Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sansara, aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 06 30, 13:25)
''Lietuvos pajurio dziaugsmai arba mazu vaiku radiniai pajuryje''

biggrin.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 06 30, 16:59)
o čia šiaip. kažkuo nepaaiškinamai patinkanti nuotrauka  ax.gif tas suolas priekyje labai maišo?

man maiso g.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 06 30, 22:29)
blush2.gif A la mena bandziau padaryti hihihi.gif Bet ziuriu, kad ir man paciai spalvota labiau patinka rolleyes.gif
Aciukas mergaites 4u.gif

na va, kol susitvarkiau ir parasyt prisedau, tai viskas atsakyta biggrin.gif na man spalvota irgi mielesne - gyva 4u.gif grazios tavo vaiku nuotraukos 4u.gif man dar patinka, kad neziurint to, kad jie juk juda skuba lekia, pas tave beveik niekada del atlikimo nera ka prikist 4u.gif man su Guscium dar taip nesigauna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 30, 00:17)
Neturetu del to ryskumo trukti g.gif  P programa tai kai tu pati pasirenki jautruma(ISO), o fotikas  parenka diafragma ir islaikyma. P- tai daugiau automatas;) Bet su ryskumu neturetu buti problemos del to:hm
Kodel fotografuodama saulelydi pasirinkai ISO 400?

man vat ir iskilo klausimas, kodel dauguma mano nuotrauku gaunasi neryskiu??? g.gif suprantu, kad greiciausiai as kazka ne taip darau, o ka butent, niekaip nesuprantu blush2.gif

paklausk ko nors lengviau biggrin.gif gali buti, kad pamirsau nusistatyti kita ISO, nes kazka kita tuo metu fotkinau... o pas mane tokiu zioplu klaidu labai daznai pasitaiko blush2.gif ir as niekaip nepasimokau, kol nuotrauku nepamatau kompe

QUOTE(gus @ 2007 06 30, 03:13)
Wicked,man patinka drieziukas rolleyes.gif bet man atrodo kad tu fokusavus i kuneli,o galvyte pasiliejus,tai jei tu apkarpysi dar daugiau ir isdidinsi drieziuka,tai nebus ryskus vaizdas unsure.gif

del fokusavimo gal tu ir teisi mirksiukas.gif as labai bijojau, kad jis pabegs kur nuo manes, nes lakste... tai vos tik gavus gera proga puoliau is karto ji fotkinti blush2.gif ir vat man baisu apkirpti ji labai butent del to, kad dings ryskumas... ale duosiu MB tada, gal su Photoshopu sutvarkytu jis, nes as dar zalia toje srityje, o ir siaip nemegstu "dirbtinumo" (nors suprantu, kad kartais tai net butina)... doh.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 06 30, 03:31)
Driežą drąsiai gali crop'int, nes dabar jo tikrai nesimato.

QUOTE(bite maja @ 2007 06 30, 09:59)
pritariu dėl karpymo.

crop'inti zadejau, bet va pirma idejau nuotrauka i cia, del patarimu gal daugiau biggrin.gif ir ziuresim, ar nedings man ryskumas, nors turiu dar pora panasiu kadru berods, o galu gale, ir originala turesiu vistiek....

QUOTE(cara @ 2007 06 30, 06:25)
wicked, driežiukas labai susilieja su fonu ir nebelieka ką žiūrėti nuotraukoj. arba jį labai iš arčiau arba kažką kitą galvoti reikėtų.

nufotografuoti is naujo nebesigaus.... per toli jis gyvena hihihi.gif o kazka daryt dar bandysiu mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 06 30, 22:35)
pabandyk per file žiūrėt  mastau.gif ...

O kaip cia tai padaryti? Paaiskink man blondinei blush2.gif

QUOTE(Stebukle @ 2007 06 30, 22:38)
man ant dienu jau turi pareit fotikas... tai ziurineju objektyvus

Canon'as? Tikiuosi tas "prilips" mirksiukas.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 06 30, 23:54)
na va, kol susitvarkiau ir parasyt prisedau, tai viskas atsakyta biggrin.gif na man spalvota irgi mielesne - gyva 4u.gif grazios tavo vaiku nuotraukos 4u.gif man dar patinka, kad neziurint to, kad jie juk juda skuba lekia, pas tave beveik niekada del atlikimo nera ka prikist  4u.gif man su Guscium dar taip nesigauna  doh.gif

Aciu Wyshnia 4u.gif
Bet tu nezinai kiek sh... gaunasi kol pagaunu ka nors bent jau normalaus biggrin.gif Sunku vaikus fotografuoti doh.gif o ypatingai vyresnius, nebe leliukus, nes jie samoningai slepiasi, bega nuo fotiko, arba maivosi kaip nors doh.gif Kartais taip noriu kokio leliuko, kuris dar nesupranta, kad fotografoja ir elgiasi naturaliai.
As manau, kad tau gaunasi su Guscium, tik tu per daug sau aukstus reikalavimus, galbut, keli ax.gif Ir slepi visas grazias klecko nuotraukas... va blush2.gif

