Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Hegira @ 2007 06 29, 12:09)
Niu -zinokit skonio reikalas - skanu ar ne.... mirksiukas.gif
Valgiau, tiksliau ragavau kataifi ir labai jau saldu, visa burna nuo to saldumo traukia. Tai tiktai paragauti vertejo, bet tik tiek,- daugiau nesinori...  smile.gif
Ir is viso, visi ju saldumynai labai labai saldus, kaip ir turkijoje  smile.gif

na yra pas juos vienas kazkoks saldumynas, kurio is viso neimanoma is saldumo valgyti, man ragauti neteko, bet pasakojo graikai biggrin.gif o sitie saldumynai man labai patiko, uztenka viena kuri suvalgyti su kava be cukraus ir visai nieko.. nors mano draugei tai sunkiai sekesi kaip ir tau... bet kataifi jai patiko, nes maziau saldus buvo... na bet paragauti verta visiems, kad zinoti ar skanu ar ne biggrin.gif
kaip mano draugas graikas sako: saldumynai ir yra saldumynai, kurie turi buti saldus.. jei nesaldus, tai koks cia saldumynas? biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 06 28, 18:14)
Viena diena noretume apvaziuoti aplinkui Lassithi ploksciakalni, pasiziurekite zemelapyje, marsrutas atrodytu mazdaug taip:
Malia- Neapoli- Agios Nikolaos- Kritsa- Kalamafka- Males- Vianos- Ano- uzlipti i Dikti virsune- grizimas i Malia

Antra diena galbut Sitia ir Vai arba i Matala - dar galvojame.

Trecia diena galbut Falassarna ir Elafonissi sala - dar galvojame.

Siaip butu geriausia susitikti oro uoste ar pacioje Kretoje ir aptarti detales.[/color]

Nu kretomanai, kaip manot dėl maršruto  unsure.gif

siaip mano manymu marsrutas geras, tik as rinkciaus Matala vietoj VAI, o i Sitia galima ir autobusu nuvaziuoti, ir verta siaip tai... thumbup.gif

QUOTE(Makalius @ 2007 06 28, 22:30)
Ir dar: Pagalvojau ir sugalvojau aš tokį planą chuliganą ir noriu paklaust:
AR YRA STALIDOJ INTERNETO KAVINIŲ ? KOKIA VALANDOS KAINA? ax.gif

nezinau, kaip Stalidoj, bet Agios maciau viena kavine kur 2 eurai valanda, ir su skype... 4u.gif

QUOTE(dianita @ 2007 06 29, 11:29)
gerai trumpai pakomentuosiu:)

7. idaryti vynuogiu lapai, kas megsta rugstoka maista, tikrai patiks, tiekiama su tzatziki padazu (NE balandeliai, graikai turi ir balandelius, kaip ir musiskiai - mesa kopusto lapuose ir tiekiami karsti)

kas megsta surius, butinai paragaukite kepto fetos surio su pomidorais ir oreganu 4u.gif saldumynais dazniausiai vaisina nemokamai uzsisakius valgyti, bet tavernose dazniausiai siulo tokius idomius ala pyragelius is manu kruopu:) butinai paragaukite baklavos su kava, taip pat saltos frappe kavos (per karscius manau atgaivins)smile.gif

Ir patarimas: jei esate keliese, uzsisakykite is uzkandziu keleta patiekalu ir dalinkites, nes nemazos porcijos.. pvz uzsisakius idarytus pomidorus su paprika, tikrai dviems uztenka, tas pats keptas kietas ar fetos suris ir t.t. O jei ko nors nesuvalgysite, jie visada mielai supakuoja issinesimui 4u.gif

idaryti vynuogiu lapai vadinasi Dolmades, arba dolmadakia... ir vasarine ju versija yra tokia: tas pats idaras, bet ne vynuogiu lapuose, o cukiniju zieduose.. t.y. idaryti cukiniju ziedai.. kazkas fantastisko, zinokit, bet kiek zinau, cia grynai Kretos vietinis delikatesas, zemyninej Graikijoj ju nera...
ir dolmades tikrai nebutinai su tzadziki patiekiama, tiesa pasakius, dar ne karto neteko valgyt taip patiektu.. g.gif paprastai tai uzkandis prie raki ar tiesiog siaip su dakos (dziovinta duona)..

