sveikos,ir as nusipirkau Bauer puodus,ir siandien pirma karta gaminau:kotletus kepiau be riebalu-prisvilo ir isiro,troskinau zuvi keptuveje be riebalu-gavosi labai skani,ir viriau bulves be vandens-tai truputi prikepe dugne,bet skanu. Siap pirmas ispudis -5is 10 balu.
aš kadangi turiu tik puodą, tai ajme ir kepu ir verdu.. žodžiu - viskas viename. Šiandien bandysiu kepti žuvies kotletus savo puode. Kadangi kepiau tik karbonadą, man tikrai skaniai išėjo ir neprisvilo.. gal tu neprispaudei to kotleto? juk rašo, kad mesa reikai prispausti ir ji pati atšoka? na, aš pasidalinsiu savo kotletų kepimo rezultatu vakare:) aš irgi viską darau be riebalų.. na.. skonis iš pat pradžių gana keistas, tik av, pastebėjau, akd gaminu tam puode, suvalgau mažiau, kažkaip greičiau soti pasidarau.. kažin kodėl:)
prispaudziau ta kotleta,paskui su peiliu ji atgramdziau ,susidare tokia plutele ir atsoko.man atrodo nepakankamai ikaitinau keptuve
QUOTE(pluke1 @ 2009 03 22, 18:18)
Norejau paklausti kas naudojasi - kaip verdate ryzius jus tuose puoduose .Ar imanoma juos isvirt perforuotame puode ? Nes man - neisvire ...liko kieti . Gal juos reikia pamirkyti vandenyje pries verdant?
As darau plova Bauer puode. Is pat pradziu apkepinu mesyte su morkom ir priekoniais (druskos nededu), tame puode, o paskui supilu nuplautus ryzius ir uzpilu vandens per pirsta , dar truputi pomidoru padazo, ir uzdengiu. Uzkaitinu iki zalios spalvos galo ir tada isjungiu. Dar kokiu 10-15 min ir mano patiekalas garuoja ant stalo. Ryziai buna birus birus.
as vakar bandziau zuvy kepti bauer puode, tai vos namu nepadegiau, nu nesamone kazkokia padariau ir nemoku as su tuo puodu ten elgtis. ikaitinau puoda iki tam tikros rodykles (pasieke zalia linija dangtis) , ilasinau aliejaus ir idejau zuvy, tai kaip pradejo man viskas degti, namai apruko dumais, sirena priesgaisrine rekti pradejo, nu totali nemoksa as sioje vietoje gal galite pamokinti kaip kepti tame puode be riebalu?
tai gal per daug įkaitinai. Aš tai puode kai kepu, tai kaitinu be dangčio. Toj knygutėj parašyta, kad patikrinti ar puodas įkaito, reikia įlašint vendens keletą lašų. Jeigu jis nuspragsi, reiškia jau tinkama temperatūra ir tada galim dėti mėsą ( ko gero taip ir su žuvim), o kai vienas šonas apkepa, apverčiam kitą ir tik tada uždengiam dangčiu, ir tai nebūtina, jei norim, kad būtų labiau apkepę. Aš net aliejaus nepilu ir man neprisvyla... tik reik palaukt, kol pati mėsa atšoks nuo puodo.
QUOTE(kriro @ 2009 03 26, 22:24)
tai gal per daug įkaitinai. Aš tai puode kai kepu, tai kaitinu be dangčio. Toj knygutėj parašyta, kad patikrinti ar puodas įkaito, reikia įlašint vendens keletą lašų. Jeigu jis nuspragsi, reiškia jau tinkama temperatūra ir tada galim dėti mėsą ( ko gero taip ir su žuvim), o kai vienas šonas apkepa, apverčiam kitą ir tik tada uždengiam dangčiu, ir tai nebūtina, jei norim, kad būtų labiau apkepę. Aš net aliejaus nepilu ir man neprisvyla... tik reik palaukt, kol pati mėsa atšoks nuo puodo.
o gal zinot kaip dabar ta puoda prisvilusi isvalyti?
o pastos tau prie puodo nedavė? nors rašo, kad šveisti tik minkšta kempinėle, bet per pristatymą sakė, kad jeigu labai prisvyla, tai galima ir ta šiurkščiąja puse pašveisti, nieko jiems neatsitiks.
Na, o aš su citrinos rūgštimi išploviau - blizga kaip naujas , o su ta pasta taip nesigauna
aš su ta pasta savo sidabrinius appuošalus išsivaliau:)
QUOTE(kriro @ 2009 03 30, 08:02)
aš su ta pasta savo sidabrinius appuošalus išsivaliau:)
Ir as . Nu, man ir puoda super nuvalo .
Sveikos,
isigijom ir mes tuos puodus. Dziaugiames, nors dar tik vakar gavom. Bandem siandien kiausinius kepti. Pritrauke mums. Bet nepridege. Tai sakau, gal zinot kaip kiausini iskepti? Mes kartais paziuredavom ar nereikia apverst ir cia turbut buvo musu klaida. Savaitgali bandysim rukyti sparnelius vistienos. Ziuresim kas iseis
O kai verdat koses, tai pienos ar vandens pilat iprastai ar maziau? Nes is tu puodu neisgaruoja niekas.
isigijom ir mes tuos puodus. Dziaugiames, nors dar tik vakar gavom. Bandem siandien kiausinius kepti. Pritrauke mums. Bet nepridege. Tai sakau, gal zinot kaip kiausini iskepti? Mes kartais paziuredavom ar nereikia apverst ir cia turbut buvo musu klaida. Savaitgali bandysim rukyti sparnelius vistienos. Ziuresim kas iseis
O kai verdat koses, tai pienos ar vandens pilat iprastai ar maziau? Nes is tu puodu neisgaruoja niekas.