nu su eilem tai tikrai tam verinely ne kas nes as mazaja uzrasiau kai jei buvo 8 menesiukai o prieisim(tikiuosi)kai bus 2 metai 3men geguzy turim tipo ateiti pasitikslint eile,o nuo birzelio zadejo kad tikrai priims tai tikiuosi kad taip ir bus kaip pazadejo
QUOTE(Kapsė @ 2008 01 21, 18:02)
esu ne iš vienos mamos girdėjus, kad ne tik į šitą, bet ir į daugelį kitų darželių vaikus užrašo prieš du metus. Nieko nuostabaus, kai toks darželių trūkumas, labiau stebina, kad tikėjotės ateit ir iš karto pakliūt.
O mane labiausiai stebina toks siauras požiūris
QUOTE(ita2 @ 2008 01 21, 21:36)
as savo dukryte uzrasiau kai jai buvo 2 menesiai o nuejom kai buvo 4 metai, tai jokiu problem nebuvo.. nezinau ka tau patarti, bet nereikejo jokiu skatinimu, nuejom ir prieme taip kaip turi buti, labai maloniai ir visus tris metus tikrai buvom patenkinti direktore ne stikrai kovoja uz darzeli -ir baldus keite i naujus, ir vaiku aiksteles isdaze naujai, darzelis sviecia-blizga, nepalygint su kitais, labai jauku...
Na žinot laukti eilėj 4 metus tai aš patyliu... dar betrūko nepapult po tiek laukimo... deja mano vaikui už keturių metų bus laikas į mokyklą eit
QUOTE(vatan @ 2008 01 22, 00:07)
Na atstovejus 4 metus, tai kokiu dar problemu gali kilti, is karto sekancia diena priklauso.
Na o kam skubiai reikia galite pabandyti Apuoles darzeli. Jei situacija po keletos metu nepasikeite, tai ten direktore labai faina ir visada mielai priima ir tokiu eiliu stoveti nereikia ir jokio iskirtinio priejimo. Tiesiog atlieka savo darba ir nebando vingiuoti, kad isprasyti koki kita lita.
Na o aplinkos (vietos) atzvilgiu tai Apuoles g. darzelis kur kas pranasesnis, nei Verinelis.
Na o kam skubiai reikia galite pabandyti Apuoles darzeli. Jei situacija po keletos metu nepasikeite, tai ten direktore labai faina ir visada mielai priima ir tokiu eiliu stoveti nereikia ir jokio iskirtinio priejimo. Tiesiog atlieka savo darba ir nebando vingiuoti, kad isprasyti koki kita lita.
Na o aplinkos (vietos) atzvilgiu tai Apuoles g. darzelis kur kas pranasesnis, nei Verinelis.
Dėkoju už patarimą
QUOTE(Jurgitele25 @ 2008 01 22, 19:29)
nu su eilem tai tikrai tam verinely ne kas nes as mazaja uzrasiau kai jei buvo 8 menesiukai o prieisim(tikiuosi)kai bus 2 metai 3men geguzy turim tipo ateiti pasitikslint eile,o nuo birzelio zadejo kad tikrai priims tai tikiuosi kad taip ir bus kaip pazadejo
Mums irgi žadėjo, bet kai dabar vyras nuvažiavo pasitikslint, užgiedojo apie 2010
Siandien kaip nuejau paiimti vaikucio savo tai ziuriu vis ta pati aukletojo nuo ryto iki vakaro, kiek zinau tai viena buna iki pietu miego, paskui keiciasi. Paklsuisu aukletojos kaip jei ar nesunku taip, tai sake kad isejo ju aukletoja tai ji beliko viena sake kad jau is darzelio isejo kelios net, atlyginimo niekas nenori geresnio duoti ir pradejo begti .....
Na bet kaip pagalvoji kiek reikia tai aukletojai isbuti su vaikais kokie 17 visa diena tai ziauru . Minejo kad dar viena ateina puse etato, bet vistiek nuo 7 ryto iki kokiu puse 7 vakaro.... Tai ne tik pati aukletoja yra pervargus bet ir vaikai bet kuriuo atveju kencia, juk mums visiems nebuna vien sauletos ir geros dienos, o kaip dar yra maziuliuku vaiku su sauskelnem, tai isvis. Manau kad tragiska padetis. O gal man taip cia tik atrodo... ka manot ar vaikuciai nenukencia nuo to, aiksu bando daryti darbelius kad ir bendra koki paveiksliuka visi vaikai, na bet vistiek.... Lauksim pagerejimo grupeje, bet aukletojai kuri siuo metu dirba viena (neskaitant seimininkes).
Na bet kaip pagalvoji kiek reikia tai aukletojai isbuti su vaikais kokie 17 visa diena tai ziauru . Minejo kad dar viena ateina puse etato, bet vistiek nuo 7 ryto iki kokiu puse 7 vakaro.... Tai ne tik pati aukletoja yra pervargus bet ir vaikai bet kuriuo atveju kencia, juk mums visiems nebuna vien sauletos ir geros dienos, o kaip dar yra maziuliuku vaiku su sauskelnem, tai isvis. Manau kad tragiska padetis. O gal man taip cia tik atrodo... ka manot ar vaikuciai nenukencia nuo to, aiksu bando daryti darbelius kad ir bendra koki paveiksliuka visi vaikai, na bet vistiek.... Lauksim pagerejimo grupeje, bet aukletojai kuri siuo metu dirba viena (neskaitant seimininkes).