is saldumynu dar siulau paragaut jogurto su sirupe ismirkytais vaisiais, vynuogemis.. (kaip tik vakar valgiau, NEREALU!!)

mezedes (t.y. saltus uzkandzius) paprastai ir patiekia bendrai, niekada kazkam asmeniskai, ir kiekvienam po tuscia lekstele padeda... bent jau graikams taip daro, gal turistams kitaip... g.gif

tiesa, vakar valgiau ozkienos, nerealiai skanu buvo!!! viena skaniausiu kada nors mano valgytu mesu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 29 birželio 2007 - 11:24
siaip mano manymu marsrutas geras, tik as rinkciaus Matala vietoj VAI, o i Sitia galima ir autobusu nuvaziuoti, ir verta siaip tai... thumbup.gif

O tas maršrutas aplink Lasithi plokščiakalnį per kalnus ir gražius vaizdus driekiasi? Nenuobodu pvz kokiu greitkeliu varyt? hihihi.gif

nezinau, kaip Stalidoj, bet Agios maciau viena kavine kur 2 eurai valanda, ir su skype... 4u.gif

Nu geras, reiks pėdint iki Agios hihihi.gif
Tai gal kitur ir pigiau būna g.gif

Štai siūlau apie Kretą pažiūrėt reportažą ax.gif
Kreta

Beje, kiek pas šventą karvę auto nuoma kainuoja 3 dienom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 29 birželio 2007 - 11:43
QUOTE(Makalius @ 2007 06 28, 22:30)
Ir dar: Pagalvojau ir sugalvojau aš tokį planą chuliganą ir noriu paklaust:
AR YRA STALIDOJ INTERNETO KAVINIŲ ? KOKIA VALANDOS KAINA? ax.gif

Ankščiau tai, kiek girdėjau, Anastasia viešbuty pigiausias buvo Stalidoj - Malioj
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 06 29, 09:43)
O tas maršrutas aplink Lasithi plokščiakalnį per kalnus ir gražius vaizdus driekiasi? Nenuobodu pvz kokiu greitkeliu varyt? hihihi.gif

Patikek, tikrai nenuobodu hihihi.gif Kairen, desinen, aukstyn, zemyn....... ir visa kelia taip. O dar tikru serpantininiu keliu vaziuosi i plokstikalni - tai turetu patikti.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir bordiuru kai kur nera lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 06 29, 12:55)
Aha, girdėjau ir aš apie tai, tik kad surask tu man tą viešbutį doh.gif

jis yra lygiai vidury tarp stalidos ir malios miestu mirksiukas.gif tikrai nesunkiai surasi, nes ten nedideli atstumai, viskas labai šalia mirksiukas.gif klausei dėl mašinų, tai priklauso nuo to, kokią markę rinksitės, kokio dydžio, bei mechaninę ar automatą (pastarieji brangesni dvigubai)..Kai mes ėmėm, berods 3dienom reikėjo mokėt kaip už dvi..tik mes ne kretoj o chalkidikėj nuomavomės, bet kainos ten labai panašios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hegira @ 2007 06 29, 13:01)
Patikek, tikrai nenuobodu hihihi.gif Kairen, desinen, aukstyn, zemyn....... ir visa kelia taip. O dar tikru serpantininiu keliu vaziuosi i plokstikalni - tai turetu patikti.... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ir bordiuru kai kur nera  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Oooo geras lotuliukas.gif Man patiks thumbup.gif
Va žiūrėkit kur leidžiasi mūsų lėktuvukai 4u.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(blackkiss @ 2007 06 29, 13:01)
jis yra lygiai vidury tarp  stalidos ir malios miestu mirksiukas.gif tikrai nesunkiai surasi, nes ten nedideli atstumai, viskas labai šalia mirksiukas.gif  klausei dėl mašinų, tai priklauso nuo to, kokią markę rinksitės, kokio dydžio, bei mechaninę ar automatą (pastarieji brangesni dvigubai)..Kai mes ėmėm, berods 3dienom reikėjo mokėt kaip už dvi..tik mes ne kretoj o chalkidikėj nuomavomės, bet kainos ten labai panašios smile.gif

