O kokiame puode tas apkepas kepamas? Ar tinka paprastas Bauer didelis puodas ar čia tos keptuvės reikia, ar dar koks kitas būna?
Dar turiu kitą klausimą kaip jūs bulves be vandens verdate? Su lupenom ar be? Dedate 'cielas' ar smulkinate kūbeliais?
[/quote]
Apkepą kepu troškintuve tokiam su dvien rankenom, jis žemas ir plačiu dugnu, todėl patogu jau iškepusį apkepą išimti. Manau, kad eiliniame puode taip pat turėtų iškepti, tik būtų storesnis Bulves verdu dažniausiai be lupenų ir pjaunu jas į 4 dalis, jei bulvė didesnė - dar smulkiau
Papildyta:
Per 10 naudojimo metų nesusvilinau nei vienos rankenėlės Todėl manau daug kas priklauso nuo šeimininkės
QUOTE(Ligita69 @ 2009 02 11, 00:43)
Per 10 naudojimo metų nesusvilinau nei vienos rankenėlės Todėl manau daug kas priklauso nuo šeimininkės
O jūs ant dujinės gaminat? Man jos labai kaista, jei padedu ant vidutinės rinkės, ant didelės išvis negaliu, o mažiausia nieko nekaitina. Tai gaunasi karštos plastikinės rankenos, tai visai nemalonu Contacto puodai su metalinėm rankenėlėm, kurios taškiniu būdu prilydytos, tai nekaista.
QUOTE(Junda @ 2009 02 12, 19:15)
O jūs ant dujinės gaminat? Man jos labai kaista, jei padedu ant vidutinės rinkės, ant didelės išvis negaliu, o mažiausia nieko nekaitina. Tai gaunasi karštos plastikinės rankenos, tai visai nemalonu Contacto puodai su metalinėm rankenėlėm, kurios taškiniu būdu prilydytos, tai nekaista.
Gaminu ant dujinės, didžiausios kaitvietės nebelabai ir naudoju, su šiais puodais man gana ir vidutinių
šiandien ir man pristatė BAUER puodą.. tik vis tiek aš neįkertu sistemos, tai kaip ten sriubą virt? kiek to vandenio reikia? kada nukelt tą dangtį, kada atgal uždėt? jau norėtųsi kąžką vyrui pagaminti šiandien, bet kad p[rotas neišnešą - ką? kaip?
QUOTE(kriro @ 2009 03 04, 13:26)
šiandien ir man pristatė BAUER puodą.. tik vis tiek aš neįkertu sistemos, tai kaip ten sriubą virt? kiek to vandenio reikia? kada nukelt tą dangtį, kada atgal uždėt? jau norėtųsi kąžką vyrui pagaminti šiandien, bet kad p[rotas neišnešą - ką? kaip?
Na, sriubą tai ten galima kaip bet kokiame kitame puode virti. O kai norėsite virti ką nors be vandens - čia jau sunkiau, bet kai kas išmoksta (aš - ne ).
nu tai va, vyras mano labai džiaugiasi tais puodais.. aš tai jų bijau o tai be vandens pvz. bulves, tai taip suprantu, kad sudedi į šaltą puodą , uždengi ir verdi, ar kaip? kaip troškinį kokį pagamint? Juk vis tiek kažkiek to vandens reikia?
neturėjo boba bėdos, tai pasidarė
neturėjo boba bėdos, tai pasidarė
QUOTE(kriro @ 2009 03 04, 14:23)
nu tai va, vyras mano labai džiaugiasi tais puodais.. aš tai jų bijau o tai be vandens pvz. bulves, tai taip suprantu, kad sudedi į šaltą puodą , uždengi ir verdi, ar kaip? kaip troškinį kokį pagamint? Juk vis tiek kažkiek to vandens reikia?
neturėjo boba bėdos, tai pasidarė
neturėjo boba bėdos, tai pasidarė
Na, pvz as bulves verdu tik su 3-4 saukstais vandens.
