Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Vat user posted image

Dar vienas portretukas. Fotografuota ne mano, užtat man limpa ir sutvarkyt norisi , tik jei keičiu foną negražiais kraštais gaunas
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 07 04, 15:51)
O kaip jums šita, beje?

Kiemo chebrytė

user posted image

thumbup.gif thumbup.gif TIK NORETUSI VAIKUCIUS DAUGIAU CENTRE MATYTI mirksiukas.gif
Atsakyti
faini lialiai, labai mielai kasdieniska nuotrauka smile.gif kairysis nusmuktkelnis biggrin.gif paversciau foto 1-2 laipsnius pagal laikrodzio rodykle mirksiukas.gif dar lipantis berniukas biskeli kliuna, noretusi, kad jis butu ramybes busenoje ale tai sunki uzduotis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 04 liepos 2007 - 15:26
QUOTE(Puriena6 @ 2007 07 04, 15:51)
O kaip jums šita, beje?

Kiemo chebrytė

user posted image

cia ir taip nemazai spamo, tai ir as trigrasi ikisiu..... Nepykit labai, jei parasysiu nesamone, bet man atrodo, kad sita nuotrauka juodai blata graziau ziuretusi... ax.gif ax.gif

Beje, o Jus visas nuotraukas "apdirbate" programomis? ax.gif
Ir dar, labai gaila, kad istrinta pirma tema.... verysad.gif verysad.gif Ten, itariu, buvo daug naudingos informacijos pradinukams bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 07 04, 14:59)
Nu, uzmuskit mane, bet tame knygyne toks apsvietimas, kad geltona sviesa dominuoja... Ar man ta nuotrauka perdirbineti vien tik tam, kad butu kaip dienos sviesoje. Patarkit...
Fotografuota 85 mm objektyvu. Todel, nera nei kur karpyti, nei erdves palikti...

Na, geltonas žiūrisi vis gi maloniau nei mėlynas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 07 04, 15:59)
Nu, uzmuskit mane, bet tame knygyne toks apsvietimas, kad geltona sviesa dominuoja... Ar man ta nuotrauka perdirbineti vien tik tam, kad butu kaip dienos sviesoje. Patarkit...

O čia daugelio daroma klaida. Nori, kad visos spalvos būtų kaip dienos šviesoje, prie 6500K, nors buvo fotografuota patalpoje, kur apšvietimas, pvz. melsvas. Arba gelsvas. jei mes viską matom paraudonavusius/pageltusius ir t.t., kodėl nuotraukoje turime gauti visiškai kitokias spalvas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 07 04, 14:48)
O aš vakar mąsčiau, kaip susivokti, ar nuotrauka vykusi, jei būna kartais be galo skirtingos jūsų nuomonės. Jei vienam kokia foto labai patinka, tai kitam būna absoliutus niekalas.

turek savo nuomone smile.gif
as kituose komentaruose tiesiog ieskau to, ko nematau pati. vat praso kas nors, kad ta nuotrauka isdegus, o as to nepastebejau... tai ir bandai ziuret, ar tikrai ir kurioj vietoj. raso, kad kazkur erdves mazoka, bandau ziuret, ar jei ten butu dar ne krastas foto, kaip tada atrodytu... jei raso, kad spalva nesiziuri, bandai isivaizduot, jei butu kita ir t.t. wink.gif
o nuomone apie tai kas pavaizduota- tai subjektyvu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 07 04, 16:05)
O čia daugelio daroma klaida. Nori, kad visos spalvos būtų kaip dienos šviesoje, prie 6500K, nors buvo fotografuota patalpoje, kur apšvietimas, pvz. melsvas. Arba gelsvas. jei mes viską matom paraudonavusius/pageltusius ir t.t., kodėl nuotraukoje turime gauti visiškai kitokias spalvas? smile.gif

ACIU, fotolama 4u.gif Ir as taip maniau, ale kad visi sudirba, isdirba, o man naujokei tik i krumus norisi begti. Bandziau as kazkada tokias nuotraukas melyndinti. Nu s.... su bruknem iseina.
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 07 04, 16:02)
Taip, darau su Adobe RGB. |bandysiu pakeist. O nuotraukas seivinu kaip ciakazkas rase Save for web, renkuosi Jpeg high.

Na, čia ir yra problema. Saugok kaip sRGB. Tavo programikė, su kuria žiūri konvertuotus JPEG nemoka Adobe RGB spalvų parodyti.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 07 04, 15:05)

vat aš vakar apie tai galvojau, kai peppi įdėjo nuotrauką iš koncerto, kur aiškiai pankas apšviestas oranžinio prožektoriaus... man niekas nekliuvo, nes tokia spalva ir buvo tuo metu natūrali... daug kas sakė, kad wb neteisingas ir t.t. bet gi ir neturi jis būt teisingas, kai vyksta koncertas, kai mirksi įvairiausių spalvų prožektoriai. tas oranžinumas ir parodo, kad tai vyksta koncertas, keičias apšvietimas, kuris šiuo metu yra toks...
vakar galvojau sau galvojau, kodėl jis jums visiems kliūna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 04, 15:04)
Vat user posted image

Fonas ne pats geriausias - tikrai. Bet man tai iš kart kliūva per daug sharpo. Jei tai portretas, tai norėtųsi, kad būtų "minkštesnis" veidelis.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 07 04, 16:12)
Fonas ne pats geriausias  - tikrai. Bet man tai iš kart kliūva per daug sharpo. Jei tai portretas, tai norėtųsi, kad būtų "minkštesnis" veidelis.

Tai šarpą nuimsim, tik va fono nežinau kaip tvarkyt
Atsakyti