Pasakysiu toki pletka, kad banano zieve - labai gera trasha rozems , truputi pasmulkinti, ir pakasti salia krumo. Kas nors apie tai girdejot?
QUOTE(Sraunius @ 2007 07 10, 14:57)
norėčiau užduoti klausimą ne į temą Ar pasinaudotumėte proga pavaišinti draugus vynuoginėm sraigėm ( tinkamai paruošus)? Čia po tų šlapių dienų tiek jų daug atradau, kad galima būtų kaip ir paeksperimentuot Ar pačios ragautumėt?
eksperimentavo mano sesuo ir ragavom, bet pažiūrėjus atgal visą procesą - nuo tų sraigių vidurių "išvalymo" palikus dienai miltuose iki virimo, lupinėjimo ir t.t., tai man delikateso ten nelabai teliko nu nepasakyčiau, kad kažkas toookio
ojeij kaip lyja sakiau reiks eit i dangų pasiaiškint...
kaži, o šiltnamiuose reik laistyt? vis tik pomidorai, agurkai nori vandens...savaitgalyje tai nereikėjo, visur jautėsi tokia drėgmė iš gėlyno nieko gero nebesitikiu, matyt visas ale alpinariumas mano bus išplautas
kaži, o šiltnamiuose reik laistyt? vis tik pomidorai, agurkai nori vandens...savaitgalyje tai nereikėjo, visur jautėsi tokia drėgmė iš gėlyno nieko gero nebesitikiu, matyt visas ale alpinariumas mano bus išplautas
QUOTE(ermute @ 2007 07 10, 16:18)
Ir as Pas mus irgi lyja .... Sedziu namuose ir girdziu kaip zoles auga
QUOTE(vida777 @ 2007 07 10, 14:58)
Pasakysiu toki pletka, kad banano zieve - labai gera trasha rozems , truputi pasmulkinti, ir pakasti salia krumo. Kas nors apie tai girdejot?
Jei kasi, pažeisi daug šaknų, reikia su smailu pagaliu po šaknim pakišt. O traša iš tikro labai gera, daug kalio turi, tai rožėms pats tas.
Žinon pasiskaičiau forume, tai net nuotaika pakilo nuo Ju.Ju ir ermute pasisakymų.
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 10, 16:20)
Jei kasi, pažeisi daug šaknų, reikia su smailu pagaliu po šaknim pakišt. O traša iš tikro labai gera, daug kalio turi, tai rožėms pats tas.
As tai aplink kruma truputi ranka pakasu kokius 7cm ir pakisu, maciau taip viena moteriske darant, o tai gal taip pavirsiuj jokios naudos tom rozem?
Sveikutes,gerai kad lyjo tik del vienos priezasties,nespejot atidaryti naujos temos,besigirdamos ka nuveiket ,todel viska greitai perskaiciau o mes pagaliau atsigavom grize is Vilniaus,is Dainu sventes,vaizdelis darzelyje oi ne koks kol tyliai krapino tai dar zoliu armija lauk isprasiau,o dabar vel stipriai isilyjo kada ta vasara bus?
Knifofija,noriu jusu konsultacijos,pasisejau rucolos-grazgarstes salotu,bet skaiciau,kad jos naudojamos ir kaip prieskonis,ar tiesa ir kaip tada jas paruosti?susmulkinti ir dziovinti?o gal kas zinot receptu kaip jas pagaminti?
ir dar-silnamyje triju pomidoru lapai sukasi,bet nemaciau jokiu gyviu ant ju,kas tai galetu buti ir ka daryti,kaip gelbeti pomidorus?Aciu,jei rasit laiko atsakyti
Knifofija,noriu jusu konsultacijos,pasisejau rucolos-grazgarstes salotu,bet skaiciau,kad jos naudojamos ir kaip prieskonis,ar tiesa ir kaip tada jas paruosti?susmulkinti ir dziovinti?o gal kas zinot receptu kaip jas pagaminti?
ir dar-silnamyje triju pomidoru lapai sukasi,bet nemaciau jokiu gyviu ant ju,kas tai galetu buti ir ka daryti,kaip gelbeti pomidorus?Aciu,jei rasit laiko atsakyti
QUOTE(madre @ 2007 07 10, 18:37)
Sveikutes,gerai kad lyjo tik del vienos priezasties,nespejot atidaryti naujos temos,besigirdamos ka nuveiket ,todel viska greitai perskaiciau o mes pagaliau atsigavom grize is Vilniaus,is Dainu sventes,vaizdelis darzelyje oi ne koks kol tyliai krapino tai dar zoliu armija lauk isprasiau,o dabar vel stipriai isilyjo kada ta vasara bus?
Rukolos lapai naudojami salotoms kol jauni. Jos būna garstyčių arba lazdyno riešutų skonio. Bet lapeliai naudojami tik jauni ir tik kaip priedas prie kitų salotų. Vienos pačios aitrios. Recepto kaip ir nėra po keletą lapelių dėti į įvairias salotas skonio pagerinimui. Ar naudojamos džiovintos nežinau, bet nemanau, kad išlaikytų skonį džiūdamos.
Pomidorų lapai raitosi nuo azoto pertekliaus.
QUOTE(ermute @ 2007 07 10, 16:18)
cia dabar visai ne i tema. supratau, kad alpinariumo nuotrauka kuria buvote ikelusi- jusu. Noriu pagirti. Tikrai grazus ir skoningas;) nepamenu kokios ten dar buvo nuotraukos, bet irgi paliko ispudi
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 10, 19:52)
Pomidorų lapai raitosi nuo azoto pertekliaus.
mano irgi raitosi, bet kad aš nieko nedariau, vadinas ten ta žemė per daug azotinga???? O kaip tą azotą iš ten iškrapštyt???? Ar tas lapų sukimasis gali pakenkti pomidorams????
oi, kiek daug klausimų....
QUOTE(Manyka @ 2007 07 10, 20:27)
mano irgi raitosi, bet kad aš nieko nedariau, vadinas ten ta žemė per daug azotinga???? O kaip tą azotą iš ten iškrapštyt???? Ar tas lapų sukimasis gali pakenkti pomidorams????
Bus mažiau vaisių, jie bus mažesni. Tikriausiai dėjot mėšlo, arba jo ten buvo dėta anksčiau. Iš mėšlo visos naudingos medžiagos atsiriša tik po 4 - 5 metų. O pirmus du metus gaunam tik azotą. Tai neliečia rauginto mėšlo, nes ten rūgimo bakterijos viską sutvarko