Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Vėrinėlis"

Nu tikrai gali nepriimti, mūsų nepriėmė, nors gyvenam per kelis namus nuo darželio

Man tai kartais keista ir juokinga kai mamos sako, kad ju vaikuciu nepriima, nors eina prasyti likus iki rugsejo prtadzios tik keliom savaitem ar vos menesiui, gi simta kartu visos sako: reikia eiti preis metus, mes irgi ejom pries metus ir dabar lankom cia.
Atsakyti
QUOTE(kendi @ 2007 09 06, 19:06)
nenoriu tiketi, kad taip blogai bus  cool.gif paprasciausiai, kol aukletojos ir vaikai vieni prie kitu pripras gal ir bus kazkiek sumaisties, bet paskui viskas stos i savo vietas ir bus laukas, lavinimas, vaikai taps vis savarankiskesni 4u.gif
mano jau antra dukra lanko si darzeli ir ji miniu tik geriausiais zodziais smile.gif  nuostabios lopselinuku "anciuku" aukletojos,  vyresnele puikiai augo vezliuku grupeje, o paskui boruzeliu paruosiamoje (visada buvo aukletoja Viktorija wub.gif ), dabar mazoji is anciuku perejo i drugeliu grupe. Aukletojos sake, kad laukia kol vaikai adaptuosis ir nuo kitos savaites bandys darbelius daryti, o dabar vaikai vieni su kitais susipazysta, zaidzia, piesia ka nori.

ax.gif mes lankem Drugeliu grupe kur aukelojos yra Aldona ir Ausra. kas liecia kaip su tais vaikais uzsiima tai nuo pat pirmu dienu maciau kad uzsiminejo thumbup.gif , bet del to kad siemet daug vaikuciu maziuku primeme na as issivaizduoju kazkur nuo 1.5 tokiu grupiu yra daug, tai del to mano vyresniaja perkele i paruosiama. Motyvacija tokia kad daug vaikuciu atsirado lopselinio amz. Bet tai ka daryti tada tiem vaikam kurie dar eina i paruosiama, o aukletojos tvirtina kad dabar bus neparuosiama jie tik cia kaip sakoma "gyvens" - kodel tada nepaliko dar vienu metu toi grupei kur ir buvom.... verysad.gif
Del mokescio tai sutinku kaip minejo dabar viena forumiete, bet juk mes mamos visu pirma galvojam apie vaikucio gerove ir tuo paciu ju ugdyma... galu gale leidziam ta vaikuti ne tik tam kad kas nors su juo iseitu i lauka ar pietu miego paguldytu. unsure.gif Zinokit net nezinau ir ka galvoti.. aisku tik viena kad laikas parodys, o kad pati vedeja suinteresuota pacia finansine padetim tai jau ne is vieno net cia forumiecio esu skaicius... na bet tokia realyb. Gaila tiesiog aukletoju kaip joms uzkrauna skirtingu amziaus vaiku i viena grupe, galu gale juk poreikiai skiriasi pas vaikus kad ir 1m skirtumo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Kapsė @ 2007 09 06, 19:05)
zukse, o kokio amžiaus vaikučiai yra toje mišrioje grupėje? rašai, kad pampersus keičia, tai taip suprantu, kad ir lopšelinio amžiaus yra?

as tikslia nezinau bet aukletojos kaip paklausiau tai ji sake kad yra ir 05 kuriems dar nera net 2 metuku ir yra kuriems jau virs 4m tai biski skirtumas tai manu nemazas, o gal tik cia as klystu. g.gif
Atsakyti
Zukse, man atrodo reikia palaukti pora savaitėlių ir tada realiai vertinti situaciją.
Drugelių grupėje, kai jūs pradėjote lankyti dauguma vaikų buvo iš lopšelio ir adaptuotis jiems buvo gerokai lengviau, tvarką jie geriau žinojo. Todėl ir veiklą vesti galima pradėti anksčiau. Dabar grupė yra surinkta vaikučių iš namų, jų adaptacija sunkesnė, todėl nuo pirmų dienų pradėti vesti veiklą manau yra nerealu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manguste: 06 rugsėjo 2007 - 21:05
QUOTE(Manguste @ 2007 09 06, 22:03)
Zukse, man atrodo reikia palaukti pora savaitėlių ir tada realiai vertinti situaciją.
Drugelių grupėje, kai jūs pradėjote lankyti dauguma vaikų buvo iš lopšelio ir adaptuotis jiems buvo gerokai lengviau, tvarką jie geriau žinojo. Todėl ir veiklą vesti galima pradėti anksčiau. Dabar grupė yra surinkta vaikučių iš namų, jų adaptacija sunkesnė, todėl nuo pirmų dienų pradėti vesti veiklą manau yra nerealu.

