Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Knifofija @ 2007 06 29, 16:53)
Kadagį sodink daugiau į centrą, nes jis bus didokas. O heicherą kelk į kadagio vietą. Sukulentai plėsis stiprokai.

A labai tas kadagys dides? nenoriu as jo didelio.. unsure.gif va tokis kokis yra gal trupuciuk gali paaugt bet ir viskas.. istrauksiu jauciu is viso ji lauk.. nes ir taip mini tas mano darziukas ax.gif

QUOTE(Wolke @ 2007 06 30, 10:32)
pas mane irgi `gelynai `prie pamato is dvieju namo pusiu  ax.gif kadangi pamatai siais laikais buna izoliuojami ( nors musu senas namas,mes ta padarem) ir jiems dregme nebaisi,nezinau kodel dar reiketu bijot gelyno prie namo ,geliu saknys nera tokios galingos kad pazeistu pamata... cia tik mano pamastymai  mirksiukas.gif
Laurencija,keliu kepure pries tave,darbstuole,grazu  4u.gif

o tai zolyte gi irgi dregme duoda ar ne? pas mus cia visi namai be jokiu pamatu atribojimu, be jokiu takeliu.. zole ar gelynai prie pat pamatu sodinami.. prie pamato zole buvo.. tai tikiuosi ir maniskis geliu plotelis nepakenks.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Supo: 30 birželio 2007 - 20:44
QUOTE(smth1 @ 2007 06 30, 19:17)
Laurencija, nesu as profesionale, bet truputi kritikos pametesiu jei nesupyksi.
Is principo- neblogai, tik i akis krinta pora dalyku. Pirma- stiliu maisalyne. Lyg ir viskas panasetu i modernizma ( pats namas, tvora, zeldiniu planavimas), bet tas vezimas, vyteles salia baseino, namelis- pavesine is nuzievintu naturaliu saku...sukelia tokia disharmonija ir klausima kas cia vyrauja:)
Kitas dalykas, kuris 'blasko aki' yra tai, kad rugsciamegiai augalai yra apgaubti is esmes dideliais baltais akmeninis. JIe labai traukia aki, bet kartu traukia aki ir augalu bei ju formu ivairove. Akmenys ir augalai vienas su kitu konkrusuoja, o ne papildo vienas kita. Mano akiai reiktu arba neutralesnio fono ( pvz mulciaus), arba maziau augalu, kad kiekvienas ju baltame fone 'sviestu' savo isskirtinumu.
Pirmoje nuotraukoje viskas is esmes gerai- mulciaus spalva dera prie tvoros...tik neaisku ka ten veikia pasimetes fakelas ir ta nuzievinto meduko skulpturele su vazonine kompozicija...sakyciau jam reiktu kitos vietos paieskot..na ir aisku vazono ne plastmasinio..

Ai, dar pora zodziu Knifofijai Manau ir pati zinai, (nors man labiau norisi sakyti 'zinote' blush2.gif ) kad aplinka pas mus super sutvarkyta. Tiesiog norejau atkreipti demesi i kelis dalykus. Man labai patinka ,kad nera atsitiktiniu sprendimu ar augalu pas jus..tarkim raudona begonija stovi ne tik kazkur vienoj vietoj, bet atsikartoja ir kitose, bet ne betkokiose vietose. Samotiniai vazonai- thumbup.gif, baltos petunijos puikiai dera prie pilksvo muro, gulbiu- skultptureliu dydis ir forma isipaiso i eksterjera kaip cia buve ( nors tokiu visokiu nykstuku- baubuku- zmogeliuku as nemegstu). Zodziu isigilinta ne tik i pacio augalo poreikius, bet ir i jo stilistika, ir viskas 'palenkta' taip, kad tarptu, zydetu ir tenkintu zmogaus poreiki groziui ir estetikai. Heh, kokstais ese gavosi.

Dar pora klausimu: Tam pagrindiniame gelyne juodos zemes palikta del grozio, ar del to, kad augalai turetu kur plestis? Gal galetume papasakoti trumpai pagrindinius kiliminiu augalu prieziuros principus? Na kaip formuot, kad neispliktu, kaip juos daugint etc?

