Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(vida777 @ 2007 07 13, 22:16)
Serbentai super  thumbup.gif .
Juoduju serbentu as neipatingai megstu, bet agrastiniai serbentai tai labai patinka  tongue.gif . Kaimyne turi, tai uogos didziules, o ir skonis labai geras.

Aha, agrastiniai ir man patinka, Bet cia paprasti irnesakyk.gif O rusis nzn kokia blush2.gif Kai pirkom tai sake, kad bus dideli thumbup.gif Bet ranka padejus ant sirdies, jie tokie dideli tik antrus metus. Iki siol krumas sirgo, vede smulkias uogas, vyras apgenejo ji vos ne iki zemes, ir ataugo naujas , su tokiom kaip priklauso uogom wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Supo @ 2007 07 15, 00:36)
Sveikos merginos..
Prasau pagalbos, o tiksliau prasau ir vel kritikos ir patarimu

darzas

gavau visas gelytes ir krumus nemokamai.. tai gaila ismest buvo, o i viena kruva sutalpinus man berysio atrodo.. spalvu per daug.. patarkit ka kur perkelt galeciau kad mano darzas vaizda normalu igautu..

kur tas celiosijas perkelt?  g.gif

noriu grazaus gelynelio..  verysad.gif

Tai tik mano nuomone, bet.. susimastyk ornamentus, nes forma tavo gelyno man visai nieko. Pasibrazyk ant lapo ir sudeliok spalvas. Taip ir susisodink. Bet mano galva truksta augaliuku.
Atsakyti
Sveikos, gelininkes 4u.gif perskaiciau visa tema, prisiziurejau labai graziu nuotrauku, nes pati esu absoliuciai zalia sitoje srityje doh.gif Visa laika gyvenus daugiabutuje, tai man nuosavas kiemas, gelynai, medziai ir zolynai neisstudijuoti doh.gif
O dabar turiu is MB uzduoti sutvarkyt kelis nedidelius plotelius taip kaip noriu, bet kad as nesiorientuoju, tai tikiuos man padesit tongue.gif Gal ryt ikelsiu fotro, tai man patarsit ka ir kaip susodint.

O dabar turiu uzduoti isrinkti veja, prisikaiciau info internete, veju seklu yra ivairiausiu, tai nezinai net ka issirinkt blink.gif doh.gif reikia vejos plotui, kuriame bus daug vaikciojama-tiesiog pagrindinis kieimas kuriame ir vaikai zais, ir stalas bus. Toje vietoej buna ir saules ir pavesio. Kokia vejam man geriausia rinktis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 13, 15:27)
O štai kas šiandien užkliuvo besimalant po sodybas. Čia taip sutvarkytas gatvės pakraštys, tiesiog žvyras sugrėbliuotas nu fantastika ar ne ...
user posted image

Čia tai įdomiai ir kartu nematytai sugalvota thumbup.gif
Atsakyti
Labai grazu ir originalu. O jei kaimynai pratestu sia linija butu super gatve smile.gif
Atsakyti
Idedu MB menus su zole, pasiziuriu pro langa, ogi doh.gif wub.gif blush2.gif visi sitie jausmai iskart ir apeme smile.gif
Dar noriu, kad atpazintumet sita krumeli, man maziau nete ieskot reiks, zinau kad daznas ir paprastas, mano truputi be mano zinios pas mus atsirades. Koks jis isaugs? g.gif
Na ir tas augaliukas geltonai zydintis, kur kazkuri mate LT auganti, o as is silciau parsiveziau. Jau pasodinau i vazonelis, nes saknis isleido ir dar zydi. Bet kazkaip nedrasu man ji bus lauke sodint...

Papildyta:
Dar del tos lantanos. Augalu enciklopedijoj radau labai panasu augala i mano turima pavadinta Buddlex x Weyeriana. Idomu kaip dabar yra. Tas kur turiu tokiais siurksciais lapeliais, kurie yra aitraus kvapo, ypac palietus, taip pat ziedynas labai stipriai kvepia.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 07 15, 23:06)
Idedu MB menus su zole, pasiziuriu pro langa, ogi  doh.gif  wub.gif  blush2.gif visi sitie jausmai iskart ir apeme  smile.gif

Super thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievux: 15 liepos 2007 - 22:14
QUOTE(Tina* @ 2007 07 15, 23:06)
Idedu MB menus su zole, pasiziuriu pro langa, ogi  doh.gif  wub.gif  blush2.gif visi sitie jausmai iskart ir apeme  smile.gif
Dar noriu, kad atpazintumet sita krumeli, man maziau nete ieskot reiks, zinau kad daznas ir paprastas, mano truputi be mano zinios pas mus atsirades. Koks jis isaugs?  g.gif
Na ir tas augaliukas geltonai zydintis, kur kazkuri mate LT auganti, o as is silciau parsiveziau. Jau pasodinau i vazonelis, nes saknis isleido ir dar zydi. Bet kazkaip nedrasu man ji bus lauke sodint...
Papildyta:
Dar del tos lantanos. Augalu enciklopedijoj radau labai panasu augala i mano turima pavadinta Buddlex x Weyeriana. Idomu kaip dabar yra. Tas kur turiu tokiais siurksciais lapeliais, kurie yra aitraus kvapo, ypac palietus, taip pat ziedynas labai stipriai kvepia.

