Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Aistė S @ 2007 07 16, 16:09)
O kaip atnaujinti veją, kuriai jau kokie 5 metai? Visus tuos metus iki šios vasaros veja prižiūrima neuvo. Na pavasarį aš ją patrešiau, Lontreliu išpurškiau, purkšiu rudenį dar kartą. Vejoj pilna visokių kraujažolių, dobiliukų, dar yra pienių ir t.t..
Kapstyti žemės tai nesinori, o jei sėklas ant viršaus berti ar bus koks rezultatas?Ačiū už atsakymą.

manyčiau tokios teorinės stadijos:
1. kuo geriau išnaikinti pašalines žoles
2. pavasarį išsinuomoti Senukuose (ar kokioj kitoj įrankių nuomos firmoj) aeratorių, kuris smulkiais dantukais išpešioja seną žolę ir "čiut čiut" lengvai pašiaušia žemės paviršių (turėjom išsinuomavę šiemet pavasarį - labai patiko rezultatas, su jokiu grėbliu rankom taip neiššukuosi, o kaina tikrai prieinama - 15 Lt/parai)
3. įsėti numatytą sėklą
4. laukti ir stebėti ar pavyko bigsmile.gif

QUOTE(Reklamiste @ 2007 07 16, 16:51)
Per atostogas ir apie jus pagalvojau ax.gif Specialiai jums trumpas reportažas iš botanikos sodo Bulgarijoje...

oi kaip gražiai apie mus Reklamistė galvojo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 liepos 2007 - 16:06
QUOTE(Žydriausia @ 2007 07 16, 14:48)
kuob daugiau skaitai, tuo daugiau klausimu  smile.gif  Tu migliu yra keliu rusiu, pvz balin, Be butterfly, conni. Kuo jos skiriasi?. O juk jei yra misinys kazkoks, tai pvz jei vienai zolei zeme nelabai tinka, tai sudygs kitos. o jei viena rusis, ir tarkim zeme nelabai tiktu tai tada sakis blink.gif  As pati jau aisku jokio misinio nemaisysiu, tai arba reikia pirkt viena kokia tai zole (kaip suprantu pievine migle) arba koki tai misini (kol kas tai issirinkau Robustica, nu dar tiktu universal arba Lisuna) O siaip gal patartumet kurios firmos geriausia rinktis? nes ir cia asortimentas nuo lietuvisku iki vokisku ar danisku yra labai platus smile.gif

Mums būtent iš Dotnuvos projektų labai kompetentingi asmenys patarė pirkti vejų sėklą "ORNAMENTAL", tai mes labai patenkinti- nu laaabai jau gražiai sudygo tongue.gif . Kaimynai giria, kad labai ryškios, salotinės, spalvos-tipo iš tolo šviečia- akį traukia ax.gif . Tik aš galvoju, kad čia lietutis prie to ryškumo prisidėjo... g.gif thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Supo @ 2007 07 15, 00:36)
Sveikos merginos..
Prasau pagalbos, o tiksliau prasau ir vel kritikos ir patarimu
noriu grazaus gelynelio..  verysad.gif

Neliūdėk, tavo gėlynėlis jau gražus thumbup.gif . Tik per pati viduriuką dar kažko trūksta... g.gif
Atsakyti
QUOTE(burundu @ 2007 07 16, 18:08)
Mums būtent iš Dotnuvos projektų labai kompetentingi asmenys patarė pirkti vejų sėklą "ORNAMENTAL", tai mes labai patenkinti- nu laaabai jau gražiai sudygo tongue.gif . Kaimynai giria, kad  labai ryškios, salotinės, spalvos-tipo iš tolo šviečia- akį traukia ax.gif . Tik aš galvoju, kad čia lietutis prie to ryškumo prisidėjo... g.gif  thumbup.gif

bet pagal aprasyma skaitant tai Ornamental daugiau tokiai dekoratryvinei ir labai graziai vejai, tai galvoju, jei po ja daug vaiskciosi, tai gal ji maziau atspari, kad ir grazi. o man reikia kad neissimindziotu labai, nes trame plote vasara mes 'gyvenam"-valgom, vaikai zaidzia, svecius priiminejam tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2007 07 17, 08:33)
bet pagal aprasyma skaitant tai Ornamental daugiau tokiai dekoratryvinei ir labai graziai vejai, tai galvoju, jei po ja daug vaiskciosi, tai gal ji maziau atspari, kad ir grazi. o man reikia kad neissimindziotu labai, nes trame plote vasara mes 'gyvenam"-valgom, vaikai zaidzia, svecius priiminejam tongue.gif

