Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(vida777 @ 2007 07 04, 11:05)
As siuo metu mulciuoju kavos tirsciais  hihihi.gif, taip sakant dalinuosi kava su skruzdelem.

QUOTE(jolaxus @ 2007 07 04, 11:12)
aš irgi kavą be cukraus geriu, tai irgi galėčiau su skruzdėmis pasidalint bigsmile.gif

kavos tirsciai gali buti naudojami kaip trasos kai kurioms gelems mirksiukas.gif rozems sako labai patinka,durnaropems-kaip ten tas pavadinimas buvo-brugmansia- labai patinka kavos tirsciai,sako ir rododendrai megsta....pabarstyt apie augala ir truputi imaisyt i zeme...pati dar nebandziau,bet va siandien uzskaiciau viename tokiame gelininku forume...ir dar sako sliekai megsta kavos tirscius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(burundu @ 2007 07 04, 11:51)
Pas tetą du metai pušiniai kanoriežiai (rinkti miške) vartosi po spygliuočiais ir -nieko, matyt tos zarazos spygliuočių nejieda g.gif

Matai,po spygliuočiais gal ir gerai,bet pas mane gėlyne.Ten skanios sultingos gėlytės,o spyglius ėsti neskanu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2007 07 03, 21:59)
Klevukas grazus.

Klause Knifofijos, bet as truputi ikisiu savo trigrasi- ne mano reikalas..tik siaip..mano supratimu augalus reiketu sodinti atsizvelgiant ne tik koki dirvozemi/ora/dregme jie megsta, bet ir kas augs aplink. Opuncijos pagal savo stilistika ganetinai inoringos- manau, kad salia ju tiktu perkunropes, silokai ar kazkas panasaus..sukulentisko.  Arba opuncijas sodinti atskirai- tiesiog 'meksikietiska kampeli' padaryt.

ne, tiesiog jusu issakyta nuomone skiriasi nuo kritikos mirksiukas.gif bent jau man taip atrodo 4u.gif
Atsakyti
Reiktru isbandyti. Turiu omeny kavos tirscius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 04 liepos 2007 - 11:10
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 04, 10:12)
ir padeda? aš irgi kavą be cukraus geriu, tai irgi galėčiau su skruzdėmis pasidalint bigsmile.gif

Nezinau ar padeda, bet kad nekenkia, tai tikrai lotuliukas.gif . Tai jei dar ir trasha, ateip ateip ispilti reikia.
O jei rimtai, tai pas mama pavasari pasodinau mazyte kalnapushe ant skruzdelyno doh.gif doh.gif doh.gif , kai apgule skruzdes ja visa juodai, tai pylem kava istisai, bet isbaidem, o kaip toliau bus, nzn.
Atsakyti
siandien gal dvi valandas praleidau lgbs doh.gif ir uzsiparinau blink.gif
jau buvau nusprendusi palei visa tvora sodinti spygliuocius, bet paskui pagalvojau, kad tada neisryskes ju kiekvieno grozis, tiesiog bus kruva graziu spygliuociu doh.gif
vieta stai si (i sedula nekreipkit demesio, ji vazone, keliaus prie didziojo prudo)
pradejau galvoti, gal koki lapuoti kruma ten pasodinus, kad ir ta pacia sedula elegentisima (ar kazkaip su baltais krastukais) g.gif gal putina ar sluoteline hortenzija doh.gif
Papildyta:
ir dar pagalvojau, kad prie conicos per daug tie du kadagiai doh.gif
gal kazka svelnesnio, pvz is virziniu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2007 07 04, 12:13)
Nezinau ar padeda, bet kad nekenkia, tai tikrai  lotuliukas.gif . Tai jei dar ir trasha, ateip ateip ispilti reikia.
O jei rimtai, tai pas mama pavasari pasodinau mazyte kalnapushe ant skruzdelyno  doh.gif  doh.gif  doh.gif , kai apgule skruzdes ja visa juodai, tai pylem kava istisai, bet isbaidem, o kaip toliau bus, nzn.

o kava su cukrum netinka ax.gif
mes sladkajieskos, tai dedam po du saukstukus cukraus i dideli uzbona blush2.gif
Papildyta:
uzmirsau pridurti, kad tarpas tarp pusies ir egles ~ 4 metrus, pusis didele nebus, iki 1,5 m
Atsakyti
aišku, grožis yra skonio reikalas, bet man asmeniškai labai patiko internete rastas latviukų psl, kuriame yra surašyti ir pasodintų augalų pavadinimai, pvz.:
user posted image
user posted image
user posted image
Nuotraukų yra ir daugiau. Spygliuočių daug ir jie labai gražiai atrodo vieni šalia kitų, bei matosi kiekvieno grožis atskirai paėmus ax.gif
Atsakyti
g.gif labai grazu, bet plotai nemazi thumbup.gif
geriausiai patiko paskutinej nuotraukoj 6,5 augalas lotuliukas.gif
siaip norejau paklausti del maumedzio, jis labai siukslina g.gif
as kaip tik ten norejau maumedi ikist, bet kaimynka kaip ir atkalbejo. del metamu spygliu sake buna labai daug siuksliu g.gif
Atsakyti
cia pas kaimynus pafotkinau tongue.gif ... Kiekviena karta, pro sali eidama galvoju - kas bus, kai tie medeliai suags g.gif ?

user posted imageuser posted image

Papildyta:
o cia turbut bugienis margalapis, bet labai grazus pasirode tongue.gif :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 04 liepos 2007 - 12:06
O koks tu latviuku psl?
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 07 04, 12:18)
...jau buvau nusprendusi palei visa tvora sodinti spygliuocius, bet paskui pagalvojau, kad tada neisryskes ju kiekvieno grozis, tiesiog bus kruva graziu spygliuociu  doh.gif ...

kažkaip ne iki galo aišku ką tu galvojai daryti palei tą tvorą...
jei svarstai apie spygliuočoų gyvatvorę, tai visvien sodintum vienodus augalus, tada grožį reikėtų kurti jau iš kažkokių kitų pasodintų priešais
jei apie šiaip spygliuočių grupę, tai tikrai gražiai galima pakomponuoti, tik reikia renkantis augalus labai pasigilinti iki kokio aukščio pločio jie auga, kad tikrai paskui neliptų vienas ant kito, kai pasieks savo brandą. Štai apie tokį variantą aš irgi vis pasvarstau, nes vietos yra nemažai, o iki šiol teturiu labai mažai spygliuočių, daugiau daugiametės gėlės arba lapuočiai pas mane...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 07 04, 13:07)
O koks tu latviuku psl?

-> Baltezers nuoroda į jų galeriją
Atsakyti