Pagal šventos karvės katalogą gal ir rasiu viešbutį hihihi.gif
O kažur skaičiau, kad 29 eurai parai kainuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 29, 12:23)
idaryti vynuogiu lapai vadinasi Dolmades, arba dolmadakia... ir vasarine ju versija yra tokia: tas pats idaras, bet ne vynuogiu lapuose, o cukiniju zieduose.. t.y. idaryti cukiniju ziedai.. kazkas fantastisko, zinokit, bet kiek zinau, cia grynai Kretos vietinis delikatesas, zemyninej Graikijoj ju nera...
ir dolmades tikrai nebutinai su tzadziki patiekiama, tiesa pasakius, dar ne karto neteko valgyt taip patiektu.. g.gif  paprastai tai uzkandis prie raki ar tiesiog siaip su dakos (dziovinta duona)..

is saldumynu dar siulau paragaut jogurto su sirupe ismirkytais vaisiais, vynuogemis.. (kaip tik vakar valgiau, NEREALU!!)

mezedes (t.y. saltus uzkandzius) paprastai ir patiekia bendrai, niekada kazkam asmeniskai, ir kiekvienam po tuscia lekstele padeda... bent jau graikams taip daro, gal turistams kitaip...  g.gif

tiesa, vakar valgiau ozkienos, nerealiai skanu buvo!!! viena skaniausiu kada nors mano valgytu mesu thumbup.gif

yra graikijos zemynineje dalyje cukiniju ziedai idaryti, pati valgiau.. o siaip tai graikai tiekia tai, ka turistai uzsisako, tai va ir siulau uzsakineti bendrai uzkandzius, nes po to nesuvalgysite... o tuscias lekstes atnesa kiekvienam asmeniskai visada, tai tiesa..
tie suktinukai is vynuogiu lapu buna ir su tzatziki (man taip patieke, o ir nuotraukoje matosi), o valgyti gali kaip nori (graikai patys tai is tiesu valgo kaip uzkandi prie rakes, cia tiesa, bet jus tai ne graikai tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 06 29, 13:05)
Oooo geras lotuliukas.gif Man patiks thumbup.gif
Va žiūrėkit kur leidžiasi mūsų lėktuvukai 4u.gif

user posted image
Papildyta:

Pagal šventos karvės katalogą gal ir rasiu viešbutį hihihi.gif
O kažur skaičiau, kad 29 eurai parai kainuoja g.gif

rasi tu tą viešbuty, jis matomoj vietoj, šiek tiek tolėliau nuo jūros nei visi, o už jo kalnas.... 4u.gif nežinau kiek parai, bet ką tu ten veksi prie kompo 24val biggrin.gif ...namie prisisėdėsi smile.gif
dėl lėktuviukų tai jie dar ir staigiai leidžias,nes oro uostas prie pat kranto tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2007 06 29, 13:10)
yra graikijos zemynineje dalyje cukiniju ziedai idaryti, pati valgiau..

ir kaip? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(blackkiss @ 2007 06 29, 13:11)
nežinau kiek parai, bet ką tu ten veksi prie kompo 24val biggrin.gif ...namie prisisėdėsi smile.gif

Aš kalbėjau apie mašinos nuomą parai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 29 birželio 2007 - 12:13
QUOTE(Makalius @ 2007 06 29, 13:12)
Aš kalbėjau apie mašinos nuomą parai  lotuliukas.gif

doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ne mašinos nuomos tikrai nerasi už tokią kainą...čia kur radai, neabejoju, ne su pilnu draudimu, o tokios neimkit schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(blackkiss @ 2007 06 29, 13:11)

zinok ten viskas skanu, visko ragauk, tada atsirinksi kas tau skanu ir kas ne:) man asmeniskai kai karsta tai tik ir norisi ivairiu darzoviu patiekalu valgyti, kartais zuvies, o va mesa ne pro kur schmoll.gif o tie ivairus darzoviu patiekalai (ir uzkandziai, ir karstieji) nera tokie jau brangus, taigi ir ekonomiska biggrin.gif
nepamirsk makaliau mineralinio vandens bloka nusipirkti kai atsikraustysit i sofokli smile.gif

oi nepastebejau kad cia blackiss parase, galvojau makalius lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 29 birželio 2007 - 12:17