Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Makalius @ 2007 07 03, 12:17)
Kuo toliau tuo labiau mane gasdinat fear.gif
O tai cia visur taip siukslina ar tik Heraklione? O mes ji kaiptik planavom aplankyt....

Makaliau, nesuk galvos. Šian gavau až iš vienos forumietės, tai ji rašo, kad jiems labai patiko Heraklionas, labai gražus miestas;)

Manau, jį verta aplankyti, ir mes būtinai jį aplankysim:)
Atsakyti
Tikrai nesiekiu nieko atkalbėt nuo kelionės,tiesiog išreiškiau savo nuomonę ir tiek.Nesakau,kad niekas nepatiko,tiesiog tik parašiau keletąakcentų kasnepatiko,tačiau daug kas ir sužavėjo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(winia @ 2007 07 03, 12:29)
Makaliau, nesuk galvos. Šian gavau až iš vienos forumietės, tai ji rašo, kad jiems labai patiko Heraklionas, labai gražus miestas;)

Manau, jį verta aplankyti, ir mes būtinai jį aplankysim:)

na man Heraklionas nelabai patiko, nes be to fontano daugiau kaip ir nėr ką žiūrėti, bet vienai dienikei visai verta nuvažiuoti mirksiukas.gif o šiaip Makaliau, baik tu čia pergyvent dėl tų šiukšlių doh.gif biggrin.gif galima pagalvot, kad mes sterilioj šaly gyvenam...o ten jų ne daugiau nei čia...
Atsakyti
QUOTE(blackkiss @ 2007 07 03, 12:14)
čia kas ką nori pastebėt, tas tą ir pastebi mirksiukas.gif  aš, pvz, žavėjausi gamta, klimatu, tų šiukšlių net nemačiau, o jei važiuoji ir ieškai kur kas blogai, užuot gero ką nors bandžius rast, tai nei viena šalis nesužavės smile.gif
O Graikija išsivysčiusioms šalims ir nepriskiriama tongue.gif

nu ka as zinau gamta ten nieko perdaug neissiskirianti... kalvos kaip kalvos, augalija skurdoka. visumoj kreta neturi kazko tokio labai issikirtinio, ko neturetu ir kitos panasios salys. praeitais metais buvau serbijoj kalnuose, tai kalnai, tarpekliai, serpantinai zymiai ispudingesni savo dydziu. tokiu raudonai, baltai zydinciu krumeliu, kuriu pilnos pakeles kretoj pilna ir italijoj, nes matyt jie budingi ir kt. pietu salim... rolleyes.gif galeciau dar atrasti kruva palyginimu, bet jau nesivelsiu. siaip visgi manau verta nuvaziuot pamatyt, kas tai per krastas vien del akiracio prapletimo tongue.gif o man aplamai pasakysiu kuo daugiau keliauju, tuo sunkiau daros atrasti savo svajoniu sali doh.gif va kur dar karta grizciau, tai i santorini thumbup.gif

beje, aciu saltmetei uz informacija ir pagalba ir labai apgailestauju, kad neteko darbo. mane si zinia kazkaip nemaloniai nuteike verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 03 liepos 2007 - 11:44
QUOTE(lanaa @ 2007 07 03, 12:42)
nu ka as zinau gamta ten nieko perdaug neissiskirianti... kalvos kaip kalvos, augalija skurdoka. visumoj kreta neturi kazko tokio labai issikirtinio, ko neturetu ir kitos panasios salys. praeitais metais buvau serbijoj kalnuose, tai kalnai, tarpekliai, serpantinai zymiai ispudingesni savo dydziu. tokiu raudonai baltai zydinciu krumeliu, kuriu pilnos pakeles kretoj pilna ir italijoj, nes matyt jie budingi ir kt. pietu salim...  rolleyes.gif galeciau dar atrasti kruva palyginimu, bet jau nesivelsiu. siaip visgi manau verta nuvaziuot pamatyt, kas tai per krastas vien del akiracio prapletimo  tongue.gif va kur dar karta grizciau, tai i santorini  thumbup.gif