QUOTE(wicked @ 2007 07 01, 04:41)
man vat ir iskilo klausimas, kodel dauguma mano nuotrauku gaunasi neryskiu??? suprantu, kad greiciausiai as kazka ne taip darau, o ka butent, niekaip nesuprantu  blush2.gif
right]

Sunku pasakyti... Gal ranka nestabili, sujuda... As pvz. spaudziant knopkyte net kvepavima sulaikau lotuliukas.gif , netgi kai trumpu islaikymu fotografuoju doh.gif Bet kartais buna tiesiog, kad objektyvas nepasizymi ryskumu unsure.gif
Siaip tai labai faina tave cia dazniau matyti ax.gif Prisijunk ir prie namu darbu !

Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 07 01, 01:12)
Sunku pasakyti... Gal ranka nestabili, sujuda... As pvz. spaudziant knopkyte net kvepavima sulaikau lotuliukas.gif , netgi kai trumpu islaikymu fotografuoju doh.gif Bet kartais buna tiesiog, kad objektyvas nepasizymi ryskumu unsure.gif

Siaip tai labai faina tave cia dazniau matyti ax.gif  Prisijunk ir prie namu darbu !

g.gif dabar pradesiu galvot, kad man koki dishova objektyva ikiso.... g.gif negi kaltinsiu save hihihi.gif siaip tai negaliu sakyt, kad labai jau sujudetu ranka, nors suprantu - zmogus pats gali to nejausti.... g.gif as paziuriu savo keliones fotkes ir mane depresija apima.... doh.gif sitiek sugadintu nuotrauku, ir dauguma dar del to, kad pamirstu nusistatyti kitokius parametrus blush2.gif ir to ryskumo daug kur truksta.. g.gif reiktu pasigilinti, tik kad tiek as suprantu... doh.gif

nemanau, kad busiu cia daznas svecias biggrin.gif gal... bet nemanau.... ir prie namu darbu sunkiai man gaunas prisijungti, ideju trukumas, noro fotografuoti irgi siuo metu per daug neturiu, plius padaugejo darbo valandu vasara... atsimazinti priezasciu lengva surasti hihihi.gif ale pasistengsiu mirksiukas.gif be to, kaip didele knygu myletoja ir skaitytoja tureciau pasistengt jau dabar.... sitokia gera tema....
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2007 07 01, 08:28)
g.gif dabar pradesiu galvot, kad man koki dishova objektyva ikiso....  g.gif

ale pasistengsiu  mirksiukas.gif be to, kaip didele knygu myletoja ir skaitytoja tureciau pasistengt jau dabar.... sitokia gera tema

Paziurejau tavo keliones nuotraukas- nugi ryskios dauguma, grazios mirksiukas.gif

Lauksim namu darbu ax.gif

Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 07 01, 01:35)
Paziurejau tavo keliones nuotraukas- nugi ryskios dauguma, grazios mirksiukas.gif

Lauksim namu darbu ax.gif

tada as jau sau per daug kandu pati.... blush2.gif arba cia veikia tai, kad akiniu nenesioju ir man viskas sulieta atrodo hihihi.gif

nepasizadu, nes galiu ir nespeti.... blush2.gif ideja turiu, tik kad nezinau, ar gausis man ja igyvendinti g.gif tiesa, kiek nuotrauku galima deti? 3? g.gif

imetu dar viena is gyvunijos pasaulio temos hihihi.gif net nezinojau, kad megstu gyvunelius fotografuoti biggrin.gif cia irgi is keliones, zinau, kad ji jusu gali ir nekabinti, bet ten buvo taip, kad mes islipom is autobuso ir vovere uzpuole mano vaika, norejo atimti kazka, ka jis valge tuo metu, tokia nagla nagla visa buvo.... hihihi.gif man tik idomu, ar su ryskumu gerai ar ne (kojytes ir uodega lyg ir nelabai)? g.gif man ir paranoja del ryskumo dabar uzejo nuotraukai absoliuciai niekas nedaryta, nors dabar kaip paziuriu, tai galejo saligatvis ir lygus buti biggrin.gif

user posted image
Focal length: 50.0mm (35mm equivalent: 81mm)
CCD width: 22.28mm
Exposure time: 0.0040 s (1/250)
Aperture: f/13.0
ISO equiv.: 400
Whitebalance: Manual
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 01 liepos 2007 - 08:42
QUOTE(californiagirl @ 2007 07 01, 09:12)
O kaip cia tai padaryti? Paaiskink man blondinei blush2.gif 

aiškinu biggrin.gif atidarai programą, tada viršuj kairėj pats pirmas turi būti file. paspaudi, o ten jau bandyk ieškot save for web. ar kažko panašaus gal mastau.gif.

