Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif poster_offtopic.gif
pabaikit tas nesąmones . man rodos, kad vakar viską išsiaiškinom. šiandien vėl tas pats doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2007 07 04, 15:10)
Aciu, Silwio  4u.gif  Norejau bendra vaizda susidaaryt, kaip nuotrauka atrodo pries korekcija. Nors beje si man labai gerai ziurisi ir "originalas".

As pirma karta pabandziau fotografuoti RAW, tada persikeliau i kompa ir kol taisau ta nuotraukyte RAW formate - ji aiski, ryski ir ir spalvos geros, nu bet kai ta pacia nuotrauka konvertuoju i jpg ji man visai nebepatinka, ir spalvos pasikeicia. Ar taip turi buti? Ar as kazka darau negerai? Konvertuoju su prideta prie fotiko programa Raw Image Task.

su PS biškį pašarpink. turėtų būt gerai. pažiūrėk atgal šiek tiek. Buvo Sillwio pamoka, kaip jis nuotraukas taiso mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu dar viena nuotrauka Knygos temai. Netvarkyta ji visai. Daryta pries pora savaiciu, todel nedejau i namu darbus.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 07 04, 15:23)
su PS biškį pašarpink. turėtų būt gerai. pažiūrėk atgal šiek tiek. Buvo Sillwio pamoka, kaip jis nuotraukas taiso  mirksiukas.gif

Bet kol RAW buvo, rodos ir to nereikejo. Cia taip kokybe suprasteja kai persikonvertuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 07 04, 15:26)
Turiu dar viena nuotrauka  Knygos temai. Netvarkyta ji visai. Daryta pries pora savaiciu, todel nedejau i namu darbus.

user posted image

Jei ne WB, man butu 5 balai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 07 04, 15:28)
Bet kol RAW buvo, rodos ir to nereikejo. Cia taip kokybe suprasteja kai persikonvertuoja  g.gif

na, aš patirties daug neturiu ir nesu kompetentinga atsakyt į tokį klausimą lotuliukas.gif man taip kol kas nepasitaikė g.gif
Papildyta:
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 07 04, 15:26)
Turiu dar viena nuotrauka  Knygos temai. Netvarkyta ji visai. Daryta pries pora savaiciu, todel nedejau i namu darbus.

jo, tas WB gal nelabai kaip... bet nuotrauka patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 07 04, 15:15)
ant puodo tai mano vaikas sedi bet panasu, kad kai kuriems seni pomegiai niekada nepraeina smile.gif
bet jei nezinai kazkurio fotografo tai pradzioje pasidomek o tik tada dek i suns dienas, cia siaip ateiciai mirksiukas.gif

Peppi, nu yra pas mus Algis, yra. Visi mes čia žinom, tik niku vadinam. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 04, 15:36)
Peppi, nu yra pas mus Algis, yra. Visi mes čia žinom, tik niku vadinam.  bigsmile.gif

topsecret.gif topsecret.gif dirol.gif
Papildyta:
uzuolaida, kokiu objektyvu fotkinai?
Atsakyti
Užuolaida thumbup.gif wub.gif - labai užkabino iš pirmo žvilgsnio. PVZ kita ND man reikėjo "prisijaukint" smile.gif
O tai jūs WB kaip nustatinėjat - pagrinde fotike ar ir su PS. Nes aš vieną nuotrauką iš ND pakeičiau su PS WB, man žiūrėjos geriau hihihi.gif , nu ir velnių lyg dėl spalvos negavau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 04 liepos 2007 - 14:43
QUOTE(Opa @ 2007 07 04, 15:10)
As pirma karta pabandziau fotografuoti RAW, tada persikeliau i kompa ir kol taisau ta nuotraukyte RAW formate - ji aiski, ryski ir ir spalvos geros, nu bet kai ta pacia nuotrauka konvertuoju i jpg ji man visai nebepatinka, ir spalvos pasikeicia. Ar taip turi buti? Ar as kazka darau negerai? Konvertuoju su prideta prie fotiko programa Raw Image Task.

Spalvos gali pasikeisti jei JPEg padarai ne su sRGB spalvų profiliu, o Adobe RGB arba Profoto RGB. Tada reikia, kad programa, rodanti jpeg mokėtų pažinti profilį ir jį teisingai parodyti. Toli gražu ne visos programos tą padaryti moka.

Kitas dalykas: sumažinus nuotrauką, yra būtina ją paaštrinti (saikingai). Kitaip ji atrodys neryški.

Daugiau kažką patarti negaliu, nes neteko tavo minėta programa naudotis (net girdžiu apie tokią pirmąkart). Kodėl būtent ją pasirinkai?
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 07 04, 14:10)
Aciu, Silwio  4u.gif  Norejau bendra vaizda susidaaryt, kaip nuotrauka atrodo pries korekcija. Nors beje si man labai gerai ziurisi ir "originalas".

Va taip:

Opa, o as nematau,kad pirmoji butu ryskesne. ji tiesiog mazesne ir taip atrodo.
O siaip jpeg reikia issaugoti didziausios kokybes-kuo ji mazyn, tuo gali visoki artefaktai islyst-ypac jei nuotraukoje daug smulkiu detaliu.
Beje, liepos pabaigoj busim pajury- tai jei pavyks susitikti pasidalinsim kokia geresne programa darbui su raw mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 07 04, 14:36)
Peppi, nu yra pas mus Algis, yra. Visi mes čia žinom, tik niku vadinam.  bigsmile.gif

geras.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 07 04, 14:10)

Nusistatyk raw konverteryje adobe sRGB spalvu profili. Ji, kiek girdejau ir paciam teko patirt, pazista dauguma programu.

Atsakyti