lanaa, čia matai kaip kam smile.gif o dėl augalijos, ne visur ji vienoda kretoj tongue.gif vakarų dalyje skurdi, o pietų netgi atvirkščiai...aišku egzotikos nerasi, juk Europa..nori kažko išskirtinio, skrisk, į Malaiziją, Tailandą, Kuba...
o man aplamai pasakysiu kuo daugiau keliauju, tuo sunkiau daros atrasti savo svajoniu sali  doh.gif

sakau požiūrį reik keist tongue.gif
Atsakyti
O Graikija išsivysčiusioms šalims ir nepriskiriama tongue.gif
[/quote]

nu dar naujiena... smile.gif na gal kaip ir lietuva bei kitos postsovietines salys, kurios dar tik vystosi?smile.gif gal neoficialiai ir taip kalba, bet oficialiai tai jau cia ryskus nusnekejimas:) juk pas juos ir pramone yra siokia tokia, ir kiti smulkus verslai.. taigi ekonomika nors ir neblizga, bet nera jau taip blogai:) o ka kalbeti apie italija, kur visko yra jei ziureti visa sali ir issivysciusi tik siaurine dalis ir tai, patiria ziauru ekonomini nuosmuki dabar... kur siukslynai ir t.t.smile.gif

na nesvarbu, didmiesciai visur panasus, tik pas mus dar vilnius kaip saldainiukas blizga (pala, tuoj atkeliaus imigrantu is azijos, islamo tautu, tai pavirsim alia paryziumi ar briuseliu, kur siuksles ir purvas ne turistu mindomose vietose akis bado juodai...)

siaip tai man keliaujant svarbiausia pastebeti tos salies savituma, ar grazu ar ne, tai neturi reiksmes, nes svarbu tai, ka si salis turi unikalaus, budingo tik jai (nors is tiesu graikijoje daug kas taip pat kaip turkijoje, na ko noreti jei jau stambula ar konstantinopoli ikure graikas).. bendrauti su zmonemis, ragauti ju patiekalu ir daryti panasius dalykus, ka daro vietiniai ir t.t. pajausti ta sali...
bet aisku, kai keliauji grynai poilsiniais tikslais, yra kiti prioritetai, tai cia jau grynai kiekvieno keliaujancio reikalas ko jam reikia ir kas jam patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 03 liepos 2007 - 12:11
QUOTE(blackkiss @ 2007 07 03, 12:49)
lanaa, čia matai kaip kam smile.gif o dėl augalijos, ne visur ji vienoda kretoj tongue.gif  vakarų dalyje skurdi, o pietų netgi atvirkščiai...aišku egzotikos nerasi, juk Europa..nori kažko išskirtinio, skrisk, į Malaiziją, Tailandą, Kuba...

nugi buvau maldyvuose, tai kaipo ir egzotika skaitos, ale, kad ir tie perdaug nesuzavejo doh.gif nors daba siaip dienai, kai esu aplankius daugiau uzsienio saliu, visgi tenka pripazint, kad turbut maldyvai buvo ispudingiausia, ka esu macius. na ir dar santorini priskirciau prie idomesniu, turinciu savitumo vietu, is to, kur esu pabuvojus ax.gif nors vel sunku lygint radikaliai besiskiriancius krastus, gamta, architektura ir pan. zodziu toliau teks ieskot savo svajoniu krasto cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 03 liepos 2007 - 12:10
Pirmą kelionės dieną, tiesą pasakius, irgi buvau laaabai nusivylusi Kreta blush2.gif Nepatiko, nepadarė to įspūdžio, kurį buvau susikūrusi savo vaizduotėje prisiskaičius forumo komentarų rolleyes.gif Bet antrą trečią ir t.t. dienomis įsimylėjau tą salą... wub.gif ir noriu dar sugrįžti drinks_cheers.gif cool.gif
Atsakyti
Labas mamytes, nezinau, i kuria cia tema rasyti, bet pabandysiu, cia smile.gif.
Liepos gale planuojam vaziuoti i Kreta 4u.gif su vaikais (mazajai 1,5 metuku).
Gal kas zinot, koks oras buna Kretoje tokiu metu? Ar mes neiskepsim smile.gif? Kaip vaikui ten su maitinimu, ar galima pasitiketi viesbuciu restoranu maitinimu, ar geriau veztis savu kosiu doh.gif . Ir ar pries kelione nereikia paskiepyti vaiku nuo ko nors ax.gif ? Ir kokiu papildomu daigtu reiktu veztis?
Jei kas pagelbetu, buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ievutee @ 2007 07 03, 18:38)
Labas mamytes, nezinau, i kuria cia tema rasyti, bet pabandysiu, cia smile.gif.
Liepos gale planuojam vaziuoti i Kreta  4u.gif su vaikais (mazajai 1,5 metuku).
Gal kas zinot, koks oras buna Kretoje tokiu metu? Ar mes neiskepsim smile.gif? Kaip vaikui ten su maitinimu, ar galima pasitiketi viesbuciu restoranu maitinimu, ar geriau veztis savu kosiu  doh.gif . Ir ar pries kelione nereikia paskiepyti vaiku nuo ko nors  ax.gif ? Ir kokiu papildomu daigtu reiktu veztis?
Jei kas pagelbetu, buciau labai dekinga  4u.gif

