Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 12, 14:24)
Shalimar, ir musu lankytinu objektu sarasas vis ilgeja ilgeja...nezinia, kaip viska spesim  doh.gif

Jau pati radau Dzeuso urva! thumbup.gif Tiesiog atradimu diena lotuliukas.gif

Zemelapyje jis vadinasi Ideon Andron Cave. Ar kas nors ten buvote? Ar verta itraukti i lankytinu objektu sarasa?

user posted image

Buvau. Man patiko. Pirmiausia reikia aukštai aukštai įkopt (galima ant asilėlio biggrin.gif , po to leistis į tą urvą. Vaizdai urve nuostabūs. Mes važinėjom po Lassiti plokštikalnį ir tuo pačiu aplankėm urvą. Šiaip vaizdai ten gražus, verta pamatyt smile.gif.
Atsakyti
Aciu, indreja 4u.gif Ar savarankiskai ten vaziavot? ar su kokia ekskursija? Ar iejimas kainavo? (kiek? ax.gif )

Beje, radau labai faina puslapiuka internete apie Kreta... Pasidalinsiu su jumis mirksiukas.gif

http://www.we-love-c....com/index.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bala_nemate: 12 liepos 2007 - 14:55
QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 12, 14:55)
Aciu, indreja  4u.gif Ar savarankiskai ten vaziavot? ar su kokia ekskursija? Ar iejimas kainavo? (kiek? ax.gif )

Beje, radau labai faina puslapiuka internete apie Kreta... Pasidalinsiu su jumis  mirksiukas.gif

http://www.we-love-c....com/index.html

Kiek žinau, į Lassiti plokštikalnį galima važiuoti su ekskursija (nebepamenu,kiek kainuoja doh.gif ). Bet mano manymu, niekas neprilygsta važinėjimui su mašiniuku kalnų keliais keleliais su žemėlapiu ant kelių (aš buvau už šturmaną, tiesa susimoviau keliskart blush2.gif ). Lankytinas vetas mes buvome susiplanavę jau Lietuvoje, nuvykę į Kretą dar pakoregavome ir daug pamatėme.
tiesa, įėjimas į Dikto (lygtai taip vadinasi) uolą nekainavo, ta dieną įėjimas buvo už dyką thumbup.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indreja: 12 liepos 2007 - 15:04
QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 12, 15:24)
Zemelapyje jis vadinasi Ideon Andron Cave. Ar kas nors ten buvote? Ar verta itraukti i lankytinu objektu sarasa?

user posted image

Mums patiko.Ispudzio dalis yra ir kopimas i ta auksta kalna.Tai urvas su stalaktitais ir stalagmitais.Kur kas didesnis,ilgesnis ir ispudingesnis urvas yra Sfendoni urvas prie Zoniana miestelio(ilgiausiais Kretoje).Iejimas ,berods,4 eurai.

Kourna ezeras nera toks jau ypatingas,kaip atrodo foto,bet galima uzsukti pasiziureti.Jis yra visai arti autostrados,yra nuoroda,lengva rasti.Vanduo labai skaidrus,galima pasiplaukioti vandens dviraciu,issimaudyti.Bet mes uztrukom labai trumpai,nes ezeras apsuptas kalnu ir nera jokio vejo.Buvo labai labai karsta.
Atsakyti
QUOTE(indreja @ 2007 07 12, 17:02)
Kiek žinau, į Lassiti plokštikalnį galima važiuoti su ekskursija (nebepamenu,kiek kainuoja  doh.gif ). Bet mano manymu, niekas neprilygsta važinėjimui su mašiniuku kalnų keliais keleliais su žemėlapiu ant kelių (aš buvau už šturmaną, tiesa susimoviau keliskart  blush2.gif ). Lankytinas vetas mes buvome susiplanavę jau Lietuvoje, nuvykę į Kretą dar pakoregavome ir daug pamatėme.
tiesa, įėjimas į Dikto (lygtai taip vadinasi) uolą nekainavo, ta dieną įėjimas buvo už dyką  thumbup.gif .

indreja, niekaip nesuprantu, kaip cia susijes Lassiti plokstikalnis ir Dzeuso urvas? g.gif Juk tai skirtingi dalykai... blink.gif ir ju lokacija skirtinga... nes as klausiau apie iejimo i Dzeuso urva kaina... biggrin.gif

Dzeuso urvas yra Idi (Psiloritis), o Dikti virsune - Lassitis.
Ar cia apie kita ekskursija kalbejai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 12, 15:13)
indreja, niekaip nesuprantu, kaip cia susijes Lassiti plokstikalnis ir Dzeuso urvas?  g.gif  Juk tai skirtingi dalykai...  blink.gif ir ju lokacija skirtinga... nes as klausiau apie iejimo i Dzeuso urva kaina...  biggrin.gif

