Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 01, 10:42)
Na grazus "flamingo"  wub.gif  .
user posted image
Netoli tos vietos auga skiepitas margalapis gluosnis, gal ir tiktu tas klevas. Papildytu vienas kita  g.gif

Uosialapis klevas ( A. negundo L.) natūraliai paplitęs Šiaurės Amerikoje, dažniausiai upių pakrantėse.
Tai nelabai aukštas (10-15 m), dažnai daugiakamienis medis plačia laja ir plunksniškais lapais, sudarytais iš 3-7 lapelių. Pavasarį medį labai puošia žiedų kuokštai su daug ilgų nusvirusių kuokelių. Anksčiau Lietuvoje uosialapius klevus sodino dažnai, o dabar jis apšauktas “piktžole”, nes plinta savaime ir nustelbia vietinių rūšių augalus; be to, nėra ilgaamžis. Šį klevą labai tinka sodinti dykvietėse, kur prastai auga kiti sumedėję augalai. Uosialapio klevo kultivarai puošnūs, juos nesunku auginti ir jie savaime neplinta. Tai `Violaceum` melsvais jaunais ūgliais, `Variegatum` - plačiu balsvu lapų apvadu, `Crispum Variegatum` - baltu riestu lapų apvadu, `Auratum` - skaisčiai geltonais lapais, `Aureomarginatum` - gelsvu lapų pakraščiu ir naujausias bei gražiausias `Flamingo` — baltai ir rausvai margais lapais. Visi šie augalai mažesni už tipinį uosialapį klevą, dažniau auga krūmais. Neblogai dauginasi vasaros auginiais.
                                                                                            Is Rojaus sodu.

Tai flamingo irgi uzaugtu iki 10-15 m  g.gif O saknu sistema tinkama mano vietai? neiskels betono  ax.gif O kada butu ji geriausiai sodinti ?

Laurencija, nesuk galvos del tu stiliu  tongue.gif Man daleiskim visai fain atrodo vezimas ir pavesine. Beto jei cia dovana, tai ishvis  thumbup.gif Manau jei jau grieztai laikytis vieno stiliaus, daug kainuotu  unsure.gif Beto man tokios pavesines pacios jaukiausios  ax.gif
O tas zalias vazonas, tai ir man biski rezia aki  rolleyes.gif Gali molini nusipirkti ir dekoruoti kaip nori, ir kokia nori spalvyte  thumbup.gif Man tai labai gera iseitis.
Toj pacioj nuotraukoj desnej yra kaip suprantu ant tvoros pakabintas lovelis su etikete hihihi.gif Nuimk ja  tongue.gif

Mūsų sąlygomis "Flamingo" užaugs iki 5 metrų, bet jį galima genėti. Kuo daugiau genėsi tuo daugiau išleis jaunų ūglių, tuo rausvesnis bus. Šaknų sistema nelipanti į paviršių, taigi trinkelėms pavojaus nėra 4u.gif
Atsakyti
Seniai pasvajoju apie uosialapį klevą. Juo labiau šiemet, kai mūsų Gluosnis sveikalapis 'Hakuro-nishiki' pasimirojo... Jo vietoj kažko norėtųsi... Sakykit, o kokios maždaug tokių "flamingo" kainos. nereikia tiksliai- maždaug...
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 01, 12:00)
Mūsų sąlygomis "Flamingo" užaugs iki 5 metrų, bet jį galima genėti. Kuo daugiau genėsi tuo daugiau išleis jaunų ūglių, tuo rausvesnis bus. Šaknų sistema nelipanti į paviršių, taigi trinkelėms pavojaus nėra  4u.gif

Ačiū už pasiūlymą ir paaiškinimus 4u.gif Sodinsim "flamingo" biggrin.gif Beto toks mielas pavadinimas ax.gif
O del kainos, tai radau ant greicio čia. bet jau aukstokas sakyciau 1,5-2 m g.gif Kaip ji parsivesti g.gif Ieškosiu žemesnio
ir arčiau namų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 01 liepos 2007 - 11:27
bigsmile.gif doh.gif pamaciau paveiksliuka su tuo Flamingu,ziuriu kazkur matytas medelis,nagi turim ir mes,as ir nezinojau kaip jis vadinas,ziuriu dar ir lapelis kabo,akurat- Flamingo
labai blyskiai kazko gavos g.gif
user posted image
Atsakyti
Na fainuolis 4u.gif O šita mastau.gif Galima kad prie pat žemės nesikrūmytų? Na kad kotas būtų kokio 1,5-2 metrų aukščio ax.gif
Atsakyti
laba diena, mes irgi bandom įmesti ką esam sukūrę savo namo aplinkai smile.gif aišku jei pavyks