Skiepų nereikia tikrai, būk rami. Mes važiavom kai mūsiškei buvo 1 m. ir 2 mėn. Tai vežiausi visoms dienoms pietučių tyreles ir vieną tirpią grūdinę košę. Vakarienei tai nugvelbdavom kažką ir nuo bendro stalo-makaronų, daržovių troškintų... O jogurtų, vaisių, tai ten pirkom. Vaisinių tyrelių irgi ten kelias pirkau, bet šiaip nedidelis ten asortimentas, yra NESTLE ir HIPP, bet tik didesniuose supermarketuose, ir jei gyvensit mažame miestelyje, galit ir nerasti. Patarčiau bent jau pietums įsidėti iš čia, jei dar valgot. mirksiukas.gif Dėl papildomų daiktų-kremas nuo saulės biggrin.gif sauskelnių ten nusipirksit biggrin.gif o daugiau viskas, kas ir pas mus biggrin.gif jei dar kas neaišku, gali parašyt į až, pakonsultuosiu mirksiukas.gif rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(winia @ 2007 07 03, 19:47)
labai daug apie tai buvo prirašyta, apie košes ir ką tik nori:) pasiskaityk ankstesnes temas;)

o ar sunku žmogui atsakyti??? g.gif kam taip griežtai ir nedraugiškai iš karto? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 07 03, 20:57)
medicinos lygis panašus kaip ir visoj pietų Europoj, ir tikrai nežemesnis nei LT.. o algos šiaip žemos, palyginus su kainom (ypač visų importuojamų dalykų), bet Lietuvai net ir iki tokių algų kaip Graikijoj, dar toli toli eiti...

asmeniškai su medicina (ačiū Dievui) Graikijoj susidurt neteko, tik girdėjau iš kitų šaltinių apie žemą lygį, tad kaip iš tikro nežinau... nors tiesa, mane labai nustebino, jog Graikijoj nėra tokio dalyko kaip bintas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 07 03, 20:57)
Makaliau, kas ką pastebi... vieni žavisi kraštovaizdžiu, kiti ieško šiukšlių...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blackkiss: 03 liepos 2007 - 21:50
QUOTE(blackkiss @ 2007 07 03, 22:49)
asmeniškai su medicina (ačiū Dievui) Graikijoj susidurt neteko, tik girdėjau iš kitų šaltinių apie žemą lygį, tad kaip iš tikro nežinau... nors tiesa, mane labai nustebino, jog Graikijoj nėra tokio dalyko kaip bintas doh.gif

na man asmeniškai irgi dar (irgi ačiū Dievui) neteko susidurt.. bet teko lankytis poroje ligoninių kartu su draugu, tai kraupt neteko... man aplamai šlykštoka visose ligoninėse... blush2.gif tai tose kur lankiausi nesiskyrė kažkaip nuo lietuviškų unsure.gif (nuo suomiškų skyrėsi gerokai)
tik va jau kelinta diena ieškau pirkt pakaitalo savo elektriniam dantų šepetėliui, nu ir nerandu niekur pirkt... unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti