Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(blackkiss @ 2007 06 29, 13:53)
aha, mes jau su citroeniku c3 į mažuliuką kalniuką neįvažiavom doh.gif  lotuliukas.gif  teko ratu apvažiuot..... tai su atosu matyt išvis kokiam mieste būtume likę...  biggrin.gif

nu nezinau koks turejo but kalnas , kad i ji neivaziuot biggrin.gif mes per penkias dienas apvaziavom tiek kalniuku ir kalnu, kad iki siol juos sapnuoju! ir tikrai jokiu problemu. aisku leciau i kalniuka, bet per tuos serpantinus ir taip greitai neleksi.jei koks aukstesnis kalnas, tai 40km/val normaliai ivaziuodavom. tikrai dziaugemes masinyte. ir mazai kuro eme. mes pravaziavom 1400km (cia su viena nakvyne masinoj prie Frankokastelo tvirtoves, kad nereiketu grizinet i Stalida, laiko sutaupymui), o sunaudojom kazkurtai 84ltr.
Atsakyti
mes isskrendame Liepos 3 diena 4u.gif gal yra kolegu? smile.gif
Stalida-Malija.

Ir labiausiai bijome iskepti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(blackkiss @ 2007 06 29, 13:59)
tai nieko keturiese paimsit ant rankų ir užnešit jei ką irnesakyk.gif  lotuliukas.gif  o jei rimtai reik žiūrėt kokiom vietovėm važinėsit..jei kalnuotom, geriau galingesnę smile.gif mum sakė, oi jum tai užteks, kalnų nėra..mhm doh.gif

Nu važiuosim aplink lassithi plokščiakalnį g.gif

QUOTE(bala_nemate @ 2007 06 29, 14:15)
jabitute...doh.gif o taip stengiausi ta atstuma parodyt... zodziu, nuoroda:Mazas Kretos zemelapis

O siaip kazkaip cia primeciau, kad mus kokie 103 km skirs  lotuliukas.gif

Tai kas tie 103 km irnesakyk.gif
Tu eisi link manęs, aš link tavęs, ir gal po kelių savaičių susitiksim hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 29 birželio 2007 - 13:50
QUOTE(roma @ 2007 06 28, 12:47)
Man labiausiai neaišku kodėl skiriasi orų prognozė Kretoje ten esančių poilsiautojų ir internete.Esantys ar gryžę sako,kad 40-45 laipsniai.Internete rodo apie 35.Ar aš ką ne taip suprantu?

Siap esu gidejusi kad per kai kurias prognozes pranesa vidutine paros temperatura, tai gal cia tas atvejis ir butu g.gif nes panasu: diena 45, nakti 30 ir vidurkis apie 35 gaunasi...
beje, noriu visas siek tiek nuraminti del karscio... seniai (pries 8 metus) kai buvau kretoj, buvo +50 pavesy.. tuomet per zinias pranesinejo kad jau patys graikai mirsta nuo karscio (kaip ir dabar kiek forume skaiciau), musu visi draugai persigande lauke musu sugriztant... blink.gif
ir... nieko - istverem.. viena pacia karsciausia diena buvo sunkoka, o turbut labiausiai del to kad ta diena pasirinkom ekskursija i knoso rumus.. tai prakeikiau as ta ekskursija uz kuria ir sumokejom novaturui belekiek ir dar po tuos griuvesius vaikstant pavesio neradom.. o siaip tai zinokit nepasakyciau kad butume ten tik mirka baseine - apvaziavom visa rytine pakrante ir dar nei masinoj nei viesbuti kondicionieriaus neturejom... doh.gif dabar, aisku vaziuosim daug geresnem salygom, nes tada labai pinigelius taupem.. bet visteik kreta paliko tik pacius geriausius prisiminimus - ir liepos 17 ivykdysiu savo pazada i ja sugrizti thumbup.gif
Atsakyti
Gal dar trumpai surasysiu savo marsrutus:
1 diena: atskridom, ilsejomes prie juros
2 diena: nuvaziavom autobusu i Herakliona, o po pietu -nuo Herakliono i Retimno
3 diena: nuejom pesciom iki Maljos rumu griuvesiu, po to austobusu i Agion Nikolajos
4 diena: i Herakliona , o is ten i Santorini (Fira, ekskursija i vulkana,autobusu i Ija, ten nakvyne)
5 diena: dar Santorinis. autiku i raudonaji papludimi, po to i baltaji. po to autiku iki Pirgos miesto. po to autiku atgal i Fira. po keliu valandu autiku i uosta ir atgal i Herakliona. Islipe is katamarano is karto i laiva ir i Atenus
6 diena: visa diena Atenose
7 diena :atplaukem ryte i Herakliono,i Stalida ir ilsejomes prie juros
8 diena: prie juros
9 diena: su vietine agentura i Samarija
10 diena: issinuomavom masina 5 dienom. pirmos dienos marsrutas Stalida-Milatos urvas-Ag.Nikolajos-Gurnia ruinos-Touplu vienuolinas-Kato Zakros (rumu griuvesiai)- Palekastro ruinos-Vai papludimis-Stalida
11 diena: Stalida-Neapoli-Elunda (kazkokiu siauru keliu ir per kaimelius vaziavom, ne per Ag.Nikolaos, vaizdai buvo nuostabus)-Spinalonga-Ag.Nikolaos-Neapoli-plato Lasisi-Dikteon urvas-moteru vienuolinas uz Psihro kaimo-Heraklionas-Knosso rumai-Stalida
12 diena: Stalida-Heraklionas - link Dafnes vaziuojant senovines kapines-Heraklionas-Kurnas ezeras-Aptera griuvesiai(vienuolinas, tvirtove, cisternos)-Hania-Akrotiri (Ag.Triada vienuolinas,Guverneto vienuolinas, Katoliko vienuolino ruinos ir prie ju urvas)-Hania-Vrisses-Frankokastelo tvirtove, cia likom nakvot
13 diena: Frankokastelo tvirtove-Prevelio vienuolinas-Prevelio papludimis-pro Kurtalio tarpekli, per miliona mazu kaimeliu davaziavom iki Ag.Antonio urvo, jo baznyteles ir Ag.Antonio tarpeklio (puse jo praejom)- Arkadi vienuolinas-Elephterna ruinas-Anogia-Ideon urvas -Tilissos-Heraklionas-Stalida
14 diena: Stalida-Heraklionas-Ag.Varvara-Gortis-Festos rumai-Ag.Trias ruinos-Matala-Stalida, grizom ketvirta po pietu ir is karto prie juros
15 diena: iki keturiu prie juros, ir penkta isvykom i oro uosta

Atsakyti
O geras, kiek kainavo ekskursija į Atėnus?
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 06 29, 15:24)

60eur i abi puses zmogui ant denio. isplauki 21val ir atplauki 6ryto. Po to metro 0.7eur ir jau senamiestyj.o ten 12eur sumoki uz bilieta i Akropoli ir gali eit i dar 4 vietas. daugiau uz iejimus niekur nemokejom. Atgal tas pats -21val isplauki ir po 6 buni Heraklione.Issimiegojom gerai smile.gif turejom viena miegmaisi, tai ji paklojom , atsigulem dviese, ir kuo puikiausiai issimiegojom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 06 29, 15:24)

gal nori per toki karsti pakepti atenuose?? ten, jei nesi pajurio zonoje, tai tikras pragaras vasaros viduryje doh.gif
Atsakyti
As irgi jungiuos prie keliaujanciu i Kreta. Keliausim rugpjucio gale i Stalida-Malija "Cactus beach". Ar kas buvot siame viesbutyje? Mums isgyre kaip labai shaunu. Ar tikrai taip yra?
Atsakyti
Norėjau paklaust eilinį kart 4u.gif
Kas gero Elafonisyje? Nes į mūsų maršrutą įeina jis biggrin.gif

Nu koks grožis ta Matala unsure.gif tikrai ją reiks lankyt.

user posted image

user posted image
Atsakyti
grazu...bet man toks klausimuskas- ar tose uolose nera gyvaciu? man kazkaip drauge pripasakojo kad kai nuvaziavo prie ezero tai ten tuntai gyvaciu buvo tai dabar as ju visur bijosiu sutikti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ribosiuke @ 2007 06 29, 21:24)
grazu...bet man toks klausimuskas- ar tose uolose nera gyvaciu? man kazkaip drauge pripasakojo kad kai nuvaziavo prie ezero tai ten tuntai gyvaciu buvo tai dabar as ju visur bijosiu sutikti doh.gif

O ten galima po tas olas landžiot? blush2.gif
Atsakyti