Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Knifofija, o tai kur ta migle gaut? g.gif prisiskaiciau dar rojaus sodu forume, tai ten kalbam,a, kad geriausia vistik tinka lietuviska sekla ir ten dauguma sako, kad gerai yra eraicinai (nu kas tai per zole, as nezinau, bet dotnuvos seklu misiniuose tie eraięinai yra). Nereikia man ten kokios mandros zoles, tik kad labai neissimindziotu.

Plotas ten nera labai didelis, gal koki i 40 kvadratu, tai kaina gal labai stipriai ir negroja, svarbu, kad veja grazi butu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 16 liepos 2007 - 10:10
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 15, 23:40)
Kitas krūmas tai Hortenzija.

Net nezinojau, kad hortenziju tokiais "biednais" ziedeliais buna.

O sita rusis auksta auga? O gal labai plati? Kiek zinau hortenzijoms karpymas nelabai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 16 liepos 2007 - 10:11
QUOTE(Žydriausia @ 2007 07 16, 11:02)
Knifofija, o tai kur ta migle gaut?  g.gif prisiskaiciau dar rojaus sodu forume, tai ten kalbam,a, kad geriausia vistik tinka lietuviska sekla ir ten dauguma sako, kad gerai yra eraicinai (nu kas tai per zole, as nezinau, bet dotnuvos seklu misiniuose tie eraięinai yra). Nereikia man ten kokios mandros zoles, tik kad labai neissimindziotu.

Plotas ten nera labai didelis, gal koki i 40 kvadratu, tai kaina gal labai stipriai ir negroja, svarbu, kad veja grazi butu smile.gif

Knifofija pabėgo biggrin.gif įsiterpsiu aš, nes kaip tik prieš savaitgalį domėjausi irgi ar nesigautų pigiau savarankiškai susimaišyti mišinį, nes senelių sodyboj norėjom veją atnaujinti ax.gif Pavienių žolių sėklų yra pirkti specializuotose sodininkystės reikmenų parduotuvėse. Nežinau Kaune kur, gal ""Žalia stotelė" gali turėti, kuri Vilniuj valdo "Žaliąjį centrą" ir jis tikrai prekiauja. Labai tiksliai neprisimenu, bet berods svidrė iki 10 Lt/kg, eraičinas apie 15 Lt/kg, o miglė ar tai apie 25 Lt/kg. 1 arui reikia apie 2-3 kg, gal miglės kai Knifofija rašė kad sėkla smulki tai gal ir iki 2 kg užtektų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 liepos 2007 - 11:50
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 16, 12:46)
Knifofija pabėgo biggrin.gif įsiterpsiu aš, nes kaip tik prieš savaitgalį domėjausi irgi  ar nesigautų pigiau savarankiškai susimaišyti mišinį, nes senelių sodyboj norėjom veją atnaujinti ax.gif  Pavienių žolių sėklų yra pirkti specializuotose sodininkystės reikmenų parduotuvėse. Nežinau Kaune kur, gal ""Žalia stotelė" gali turėti, kuri Vilniuj valdo  "Žaliąjį centrą" ir jis tikrai prekiauja. Labai tiksliai neprisimenu, bet berods svidrė iki 10 Lt/kg, eraičinas apie 15 Lt/kg, o miglė ar tai apie 25 Lt/kg. 1 arui reikia apie 2-3 kg, gal miglės kai Knifofija rašė kad sėkla smulki tai gal ir iki 2 kg užtektų...