Nepergyvenk, juk ne futbolą ten žaisit, veja turi būti "gyvenama", negi išsitiesi kilimuką ir šiukštu nelipkit smile.gif Per kokį susiėjimą patrypsit, o per kelias dienas veja ir atsigaus. O vaikai taigi irgi vienoj vietoj nepabūna, jiems veiksmas turi plačiai vykti, tad tikrai neištryps tos vejos tiek, kad atrodytų kaip futbolo aikštė po pasaulio čempionato mirksiukas.gif
Papildyta:
Tiesa, mergikės, įlipom į paskutinį puslapį, atidariau NAUJĄ TEMĄ
čia priplepėję renkamės ten mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistė S @ 2007 07 16, 16:09)
O kaip atnaujinti veją, kuriai jau kokie 5 metai? Visus tuos metus iki šios vasaros veja prižiūrima neuvo. Na pavasarį aš ją patrešiau, Lontreliu išpurškiau, purkšiu rudenį dar kartą. Vejoj pilna visokių kraujažolių, dobiliukų, dar yra pienių ir t.t..
Kapstyti žemės tai nesinori, o jei sėklas ant viršaus berti ar bus koks rezultatas?

as kaip tik pernai turejau toki vargeli - bet pavyko loabai neblogai, todel pasidalinsiu patirtimi.
1.Puršk Lontreliu dar karta ar dar du - kol piktzoliu nebeliks (ju vistiek liks, bet bent jau nesimatys). Tik purksk su pertraukomis, kad normali žolė išgyventų.
2.trumpai nupjoviau žolę.
3. Irgi aeravau - pirkau aeratoriu, jei bučiau žinojusi kad už 15 Lt galima išsinuomoti, bučiau nepirkus.
4.Pasėjau naują žolytę prieš tai dar su grėbliu labiausiai išplikusias vietas prakapsčiau. Tada ant viršaus užpyliau ploną juodžemio sluoksniuką (į jį dar trašų dėjau) ir suvolavau -Darbo buvo, bet ne tiek kaip nauja veją paseti - juk reiktų viską iškasti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reg: 17 liepos 2007 - 08:38
Žiūriu jau ir nauji namučiai mums paruošti. O aš vėl išlekiu į sodybų apžiūrą, vakare ką nors įmesiu, žinoma jei rasiu įdomaus.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 17, 10:26)
Žiūriu jau ir nauji namučiai mums paruošti. O aš vėl išlekiu į sodybų apžiūrą, vakare ką nors įmesiu, žinoma jei rasiu įdomaus.

labai lauksim, net neabeoju, kad akis užklius už kokių nors grožybių smile.gif
beje, o jūs važinėjat per kažkokius užsiregistravusius, a'la "noriu dalyvauti apžiūroje" ar kartais užkliūvat ir šiaip kritusių į akį sodybų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 17 liepos 2007 - 09:29
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 17, 10:28)
labai lauksim, net neabeoju, kad akis užklius už kokių nors grožybių smile.gif
beje, o jūs važinėjat per kažkokius užsiregistravusius, a'la "noriu dalyvauti apžiūroje" ar kartais užkliūvat ir šiaip kritusių į akį sodybų?

Pravažiuojam visas miesto gatves. Jau šiemet radom 15 naujų sodybų. O pernai tai buvo rekordas 30.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 17, 10:51)
Pravažiuojam visas miesto gatves. Jau šiemet radom 15 naujų sodybų. O pernai tai buvo rekordas 30.

nu labai įdomu, o įsivaizduoju kaip pamaloninti būna šeimininkai, kai tokio dėmesio gauna net nesitikėdami, kad kažkas vertins jų pastangas gyventi gražiau smile.gif
Atsakyti
g.gif Man irgi butu neprosali atnaujinti veja. Bet ar 6a. verta nuomotis aeratoriu g.gif Kas da per zveris blink.gif
Ir nelabai supratau reg
4.Pasėjau naują žolytę prieš tai dar su grėbliu labiausiai išplikusias vietas prakapsčiau. Tada ant viršaus užpyliau ploną juodžemio sluoksniuką (į jį dar trašų dėjau) ir suvolavau -Darbo buvo, bet ne tiek kaip nauja veją paseti - juk reiktų viską iškasti...

Tai kaip cia? g.gif ant visos zoles pilei juodzemi ax.gif ar tik ant isplikusiu vietu, na daleiskim kurmiarausius ir t.t
Beje pas mus atejo kurmiai doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti