Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Vėrinėlis"

QUOTE(Manguste @ 2009 08 28, 10:29)
drinks_cheers.gif Visiškai sutinku.

Sanita, kitaip mąstyti neišeina. verysad.gif Aš ir pati esu mačiusi daug darželių labai tvarkingų, su įvairiomis supynėmis, karstyklėmis. Patikėkite, labai puikiai žinau, ką reiškia, kai vaikams nėra  ką veikti kieme, vienintelis užsiėmimas smėlio dėžė, o ir ta po savaitgalio kartais būna su tiek šiukšlių, kad net baisu. Aš nežinau, kokie čia žmonės gyvena aplinkui. Visi varteliai uždaryti, o žmonės ir toliau nesivargina ir eina nuo stotelės per darželį, lipa per tvorą, mamos net vežimėlius persikelia per tvorą. Net darželio vaikams esant kieme, šalia jų dažniausiai susirenka ne viena mamytė ar auklė. Ir nebandyk užkabinti, tokią audrą atgal gausi, kad maža nepasirodys. schmoll.gif Iš tiesų, nežinau, kaip be tvoros dar galima būtų išspręsti šią problemą. unsure.gif

Nu taip, tada butu darzelis isskirtinis bent jau tvora blush2.gif bet jei cia tokie zmones kaip jus mastot ir tvora nepadetu biggrin.gif ir ta butu dabaigta hihihi.gif
Visur zmoniu yra visokiu.. Manau visai nera reikalo varineti is teritorijos mamu su vaikuciais, nieko jie ten blogo nedaro ir tuo metu dar paziuri tvarkos. biggrin.gif As su vaikais daug laiko anksciau praleisdavau Ausrines darzelyje, niekas musu nevaike o mes savo nuoziura -pavaikydavom biggrin.gif nes atejas 10-14metuku jaunimas ten tokius dalykelius isdarinedavo, kad tu graziu supyniu neliktu mastau.gif po dieneles..
Tokia panasia situacija turim kieme, pas mus supynes, smelio deze, suoleliai o salia namai nieko.. wub.gif (nes matyt pavydas bambas grauze.. neduok dieve kiti ateis.. naudosis) ir zaidzia pas mus kieme visi aplinkinei. Mes tvarkom, remontuojam, tai ka savo vaikais nesirupint........ neduok dieve dar kiti ateis pasinaudos.... irnesakyk.gif
Atsakyti
Tai jungiuosi ir aš prie jūsų kompanijos. Pradėjom lankyti lopšelio grupę su ančiukais 4u.gif
O dėl aplinkos Vėrinelio, tai aš irgi sutikčiau paaukoti kokiai medinei čiuožynei. Aplinka tai baisi ne tas žodis. Bet tikrai ne dėl mamų, kurios ten ateina pažaisti su vaikučiais. Pati esu ta mama ir labai gerai žinau situaciją, kad daugiau nėra ką veikt su vaikučiais ir kur su jais pabūt.
Manyčiau, kad situaciją galėtų pagerint sargas, kurio aš gyvenime tam darželyje neesu mačius. Jug galima ir policiją iškviesti jai matai, kad niokojama teritorija. Panašu, kad gražiomis priemonėmis čia nieko nebepakeisi. Tikrai padėtų ir tvora, arba rimta gyvatvorė, bet čia jau nuo vedėjos viskas priklauso. Kai šitaip situacija užleista, tai reik įdėt daug darbo ir noro, kad kasnors pasikeistų.
Atsakyti
Ir aš norėčiau apie darželio tvarką pašnekėti. Pirmoje vietoje reikėtų keisti darželio vadovybę. Nes tikrai nesistengia šių problemų spresti. Na ir kas, kad tėveliai finansiškai parems ir atsiras kieme kokios nors naujos aikštelės. Na gal savaitėlę ir palaikys ir bus sulaužytos kaip ir viskas šiame kieme . Labai dažnai vakarais einu į darželio kiemo smėlio dėžę su dukrute pažaisti ir matau kaip sargas bijo žodį pasakyti paauglems kai šie pavėsinėse rūko, geria ir dar biesas žino ką daro. Sakykit ar tai normalu? Aplinkiniai žmonės savo šunis į darželio teritoriją atsiveda, tam kad šie irgi galėtų pasikuisti po spėlį ir vaikams paliktų smirdančių lauktuvių. Na kiek galima ant tokių žmonių rėkauti ir juos drausminti. Visvien jie pasiunčia tavę į tam tikrą vietą ir viskas. Deja mano optimizmas jau seniai išgaravo. Žinau kaip kiti darželiai kovoja su šiom problemom, tačiau mūsų darželyje taip buvo ir bus kol nepasikeis ar nesusiim vadovybė. Na žinoma kaip gražu žiūrėti kaip remontuoja darželio antrą aukštą, bet ir vėl man iškilo klausimas ką veikė visą vasarą, kad tokius darbus reik atlikti per mokslo metus kai visi vaikučiai gryžta į grupes.