QUOTE(Stabilo @ 2008 01 22, 19:46)
O mane labiausiai stebina toks siauras požiūris
kodėl siauras?
labai norėčiau, kad darželių mūsų rajone būtų daug ir galėčiau pasirinkti į kokį leisti, deja, faktas kaip blynas - jų paprasčiausiai per mažai, o ir tie patys perpildyti. Todėl visai natūralu rūpintis iš anksto.
o apie Apuolės g. Giliuką tai mano nuomonė visiškai priešinga negu vatan. Leidau viduriniąją dukrą - per dvejus metus pasikeitė keturios auklėtojos, lauke aplinka tikrai jauki, viduj - liūdna apsidairyt. Grupėj prieblanda - iš pradžių manėm, kad tiesiog per silpnos lempos, nupirkom patys naujas - pasirodo per silpnas įvadas, reikia naujos elektros instaliacijos. Ta pati vedėja man nepasirodė nei švelni, nei maloni - mėgstamiausia jos tema, kokie blogi aplinkiniai darželiai ir pradinės mokyklos
taip kad, kai reikėjo rinktis darželį mažiukei - pažiūrėjom "siaurai" ir užsirašėm į Vėrinėlį.
QUOTE(Kapsė @ 2008 01 22, 20:45)
kodėl siauras?
labai norėčiau, kad darželių mūsų rajone būtų daug ir galėčiau pasirinkti į kokį leisti, deja, faktas kaip blynas - jų paprasčiausiai per mažai, o ir tie patys perpildyti. Todėl visai natūralu rūpintis iš anksto.
Norit pasakyt užsirašėt į darželius visuose miestuose visuose rajonuose? Aš gi sakau, kad atsikraustėm neseniai, taigi jūsų praeitas komentaras visai nereikalingas buvo, vat ir įdomu, kam jį rašėt??? Kaip ir be reikalo aš jums parašiau apie siaurą mąstymą, tiesiog šiaip, kaip ir jūs
O čia šiaip pamąstymui:
Labai stebina tokios nuomonės, kad normalu keturis metus laukti vietos darželyje, o jei aš noriu leisti vaiką nuo dviejų metų? Na, mamos, nebūkim aklos, iš kur darželiai tokie jau perpildyti? Juk neuždarė pusės sovietmečio darželių, visi tie patys veikia, gimstamumas tragiškai mažėja... o kad kažkokia kiaunė kyšio reikalauja, nepradėkim lia lia kaip normalu ir kokia protinga, faina, maloni moteris O tos eilės sudarytos ne dėl perpildymo - stovėk eilėj kiek tik nori, ateis kitas, pamokės ir pateks greičiau, ir eilė automatiškai persistums
QUOTE(zukse @ 2008 01 22, 21:24)
Siandien kaip nuejau paiimti vaikucio savo tai ziuriu vis ta pati aukletojo nuo ryto iki vakaro, kiek zinau tai viena buna iki pietu miego, paskui keiciasi. Paklsuisu aukletojos kaip jei ar nesunku taip, tai sake kad isejo ju aukletoja tai ji beliko viena sake kad jau is darzelio isejo kelios net, atlyginimo niekas nenori geresnio duoti ir pradejo begti .....
Taip padetis tragiska, aukletojoms reikalavimai griezti, turi praeiti, (kas neturi) begalia kvalifikacijos kelimo kursu (kurie kainuoja), alga nera didele, o kantrybes gelezines reikia. O ka daryti, jei musu valdzia eina i krastutinumus. Nuo sausio pirmos gimus dvynukams ir trynukamas atitinkamai dvigubina ar trigubina pinigelis uz vaiku auginima. Tai ar negeriau siuos pinigus skirti darzeliams (algoms, ar pan.) Juk tie pinigai ne vaiko pinigai, o dirbancios moters atlygis, nes uzsidirbo staza ,vidurki, nesvarbu kaip tai pavadinsi esmes tai nekeicia. As suprantu tuos pinigus, kurie yra vaiko ar vienkartine gimus vaikui, tai zinoma turi buti tiek kiek vaikuciu gimsta bet tik ne sitie pinigai. Bet zinoma pries rinkimus valdziai reikia pasirodyt. As suprantu, jog auginti dvynukus ar trynukus yra sudetinga bet del to nereikia perlenkti lazdos. Dabar isivaizduokit as gaudavau 2000, gimus dvynukams as gaunu 4000, nedazname darbe gali gauti tiek, na o gimus trynukams, tai jau ir seimuno alga iseina. Neturiu nieko pies, jog kiekvienai seimai auginanciai vaikus moketu tiek, kad galetu padoriai suktis. Bet reikia visas socialines sritis proporcingai remti, o ne tik kas kas sauna i galva.