QUOTE(wicked @ 2007 07 01, 09:40)
tada as jau sau per daug kandu pati....  blush2.gif arba cia veikia tai, kad akiniu man tik idomu, ar su ryskumu gerai ar ne (kojytes ir uodega lyg ir nelabai)?  g.gif man ir paranoja del ryskumo dabar uzejo nuotraukai absoliuciai niekas nedaryta, nors dabar kaip paziuriu, tai galejo saligatvis ir lygus buti  biggrin.gif

grynai mano nuomone, šiek tiek apkarpyk, pastumdyk levelius ir uždėk šarpo. turėtų būt gerai. o tą plytelės sujungimą gali nuklonuot ir bus čiki. voverė man visai patinka - paprašaika lotuliukas.gif

žinai, dabar aš kaltinu orą hihihi.gif . nes pažiūrėjau savo ankstesnes nuotraukas, kurios buvo darytos vakarėjant. visai ryškios. reiks pabandyt, kai bus apsiniaukę ar saulė nebus tokia intensyvi. gal net ir šiandien. ryte taip gerai nulijo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 01 liepos 2007 - 09:31
QUOTE(californiagirl @ 2007 07 01, 09:12)

Canon'as? Tikiuosi tas "prilips"  mirksiukas.gif 

aha unsure.gif ir as tikiuosi... kitu atveju... imsiu olympusa lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki.
Turiu beda. Nerandu PS kurioje vietoje mazint ne dydi, o kokybe. padekit;-)
Papildyta:
QUOTE(roolys @ 2007 06 30, 14:25)
''Lietuvos pajurio dziaugsmai arba mazu vaiku radiniai pajuryje''

user posted image

Liapai neindomi nuotrauka. Atleisk ax.gif .

Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 30, 17:49)

"Po lietaus"
user posted image

Pats momentas labai liuksiskas. Ban ji kazkokia kreiva. Norisi galva sukioti, kad rasciau tinkama ziurejmui kampa. Nors matosi, kad berniokui visai patiko:)).
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 06 30, 17:59)

user posted image

Si labiausiai is triju patiko. Tokia tvarkinga. Gidui apie Vilniu.
Papildyta:
QUOTE(wicked @ 2007 07 01, 09:40)

user posted image
)

Tamsoka , neryski. Nors pozuotojas labai stengesi:))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 01 liepos 2007 - 11:18
QUOTE(valanda @ 2007 07 01, 12:18)
Sveiki.
Turiu beda. Nerandu PS kurioje vietoje mazint ne dydi, o kokybe. padekit;-)

Kai susitvarkai nuotrauką, spaudi SAVE AS, nurodai kur išsaugoti ir tada iššoka lentelė JPEG OPTIONS, ten bus quality : skaičiukas (max 12)ir užrašas maximum. Įrašydama mažesnius skaičiukus mažinsi kokybę, o tuo pačiu keisis ir užrašas 4u.gif

californiagirl, o išsaugant koreguotas nuotraukas kitu pavadinimu nedingsta tas exif? Man po tokio saugojimo niekada nebelieka jokių duomenų unsure.gif
Atsakyti
Beje, mano Nikonui kazkas atsitiko.Kartais fotografuojant(nesvarbu kokiu rezimu) jis elgiasi taip, tarsi butu uzstatytas ant laaabai ilgo islaikymo. Nutraukti ta islaikyma pasiseka tik spustelejus dar karta mygtuka. Tada jis tarsi padaro kelis trumpo islaikymo kadrus. Visa tai neuzsifiksuoja kaip nuotraukos. Veliau viskas stoja i savo vietas ir aparatas pyska iki kito "uzstrigimo". Ka daryt, i ka kreiptis. Kas cia gali buti?!!! Pirma karta taip atsitiko pries pora savaiciu. Ir to "islaikymo" ilgai nebuvo imanoma pertraukti jokiais veiksmais. Fotoaparatas tarsi "uzsivede" ir i nieka nereagavo.Veliau "atsistate" ir dabar yra taip, kaip rasiau. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2007 07 01, 12:27)
Kai susitvarkai nuotrauką, spaudi SAVE AS, nurodai kur išsaugoti ir tada iššoka lentelė JPEG OPTIONS, ten bus quality : skaičiukas  (max 12)ir užrašas maximum. Įrašydama mažesnius skaičiukus mažinsi kokybę, o tuo pačiu keisis ir užrašas  4u.gif

Dekoju, Will
Atsakyti