Miglės kaina apie 14Lt. Vienam arui užtenka 1,5-2kg.Miglę nepatartina maišyti su kitom žolėm, nes miglė nepakenčia kitos žolės.Svidrė mūsų sąlygomis iššala. Geriausiu atveju peržiemoja dvi žiemas. Geriausia kai svidrės mišiniuose būna ne daugiau 10 procentų.
Atsakyti
ot vat doh.gif su kainom man visada buvo problematiška - neužsilaiko jos man galvoj, prisimenu tik aiškinimosi laikotarpiu tol, kol man tai aktualu ax.gif
Atsakyti
kuob daugiau skaitai, tuo daugiau klausimu smile.gif Tu migliu yra keliu rusiu, pvz balin, Be butterfly, conni. Kuo jos skiriasi?. O juk jei yra misinys kazkoks, tai pvz jei vienai zolei zeme nelabai tinka, tai sudygs kitos. o jei viena rusis, ir tarkim zeme nelabai tiktu tai tada sakis blink.gif As pati jau aisku jokio misinio nemaisysiu, tai arba reikia pirkt viena kokia tai zole (kaip suprantu pievine migle) arba koki tai misini (kol kas tai issirinkau Robustica, nu dar tiktu universal arba Lisuna) O siaip gal patartumet kurios firmos geriausia rinktis? nes ir cia asortimentas nuo lietuvisku iki vokisku ar danisku yra labai platus smile.gif
Atsakyti
kaži ar čia gali būti vienareikšmiškas atsakymas, kurios firmos geriausia rinktis g.gif savo sklypukuose jei sėjom, tai sėjom vieną kažkurią ir sunku vertinti kitas firmas... nemanau kad labai jau esminių skirtumų yra, paminėjai keletą nusižiūrėtų mišinių pavadinimų, pažiūrėk jų procentinę sudėti, kur kokių žolių kiek maišyta, galvodama pie ilgaamžiškumą rinkis kur mažiau svidrės.
Beje, eraičinas - tokia smulkiais siaurais lapeliais žolytė, lapeliai kaip smilgutės siauri, ji graži, tačiau jei labai daug jos tai toks šiurkštokas šepetukas pasidaro iš vejos, nesakyčiau kad labai jau dekoratyvu... nors... tokie dalykai yra skonio reikalas...
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 16, 14:05)
kaži ar čia gali būti vienareikšmiškas atsakymas, kurios firmos geriausia rinktis g.gif savo sklypukuose jei sėjom, tai sėjom vieną kažkurią ir sunku vertinti kitas firmas... nemanau kad labai jau esminių skirtumų yra, paminėjai keletą nusižiūrėtų mišinių pavadinimų, pažiūrėk jų procentinę sudėti, kur kokių žolių kiek maišyta, galvodama pie ilgaamžiškumą rinkis kur mažiau svidrės.
Beje, eraičinas - tokia smulkiais siaurais lapeliais žolytė, lapeliai kaip smilgutės siauri, ji graži, tačiau jei labai daug jos tai toks šiurkštokas šepetukas pasidaro iš vejos, nesakyčiau kad labai jau dekoratyvu... nors... tokie dalykai yra skonio reikalas...

aciu, na gal ka nors issirinksiu tongue.gif labai tie patarimai man reikalingi, nes as nezinau nai kaiop ta migle, nei kaip svidre, nei kaip tie eraičinai atrodo doh.gif Pasiziurejus i Knifofijos sedevrus tai suprantu, kad jus cia visos ziniu turit labai daug, o man jos pravers. va knifofija sake, kad svidres gerai butu, kad nebutu daugiau nei 10 proc, be va visuose tuose mišiniuose jos yra daugiau nei 10 proc. (30-40 proc) + eraičinai+ migles.na, matyt kai vaziuosiu jau pirkt kažka, sioki toki supratima turiu, trai ka nors issirinksim tongue.gif Aciu. tik va kad tie orai tokie, kad nieko negali planuot su darbais kieme doh.gif
Atsakyti
Man tai zole labai gerai sudygo per tuos lietus, bet va jei daar karstis des, tai gali ir nustot toliau augt. Dar reik lietucio smile.gif Zole pirkau nukainuota Senukuose - angliska veja Vilmorino. Aisku rizikos del dygimo buvo. Bet dvigubai pyliau ir gerai.
Atsakyti
O kaip atnaujinti veją, kuriai jau kokie 5 metai? Visus tuos metus iki šios vasaros veja prižiūrima neuvo. Na pavasarį aš ją patrešiau, Lontreliu išpurškiau, purkšiu rudenį dar kartą. Vejoj pilna visokių kraujažolių, dobiliukų, dar yra pienių ir t.t..
Kapstyti žemės tai nesinori, o jei sėklas ant viršaus berti ar bus koks rezultatas?Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Per atostogas ir apie jus pagalvojau ax.gif Specialiai jums trumpas reportažas iš botanikos sodo Bulgarijoje:

Bulgarijos sodai
Atsakyti
Ech ir vel noriu i kelione Reklamistes foto paziurejus.
Atsakyti