Taip as suprantu, laikas viska parodys juk dar sunku ka nors nuspeti. Bet juk kiekviena mama visada galvoja apie savo vaiko gerove, kaip vedejai taip uzsiminiau tai ji taip pat irgi pasake kad mes galvojom, bet kodel tada tevai skundziasi tiek cia forume tiek naturaliai su kaip kuriais kaip pakalbi kad per daug vaiku grupeje. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Manguste @ 2007 09 06, 21:03)

drinks_cheers.gif
ir aš kol kas svajoju, kad manoji be ašarų pasiliktų, lavinimas kol kas mažiausiai rūpi.
Atsakyti
Direktorė priima, nes už kiekvieną vaiką į darželį ateina pinigai.O gal kartais ir jai asmeniškai ax.gif Apie auklėtojas ir vaikus nelabai galvoja.Tik aš nesuprantu, kodėl į šitą darželį taip visi veržiasi.Jis tikrai niekuo nėra įpatingas.Nors direktorė kažkada sakė, kad tai geriausias darželis Kaune blink.gif Gal kažkada ir buvo.O šiaip aplinka nesutvarkyta, direktorė nesukalbama.Kiek man teko pačiai susidurti, su ja tikrai labai sunku spresti iškilusias problemas.Mano draugės vaiko nepriėmė į šį darželį, tai nuvedė į Apuolės g. esantį.Ten grupėj tik 16 vaikų.Kaimynė taip pat ten leidžia, grupė irgi nedidelė.Ir aplinka jauki, ir auklėtojos neblogos. thumbup.gif .Kas gyvena visai prie pat darželio, tai žinoma, norisi arčiau namų.Bet jei vežioti, tai manau geriau pasirinkti kitą.
Atsakyti
QUOTE(zukse @ 2007 09 06, 18:04)
bash.gif na ir nervai paime, lankom nauja grupe dar tik 4d, bet jau nervai nelaiko.Papuolem i tokia grupe kur yra misri (pagal vedeja tai tipo siemet tiek daug maziuku vaiku priimta kad juos visus ir neka kaip jei neprimti- na suprantama kad finansine padetis rupi labiau). 

Zukse, na aišku 2 metukų skirtumas tarp tokių mažų vaikučių yra didelis g.gif bet turint omenyje kad mažieji tik dabar pradėjo lankyti darželį, juk dar jie ir verkia ir pasilikti nenori, ir ant puoduko tikrai ne visi dar pasiprašo, ir ne visi patys valgo, savaime aišku, kad auklėtojoms ir taip baisiai sunku.
Nereikalaukit per daug, ir dar per 4 dienas. Mažiesiems priprasti prie darželio APSKRITAI reikės kelių savaičių, paskui pripras ant puodo sėstis, va tadės galės užsiimti ir kažkokia veikla, turėkit kantrybės, juk ir jūsų vaikučiams kažkada buvo pirmos dienos darželyje, manau pamenat, kaip sunku jiems buvo wub.gif

QUOTE(vatan @ 2007 09 06, 20:07)
O Jus stovejote eileje ar bandete taip papulti. Jei nenorite neatsakykite, tiesiog idomu. blush2.gif

Mes eilėje tik nuo šios vasaros, nes tik dabar čia atsikraustėm mirksiukas.gif
Mano atsakymas buvo skirtas tam, kad jei direktorė kitiems sako, kad negali nepriimti šalia gyvenančių vaikučių, tai meluoja cool.gif
visoms mums manau aišku, dėl ko priima tiek daug vaikų...

QUOTE(Raimonda20 @ 2007 09 06, 20:56)
Man tai kartais keista ir juokinga kai mamos sako, kad ju vaikuciu nepriima, nors eina prasyti likus iki rugsejo prtadzios tik keliom savaitem ar vos menesiui, gi simta kartu visos sako: reikia eiti preis metus, mes irgi ejom pries metus ir dabar lankom cia.

Tai šaunuolė kad nuėjot, o juoktis visada prašom, kad tik smagiau būtų biggrin.gif

QUOTE(Karklas @ 2007 09 07, 09:29)
Direktorė priima, nes už kiekvieną vaiką į darželį ateina pinigai.O gal kartais ir jai asmeniškai  ax.gif Apie auklėtojas ir vaikus nelabai galvoja.Tik aš nesuprantu, kodėl į šitą darželį taip visi veržiasi.Jis tikrai niekuo nėra įpatingas.Nors direktorė kažkada sakė, kad tai geriausias darželis Kaune  blink.gif Gal kažkada ir buvo.O šiaip aplinka nesutvarkyta, direktorė nesukalbama.Kiek man teko pačiai susidurti, su ja tikrai labai sunku spresti iškilusias problemas.Mano draugės vaiko nepriėmė į šį darželį, tai nuvedė į Apuolės g. esantį.Ten grupėj tik 16 vaikų.Kaimynė taip pat ten leidžia, grupė irgi nedidelė.Ir aplinka jauki, ir auklėtojos neblogos.  thumbup.gif .Kas gyvena visai prie pat darželio, tai žinoma, norisi arčiau namų.Bet jei vežioti, tai manau geriau pasirinkti kitą.

