Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2007 07 03, 10:31)
Eik tu doh.gif . Nedrįsau. Gi mačiau kokios nuotraukos įkeltos unsure.gif

tam gi ir yra namu darbai kad mokintumemes
Papildyta:
Puriena, man is tavo uotrauku, antra butu nieko, bet fokusas kepurytej ir rankytes isdege.
pirmoj, nesuprantu ka norejai pavaizduot.
trecioj nera akzento, kas fotografuota.
ketvirta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 07 03, 09:28)
Matau, peppi atėjo pas mus smile.gif . Prisijungsi? Bandysi mokytis? smile.gif  Tavo temoje atsakiau į klausimą. Turiu pasakyt, kad nustebau, nemaniau, kad mudvi pažįstamos unsure.gif. O jei ir būtume, temoje pasisakiau nuoširdžiai

Na mokausi as jau senokai, gal sakau turesiu kita karta ka ir patarti... mirksiukas.gif
visada trauke fotkinti portretus, kartais persistengiu su spalvom biggrin.gif sakoma, kad reikia kas kokias penkias nuotraukas (koreguojant su kompu) daryti pertrauka nes nusigrybauji...bet kiekvienas kadras yra darbas ir lengviausia sedeti ir kritikuoti nieko nedarant smile.gif

beje naudoju Lightroom, baisiai smagi programele biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 03 liepos 2007 - 09:44
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 10:33)

Elina, knyga reikejo pafotkinti bent is keleto rakursu, ka ten masinyte veikia kadre?
toje foto, kur vaikas su teciu (arba dede, neesme biggrin.gif ) ryskioji dalis galetu uzimti daugiau vietos kadre ir buti viena o ne kruva kazkokiu daikciuku...

Aš ir fotkinau daugybę rakursų, išsirinkau šitą nuotrauką. Mašinytė kadre atlieka priminimo funkciją, kad tai- vaikiška knygelė. Mintis: vaikas lauke pažindinasi su knyga, šalia mėtosi mašinėlė, dar kortos buvo, bet nukirpau doh.gif

O su tėveliu fotkinau taip specialiai. Akcentavau naująją sūnaus dovaną- lego konkstruktorių unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 10:42)
lengviausia sedeti ir kritikuoti nieko nedarant smile.gif

ax.gif na, mes čia kažką veikiam smile.gif
Atsakyti
NU perskaičiau 14 temą ir šitos kiek nebuvau skaičius karsta.gif

Elina aš su tom tavo turimom senom knygom kažką vis tik bandyčiau daryt namų darbams wub.gif Tie bandymai kur mačiau, ypač paskutinis kur sudėtos ant raudono pagrindo- labai idėja patiko, bet reikėtų ant kitokio pagrindo g.gif . Šiaip man labai patinka senos knygos (na ir aplamai visos aišku wub.gif ).

Nu vsio, varau į koncertą Aerosmitų wub.gif , gaila kad ten fotiko negalima neštis unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 03 liepos 2007 - 09:57
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 10:42)
ir lengviausia sedeti ir kritikuoti nieko nedarant smile.gif

jei dar nepastebėjai, tai mes visi čia fotografuojam ir kritikuojam mirksiukas.gif
Atsakyti
isivaizduoju, kad reiketu prisistatyti smile.gif
ikelsiu kelias foto, lauksiu kritikos mirksiukas.gif
fotkinta EOS 400D, 50mm 1,8 visur be blico, reguliuojant vien diafragma bei iso
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 07 03, 10:00)
jei dar nepastebėjai, tai mes visi čia fotografuojam ir kritikuojam  mirksiukas.gif

ok, tinka biggrin.gif
Papildyta:
o kur ten pas jumi namu darbai ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 11:04)

pati prisiprašei biggrin.gif
1. visai įdomus momentas pagautas.
2. šitoj man maišo kažkoks laidas kabantis. gal dar nukirpčiau kairį kraštą. kažkaip norisi man saksofonininką įspraust į rėmus.
3. tikriausiais fokusas turėjo būti į nugarą g.gif bet šiaip tai nepatinka.
4. tą žmogų būč darius spalvotą. bet jokių ten sepijų.
5. per tamsi. bet šiaip ji man patinka.
6. padegusi skarelė ir veidas per šviesus. ir fokusas kažkur ne ten.
7 - 8 iš viso nesupratau.

labiausiai patinka pirmoji ir penktoji ax.gif
dar pirmoj ir antroj nuotraukose man su spalvom kažkas ne taip. čia gal WB blogas g.gif

bet šiaip sveikinu, kad prisijungei prie mūsų drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 11:12)
o kur ten pas jumi namu darbai ax.gif ?

namų darbai čia
http://public.fotki.com/Bitemaja/

Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 10:12)
ok, tinka biggrin.gif