Ar cia apie kita ekskursija kalbejai?  g.gif

Tai Lassiti plokštikalnyje ir yra ta Dikto(-os) uola. Mes ten daug važinėjom, aplankėm vienuolyną, kaimelių kelis. Negi aš kažką maišau g.gif .
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 12, 16:13)
indreja, niekaip nesuprantu, kaip cia susijes Lassiti plokstikalnis ir Dzeuso urvas?  g.gif  Juk tai skirtingi dalykai...  blink.gif ir ju lokacija skirtinga... nes as klausiau apie iejimo i Dzeuso urva kaina...  biggrin.gif

Vat aš irgi susimasčiau, kai pasakei apie Ideon Andron, nes mes buvome Dzeuso gimimo urve Dikteon Andron (Lasičio plokščiakalnyje) tongue.gif. Įtariu, kad ir kitos čia apie Dikteon Andron kalbėjo. Tai va, dabar panaršiau ir sužinojau, kad yra du variantai Dzeuso gimimo vietos - žr. čia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 12, 16:13)

Ar cia apie kita ekskursija kalbejai?  g.gif

Prieš pora metų Lassiti lyguma ir Dzeuso urvas buvo šalia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(indreja @ 2007 07 12, 17:21)
Tai Lassiti plokštikalnyje ir yra ta Dikto(-os) uola. Mes ten daug važinėjom, aplankėm vienuolyną, kaimelių kelis. Negi aš kažką maišau  g.gif .

Tiesiog as klausiau apie Dzeuso urva, o is taves gavau atsakyma apie Dikti biggrin.gif
Klausiau, ar i Dzeuso urva vaziavote savarankiskai ar su ekskursija? ir kiek kainavo iejimas i Dzeuso urva? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Saja @ 2007 07 12, 17:28)
Vat aš irgi susimasčiau, kai pasakei apie Ideon Andron, nes mes buvome Dzeuso gimimo urve Dikteon Andron (Lasičio plokščiakalnyje)  tongue.gif. Įtariu, kad ir kitos čia apie Dikteon Andron kalbėjo. Tai va, dabar panaršiau ir sužinojau, kad yra du variantai Dzeuso gimimo vietos - žr. čia.  4u.gif

Nu, nieko nesuprantu...ziuriu i zemelapi ir nematau, kad Lassitis butu salia Ideon Andron biggrin.gif Gal as neteisinga zemelapi turiu? blink.gif
Ziurekit: http://66.29.86.75/c...s/Crete-eot.png (jis pasididina desiniam kampe apacioj)
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 12, 15:29)
Tiesiog as klausiau apie Dzeuso urva, o is taves gavau atsakyma apie Dikti  biggrin.gif
Klausiau, ar i Dzeuso urva vaziavote savarankiskai ar su ekskursija? ir kiek kainavo iejimas i Dzeuso urvamirksiukas.gif

Taigi atsakiau- važiavom savarankiškai (gal perdaug išsiplėčiau berašydama biggrin.gif), mokėti nemokėjome, nes pasakė,kad tądien įėjimas nemokamas, o kiek kainuoja kai mokamas- nežinau 4u.gif .

Sunku paaiškinti, šiaip ten viskas yra šalia.Gal skaitant internete atrodo kitaip smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indreja: 12 liepos 2007 - 15:36
QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 12, 16:32)
Nu, nieko nesuprantu...ziuriu i zemelapi ir nematau, kad Lassitis butu salia Ideon Andron  biggrin.gif Gal as neteisinga zemelapi turiu?  blink.gif

Lasičio ploščiakalnyje yra Dikteon Andron, o ne Ideon Andron. Čia du skirtingi urvai, kurie abu pretenduoja į Dzeuso gimimo vietą. Ir mes visi buvome būtent Dikteon Abdron, o ne Ideon Andron doh.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 12 liepos 2007 - 15:49
QUOTE(Saja @ 2007 07 12, 17:36)
Dikteon Andron yra Lasičio ploščiakalnyje, o ne Ideon Andron  ax.gif. Čia du skirtingi urvai, kurie abu pretenduoja į Dzeuso gimimo vietą. Ir mes visi buvome būtent Dikteon Abdron, o ne Ideon Andron  doh.gif.

Saja, o mano zemelapyje nera pazymeta Dikteon Andron urvo... blink.gif
Beje, tavo idetoje nuorodoje parasyta, kad Dikteon Andron prarado savo svarba atradus Ideon Andron netoli Retimno...tai kodel visi tada vaziuoja i Lassiti? g.gif
Atsakyti