Pal kas nenaudojat mazojo perforuoto puodo. Man jo truksta, nupirkciau
Sveikutes,gavau dovanu puoda,ir neissivaziduoju kaip ji komplektuoti ir su juo gaminti.pradziai noriu virti savo maziukui darzoves ir vaisius.gal patarsite kaip ka ant ko sudeti ir kaip virti?aciu labai. mano turimos dalys tokios:
http://public.fotki....intariox/bauer/
http://public.fotki....intariox/bauer/
QUOTE(zirzekle @ 2009 09 03, 12:45)
Sveikutes,gavau dovanu puoda,ir neissivaziduoju kaip ji komplektuoti ir su juo gaminti.pradziai noriu virti savo maziukui darzoves ir vaisius.gal patarsite kaip ka ant ko sudeti ir kaip virti?aciu labai. mano turimos dalys tokios:
http://public.fotki....intariox/bauer/
http://public.fotki....intariox/bauer/
QUOTE(zirzekle @ 2009 09 03, 13:45)
Sveikutes,gavau dovanu puoda,ir neissivaziduoju kaip ji komplektuoti ir su juo gaminti.pradziai noriu virti savo maziukui darzoves ir vaisius.gal patarsite kaip ka ant ko sudeti ir kaip virti?aciu labai. mano turimos dalys tokios:
http://public.fotki....intariox/bauer/
http://public.fotki....intariox/bauer/
ogi amno puodas:)
Žodžiu pats puodas ir jo dangtis - verdu sriubas, uogienes, kepu mėsą ( tik kai kepu neuždengiu dangčiu), verdu bulves ir t.t.
šalia yra toks dangtelis - tarka - kai verdu mėsą ar dar ką nors dedu ant puodo, o ant to dangteliu sukraunu daržoves ir uždengiu dubenėliu ( matau jis pas Jus nuotraukoje irgi yra). Ta metalinė "lopetėlė" yra skirta būtent nuimti tai metalinei tarkai, ant kurios troškinasi daržovės ( galima taip troškinti , tiksliau garinti ir žuvį, bet aš nebandžiau). Guminė rankenėlė skirta būtent to metalinio bliūdėlio nuėmimui , kai jis būna karštas, o šiaip tam bliūde laikau mišraines, salotas - jos nepavandenija.(Matau kad irgi yra tas plastmasinis dangtelis dubeniui uždengti). Patogus daiktas:)
Nežinau ar čia gerai išaiškinau, jei ką, dar galiu pasidalinti savo patirtimi, nes mano puodo komplektacija yr identiška:)
Skanaus gaminimo:)
QUOTE(kriro @ 2009 09 09, 14:29)
ogi amno puodas:)
Žodžiu pats puodas ir jo dangtis - verdu sriubas, uogienes, kepu mėsą ( tik kai kepu neuždengiu dangčiu), verdu bulves ir t.t.
šalia yra toks dangtelis - tarka - kai verdu mėsą ar dar ką nors dedu ant puodo, o ant to dangteliu sukraunu daržoves ir uždengiu dubenėliu ( matau jis pas Jus nuotraukoje irgi yra). Ta metalinė "lopetėlė" yra skirta būtent nuimti tai metalinei tarkai, ant kurios troškinasi daržovės ( galima taip troškinti , tiksliau garinti ir žuvį, bet aš nebandžiau). Guminė rankenėlė skirta būtent to metalinio bliūdėlio nuėmimui , kai jis būna karštas, o šiaip tam bliūde laikau mišraines, salotas - jos nepavandenija.(Matau kad irgi yra tas plastmasinis dangtelis dubeniui uždengti). Patogus daiktas:)
Nežinau ar čia gerai išaiškinau, jei ką, dar galiu pasidalinti savo patirtimi, nes mano puodo komplektacija yr identiška:)
Skanaus gaminimo:)
Žodžiu pats puodas ir jo dangtis - verdu sriubas, uogienes, kepu mėsą ( tik kai kepu neuždengiu dangčiu), verdu bulves ir t.t.
