QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 09, 22:28)
Na va, ivariau soka kaimynam
Kai po dvieju paru lietaus laksciau su laistytuvu ir laisciau augalus. Visi ramiai ir tyliai stebejo
Uztat be jokiu komentaru ir patarimu
Nes ka cia be pridursi
Nevisiem toks reiskinys yra suprantamas
Kol perskaiciau pavadinima
O galima suzinoti, kas cia per zveris?
Man tai jau cia, visa daktaro disertacija kviapia
Neistveriau, paieskojau...internetas parode man stai toki bulbakodiuma
Ne jau cia sios trapios gelytes pavadinimas
Tikrai čia ji labai gražiai žydi anksti pavasarį. Žiedai ryškiai alyviniai, tiesiog traukia akį.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2007 07 10, 09:01)
Ir dar atrodo durnaropes nuodingos, o brugmansijos - ne.
Vakar pirkau nakvisa misrune. Idomu ar ji irgi geltona?
Misūrinė nakviša geltona. O durnaropės ir burgmansijos vienodai nuodingos abi.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 10, 09:41)
o tai pirkai ne sėklas, o daigelius? o kur pirkai? pardavėjas nepasakė ką parduoda?
konstatuoju - pirkai katę maiše, jei pražydus paaiškės, kad tai tarkim adonis, neistebėk
bet šiaip tai paveikslėliuose gražiai atrodo ir ružavos ir geltonos, nebent tu šalia kažko derinti nori būtent geltonas
Papildyta:
būtent, reikia prisivalgyt, tačiau pavojus ir yra toks ir todėl, kad jų vaisiai tokie dailučiai spygliuoti "kaštoniukai", ir ypač vaikus reikia saugoti, kad susidomėję vaizdeliu nepultų ragauti
čia gaunasi natūrali gamtinė tendencija - tas kas nuodingas savo šitą blogąją pusę stengiasi kompensuoti dailia išore
Nu jeigu būtų adonis, tai jau džiaukis neišpasakytai nes tai labai brangus augalas. Bet nemanau, kad koks žioplas gėlininkas būtų jas sumaišes
Papildyta:
[quote=Tina*,2007 07 10, 10:33]
[quote=jolaxus,2007 07 10, 09:41]
o tai pirkai ne sėklas, o daigelius? o kur pirkai? pardavėjas nepasakė ką parduoda?
Papildyta:
Zinote Senuku konsultantus ... Geriau neklausti ir streso jiems nevaryti. O siaip tai Oliseviciaus isauginta ta nakvisa, bent ant vazonelio parasyta. Dar gundziaus ant eziuoles, nes kitur jos man baisiai brangios
O eziuole irgi daugiamete?
[/quote]
Ežiuolė daugimetė ir vaistinga iki pačių šaknų.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 07 10, 11:30)
O cia kas - stambiaziede nakvisa
? Ju yra ir stovinciu, tik daug didesniais ziedais, nei pas Jolaxus foto kur buvo, o mano svyranti irgi daug mazesniais ziedais.
Čia ir yra misūrinė nakviša. Bet žiūriu, šiandien čia jau atsigavusios visos
Matyt vakar dar plaukiojo. O jau šiandien į krantą išbridusios.