Labai dėkui už pagyras, nemanau kad jau taip verta jų esu. Juoda žemė palikta ir dėl grožio ( nėra natūralesnio fono augalams už žemę) ir augalų plėtimuisi. Kiliminių augalųpriežiūra labai paprasta, anksti pavasarį truputis mikroelementų (naudoju hidrokompleksą) daugiau nebetrešiu. Jei matau, kad lipa vienas ant kito pakarpau kraštus. Jei pradeda plikti ar kažkas panašaus (katinėliai pasidarbuoja, o pas mane ežiukas padrasko) paprasčiausiai atsodinu iš naujo.Gervės padarytos iš to paties šamoto kaip ir vazonai, pagal mano brėžinį, nes norėjau stilizuotų ( kad tik matytūsi gervės forma iš toli ).
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 30, 14:52)
Laurecija swoon.gif Laaabai jauku pas tave  4u.gif Smagu ypac kad savo rankomis daryta nuo...iki  thumbup.gif Man tai smagu kai moteris moka pati padaryti. Tegu sneka, kad nemoterishkas darbas daleiskim trinkeles deti, bet man tai super  thumbup.gif Pas mus seimoje irgi nera darbo paskirstymo, buna, kad vyras su vaiku cackinasi o as pliteles klijoju, ar zeme kasu  ax.gif Jauciu kaimynai snabzdosi, o man kas irnesakyk.gif Poto as pavargstu, pasikeiciam su vyru  rolleyes.gif Takeliu mes tik neturim  doh.gif Jau irgi rezgu plana kaip ir ka padaryti hihihi.gif Tokios kaip mes lauzom stereotipus, kad moteris tik tarp gelyciu galima rasti  bigsmile.gif
Avataras pas tave  wub.gif Veronika tokia fainuole  rolleyes.gif

aciu uz komplimentus mirksiukas.gif
maniske labai reikli demesiui, as per diena labai pavargstu
o fizinis darbas atpalaiduoja, o kai dar darai sau...
o tas trinkeles visai lengva deti, tik susinesioti sunku, nes jos nelengvos, o pas mus kvadratu visas 110 isejo blink.gif labai tikslus ir atsakingas darbas islyginti pagrinda cool.gif
kaimynas isejes parukyt vis man burba, kad per daug vyrisku darbu dirbu blush2.gif
bet ka daryt, kad MB vis dirba ir dirba, komandiruotes ir komandiruotes doh.gif
kambarius tvarkyt, kai molis nesasi i namus, tai man
tik jau 10 tonu zvyro, tai ne tai, kad sunku, bet labai monotoniska ir nuobodu sijoti doh.gif
smagiau jau kiekviena akmenuka delioti i savo vieta wub.gif
tai taip po gimdymo ir pateriojau 26 kg thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2007 06 30, 19:17)
Laurencija, nesu as profesionale, bet truputi kritikos pametesiu jei nesupyksi.
Is principo- neblogai, tik i akis krinta pora dalyku. Pirma- stiliu maisalyne. Lyg ir viskas panasetu i modernizma ( pats namas, tvora, zeldiniu planavimas), bet tas vezimas, vyteles salia baseino, namelis- pavesine is nuzievintu naturaliu saku...sukelia tokia disharmonija ir klausima kas cia vyrauja:)
Kitas dalykas, kuris 'blasko aki' yra tai, kad rugsciamegiai augalai yra apgaubti is esmes dideliais baltais akmeninis. JIe labai traukia aki, bet kartu traukia aki ir augalu bei ju formu ivairove. Akmenys ir augalai vienas su kitu konkrusuoja, o ne papildo vienas kita. Mano akiai reiktu arba neutralesnio fono ( pvz mulciaus), arba maziau augalu, kad kiekvienas ju baltame fone 'sviestu' savo isskirtinumu.
Pirmoje nuotraukoje viskas is esmes gerai- mulciaus spalva dera prie tvoros...tik neaisku ka ten veikia pasimetes fakelas ir ta nuzievinto meduko skulpturele su vazonine kompozicija...sakyciau jam reiktu kitos vietos paieskot..na ir aisku vazono ne plastmasinio..

nieko as nesupyksiu mirksiukas.gif
del vazonu jau aiskinausi, kad nenoriu bet kokiu, o tokiems, kokiu noriu, neturiu pinigu lotuliukas.gif ir siaip su perkrovimu turiu problemu ax.gif , tiek visko noriu, o arai, tai 6 blink.gif jau si rudeni tris krumelius bugdensiu i bendra teritorija

siaip praeitais metais, atgyvenus 5 metus molyne, tiek norejosi zalumos, kad pirkau bet ka doh.gif , siais metais as jau protingesne ir pradedu kitaip mastyt. daug ka noriu perkelinet, tik teks palaukt rudens

del rugsciamegiu: mano beda sukisti, kad atrodytu grazu dabar, o po poros metu pamatau, kad "padauginau" lotuliukas.gif tik man patinka akmenukai, as ju nekeisiu schmoll.gif is foto nesimato, bet akmenukai yra aplink visa pavesine ax.gif