Papildyta:
čia mano vyro kūrinys ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 07 01, 13:04)
bigsmile.gif  doh.gif pamaciau paveiksliuka su tuo Flamingu,ziuriu kazkur matytas medelis,nagi turim ir mes,as ir nezinojau kaip jis vadinas,ziuriu dar ir lapelis kabo,akurat- Flamingo
labai blyskiai kazko gavos  g.gif
user posted image

Truputį pakomentuosiu, kartu ir JU-Ju paaiškinsiu. jei nori spalvingo krūmo dabar išgnybk visas viršūnėles, po poros savaičių iš visų tarplapių pasirodys nauji rausvi ūgliukai. O jei nori medžio - išgenėk ir palik vieną kamieną, jis tuomet pradės sparčiau augti. Tuomet norimame aukštyje nugnybsi viršūnę, ant kamieno neleisi formuotis naujoms šakoms ir turėsi puošnų medį. Nors tavo atvėju medis būtų per arti namo.
Papildyta:
QUOTE(agnek @ 2007 07 01, 14:35)
laba diena, mes irgi bandom įmesti ką esam sukūrę savo namo aplinkai  smile.gif aišku jei pavyks

Papildyta:
čia mano vyro kūrinys  ax.gif

user posted image

Labai mieli baldeliai wub.gif , o tuo labiau, kad savo rankomis padaryta.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 01, 15:58)
Truputį pakomentuosiu, kartu ir JU-Ju paaiškinsiu. jei nori spalvingo krūmo dabar išgnybk visas viršūnėles, po poros savaičių iš visų tarplapių pasirodys nauji rausvi ūgliukai. O jei nori medžio - išgenėk ir palik vieną kamieną, jis tuomet pradės sparčiau augti. Tuomet norimame aukštyje nugnybsi viršūnę, ant kamieno neleisi formuotis naujoms šakoms ir turėsi puošnų medį. Nors tavo atvėju medis būtų  per arti namo.

drinks_cheers.gif Viskas aišku. Kada nors parodysiu Jūms savo gluosnį. Jau pakankamai didelis ir tankus kamuoliukas gavosi biggrin.gif Tik gailiuosi, kad pirkome žemesnį, dabar kaip pasižiūriu...norėtusi aukštesnio g.gif Na bet ką padarysi irnesakyk.gif Kaip pirkom sakė genėti du kartus į metus doh.gif Matau kokie užauga po tokių rekomendacijų unsure.gif Aš tai iškart pradėjau genėti, kai tik šakute paaugdavo iki kokių 3-4 pažastėlių. Gal pradžioj ne toks margas buvo, kadangi nugenėdavau, bet užtat tankus thumbup.gif Ir labai jo spalva keičiasi su oru. Kai buvo saulėta tai jau toks fainuolis buvo, daug kas klausinėdavo kas per medis ir ar ilgai jis žydi ax.gif O dabar kai lietingos dienos, tai jau daugiau žaliai-baltas, dingo rausvumas rolleyes.gif Sugrįš saulutė į mūsų kiemą ir aš jūms jį parodysiu 4u.gif

Agnek, o už gyvatvorės kaimynai? ar jūsų sklype taip atskirta darbo ir poilsio zonos biggrin.gif g.gif
Atsakyti
Dar keli sodybos fragmentai ir žadėtoji "sienos dekoracija"

Kiemo fragmentėlis

user posted image

Jukų kampelis

user posted image

Mano "Meksika" po vakarykščio lietaus

user posted image

Patvorys

user posted image

Sienos dekoracija

user posted image
Atsakyti
[quote=Knifofija,2007 07 01, 16:21]
Dar keli sodybos fragmentai ir žadėtoji "sienos dekoracija"
be žodžių thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na ir grazu pas jus thumbup.gif ir Knifoffijos ir Laurencijos gelynai wub.gif
Atsakyti
Knifofija,labai grazu thumbup.gif thumbup.gif O kaktusus tik vasarai pasodinai ar per ziema buna g.gif g.gif
Atsakyti