Gal kas dar kokių receptčiukų???
QUOTE(kriro @ 2009 03 06, 16:34)
Gal kas dar kokių receptčiukų???
Labas visom super mamom .
Ir aš įsigijau bauer firmos puodus, svajojau šeimai gaminti sveika maistą ir greitai ir patogiai, bet nusivyliau net nenoriu nieko gaminti, o sumokėjau tokius pinigus.
Garai veržiasi per kraštus , termometras nepakyla iki reikiamos temperatūros, rodo nesąmones, kad ir kiek kaitintum temperatūra tiek nepakyla kaip rašo literatūroje. O kaip ji pakils, kad puodas nesandarus ir visa drėgmė su garais išgaruoja ir pradeda svilti.
Kreipiausi į konsultantę , mokė gaminti , demonstravo kaip daryti. Jų puode troškinamos daržovės išsitroškino puikiai, greitai kaip ir šaunu viskas... Bet aš nusinešiau savo puodą, kad pagamintu su mano puodu, nu ir ką? garai pasipylė ta pati problema su termometru... Tada jos pradėjo aiškinti kad taip turi būti, Bet prieš valgio gaminimą teigė , kad gaminu ant didelės ugnies todėl ir eina garai, nors gaminau viską pagal taisykles. Nu dėl termometro sakė pasiteiraus pas kitus pirkėjus, kaip ten kitiem su tais termometrais, ir galima bus termometrą pakeisti man parašius prašymą.
Aš apžiūrėjau ten esančius puodus ir dėja pastebėjau kad puodų termometrai skiriasi, jų puodai su kitokiais termometrais ( panašus, bet skiriasi) ir pasukus puodo dangtį 180 laipsnio kampu jis kaip ir užsifiksuoja, o mano puodas suk kiek nori ir nieko....
Kaip paklausiau kodėl taip neužsifiksuoja mano puoda kaip jų, tai konsultantė nustebo, kad taip ji niekada nesukinėja ir aplamai nieko nežino apie dangčio sukimą 180 laipsniu kampu. Bet apie tai yra rašoma knygelėje kur dovanojo prie puodų. Apsimeta ir tiek. Tik pasakė, kad galima puodą duoti į ekspertizę....
Su manim tą diena buvo 3 moteris ir visos su tokiais pačiais nusiskundimais. Reiškia parduoda brokuotus - fuflekiškus puodus.Užkibau kai kavaiša
Gal galite ką patarti , gal buvote susidūrusios su puodu ekspertize.
Lauksiu žinučių.
QUOTE(Brigitag @ 2009 03 17, 20:55)
Bet aš nusinešiau savo puodą, kad pagamintu su mano puodu, nu ir ką? garai pasipylė ta pati problema su termometru... Tada jos pradėjo aiškinti kad taip turi būti, Bet prieš valgio gaminimą teigė , kad gaminu ant didelės ugnies todėl ir eina garai, nors gaminau viską pagal taisykles.
O tai joms pavyko ką nors pagaminti su tavo puodu?
Kadangi aš irgi dar šviežiai iškepta gamintoja su tais puodais, tai pastebėjau štai ką.
Pirmą kartą kai gaminau, viską dariau pagal taisykles ir viskas pavyko puikiai. Sukau tą dangtį ir t.t.
Kai viriau ryžius tam puode ( beje, tikrai skonis kitoks), tai man irgi veržėsi garai, nors lygiai taip pat sukau tą dangtį. Taigi , pasidariau dvi išvadas:1. mano viryklė stovi kreivai ( tikrai, ištyriau ), antra, matyt per daug vandens pripyliau ( labai bijojau, kad neprisviltų) .
Termometras man pakyla puikiai... na čia tokie mano pastebėjimai, beje, puodą aš įsigijau prieš mėnesį
Pirmą kartą kai gaminau, viską dariau pagal taisykles ir viskas pavyko puikiai. Sukau tą dangtį ir t.t.
Kai viriau ryžius tam puode ( beje, tikrai skonis kitoks), tai man irgi veržėsi garai, nors lygiai taip pat sukau tą dangtį. Taigi , pasidariau dvi išvadas:1. mano viryklė stovi kreivai ( tikrai, ištyriau ), antra, matyt per daug vandens pripyliau ( labai bijojau, kad neprisviltų) .