o pavesine, vezimas ir medziu kamienai nuzievinti yra mano tevelio dovana wub.gif ilgai svarsciau, kur kist ta vezima ir sugalvojau bendra sodo dali atskirti nuo vaiko sodo dalies thumbup.gif tik reikia sulaukti, kol zole sudigs ir iskelsiu
siaip man asmeniskai pavesine labai miela, nes tecio rankom daryta, tai kazkaip labai i stiliu ir nekreipiu demesio rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(jutute @ 2007 06 30, 17:30)
o tu kokį siurbliuką ten dėjai,kad cirkuliuotų vanduo ir nežaliuotų g.gif

dar nepadejom, nes kaina kandziojasi doh.gif
dar namuose remontuojames si bei ta, tai laukas turi truputi palaukti
MB is naminio akvariumo zoliu prikiso ir nezaliuoja dar mirksiukas.gif
Atsakyti
prudelio gyventojai lotuliukas.gif
user posted image

hortenzija 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 29, 19:03)
Aš ir auginu tik retuosius augalus. Turiu visokių nesamonių  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ti kaip suprantu tu tolokai nuo Kauno...

QUOTE(Knifofija @ 2007 06 30, 18:57)
gali uosialapį klevą "flamingo"

O kuri is situ dekoratyviu klevu veisliu uzauga maziausia?
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 06 30, 23:40)
prudelio gyventojai  lotuliukas.gif
user posted image

hortenzija  4u.gif
user posted image

....Noriu ir aš nuosavo namo wub.gif ...Taip gražu... blush2.gif
Atsakyti
niu, Wolke thumbup.gif
tavo prudelio gyventojai nerealus wub.gif
o mes sivakar kaip tik panaudojom daug kam mano kieme nepatikusi interjera - fakelus wub.gif
Papildyta:
o cia mano skadininke lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 07 01, 01:14)
niu, Wolke  thumbup.gif
tavo prudelio gyventojai nerealus  wub.gif
o mes sivakar kaip tik panaudojom daug kam mano kieme nepatikusi interjera - fakelus  wub.gif
Papildyta:
o cia mano skadininke  lotuliukas.gif

o cia fakelu tiesiogine funkcija
Papildyta:
paskutineje foto truksta tik vienos bardaku darytojos lotuliukas.gif mano dukriuko wub.gif
cia, siaip, kate gaudo suni ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 30, 22:38)
Labai dėkui už pagyras, nemanau kad jau taip verta jų esu. Juoda žemė palikta ir dėl grožio ( nėra natūralesnio fono augalams už žemę) ir augalų plėtimuisi. Kiliminių augalųpriežiūra labai paprasta, anksti pavasarį truputis mikroelementų (naudoju hidrokompleksą) daugiau nebetrešiu. Jei matau, kad lipa vienas ant kito pakarpau kraštus. Jei pradeda plikti ar kažkas panašaus (katinėliai pasidarbuoja, o pas mane ežiukas padrasko) paprasčiausiai atsodinu iš naujo.Gervės padarytos iš to paties šamoto kaip ir vazonai, pagal mano brėžinį, nes norėjau stilizuotų ( kad tik matytūsi gervės forma iš toli ).

man ziauriai grazu yra juodzemis thumbup.gif
ziauriai ziauriai, pas kaimynka nueinu ir groziuosi wub.gif visai kitokia augalu spalva ir konturai naturalus
mano viena kaimynka jeigu tvarkytusi, tai gal ir as po kokio 5mecio palikciau, bet raviu kas savaite ir asaros byra. jau tokia apsileidus, pas ja vien pienes, usnys ir kitokios grozybes, o pas mane viskas lekia. kai pienes zydejo, daug ka agroplevele uzklojau, nes kaip atsimenu praeitus metus... su teptuku ir uraganu vaiksciojau kaip ragana
jeigu ne mulcas, turbut isproteciau. as ta mulca pyliau ne del mandrumo, o del to, kad neturiu laiko raveti doh.gif
norejau paklausti, kaip israveti zolinio (kaipo pasetos ir nuplautos seklos) tipo zoles is samanyciu (ale silokai)? negi visas rauti, ispesti ir dregnai atsodinti???
bandau jau antri metai israveti, niekaip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 06 30, 23:40)
prudelio gyventojai  lotuliukas.gif
user posted image

hortenzija  4u.gif
user posted image

NU JAU GROZIS:)
o kiek tiem zuveliukams prieziuros reik?
Atsakyti
[quote=Laurencija2,2007 06 30, 00:29]
o cia [url=http://public.fotki.com/Laurencija2/sodas/]vyras tik bortelius sudejo, o as trinkeles, zemes lyginau, zole sejau, trinkelemis gelynus atskyrinejau, tvenkini issikasiau, zvyra issisijojau, nes akmenu reikejo... :

Stai kokios tos moterys pas mus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dacor: 01 liepos 2007 - 09:30
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 30, 18:57)
Jeigu ne žolyne ir ne gėlyne galima verdančiu vandeniu nuplikyt. Alyva tikrai gali trinkeles po keleto metų pakelt, o šermukšnį rinkis skiepytą ir problemų nebus. gali uosialapį klevą "flamingo" , labai puošnus raudonlapis bukas, neblogai atrodo koks skiepytas spygliuočiukas, tik jų kainos kandžiojasi.