1. Įdomi, man patinka.
2. kažkoks pagalys dešinėj pusėj ne į temą per visą kadrą
3. mergina ne iki galo sufokusuota.
4. gal visai ir nieko, tik nesuprantu ką norėjai parodyti? emociją? žmogų konkretų? man tokia spalvinė gama schmoll.gif
5. veido normaliai nesimato
6. geras momentas, bet ranka neįtilpo. ir kažkas balto kairėj labai jau atkreipia dėmesį.
7. norėjai parodyt siluetą? tai jis nebūdingas gavosi. pasimeta tarp fono spalvų. bet mėginimas žaisti spalvom man patiko 4u.gif
8. nesąmonė. nei balionas, nei svečiai fone mirksiukas.gif virvutės nuotrauka ir tiek smile.gif o virvutę daug įdomiau galima pateikti, jei jau virvutę įamžinti

P.S. dienom metu matau truputį tamsesnes foto, nei yra iš tiesų, jei kur suklydau dėl matymosi/nesimatymo/tamsumo/šviesumo atsiprašau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 07 03, 10:23)
pati prisiprašei  biggrin.gif
1. visai įdomus momentas pagautas.
2. šitoj man maišo kažkoks laidas kabantis. gal dar nukirpčiau kairį kraštą. kažkaip norisi man saksofonininką įspraust į rėmus.
3. tikriausiais fokusas turėjo būti į nugarą  g.gif bet šiaip tai nepatinka.
4. tą žmogų būč darius spalvotą. bet jokių ten sepijų.
5. per tamsi. bet šiaip ji man patinka.
6. padegusi skarelė ir veidas per šviesus. ir fokusas kažkur ne ten.
7 - 8 iš viso nesupratau.

labiausiai patinka pirmoji ir penktoji  ax.gif
dar pirmoj ir antroj nuotraukose man su spalvom kažkas ne taip. čia gal WB blogas  g.gif

bet šiaip sveikinu, kad prisijungei prie mūsų  drinks_cheers.gif
Papildyta:
namų darbai čia
http://public.fotki.com/Bitemaja/

dekui, tikejausi ziauriau biggrin.gif
man asmeniskai antra ir dvi paskutines geros mirksiukas.gif antroje ten mikrofono stovas o saksofonisto nesinorejo apkarpyti daugiau smile.gif pirmose dviejose apsvietimas raudonas ir jau minejau, kad fotkinu be blico mirksiukas.gif nuotraukose realus vaizdas kaip is tiesu viskas atrode mirksiukas.gif
namu darbuose nezinau ar dalyvausiu nes tiesiog fiziskai neturiu laiko, nebent netycia kazka kazkur pataikysiu, tikiuosi tai nera privaloma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 11:31)
dekui, tikejausi ziauriau biggrin.gif
man asmeniskai antra ir dvi paskutines geros mirksiukas.gif antroje ten mikrofono stovas o saksofonisto nesinorejo apkarpyti daugiau smile.gif pirmose dviejose apsvietimas raudonas ir jau minejau, kad fotkinu be blico mirksiukas.gif nuotraukose realus vaizdas kaip is tiesu viskas atrode mirksiukas.gif
namu darbuose nezinau ar dalyvausiu nes tiesiog fiziskai neturiu laiko, nebent netycia kazka kazkur pataikysiu, tikiuosi tai nera privaloma smile.gif

fotografuojant ir be blico, reikia kartais susireguliuot WB 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 11:12)

O kur kokybė, ryškumas? Fotoaparatas tai neblogas tongue.gif
1. Įdomus momentas, tik viskas per daug raudona ir labai suspausta - gal kitoks kadravimas geriau atrodytų.
2. Kliūna tas neryškus laidas ir šiek tiek peršviestas veidas bei rankos
3. Nerandu, kur fokusas smile.gif ir jei jau mergina pagrindinis nuotraukos akcentas, tai gal bent alkūnę buvo galima palikti ax.gif
4. Ta sepia nelabai kaip atrodo, ir kaip portretui gal erdvės virš galvos kiek daugiau o kūno mažiau.
5. Labiausiai patinka, bet vėlgi veidas šešėlyje. Šiuo atveju reikėjo blykstę jungti mirksiukas.gif
6. peršviesta
7. apie ką ji?
8. man visai patiktų, jei nesimatytų tos pilkos sienos (?) kampo ir viso balonėlio norėčiau blush2.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2007 07 03, 10:11)
Kritika - gerai. Taigi ir pasirodau. Prašom kritikuoti mirksiukas.gif 

user posted image

Ši labiausiai patinka, tik dangus baisiai maišo. Gal nukirpt viršų iki vandens 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 03 liepos 2007 - 10:42
QUOTE(peppi @ 2007 07 03, 11:31)
man asmeniskai antra ir dvi paskutines geros mirksiukas.gif

Ką paskutinėje nuotraukoje fotografavai? g.gif

Dėl antros foto- gal iš kitos vietos geriau mėginti, kad to stovo nebūtų...
Atsakyti