QUOTE(zukse @ 2007 09 06, 18:04)
na ir nervai paime, lankom nauja grupe dar tik 4d, bet jau nervai nelaiko.Papuolem i tokia grupe kur yra misri (pagal vedeja tai tipo siemet tiek daug maziuku vaiku priimta kad juos visus ir neka kaip jei neprimti- na suprantama kad finansine padetis rupi labiau). Taigi kaip pasnekejau su aukletoja tai net baisu darosi, kad musu vaikuciai istisai grupese...
Vakar sake kaip jau susiruose eiti lauka tai kol nueme ir pakeite sauskelnes pusei grupes, kol nuvede i lauka tai pabuvo tik apie pora min nes reikejo jau gryzti i grupe ir pietu valgyti. O tai as net nakalbu apie tai kad su tais vaikuciais kurie yra didesni tai su jeis net nieko nedirba ( ta prasme nes jos visada beveik uzimtos mazesniai) tai su didesniais jokiu zaidimu ar piesimu ar jokiu darbeliu net neuzsiima. Na zodziu... Nervas ima kad nepradetu maniske dar ir pati nevalgyti kaip psisiziuri i mazesnius, nosr siandien taip pareiske kad pamitintu nes ji dar maza, nors iki tol pati valgydavo....
Gal galit patarti ka man tokiu atveju daryti? Beja kita dukryte istreme i paruosema grupe, tai vakar pripirkau knyguciu paruosemukam, tai kaip nuejau pasiimti tai aukletoja pasake tai kad mes dar neparuosemoji. Nor vedeja pati yra pasakius kad kad jie bus keliami i paruosemaja grupe nes jau ten viskas atskirai, WC, stalciai ir t.t Jau nieko nesuprantu....
Pikta visai kazkokia betvarke, svarbu kuo daugiau vaiku priimti, o kad su tais vaikasi niekas neuzsiima tai vienodai. Toks ispudis susidaro kad ten tik vaikuciai permiega pavalgo ir viskas, o kur dar ju lavinimas. Paskui kaip iseina i mokykla vaikas tai sako kad nemoka skityti ir aplamai dar jam tik i darzeli. Aisku oficiali dalis darzelyje bus rodoma kad su vaikas yra dirbama, bet kaip pamatai relia situacija- kad vaikai nespeja net pabuti lauke apie h kaip geras oras ir dar saulute sviecia, tai net nezinai net ka ir galvoti.
Siandien manjauciu ne kokia diena nors toks grazus ir siltas oras bet kazkaip kaip pamaciau relia paeti tai baisu net darosi..... Galu gale uz ka mes mokame tuos pinigelius, o kaip paskaiciuoti tai labai gudrus ir didziausios sumos net....
Pirmiausia atsakysiu i Jusu paskutini klausima. Pinigelius Jus mokate ne uz prieziura ar lavinima, o uz maista, visa kita apmokama is mokesciu moketoju kisenes, t.y. dengia valstybe. Zinoma tai nereiskia, kad jie turi buti nepriziurimi, tiesiog Jums paaiskinau uz ka Jus konkreciai mokate.
Toliau esu turejusi daug reikalu su siuo darzeliu ir galiu pasakyti, kad darzelyje tiek daug vaiku ne del to, kad norisi daugiau ju priimti, o del to, kad uz kiekviena grupeje perpildyta vaika direktore gauna is tevu i savo kisene. Ji niekada nepriima siaip sau is geros sirdies. Priemimas vyksta grieztai pagal sarasa arba pagal pinigelius todel taip daug ir gaunasi. Jei bus grupe pilna pabandykite be pinigu papult i darzeli, nepapulsit, na bet jei atversit pinigine, problemu nebus.
Del aukletoju, tai beveik visos yra tikrai neblogos, taciau jos negali suspeti viska padaryti, nes grupes perpildytos. Del skaitymo ar kito pasiruosimo mokyklai, aukletojos ir neprivalo visiskai paruosti. Tam yra ir tevai, kurie taip pat turi uzsiimti su savo vaiku, na o ko neismokys aukletojos ar tevai, to ismoks mokykloje ir tikrai tai neproblema. Tam ir yra pirma klase. Mano vaikas pats, padedant man ismoko skaityti, taciau jis labai norejo, labai stengesi, tuo tarpu daugelis kitu vaiku lankiusiu ta pacia grupe nemokejo skaityti, rasyti, abeceles netgi nemokejo, i mokykla nuejo zali ir niekur nedingo ismoko. Jei vaikas nerodys noro, tai nei aukletojos, nei tevai su kuolu i galva nieko neikals. Vaika turi noreti, o tevai turi prie visko prisideti, o neisivaizduoti, kad kazkas uz juos viska padarys.
Gal mano komentaras ilgas ir grieztas, taciau cia neutrali nuomone apie viska, jei mano zodziai ka izeis is karto atsiprasau
Papildyta:
QUOTE(Stabilo @ 2007 09 06, 16:20)
O Jus stovejote eileje ar bandete taip papulti. Jei nenorite neatsakykite, tiesiog idomu.