QUOTE(kriro @ 2009 03 04, 14:23)
nu tai va, vyras mano labai džiaugiasi tais puodais.. aš tai jų bijau o tai be vandens pvz. bulves, tai taip suprantu, kad sudedi į šaltą puodą , uždengi ir verdi, ar kaip? kaip troškinį kokį pagamint? Juk vis tiek kažkiek to vandens reikia?
neturėjo boba bėdos, tai pasidarė
neturėjo boba bėdos, tai pasidarė
Šiaip tai konsultantės turėtų apmokyti žmones, nusipirkusius iš jų puodus, kvieskitės į namus ir tegu mokina
na, nereikėjo man konsultančių. Tai, va, galiu trumpai papasakot kaip man sekėsi, gal kam nors bus įdomu
Pirmiausia, perskaičiau garantinį ( nes tik jame radau parašyta, kad pirmą kartą naudojant reikia tą puodą išplauti su pasta ir išvalyti sausai), tada perskaičiau tą knygą, kur pradžioje yra šiokia tokia instrukcija ir pradėjau procesą. Kažkas minėjo dėl dangčio.. šiaip aš radau parašyta, kad uždengus puodą dangčiu, tą dangtį reikia pasukti 180 laipsnių kampu.
Tia va, sudėjau į sausą puodą nuplautas bulves, o ant jų vištienos filė tik su mairūnu ir kariu, uždengiau puodą ir viriau.. neprisvilo, neprisitaškė.. skonis įdomus, bet man labai patiko .. va tokia mano pirmoji patirtis su Bauerio puodais
Pirmiausia, perskaičiau garantinį ( nes tik jame radau parašyta, kad pirmą kartą naudojant reikia tą puodą išplauti su pasta ir išvalyti sausai), tada perskaičiau tą knygą, kur pradžioje yra šiokia tokia instrukcija ir pradėjau procesą. Kažkas minėjo dėl dangčio.. šiaip aš radau parašyta, kad uždengus puodą dangčiu, tą dangtį reikia pasukti 180 laipsnių kampu.
Tia va, sudėjau į sausą puodą nuplautas bulves, o ant jų vištienos filė tik su mairūnu ir kariu, uždengiau puodą ir viriau.. neprisvilo, neprisitaškė.. skonis įdomus, bet man labai patiko .. va tokia mano pirmoji patirtis su Bauerio puodais
QUOTE(kriro @ 2009 03 05, 10:13)
šiaip aš radau parašyta, kad uždengus puodą dangčiu, tą dangtį reikia pasukti 180 laipsnių kampu.
Tia va, sudėjau į sausą puodą nuplautas bulves, o ant jų vištienos filė tik su mairūnu ir kariu, uždengiau puodą ir viriau.. neprisvilo, neprisitaškė.. skonis įdomus, bet man labai patiko .. va tokia mano pirmoji patirtis su Bauerio puodais
Tia va, sudėjau į sausą puodą nuplautas bulves, o ant jų vištienos filė tik su mairūnu ir kariu, uždengiau puodą ir viriau.. neprisvilo, neprisitaškė.. skonis įdomus, bet man labai patiko .. va tokia mano pirmoji patirtis su Bauerio puodais
Sveikinu, kad iš pirmo karto viskas pavyko .
Įdomu, kam reikia dangtį sukti 180 laipsnių kampu?
Na užsisuka sriegis yra gi O jei rimtai, tai ir aš puodo dangtį pasukioju, kol jis lygiau į savo vietą atsistoja
Mėgstančiom sveikai maitintis, vienas recepčiukas : į šaltą troškintuvą (galima ir į puodą, bet ten bus labai storai) sluoksniuoju atšildytą žuvį( menkė, jūrų lydeka ir t.t.), smulkintus svogūnus, pjaustytus grybus, tarkuotas morkas, tarkuotą sūrį sumaišytą su česnaku ir majonezu. Tarp sluoksnių barstau druską, pipirus, galima žuvies prieskonius(bet man tie rūgštūs - neskanu). Statome puodą ant ugnies ir neatidenginėjant !!! laukiam kol rodyklė pakils iki žalio laukelio vidurio, tada ma-žinam ugnį, pakeliam rodyklę iki raudono laukelio ir išjungiam. Neatidengtą puodą palieku dar pusei valandos. Vandens pilti nereikia nes žuvis pakankamai šlapias produktas . Valgom mes šitą apkepą su skrudinta balta duona Parašiau sudėtį, kokią pati gaminu, o variantų gali būti n. Vietoj žuvies - mėsa, daržoves irgi galima naudoti kokias mėgstat Jei kas gaminsit, skanaus