Na grazus "flamingo" wub.gif .
user posted image
Netoli tos vietos auga skiepitas margalapis gluosnis, gal ir tiktu tas klevas. Papildytu vienas kita g.gif

Uosialapis klevas ( A. negundo L.) natūraliai paplitęs Šiaurės Amerikoje, dažniausiai upių pakrantėse.
Tai nelabai aukštas (10-15 m), dažnai daugiakamienis medis plačia laja ir plunksniškais lapais, sudarytais iš 3-7 lapelių. Pavasarį medį labai puošia žiedų kuokštai su daug ilgų nusvirusių kuokelių. Anksčiau Lietuvoje uosialapius klevus sodino dažnai, o dabar jis apšauktas “piktžole”, nes plinta savaime ir nustelbia vietinių rūšių augalus; be to, nėra ilgaamžis. Šį klevą labai tinka sodinti dykvietėse, kur prastai auga kiti sumedėję augalai. Uosialapio klevo kultivarai puošnūs, juos nesunku auginti ir jie savaime neplinta. Tai `Violaceum` melsvais jaunais ūgliais, `Variegatum` - plačiu balsvu lapų apvadu, `Crispum Variegatum` - baltu riestu lapų apvadu, `Auratum` - skaisčiai geltonais lapais, `Aureomarginatum` - gelsvu lapų pakraščiu ir naujausias bei gražiausias `Flamingo` — baltai ir rausvai margais lapais. Visi šie augalai mažesni už tipinį uosialapį klevą, dažniau auga krūmais. Neblogai dauginasi vasaros auginiais.
Is Rojaus sodu.

Tai flamingo irgi uzaugtu iki 10-15 m g.gif O saknu sistema tinkama mano vietai? neiskels betono ax.gif O kada butu ji geriausiai sodinti ?

Laurencija, nesuk galvos del tu stiliu tongue.gif Man daleiskim visai fain atrodo vezimas ir pavesine. Beto jei cia dovana, tai ishvis thumbup.gif Manau jei jau grieztai laikytis vieno stiliaus, daug kainuotu unsure.gif Beto man tokios pavesines pacios jaukiausios ax.gif
O tas zalias vazonas, tai ir man biski rezia aki rolleyes.gif Gali molini nusipirkti ir dekoruoti kaip nori, ir kokia nori spalvyte thumbup.gif Man tai labai gera iseitis.
Toj pacioj nuotraukoj desnej yra kaip suprantu ant tvoros pakabintas lovelis su etikete hihihi.gif Nuimk ja tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 01 liepos 2007 - 09:52
http://keep4u.ru/ful...41506a6036c/jpg
na bandau ar pavyks
Papildyta:
na va geru zomiu deka ir man i kelt nuotraukytes
taigi prasau dideles pagalbos jus turit daug ideju o as jusu idejas noreciau igyvendint va siame sklypuke siaip tai turim 30 aru bet man svarbiausiai yra pries nama na tas trinkeles jau kita savaite prades det tai jau zinosiu kokio aukscio bus ta zeme ir galesiu sodint zolyna nupurskiau tas piktzoles jau 2 kartus
http://keep4u.ru/ful...6b354c2bebb/jpg
o cia kur stulpelis tai jau musu rubezius skaitosi o salia tai yra laukai dar niekas nepasistate pakolkas
Atsakyti
na isbegau i lauka ir vel prifotkinau
http://keep4u.ru/ful...ebdcc8eaeb9/jpg

toliau
cia kur elektros deze tai jau baigias musu zemike o kur matos tas medinis garazas tai iki ten eis trinkeles
http://keep4u.ru/ful...ffc78cc4f81/jpg
http://keep4u.ru/ful...2713b0454d8/jpg
cia tiesiai tas kelias ir bus su trinkelem
o ka cia daryt ir ka sodint tai ner supratimo o kelias tai zvyrkelis tai gyvatvor
e reikia tokia kur labai greit uzaugtu
http://keep4u.ru/ful...c0864302142/jpg
Atsakyti