Man asmeniškai direktorė labai nekokį įspūdį padarė g.gif
Bet čia jau matomai tokie "mažų įstaigų dideli vadovai"...
Aš šį darželį laikiau pirmoje vietoje, nes mums jis arčiausiai, o žiemą susilauksim sesytės, tai man su vežimėliu būtų patogiau didįjį nuvesti, negu vyrui vežioti kasdien. Bet nieko čia nepadarysi...
Atsakyti
[quote=Stabilo,2007 09 07, 10:05]
Zukse, na aišku 2 metukų skirtumas tarp tokių mažų vaikučių yra didelis g.gif bet turint omenyje kad mažieji tik dabar pradėjo lankyti darželį, juk dar jie ir verkia ir pasilikti nenori, ir ant puoduko tikrai ne visi dar pasiprašo, ir ne visi patys valgo, savaime aišku, kad auklėtojoms ir taip baisiai sunku.
Nereikalaukit per daug, ir dar per 4 dienas. Mažiesiems priprasti prie darželio APSKRITAI reikės kelių savaičių, paskui pripras ant puodo sėstis, va tadės galės užsiimti ir kažkokia veikla, turėkit kantrybės, juk ir jūsų vaikučiams kažkada buvo pirmos dienos darželyje, manau pamenat, kaip sunku jiems buvo wub.gif
tai mes tik ir padejo lankyti siemet, kaip jau rasiua kad 4d, na nuo pimadienio. Pries tai nelankem jokiu darzeliu o augom namuose, as taip ir sakau kad laikas viska parodys kaip ten istikruju, tiesiog isakiau savo nuomone kaip nuejus pamaciau toki vaizda grupeja, ir dar poto dukryte pareiske kad pati nevalgys bet ja reikia maitinti blink.gif g.gif nors iki tol ji pati ir apsirengdavo ir pavalgydavo pati, tiek dar biski su higienos reikalais dar reikia padeti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zukse @ 2007 09 07, 12:59)
tai mes tik ir padejo lankyti siemet, kaip jau rasiua kad 4d, na nuo pimadienio. Pries tai nelankem jokiu darzeliu o augom namuose, as taip ir sakau kad laikas viska parodys kaip ten istikruju, tiesiog isakiau savo nuomone kaip nuejus pamaciau toki vaizda grupeja, ir dar poto dukryte pareiske kad pati nevalgys bet ja reikia maitinti  blink.gif  g.gif  nors iki tol ji pati ir apsirengdavo ir pavalgydavo pati, tiek dar biski su higienos reikalais  dar reikia padeti.  unsure.gif

Pamatysit, tikrai viskas gerai bus biggrin.gif
Juk reikia priprasti, adaptuotis, tiek vaikiukams, tiek ir auklėtojoms kėkvieną jų perprasti. Turėkit kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti
Mamytes- jus cia kalbat apie perpildytas darzelio grupes???? Mano dukryte eina taip supratau i lopselio grupe, ant spintuciu uzklijuoti vaikiuku vardai ir tokiu spinteliu yra ,nepamenu 10 ar 12.....tai mes tipo lopselinukai? nors skaiciau diskusijose,kad lopselio yra 2 grupes- anciukai ir visciukai....o mes meskuciai.....

tai taip ir nesuprantu-lopselinukai mes ar darzelinukai.....

ir dar norejau apie aukletojas paklausti meskuciu grupes viena tokia stambi , o kita kuda- siaip abi fainos...kazkuri minejote ten viena is ju ausra yra puiki pedagoge, o kuri ??????

siaip esame patenkinti darzeliu, mergyte pries darzeli pati valge, be sauskelniu, viska dare pati - daabr tas pats, tik kartais kai valgom paklausia manes- ar mane reikia pamaitinti ???? biggrin.gif ir vis kalba, kad aukletoja gera thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nike @ 2007 09 08, 07:59)
Mamytes- jus cia kalbat apie perpildytas darzelio grupes???? Mano dukryte eina taip supratau i lopselio grupe, ant spintuciu uzklijuoti vaikiuku vardai ir tokiu spinteliu yra ,nepamenu 10 ar 12.....tai mes tipo lopselinukai? nors skaiciau diskusijose,kad lopselio yra 2 grupes- anciukai ir visciukai....o mes meskuciai.....

tai taip ir nesuprantu-lopselinukai mes ar darzelinukai.....

ir dar norejau apie aukletojas paklausti meskuciu grupes viena tokia stambi , o kita kuda- siaip abi fainos...kazkuri minejote ten viena is ju ausra yra puiki pedagoge, o kuri ??????

siaip esame patenkinti darzeliu, mergyte pries darzeli pati valge, be sauskelniu, viska dare pati - daabr tas pats, tik kartais kai valgom paklausia manes- ar mane reikia pamaitinti ????  biggrin.gif ir vis kalba, kad aukletoja gera  thumbup.gif

Malonu skaityt, kaip iš karto gerai sekasi thumbup.gif
O kiek metukų tavo šaunuolei? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stabilo @ 2007 09 08, 14:56)
Malonu skaityt, kaip iš karto gerai sekasi  thumbup.gif
O kiek metukų tavo šaunuolei?  bigsmile.gif

mano saunuolei rugsejo 10d. sueis lygiai 2.5m smile.gif
Atsakyti