetrais nurodytas jos plotis.

Driežą drąsiai gali crop'int, nes dabar jo tikrai nesimato.
Atsakyti