Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Vėrinėlis"

QUOTE(baltė @ 2008 05 01, 16:08)
Na, nereikia taip audringai. Apie pasaulėžiūrą sprendžiu iš Jūsų pasisakymų konkrečiu klausimų, o kitų Jūsų postų neskaičiau, gal kitur mūsų nuomonės ir sutampa, gal pažvelgiate ir plačiai. O motyvų aš turiu daug. Galiu paminėti kelis, galbūt ir ne pačius svarbiausius, o tuos kurie ateis šiuo metu į galvą. Sakykime susilaukiate dvynukų, bet nebūtinai uždirbate 2000 lt. Realiau, kad kokis 1500... Taigi, gausite dvigubai. bet jums reikės dviejų autokėdučių (kokių keturių ar šešių, nes jos turi savybę būti greitai išaugtomis), dviejų lovyčių, dvigubo vežimo (kuris nėra pigesnis), dvigubai daugiau drabužėlių vienu metu (batukai, kombinezonai, megztukai, vokeliai), dvigubai daugiau sauskelnių ir t.t.... Kartu leisite vaikučius į darželį ir už juos mokėsite dvigubą kainą. O kur dar nuovargis, bemiegės naktys... Gal norėsite nors trumpai pailsėti, taigi teks samdyti auklę. Jei vienas vaikas serga, o šiam pasveikus kitas suserga? Gydymo išlaidų ir keliavimo pas gydytojus jums reikės dvigubai. Be to, ir maistelis, mišinukai nėra pats pigiausias reikalas šiuo metu. Beje, šia sumą gausite tik du metus (100/85 proc.), tai jei manot, jog per daug, ar net atliks, tai galite ir pataupyti, nes ateityje (kai vaikai lankys mokyklą, būrelius, sportuos... norės studijuoti universitete) išlaidos bus dar didesnės, bet išmokų jau nebegusite. O vaikus į mokyklą, vėliau galbūt į studijas juk leisite vienu metu (ar lauksite, kol vienas įpusės studijas?) Jiems reikės dvigubai daugiau išlaidų už vadovėlius, už uniformas, už patį mokslą... O ką jau kalbėti apie išvykas ir ekskursijas, kur vienam vaikui ne visada išgalima suteikti. Jei vienos šeimos vienas vaikas važiuoja į ekskursiją su klase, tai dvynukai juk yra vienoje klasėje, taigi tėvams reikia per vieną mėnesį atiduoti dvigubą sumą šiam malonumui. Ar leisit tik vienam vaikui vykti? O jei vienas iš tėvų neteks darbo? Žinau, sakysite, kad ir turint du vaikus dvigubos išlaidos, taip, bet jos yra ne vienu metu (galima pasiplanuoti), batukus galima nupirkti abiems vaikams vienu metu, kaip ir dvynukams, bet yra dalykų, kurių sumos tikrai nemažos ir turint du vaikus ne tas pats kas turint dvynukus.
Manau, mamos auginančios dvynukus išdėstytų ir daugiau argumentų, bet tikiuosi suprasite apie ką aš čia rašau.
Dabar pasakykite, kokie gi darželiai bus pastatyti už tuos varganus tūkstantėlius, juk ir tų dvynukų nėra tiek daug. Greičiau darželį pastatytų iš tų 2 proc. kuriuos galima pervesti ne pelno siekiančioms organizacijoms, nei atėmus tūkstantį litų iš šeimų auginančių dvynukus.

Papildyta:
Čia cituoju iš mama.lt:
Manome, kad parama dvynukus/trynukus auginantiems tėvams turi būti adekvati vaikų skaičiui. Ne tik dėl dvigubų ar trigubų išlaidų (tai tik vienas ir ne esminis argumentas). Svarbiausia yra tai, kad tokie tėvai, kaip visi piliečiai mokėdami vienodas įmokas Sodrai, pagimdę 2 (3) vaikus iš karto, gali tik vieną kartą pasinaudoti vaiko priežiūros atostogomis ir gauti išmokas. O šeimos, auginančios paeiliui gimusius vaikus, naudos gauna dvigubai ar trigubai daugiau, nes kiekvieną kartą naudojasi suteikta motinystės atostogų teise.
Kitas argumentas – dvynukų ar trynukų tėvai labai „naudingi“ valstybei, nes pasinaudoja tik vienomis nėštumo ir gimdymo bei vaiko priežiūros atostogomis. Vadinasi, jie dvigubai (trigubai) trumpiau už kitus tėvus nedirba ir ilgiau moka mokesčius, todėl valstybės išlaidos tokioms šeimoms šiuo metu yra dvigubai/trigubai mažesnės. Tad nenuostabu, kad dabartinė socialinės paramos politika kelia nemažai abejonių dėl lygiateisiškumo principo prioriteto mūsų šalyje.