Pas tave tikrai Lantana. Kitas krūmas tai Hortenzija. O širdutė tai super. wub.gif
Atsakyti
labas rytelis hi.gif eilinį kartą po išeiginių tiek visko gražaus užderėjo čia pas mus, ypač tas sugrėbto žvyro bordiūrėlis negali už akies neužkliūti wub.gif o aš dūsauju, kad žemė pas mus akmenuota, va kaip reikia skurdžią žemę tvarkyti ir panaudoti jos skurdumą kaip privalumą thumbup.gif
QUOTE(Žydriausia @ 2007 07 15, 15:16)
...O dabar turiu is MB uzduoti sutvarkyt kelis nedidelius plotelius taip kaip noriu, bet kad as nesiorientuoju, tai tikiuos man padesit tongue.gif  Gal ryt ikelsiu fotro, tai man patarsit ka ir kaip susodint...
O dabar turiu uzduoti isrinkti veja, prisikaiciau info internete, veju seklu yra ivairiausiu, tai nezinai net ka issirinkt blink.gif  doh.gif  reikia vejos plotui, kuriame bus daug vaikciojama-tiesiog pagrindinis kieimas kuriame ir vaikai zais, ir stalas bus. Toje vietoej buna ir saules ir pavesio. Kokia vejam man geriausia rinktis? g.gif

visada prašom klausinėti ir visada galim patarti, tik iš anksto keli universalūs patarimai renkantis, ką norėsi sodinti:
1. įvertink kiek laiko galėsi skirti gėlyno priežiūrai, jei turėsi noro ir laiko kapstytis dažniau, rinkis žolinius augalus, jei nori grožėtis tačiau rečiau rankelę pridėdama - rinkis medelius, kurių fone viena kita žydinti vienmetė gėlė irgi užtikrins gerą vaizdą
2. rinkdamasi augalus nepasikliauk vien vizualiniu vertinimu "patinka/nepatinka", pirmiausia įvertink kur patinkantį augalėlį planuotum sodinti, ir kokios ten sąlygos - šešėlis, saulės atokaita, smėlis, molis ir t.t.
3. apie veją jei jau prisiskaitei, tai jau ne kažin ką ir pridėti įmanoma, visi mišiniai turi rekomendacijas kur labiausiai tinkami, sakyčiau belieka išsirinkti reikalavimus atitinkantį sėklų mišinį kuris būtų prieinamas ir pagal kišenę, nes skirtingų firmų mišiniai nors ir panašiai charakterizuojami kainos požiūriu visvien šiek tiek skiriasi...
o kai jau turėsi konkrečių klausimėlių, junkis į musų dikusijas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 16, 07:47)
labas rytelis hi.gif eilinį kartą po išeiginių tiek visko gražaus užderėjo čia pas mus, ypač tas sugrėbto žvyro bordiūrėlis negali už akies neužkliūti wub.gif o aš dūsauju, kad žemė pas mus akmenuota, va kaip reikia skurdžią žemę tvarkyti ir panaudoti jos skurdumą kaip privalumą thumbup.gif

visada prašom klausinėti ir visada galim patarti, tik iš anksto keli universalūs patarimai renkantis, ką norėsi sodinti:
1. įvertink kiek laiko galėsi skirti gėlyno priežiūrai, jei turėsi noro ir laiko kapstytis dažniau, rinkis žolinius augalus, jei nori grožėtis tačiau rečiau rankelę pridėdama - rinkis medelius, kurių fone viena kita žydinti vienmetė gėlė irgi užtikrins gerą vaizdą
2. rinkdamasi augalus nepasikliauk vien vizualiniu vertinimu "patinka/nepatinka", pirmiausia įvertink kur patinkantį augalėlį planuotum sodinti, ir kokios ten sąlygos - šešėlis, saulės atokaita, smėlis, molis ir t.t.
3. apie veją jei jau prisiskaitei, tai jau ne kažin ką ir pridėti įmanoma, visi mišiniai turi rekomendacijas kur labiausiai tinkami, sakyčiau belieka išsirinkti reikalavimus atitinkantį sėklų mišinį kuris būtų prieinamas ir pagal kišenę, nes skirtingų firmų mišiniai nors ir panašiai charakterizuojami kainos požiūriu visvien šiek tiek skiriasi...
o kai jau turėsi konkrečių klausimėlių, junkis į musų dikusijas mirksiukas.gif

