QUOTE(Lululu @ 2007 07 03, 10:45)
na gali ir dar šiek tiek pamažinti, kad nereikėų po monitorių stumdyt norint viską apžiūrėt
o erdvės matau turi įdomios - šlaitas yra, tai su specifiniu reljefu galima kažką įdomesnio "išlaužti"
Aišku skonio ir fantazijos reikalas, aš pati gal bandyčiau ten kažkokius spalvingų augalų raštus, bangas kažkokias kurti baseiniuką kokį papėdėj dekoratyvinį įkurdinti, o šlaitu į baseinėlį upeliuką paleisti
pasifantazavau
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 03, 11:03)
........pasifantazavau
Brač, Jolaxus, tau už fantaziją reikėtų medalį įteikti! Skaitau ir žaviuosi
Mergaites,reik labai jusu patarimo... I lovelius noriu prisodint ivairiu augaleliu su skirtingais lapais(spalva ir forma,kad skirtusi),tik dabar galvoju ar galima pvz. chlorofita,skindapa,gebene,margeni ir pan. augalelius mixuoti,ar cia kazko per daug noriu?
QUOTE(Devyndarbe @ 2007 07 03, 11:42)
Mergaites,reik labai jusu patarimo... I lovelius noriu prisodint ivairiu augaleliu su skirtingais lapais(spalva ir forma,kad skirtusi),tik dabar galvoju ar galima pvz. chlorofita,skindapa,gebene,margeni ir pan. augalelius mixuoti,ar cia kazko per daug noriu?
mixuoti visada galima, tik siūlyčiau tai darant pasidomėti gėlių poreikiais - tarkim iš tavo paminėtų augalėlių margenis norint kad išlaikytų ryškiaspalvius lapus reikalauja gerai apšviestos vietos, o tuo tarpu gebenė labiau mėgsta šiek tiek pavėsingą vietą, nors yra margalapės gebenės formos, kurios gal irgi pakęstų ryškų apšvietimą. Kita vertus nėra labai daug gėlių, kurios mėgtų labai jau tiesioginį apšvietimą, tai jei savo mixą pastatysi apšviestoje vietoje tačiau kur mažiau tiesioginių spindulių (tarkim rytinė ar vakarinė pusė), tai gal ir visai neblogai gali gautis
o šiaip mano sesė yra labai panašius augalėlius irgi į lovelį sutupdžiusi - chlorofitą, tokią smulkesniais lapeliais svyrančią smulkiais žiedukais žydinčią begoniją, dar kažkokios tai žalumos neprisimenu, bet atrodo tikrai pavydėtinai gerai
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 03, 07:17)
čia medelynas Soltra prie pat Trakų, prekiaujantis dekoratyviniasi akmenimis
o čia šiaip keletas įvairiom statybinėm medžiagom, tame tarpe ir skalda, prekiaujančių įmonių
SOLTRA gi aciu aciu aciu !!! o skaldos tai ir as daug buvau radus, bet reikia butent soltros akmeniuku ech kaip ant sparnu dabar ..........
Lululu, vieta pas tave pasakiska net pavydas ima ir puodas su gelem man labai patiko
jau ir as tuoj rankas i zeme galesiu sukisti reikia tik kad truputi pradziutu ir tada isstumdys kruvas zemiu ir kibsiu i darba
QUOTE(Manyka @ 2007 07 02, 11:49)
o sakyk, vakar kai skruzdes cinamoninai, nelijo???
Aš irgi tokį planą rezgiau, bet visą dieną protarpiais lijo, tai nesiryžau gero daikto gadint..