P.S. čia tema ne apie dvynukus, o apie vaikų darželius, tai jei moderatorė nori, gali trinti mano postą lauk... blush2.gif

Kai kurie Jusu argumentai pagrįsti, tačiau turėčiau tam ir kontraargumentų. Bet kadangi čia forumas apie darželį "Vėrinėlį", o ne apie išmokas ar pasalpas, tai nerašysiu nieko, kad neužimti vietos puslapiuose.
Atsakyti
[quote=baltė,2008 05 01, 16:08]

Dabar pasakykite, kokie gi darželiai bus pastatyti už tuos varganus tūkstantėlius, juk ir tų dvynukų nėra tiek daug. Greičiau darželį pastatytų iš tų 2 proc. kuriuos galima pervesti ne pelno siekiančioms organizacijoms, nei atėmus tūkstantį litų iš šeimų auginančių dvynukus.

Nebūtinai iš karto statybos, pradžiai užtektų darželių auklėtojų, kurios tikrai sunkiai dirba su krūva mūsų vaikučių, atlyginimams, kvalifikacijai kelti.
Atsakyti
Tie paaugliai ten sėdi ir rūko net ir tada, kai vaikai lauke žaidžia. Mes su vyru vis juos mandagiai iš ten išprašom. O auklėtojos jau seniai rankas nuleido, nes tipo "kova su vėjo malūnais". Bet kaip juos iš ten išvaikyti, tai net neįsivaizduoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2008 05 01, 15:08)
Taigi, gausite dvigubai. bet jums reikės dviejų autokėdučių (kokių keturių ar šešių, nes jos turi savybę būti greitai išaugtomis), dviejų lovyčių, dvigubo vežimo (kuris nėra pigesnis), dvigubai daugiau drabužėlių vienu metu (batukai, kombinezonai, megztukai, vokeliai), dvigubai daugiau sauskelnių ir t.t.... Kartu leisite vaikučius į darželį ir už juos mokėsite dvigubą kainą. O kur dar nuovargis, bemiegės naktys... Gal norėsite nors trumpai pailsėti, taigi teks samdyti auklę.

Čia aišku ne vieta tokiai diskusijai, bet šiuo atveju jei galiotų tokia tvarka aš pvz. turėdama vieną metų laiko vaika ir kitą kūdikį galėčiau kreiptis į konstitucinį teismą prašydama užtikrint pašalpų mokėjimą abiems vaikams ax.gif nes priklauso iki dvejų metų... ir tokių atvejų būtų krūvos... ši įstatymo pataisa prieštarauja konstitucijai, todėl ir nebuvo priimta. Aš suprantu, kad dvynukams reikia didesnė paramos, bet tam turi būti kitos priemonės, nes šios pašalpos tikslas "prarastų pajamų atstatymas", o ne vaikučiui skirta pašalpa. Tai tiek poster_offtopic.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingeliukė: 03 gegužės 2008 - 10:15
QUOTE(baltė @ 2008 05 02, 14:05)
4u.gif
Įsidrąsinau ir nuėjau (po nekokių komentarų, kažkiek nejauku), bet pasirodo direktorė išvykusi, taigi, po išeiginių eisim vėl. Beje, ten dirbanti moteris irgi davė šitą telefono numeriuką smile.gif Pats darželiukas visai nieko, bet kai ateis laikas vesti savąją, tai pasisiūlysiu su kitais tėvais padaryti kokią talką, perdažyt pavėsines ar panašiai, nes kai kas jau prašosi atšviežinimo. Nepatiko, kad pavėsinėse sėdi paaugliai ir rūko, kai, tuo tarpu vaikai, buvo grupėse, mat oras buvo apniukęs...

na manau kad dabar retas darzelis gali pasigirti grazia aplinka ax.gif
smelio atveza kasmet, ir pavesines jei neklystu daze anais metais, bet viskas labai greitai nusidevi...
sekmes einant i darzeli, mes juo labai patenkinti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vatan @ 2008 05 02, 15:26)
Nebūtinai iš karto statybos, pradžiai užtektų darželių auklėtojų, kurios tikrai sunkiai dirba su krūva mūsų vaikučių, atlyginimams, kvalifikacijai kelti.

Dėl šito sutinku, per mažai moka, bet kur pakankamai moka (?), nepatenkinti mokytojai, medikai, visuomenininkai... Reikėtų tokiu atveju ir ligonines atsatyti ir mokyklas remontuoti ir... Sąrašas begalinis...