Termometras man pakyla puikiai... na čia tokie mano pastebėjimai, beje, puodą aš įsigijau prieš mėnesį
QUOTE(Saja @ 2009 03 18, 02:07)
O tai joms pavyko ką nors pagaminti su tavo puodu?
mano puodo dangtį gali sukti kiek nori jis sukasi ir sukasi , o turėtų pasukus 180 laipsniu kampu užsifiksuoti.
o gaminau daržoves, kepiau kotletus.
o verdant ryžius reikia 1 stiklinė ryžių ir 2 stiklinės vandens.
kadangi tų tikrų stiklinių neturiu ( standartinių), tai matuoju puodeliais, manau , kad tikrai per daug pripyliua
beje, savo puode kepiau karbonadus be aliejaus, ale tikrai mėsos skonis pasijautė
beje, savo puode kepiau karbonadus be aliejaus, ale tikrai mėsos skonis pasijautė
Labukas visoms ...
Isigyjau ir as siu puodu .Dar nedaug bandziau .Troskinau balandelius - gavosi labai skanus , kopustas minkstas . Tik va , bulves sudejau i perforuota puoda , galvojau nusausiu du zuikius iskarto .Nusivylimas - bulves pajuodavo , isvirt isvire , bet vaizdelis nelabai ...
Troskinau mesa su darzovem .Gavosi gerai viskas .
Norejau paklausti kas naudojasi - kaip verdate ryzius jus tuose puoduose .Ar imanoma juos isvirt perforuotame puode ? Nes man - neisvire ...liko kieti . Gal juos reikia pamirkyti vandenyje pries verdant?
Ruosiuos virt cepelinus ..bet vel bijau kaip tame perforuotame virs .Ar nepajuoduos ?
Isigyjau ir as siu puodu .Dar nedaug bandziau .Troskinau balandelius - gavosi labai skanus , kopustas minkstas . Tik va , bulves sudejau i perforuota puoda , galvojau nusausiu du zuikius iskarto .Nusivylimas - bulves pajuodavo , isvirt isvire , bet vaizdelis nelabai ...
Troskinau mesa su darzovem .Gavosi gerai viskas .
Norejau paklausti kas naudojasi - kaip verdate ryzius jus tuose puoduose .Ar imanoma juos isvirt perforuotame puode ? Nes man - neisvire ...liko kieti . Gal juos reikia pamirkyti vandenyje pries verdant?
Ruosiuos virt cepelinus ..bet vel bijau kaip tame perforuotame virs .Ar nepajuoduos ?
nu nžn, man tai bulvės skanios gavosi
vat dėl ryžių, tai jau išsiaiškinau, skanūs tikrai būna, tik vandens nepadaugink, nes bus kaip man, puodo dangtis kilnojosi
tiesa, rašiau rašiau ir viskas išsitrynė
šiaip dėl tų dangčių, tai pastebėjau, kad vieną kart jis užsifiksuoja, kitą kartą ne, bet.. ogi pasirodo, mano viryklė truputį kreivai stovi dabar žinau, kad su baueriu tik ant vienos skylės virsiu
vat dėl ryžių, tai jau išsiaiškinau, skanūs tikrai būna, tik vandens nepadaugink, nes bus kaip man, puodo dangtis kilnojosi
tiesa, rašiau rašiau ir viskas išsitrynė
šiaip dėl tų dangčių, tai pastebėjau, kad vieną kart jis užsifiksuoja, kitą kartą ne, bet.. ogi pasirodo, mano viryklė truputį kreivai stovi dabar žinau, kad su baueriu tik ant vienos skylės virsiu
Jeigu bulvės juoduoja, tai ir kaltinti reikia jas, o ne puodus Vieną kartą nusiperki bulves ir išverda ir košė normali gaunasi, o iš kitų bulvių toks š...gaunasi Nežinia ko ten būna prifarširuota, kokios chemijos
QUOTE(Ligita69 @ 2009 03 24, 00:21)
Jeigu bulvės juoduoja, tai ir kaltinti reikia jas, o ne puodus Vieną kartą nusiperki bulves ir išverda ir košė normali gaunasi, o iš kitų bulvių toks š...gaunasi Nežinia ko ten būna prifarširuota, kokios chemijos
Bulves atsiveztos is mamos , namines , taigi nera jokios chemijos
QUOTE(pluke1 @ 2009 03 24, 09:05)
Bulves atsiveztos is mamos , namines , taigi nera jokios chemijos
Tada galbūt dėl puodų
nu man paskutinį kartą kai viriau ( irgi namines, be chemijos) bulves, tai irgi truputį pajuodo, bet .. galvoju juk visada į pavasarį bulvės būna ne tokios skanios kaip rudenį, tai labai ir nesistebiu.