Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Labas 4u.gif

Užuolaida, faina foto thumbup.gif Bet jau kaip ir pati matai tai tas geltonumas schmoll.gif

O aš vakar mąsčiau, kaip susivokti, ar nuotrauka vykusi, jei būna kartais be galo skirtingos jūsų nuomonės. Jei vienam kokia foto labai patinka, tai kitam būna absoliutus niekalas.
Atsakyti
Sorry, kad ne įtemą. Opa, ar tu iš pajūrio g.gif Iš Lietuvos turiu omeny g.gif
Atsakyti
Na sau vis tiek atsirenki tas kurios tau prie širdies ar ne? smile.gif Išklausai ir savarankiškai atsirenki
Atsakyti
O kaip jums šita, beje?

Kiemo chebrytė

user posted image
Atsakyti
Klausykit, o kaip jūs padarot sulygintą foną ? Labai norisi vieną nuotrauką sutvarkyti, bet nelabai moku. Parodysiu tuoj kokią blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 07 04, 15:47)
Nusistatyk raw konverteryje adobe sRGB spalvu profili. Ji, kiek girdejau ir paciam teko patirt, pazista dauguma programu.

Namaišai sRGB su Adobe RGB? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 07 04, 15:51)
O kaip jums šita, beje?

Kiemo chebrytė

man labai patinka biggrin.gif tik nukirpčiau šiek tiek dešinės pusės.
Atsakyti
Nu, uzmuskit mane, bet tame knygyne toks apsvietimas, kad geltona sviesa dominuoja... Ar man ta nuotrauka perdirbineti vien tik tam, kad butu kaip dienos sviesoje. Patarkit...
Fotografuota 85 mm objektyvu. Todel, nera nei kur karpyti, nei erdves palikti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 04 liepos 2007 - 15:02
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 07 04, 15:59)
Nu, uzmuskit mane, bet tame knygyne toks apsvietimas, kad visi zmones geltoni iseina.... Ar man ta nuotrauka perdirbineti vien tik tam, kad butu kaip dienos sviesoje. Patarkit...

ei, tai knygų lentynos tavo ND įdėtos? a? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 07 04, 15:48)
O aš vakar mąsčiau, kaip susivokti, ar nuotrauka vykusi, jei būna kartais be galo skirtingos jūsų nuomonės. Jei vienam kokia foto labai patinka, tai kitam būna absoliutus niekalas.

Svarbu tau pačiai patinka. Daugelį grynai techninių dalykų ir klaidų galima objektyviai nurodyti, bet lipduko „gera“ nuotrauka ar „negera“ objektyviai neįmanoma užlipdyti smile.gif

Pvz. daugelis draugiškai užsišoko peppi. Nors mano manymu daugelis jos nuotraukų tikrai labai neblogos.

Daugelis labai gyrė sillwio Londono galeriją. O man ji visai nepaliko įspūdžio ir nepasirodė įdomi.

Tad bandyk ištaisyti savo fotografijų techninį broką, o dėl turinio nesuk labai galvos: jei jis tau patinka tai ir gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 07 04, 15:43)
Spalvos gali pasikeisti jei JPEg padarai ne su sRGB spalvų profiliu, o Adobe RGB arba Profoto RGB. Tada reikia, kad programa, rodanti jpeg mokėtų pažinti profilį ir jį teisingai parodyti. Toli gražu ne visos programos tą padaryti moka.

Kitas dalykas: sumažinus nuotrauką, yra būtina ją paaštrinti (saikingai). Kitaip ji atrodys neryški.

Daugiau kažką patarti negaliu, nes neteko tavo minėta programa naudotis (net girdžiu apie tokią pirmąkart). Kodėl būtent ją pasirinkai?

Taip, darau su Adobe RGB. |bandysiu pakeist. O nuotraukas seivinu kaip ciakazkas rase Save for web, renkuosi Jpeg high.
O ta programyte tokia prie Canon Eos 400d buvo prideta, tai ir naudojuos ja. Kaip sakiau - pirma karta ax.gif

QUOTE(*Diva* @ 2007 07 04, 15:44)
Opa, o as nematau,kad pirmoji butu ryskesne. ji tiesiog mazesne ir taip atrodo.
O siaip jpeg reikia issaugoti didziausios kokybes-kuo ji mazyn, tuo gali visoki artefaktai islyst-ypac jei nuotraukoje daug smulkiu detaliu.
Beje, liepos pabaigoj busim pajury- tai jei pavyks susitikti pasidalinsim kokia geresne programa darbui su raw mirksiukas.gif

As lyginau savo kompe, kai jos uvo vienodo dydzio.
drinks_cheers.gif
thumbup.gif Kaip tik liepos pabaigoj busiu Klaipedoj, tik 28 ir 29 krikstynos. Ir visa rugpjuti tap pat. mirksiukas.gif Beje, o jus ten su reikalais ar pailset?

QUOTE(sillwio @ 2007 07 04, 15:47)
Nusistatyk raw konverteryje adobe sRGB spalvu profili. Ji, kiek girdejau ir paciam teko patirt, pazista dauguma programu.

Bandysim. Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 07 04, 16:01)
ei, tai knygų lentynos tavo ND įdėtos? a?   mirksiukas.gif

lotuliukas.gif Sivakar prisipazinsim, kas ir kur. Ar jau baigesi balsavimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 04 liepos 2007 - 15:04