QUOTE(Ingeliukė @ 2008 05 03, 09:50)
nes šios pašalpos tikslas "prarastų pajamų atstatymas", o ne vaikučiui skirta pašalpa. Tai tiek poster_offtopic.gif:

Taip, toks tikslas, bet jų paskirtis yra aiški - beveik viskas išleidžiama vaikučiui/ams.
Beje, sutikite, auginant pametinukus, vis tiek yra lengviau, nes vaikas "paveldi" kėdutes, vežimėlius, drabužėlius ir kt. O štai jei du pirmagimiai iš karto, tai našta padvigubėja...
Na, tiek to, manau, kad neįmanoma iš vienos pusės pažvelgti į šią problemą, Lietuva tiesiog dar per skurdi, kad užtikrintų kokybiškas paslaugas, teiktų tinkamas socialines garantijas...
Atsakyti
Sveiki, man parupo pasiklausti ar kas pakliuvo į šį darželį pagal eilę? Jei neduodi vokelio, ir neturi jokių lengvatinių sąlygų. Nes aš savo mažių užrašiau tik gimus lankyti lopšelį nuo šio rudenio, daba eilėje 9 . Bet vedėja man tik eiles rodo ir nieko konkretaus nepasako, paklius jis ar ne į grupę. Kai paklausi kiek rudenį vaikų priims į lopšelį nei karto nesulaukiau atsakymo. Gal jau verta ruošti vokelį.
Atsakyti
QUOTE(Tite @ 2008 06 11, 09:30)
Sveiki, man parupo pasiklausti ar kas pakliuvo į šį darželį pagal eilę? Jei neduodi vokelio, ir neturi jokių lengvatinių sąlygų. Nes aš savo mažių užrašiau tik gimus lankyti lopšelį nuo šio rudenio, daba eilėje 9 . Bet vedėja man tik eiles rodo ir nieko konkretaus nepasako, paklius jis ar ne į grupę. Kai paklausi kiek rudenį vaikų priims į lopšelį nei karto nesulaukiau atsakymo. Gal jau verta ruošti vokelį.

Sveika!Aš savo mergytę irgi užrašiau į šitą darželį prieš 1,5 metų tai dabar irgi vis vaikštau tai aš tai vyras (vakar irgi buvo) tai vis sako ateikite vėliau dabar sakė birželio gale ateiti.Lyg tais pažadėjo kad bus vieta bet vistiek dar sako ateiti.Nesuprantu ko???Su pinigėliais gal?Man tai ta direktorė tokia kyšininkė pasirodė...O vaikų tai vakar vyrui sakė priims 15 į lopšelinukų grupę.
Atsakyti
QUOTE(Tairute7 @ 2008 06 11, 12:28)
Sveika!Aš savo mergytę irgi užrašiau į šitą darželį prieš 1,5 metų tai dabar irgi vis vaikštau tai aš tai vyras (vakar irgi buvo) tai vis sako ateikite vėliau dabar sakė birželio gale ateiti.Lyg tais pažadėjo kad bus vieta bet vistiek dar sako ateiti.Nesuprantu ko???Su pinigėliais gal?Man tai ta direktorė tokia kyšininkė pasirodė...O vaikų tai vakar vyrui sakė priims 15 į lopšelinukų grupę.

O, maniau, kad aš viena tokia "vaikščiotoja", o čia pasirodo direktorės toks stilius visus siuntinėti smile.gif
Užrašiau kai vaikui buvo gal porą savaičių ir jau kažkaip tikrai buvau garantuota, kad nuo rugsėjo į lopšelį keliausim g.gif
Rodė man irgi ir sąrašus knygoje, ir kompe... O šiaip tai sakė, kad bus dvi grupės po 15 vaikučių lopšelyje. Taigi iš viso turėtų priimti 30 leliukų smile.gif
Tite, tai jei taviškis 9, manau tikrai turėtų patekti friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Tite @ 2008 06 11, 08:30)

Aš manau, kad jei 9 tai turėtų papult g.gif

QUOTE(Tairute7 @ 2008 06 11, 12:28)

Vaje... aš irgi vaikštau ir vaikštau, jau tuoj apsivemsiu unsure.gif

QUOTE(Asta @ 2008 06 11, 15:50)
O, maniau, kad aš viena tokia "vaikščiotoja", o čia pasirodo direktorės toks stilius visus siuntinėti smile.gif
Užrašiau kai vaikui buvo gal porą savaičių ir jau kažkaip tikrai buvau garantuota, kad nuo rugsėjo į lopšelį keliausim  g.gif
Rodė man irgi ir sąrašus knygoje, ir kompe... O šiaip tai sakė, kad bus dvi grupės po 15 vaikučių lopšelyje. Taigi iš viso turėtų priimti 30 leliukų smile.gif
Tite, tai jei taviškis 9, manau tikrai turėtų patekti  friends.gif

Mes tai į darželį, ne į lopšelį, eilįj stovim, tai irgi dvi grupės tokios pat numatytos (kiek supratau. nes konkrečių atrsakymų iš jos nesulauksi - ateikit kito mėnesio antrą savaitę ir pan. doh.gif )
Atsakyti
Kauno darzeliu durys bus atviresnes
Atsakyti
[quote=Ingeliukė,2008 06 12, 08:11]
Aš manau, kad jei 9 tai turėtų papult g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vatan: 12 birželio 2008 - 21:16