Papildyta:
QUOTE(Kapsė @ 2008 01 22, 21:45)
kodėl siauras?
o apie Apuolės g. Giliuką tai mano nuomonė visiškai priešinga negu vatan. Leidau viduriniąją dukrą - per dvejus metus pasikeitė keturios auklėtojos, lauke aplinka tikrai jauki, viduj - liūdna apsidairyt. Grupėj prieblanda - iš pradžių manėm, kad tiesiog per silpnos lempos, nupirkom patys naujas - pasirodo per silpnas įvadas, reikia naujos elektros instaliacijos. Ta pati vedėja man nepasirodė nei švelni, nei maloni - mėgstamiausia jos tema, kokie blogi aplinkiniai darželiai ir pradinės mokyklos
taip kad, kai reikėjo rinktis darželį mažiukei - pažiūrėjom "siaurai" ir užsirašėm į Vėrinėlį.
Matote, as nezinau kokia ten padetis dabar bei kokia dabar vedeja. As buvau susidurus su juo pries daug metu, gal ir vedeja ne be ta, o gal paseno ir "pabludo".
Kapses aprasyta istorija apie Giliuko darzeli dar karta irodo, kad reikalinga skirti pinigu darzeliams ju renovacijai ir panasiai, o ne metytis tukstanciais dvynuku ir .......pinigu dvigubinimu, trigubinimu. Uzauktu tie vaikai ir su viena 100 procentu mokama pasalpa (kompensacija), o ka darys, kai reikes vesti i darzeli, pries tai gauti dideli pinigai darzeliu daugiau nepristatys. Todel ir rasau, jog geriau pasitenkinti (jau ir taip neblogai mokamais 100 proc. iki 1 metu ir 85 iki dvieju) bet neturetu tokiu problemu su darzeliais su kokiomis dabar tenka susidurti.
QUOTE(Stabilo @ 2008 01 22, 21:45)
Labai stebina tokios nuomonės, kad normalu keturis metus laukti vietos darželyje, o jei aš noriu leisti vaiką nuo dviejų metų? Na, mamos, nebūkim aklos, iš kur darželiai tokie jau perpildyti? Juk neuždarė pusės sovietmečio darželių, visi tie patys veikia, gimstamumas tragiškai mažėja... o kad kažkokia kiaunė kyšio reikalauja, nepradėkim lia lia kaip normalu ir kokia protinga, faina, maloni moteris O tos eilės sudarytos ne dėl perpildymo - stovėk eilėj kiek tik nori, ateis kitas, pamokės ir pateks greičiau, ir eilė automatiškai persistums
niekas nesako, kad normalu keturis metus laukt, bet pora metų į normalų darželį - nieko nuostabaus.
Beje, į tą patį Giliuką Apuolės gatvėj, ko gero, pakliūtumėt be jokių eilių - jis iš tų neuždarytų sovietmečio darželių, deja taip ir atrodo.
o dėl "Vėrinėlio" direktorės - nei ji labai faina, nei maloni, prispažinsiu, nešdama prašymą bandžiau įbrukti ir pinigų - nu neėmė iš manęs. Nesakau, kad iš nieko neima, tikiu, kad gal man tik šiaip pasisekė, o gal dar paprašys kokių nors paslaugų ateity, bet bent jau jos pastangos tvarkyt darželio ūkį tikrai vertos pagarbos.
zukse, girdėjau, kad ne tik iš šito darželio bėga - kiek žinau savivaldybėj priimtas kažkoks nutarimas dėl auklėtojų etatų. Atseit jos dirba per mažai valandų, todėl lyg ir apkarpė etatus paliko po 0,95 etato - kitaip tariant paprasčiausiai apkarpė algas.
QUOTE(zukse @ 2008 01 22, 20:24)
o kokioj cia grupej
man dabar irgi kyla itarimu, nes mus aukletoja sake kad susirgo, bet jos jau trecia savaite nera, tai gal irgi isejo kazko neramu pasidare, nes labai gera aukletoja
QUOTE(Nike @ 2008 01 23, 10:56)
o kokioj cia grupej
man dabar irgi kyla itarimu, nes mus aukletoja sake kad susirgo, bet jos jau trecia savaite nera, tai gal irgi isejo kazko neramu pasidare, nes labai gera aukletoja
Peliuku grupe.
Musu aukletoja siandien ryte irgi ziauriai pavargusi buvo, nes sia savaite tik ji viena visa diena
Nors mano mažiukui tik 2 sav, bet mes jau užsirašėm i daržą dėl šventos ramybės, kad paskui neburbėtų dėl ilgų eilių. Bet direktorė metė tokią frazę, kurios vyras taip ir nesuprato - tipo "dabar užrašau, bet nežinau kaip bus, nes vaikų skirstymą į darželius perims savivaldybė" Kad nebūtų taip, kad nori į vieną darželį, o tave pasiunčia visai į kitą, bet kuriame yra vietos. Pagyvensim pamatysim