Aš irgi tokį planą rezgiau, bet visą dieną protarpiais lijo, tai nesiryžau gero daikto gadint..
kai vykdziau operacija Y lietus nelijo
tiesa gi norėjau pasiguosti, kad vis dar įjungus kantrybę laukiu savo sėtų ir augintų heliotropų žiedų... daigiukai tai gražiai suaugo, išsodinau gėlyne, tačiau davė jiems pylos liūtis su ledais kažkur prieš Jonines, po to vargšeliai šiek tiek turėjo atsigauti, tačiau žydėti kažkaip labai santūriai ruošiasi, vienas krūmelis jau lyg palengva rodo žieduką. vakar nusipirkau kažkokių birių ARVI trąšų gėlėms, o tai sakau lietaus kol kas pakankamai, tai negi su skystom trąšom laistyt man jas dabar... nors skystos gal greičiau suveiktų.... Labai tikiuosi kad vistik "pramuš", tai jei patiks berods pagal Knifofijos patarimą reikės bandyt ateinantiems metams išlaikyti jau kaip pelargoniją dauginimui ūgliukais...
QUOTE(Manyka @ 2007 07 03, 14:02)
Jolaxus, ar čia šitas, kurio ir man davei???? Kur dideliame vazone prie namų pas tau auga????
ne ne, čia ne tas, čia štai toks turi perspektyvoj pražysti:
o tau davaiu kambarinę gėlę, bet ji irgi jei prigijo tai gali ilgai augti kol įgaus panašų kaip mano "senutė" pavidalą, nes tą aš irgi pirkau jau didoką susiformavusį krūmelį, kad netektų ilgai laukti vaizdelio. Tiesa, žiemą kambaryje ji buvo sugalvosjusi pažydėti, tačiau neišvaizdžiais kaip dilgėlės žiedukais, tai aš juos nuskabiau...
ten kažkokia plektrantuso atmaina šati tokia:
QUOTE(Lululu @ 2007 07 03, 10:45)
Ačiū Jolaxus, bandau nors vieną įkelti.
Vėliau kitas pabandysiu
Vėliau kitas pabandysiu
Žalią krūmą centre, sodinčiau kairėje pusėje už žibinto.
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 07 03, 13:52)
tiesa gi norėjau pasiguosti, kad vis dar įjungus kantrybę laukiu savo sėtų ir augintų heliotropų žiedų... daigiukai tai gražiai suaugo, išsodinau gėlyne, tačiau davė jiems pylos liūtis su ledais kažkur prieš Jonines, po to vargšeliai šiek tiek turėjo atsigauti, tačiau žydėti kažkaip labai santūriai ruošiasi, vienas krūmelis jau lyg palengva rodo žieduką. vakar nusipirkau kažkokių birių ARVI trąšų gėlėms, o tai sakau lietaus kol kas pakankamai, tai negi su skystom trąšom laistyt man jas dabar... nors skystos gal greičiau suveiktų.... Labai tikiuosi kad vistik "pramuš", tai jei patiks berods pagal Knifofijos patarimą reikės bandyt ateinantiems metams išlaikyti jau kaip pelargoniją dauginimui ūgliukais...
Heliotropas nemėgsta lietaus, jis vargsta, nes per šlapia ir per šalta. Aš augindavau terasoje vazone, ten pastogė, tai iš proto kraustydavo kaimynus savo kvapu. Bet nemėgsta ir perdžiūvimo, nes nuo sausros nudžiūvę lapai nebeatsigauna. O išlaikyti galima ir visą krūmą. Galima išsigenėt kaip medelį.
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 03, 14:17)
...Heliotropas nemėgsta lietaus, jis vargsta, nes per šlapia ir per šalta. Aš augindavau terasoje vazone, ten pastogė, tai iš proto kraustydavo kaimynus savo kvapu. Bet nemėgsta ir perdžiūvimo, nes nuo sausros nudžiūvę lapai nebeatsigauna. O išlaikyti galima ir visą krūmą. Galima išsigenėt kaip medelį.
ačiū, Knifofija tiksliai gera mintis - išpešiu bent vieną iš gėlyno ir pasisodinsiu kokiam puode terasoj kaip tik turiu iš kaimo patvorių parsibogintų laisvų tokių kaip pas Lululu katiliukų