na jusu visu zinoviu pagalbos tiktrai prireiks. tai va, kad as tokia pradinike, tai manau pradet reiks nuo kazkokiu nelepiu ir lengvai priziurimu augalu. ir [plotelis ten labai miniatiurinis, ale kokia gele pvz ant palangtes ir cia man jau bus didelis darbas doh.gif smile.gif As ir kambariniu geliu nelabai augindavau, tik tas, kurias esu gavus dovanu.

Del veju, tai galvoju gal rinktis lietuviskas seklas is "Dotnuvos projektu", "Robustica' berods vadinasi. Sunku ir issirinkt, nes atsiliepimu visokiu, juk dar vejos grazujas priklauso ir nuo dirvos ir nuo prieziuros.

O dar man reiktu kokiu krumeliu kad apsodint ir paslept tokia betonine pakyla. bet reiktu kad jie neuzaugtu labai auksti (nu tarkim pie 1 m) ir kad butu kuo siauresni (kokia 30 cm skersmens). g.gif tai tikriausiai reiki rinktis arba is tuju ar egluciu8 kokiu, ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2007 07 16, 09:57)
...Del veju, tai galvoju gal rinktis lietuviskas seklas is "Dotnuvos projektu", "Robustica' berods vadinasi. Sunku ir issirinkt, nes atsiliepimu visokiu, juk dar vejos grazujas priklauso ir nuo dirvos ir nuo prieziuros.

O dar man reiktu kokiu krumeliu kad apsodint ir paslept tokia betonine pakyla. bet reiktu kad jie neuzaugtu labai auksti (nu tarkim pie 1 m) ir kad butu kuo siauresni (kokia 30 cm skersmens).  g.gif tai tikriausiai reiki rinktis arba is tuju ar egluciu8 kokiu, ar ne?  g.gif

veją aš irgi sėjau "Robustica" smile.gif - nieko mandro, paprasta bet normali, man didesniam plotui buvo pats tas, nes kaina gera
paslėpti betoninei sienelei aišku gali rinktis tujas - bus žalios žiemą vasarą, pasidomėk rutulinėmis formomis, jos neauga aukštos. Iš lapuočių esu kaip ir įsimylėjusi lanksvas , yra labai simpatiškų žemaūgių geltonlapių formų, tik jos žiemą meta lapus, tai čia jau kaip sakant pagal pageidavimus smile.gif Jei nori pasižiūrėt kaip atrodo lanksvos, paskaitinėk štai ČIA mano minėtos geltonlapės žemaūgės yra "Golden Princess" arba "Goldflame"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 liepos 2007 - 09:13
QUOTE(Žydriausia @ 2007 07 16, 09:57)
na jusu visu zinoviu pagalbos tiktrai prireiks. tai va, kad as tokia pradinike, tai manau pradet reiks nuo kazkokiu nelepiu ir lengvai priziurimu augalu. ir [plotelis ten labai miniatiurinis, ale kokia gele pvz ant palangtes ir cia man jau bus didelis darbas doh.gif  smile.gif  As ir kambariniu geliu nelabai augindavau, tik tas, kurias esu gavus dovanu.

Del veju, tai galvoju gal rinktis lietuviskas seklas is "Dotnuvos projektu", "Robustica' berods vadinasi. Sunku ir issirinkt, nes atsiliepimu visokiu, juk dar vejos grazujas priklauso ir nuo dirvos ir nuo prieziuros.

O dar man reiktu kokiu krumeliu kad apsodint ir paslept tokia betonine pakyla. bet reiktu kad jie neuzaugtu labai auksti (nu tarkim pie 1 m) ir kad butu kuo siauresni (kokia 30 cm skersmens).  g.gif tai tikriausiai reiki rinktis arba is tuju ar egluciu8 kokiu, ar ne?  g.gif

Aš vistiktai esu lietuviškos miglės šalininkė. Super atspari nebijo jokių karščių mindymų ir panašiai, atspari mindymui, gan lėtai auga. Kadangi sėkla smulki, galima užsėti didesnį plotą su tuo pačiu kiekiu sėklos. Įdedu foto pirma žolė Robustika, o toliau kur matosi skaidresnė žaluma miglė. Čia auga pas mane už tvoros.

user posted image
Atsakyti