šalia yra toks dangtelis - tarka - kai verdu mėsą ar dar ką nors dedu ant puodo, o ant to dangteliu sukraunu daržoves ir uždengiu dubenėliu ( matau jis pas Jus nuotraukoje irgi yra). Ta metalinė "lopetėlė" yra skirta būtent nuimti tai metalinei tarkai, ant kurios troškinasi daržovės ( galima taip troškinti , tiksliau garinti ir žuvį, bet aš nebandžiau). Guminė rankenėlė skirta būtent to metalinio bliūdėlio nuėmimui , kai jis būna karštas, o šiaip tam bliūde laikau mišraines, salotas - jos nepavandenija.(Matau kad irgi yra tas plastmasinis dangtelis dubeniui uždengti). Patogus daiktas:)
Nežinau ar čia gerai išaiškinau, jei ką, dar galiu pasidalinti savo patirtimi, nes mano puodo komplektacija yr identiška:)
Skanaus gaminimo:)
dekui,biski sviesiau pasidare su Jusu pagalba. Bet neaisku kiek pvz vandens pilti i puoda,jei noriu darzoves ant garu virti?kaip ten su tom rodyklem susigaudyti. Jauciu Bauer knygutej turetu buti aprasyta? Reikia bandyt is kazkur ja susiveikti
na, pirmiausia, aš daržoves verdu be vandens. Tiesiog nuplaunu ir sudedu į puodą. Pačios daržovės turi vandens, be to, jo truputį lieka, kai nuplauni, juk sausai nenuvalai prieš dedant į puodą, tada uždengi. Dangtis. Jį uždedu ir užsuku 360 laipsnių kampu, tokiu būdu jis geriau užsifiksuopja. Tada laukiu kol rodyklė pakyla iki žalio brūkšnelio ir tada visai sumažinu ugnį, kol pakyla iki žalio ir mėlyno, tuomet išjungiu ir palieku atvėsti. Šiaip tai turiu tą knygą.jeigu netingėsiu nuskenuosiu:) Nebijok eksperimentuoti, prisvilinti ką nors labai sunku.
QUOTE(kriro @ 2009 09 11, 08:46)
na, pirmiausia, aš daržoves verdu be vandens. Tiesiog nuplaunu ir sudedu į puodą. Pačios daržovės turi vandens, be to, jo truputį lieka, kai nuplauni, juk sausai nenuvalai prieš dedant į puodą, tada uždengi. Dangtis. Jį uždedu ir užsuku 360 laipsnių kampu, tokiu būdu jis geriau užsifiksuopja. Tada laukiu kol rodyklė pakyla iki žalio brūkšnelio ir tada visai sumažinu ugnį, kol pakyla iki žalio ir mėlyno, tuomet išjungiu ir palieku atvėsti. Šiaip tai turiu tą knygą.jeigu netingėsiu nuskenuosiu:) Nebijok eksperimentuoti, prisvilinti ką nors labai sunku.
AČIŪ.Pietums bandysiu daržoves troškinti Padarysiu Sb staigmena.Nes MB vis klausia-dar ilgai cia tie puodai be veiklos stoves
parašyk ką gaminai ir kaip pavyko
QUOTE(kriro @ 2009 09 13, 08:47)
parašyk ką gaminai ir kaip pavyko
viriau morka,bulve ir cukinija-prisvilo kvapas jau svilimo pasijaute po 5 min uzdejus puoda.nezinau ka negerai dariau.siandien dar bandysiu vaisius.
vakar vakare bandziau kriauses su obuoliais virti (vaikui tyrelem),ipiliau gal stikline vandens ant didelio kiekio vaisiu-gavosi superinis naturalus skonis ir niekas nepridege
o tai daržoves gal ant per didelės ugnies virei, nes keista, man dar niekas neprisvilo, tpfu tpfu tpfu..