Na nepykit dėl mano pasisakymų. Tiesiog esu labai nusivylusi mama verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristi13: 03 rugsėjo 2009 - 08:47
QUOTE(kristi13 @ 2009 09 03, 09:44)
Na žinoma kaip gražu žiūrėti kaip remontuoja darželio antrą aukštą, bet ir vėl man iškilo klausimas ką veikė visą vasarą, kad tokius darbus reik atlikti per mokslo metus kai visi vaikučiai gryžta į grupes.

Man tai čia irgi topas - visą liepą atostogos, vaikų nėra, o nieko nedarė. Dabar pradėjo krutėti. Nelaiku, bet ačiū ir už tai, nes vaikai šaldavo, vėjai per kiaurus langus pūtė doh.gif
Atsakyti
Taigi atostogavo visas darzelis liepa smile.gif

Man idomu kaip sekasi anciukam as atvedu vos antrą ir pasiimu vakare, nematau kaip ten sekasi. Gal pasakytu kuri ateina pries pietus ar daug ten vaiku ir ar vis dar verkia tie mazuliukai. Ziuriu ji nuo pirmadienio sunkiai pasilieka, arba jai paveluota reakcija arba veikia aplinka kai visi raudoja.

Kazko uzpakali jai isbere sad.gif
Atsakyti
Kiek girdėjau apie ančiukus mamytės visada atsiliepia gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi13 @ 2009 09 03, 09:44)
Aplinkiniai žmonės savo šunis į darželio teritoriją atsiveda, tam kad šie irgi galėtų pasikuisti po spėlį ir vaikams paliktų smirdančių lauktuvių.

Apie tai as ir kalbejau, apie sio rajono zmoniu isprusima ir mentaliteta, kai pasirasiau anksciau.Kai kurios mamos akcentuoja tik darzelio paremima pinigais ar kaltina mamas ateinancias pazaisti su savo mazomis atzalomis. Jokie pinigai nepades, kai nera sprendziamos gilesnes problemos. O mamos su savo vaikuciais tikrai niekam nekenkia. Kenkia tie, is karto atsiprasau uz savo issireiskima bet kitokiu zodziu nerandu tokiu zmoniu apibudinimui, kurie yra besmegeniai, zemo mentaliteto, isprusimo ir visa ko kito. Man nei blaiviai, nei apsisapnavusiai nekiltu minciu i darzeli atvesti suni pasivaiksciojimui, pasikapstymui po smelio deze. Jei seimininkas labai myli savo suni, galbut su juo buciuojasi, miega kartu, tai nereiskia, kad ir kita visuomenes puse turi vos ne ta pati daryti. Zmogus savo namuose tegu daro ka nori, o viesa vieta, juo labiau darzelis ir yra ta vieta kur yra tam tikros taisykles ir ju privalo laikytis visi.
Papildyta:
QUOTE(Nikolete @ 2009 09 03, 19:32)
Man tai čia irgi topas - visą liepą atostogos, vaikų nėra, o nieko nedarė. Dabar pradėjo krutėti. Nelaiku, bet ačiū ir už tai, nes vaikai šaldavo, vėjai per kiaurus langus pūtė  doh.gif

Kiek zinau, tai langai bus keiciami ne visame antrame aukste, tik 3 ar 4 grupese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vatan: 05 rugsėjo 2009 - 14:06
QUOTE(vatan @ 2009 09 05, 15:06)

Kiek zinau, tai langai bus keiciami ne visame antrame aukste, tik 3 ar 4 grupese.

