QUOTE(vatan @ 2009 08 27, 18:15)
Kaip bebutu keista, taciau tikrai skirtinguose rajonuose ir teritorijose zmoniu mentalitetas tikrai skirtingas. Mes lankeme Ausrines darzeli, teritorija tikrai kur kas geresne nei Verinelio. Bet is to kas matosi panasu, kad tikrai ten kitokie zmones, nes niekada neteko matyti tiek sudauzytu buteliu kiek Verinelio teritorijoje. Ten visi iejimai i darzelio teritorija atviri bet niekas su motoroleriais po darzelio teritorija nesivazineja. O verinelio teritorijoje paliktas tik vienas iejimas, nes visuomet ratus teritorijoje sukdavo paaugliai su motoroleriais. Pavesines taip pat neaprasinetos kaip verinelyje.
Jei dar truksta pavyzdziu jog zmones kitokie kiekviename kampe, pridursiu, - kodel vienuose kiemuose tvarkinga ir supynes nelauzomos, tuo tarpu kituose baisu ir supyniu nespejama remontuoti.
Visiškai sutinku.
Sanita, kitaip mąstyti neišeina.
Aš ir pati esu mačiusi daug darželių labai tvarkingų, su įvairiomis supynėmis, karstyklėmis. Patikėkite, labai puikiai žinau, ką reiškia, kai vaikams nėra ką veikti kieme, vienintelis užsiėmimas smėlio dėžė, o ir ta po savaitgalio kartais būna su tiek šiukšlių, kad net baisu. Aš nežinau, kokie čia žmonės gyvena aplinkui. Visi varteliai uždaryti, o žmonės ir toliau nesivargina ir eina nuo stotelės per darželį, lipa per tvorą, mamos net vežimėlius persikelia per tvorą. Net darželio vaikams esant kieme, šalia jų dažniausiai susirenka ne viena mamytė ar auklė. Ir nebandyk užkabinti, tokią audrą atgal gausi, kad maža nepasirodys.
Iš tiesų, nežinau, kaip be tvoros dar galima būtų išspręsti šią problemą.