Jeigu susimylėjo 3-4 grupėse ,,Rugsėjo mėnesį'' langus pakeisti, tai galėtų darbus ir iki galo padaryti ir visame antrame aukšte langus galėtų pakeisti. Kiti darželiai jau seniai tai atliko.
Papildyta:
user posted image
Negalėjau šios nuotraukytės neįdėti. Kaip būtų gerai, kad šuniukai darytų taip. Beja vakar likau labai apstulbusi. Einu su mže į Thomas Philips parduotuvę, žiūriu toks didelis šuniukas kad kakoja pievelėję, o šeimininkė jau šale laukia su maišeliu. Kai reikalus atliko jos numylėtinis ši grožybes visas surinko ir išmetė į artimiausią konteinerį. Tokiems šunų šeimininkams reikėtų medalius už tokius darbus įteikti.
Atsakyti
QUOTE(kristi13 @ 2009 09 06, 08:19)
Jeigu susimylėjo 3-4 grupėse ,,Rugsėjo mėnesį'' langus pakeisti, tai galėtų darbus ir iki galo padaryti ir visame antrame aukšte langus galėtų pakeisti. Kiti darželiai jau seniai tai atliko.

O kiek yra darželių, kur to nėra padaryta nei vienoje grupėje? Kažkaip labai jau priešiškai nusiteikę lankote darželį. 4u.gif Man atrodo, kada gaunami pinigai, tada ir tvarkoma, juk už dyką niekas nieko šiais laikais nedaro. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi13 @ 2009 09 06, 09:19)

Papildyta:
user posted image
žiūriu toks didelis šuniukas kad kakoja pievelėję, o šeimininkė jau šale laukia su maišeliu. Kai reikalus atliko jos numylėtinis ši grožybes visas surinko ir išmetė į artimiausią konteinerį. Tokiems šunų šeimininkams reikėtų medalius už tokius darbus įteikti.

Turbut pinigu truksta, o ir ukiskumo siam darzelio truksta taip pat.

Tokia kaimyne as turiu, kuri kakucius savo suns susirenka, tai ja aplinkiniai pirstais ir visa kuo kita baigia uzbadyti del to. Baisu, todel as visada ir pabreziu musu tautieciu zema mentaliteta. Zmogus daro kas gerai visiems, tai ja uz tai smerkia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vatan: 06 rugsėjo 2009 - 12:41
QUOTE(Manguste @ 2009 09 06, 11:31)
O kiek yra darželių, kur to nėra padaryta nei vienoje grupėje? Kažkaip labai jau priešiškai nusiteikę lankote darželį. 4u.gif Man atrodo, kada gaunami pinigai, tada ir tvarkoma, juk už dyką niekas nieko šiais laikais nedaro. unsure.gif

Na gal taip tik atrodo, kad aš prieškai nusistačiusi prieš darželį. Grupės auklėtojos nekaltos, kad kieme bardakas, ar, kad langus antrame aukšte sugalvojo pakeisti rugsėjo mėnesį. Mažoji mielai darželį lanko ir tuo esu labai patenkinta. thumbup.gif

O dėl vadovybės tai tikrai jai trūksta ūkiškumo. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vatan @ 2009 09 06, 13:37)
Tokia kaimyne as turiu, kuri kakucius savo suns susirenka, tai ja aplinkiniai pirstais ir visa kuo kita baigia uzbadyti del to. Baisu, todel as visada ir pabreziu musu tautieciu zema mentaliteta. Zmogus daro kas gerai visiems, tai ja uz tai smerkia doh.gif

Per visą laiką mačiau tai darant tik du žmones. Ir man darosi džiugu, kad atsiranda tokių žmonių, kurie ne tik labai myli savo augintinius, bet ir stengiasi juos prižiūrėti pagalvisus reikalavimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristi13: 07 rugsėjo 2009 - 09:09
QUOTE(bog @ 2009 09 04, 07:27)
Taigi atostogavo visas darzelis liepa smile.gif

Man idomu kaip sekasi anciukam as atvedu vos antrą ir pasiimu vakare, nematau kaip ten sekasi. Gal pasakytu kuri ateina pries pietus ar daug ten vaiku ir ar vis dar verkia tie mazuliukai. Ziuriu ji nuo pirmadienio sunkiai pasilieka, arba jai paveluota reakcija arba veikia aplinka kai visi raudoja.

Pas ančiukus maniškė lanko, tai būna tik valandą kol kas, sunkiai jai sekasi. Šiaip yra verkiančių vaikučių dar nemažai, bet kiekvieną dieną, kaip sakė auklėtojos, nuotaika grupėje gerėja thumbup.gif
Tikrai nežinau, kiek vaikučių lieka pietauti ir miegoti pietų, bet matau, kad kokius 4-5 vaikiukus tai tikrai pasiima mamos prieš pietus 4u.gif

QUOTE(kristi13 @ 2009 09 04, 08:22)
Kiek girdėjau apie ančiukus mamytės visada atsiliepia gerai thumbup.gif

Aha tikrai šaunios auklėtojos wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leslie: 07 rugsėjo 2009 - 09:28