sveikos papildysiu ,kad mano grupes mamai aukletoja uzsimine atseit internete mate ,kad raso apie sergancius nuo darzelio vaikus tai itariu cia taip ir bus.
QUOTE(smilga saule @ 2006 10 02, 10:26)
sveikos papildysiu ,kad mano grupes mamai aukletoja uzsimine atseit internete mate ,kad raso apie sergancius nuo darzelio vaikus tai itariu cia taip ir bus.
Reiskias man ne paranoja , nes itarimai pasitvirtino! Na ir , tegul pasiskaito mielos aukletojos, kas negerai ir daro isvadas!
Tiesa, pokalbis akis i aki su aukletojom ir net pacia direktore jau ivyko Dekui ryztingoms mamytems
Tikekimes, kad reikalai pasitaisys ir musu vaikai bus saugesni
Klausmelis :
norejau pasiteiraut mamu, ar yra alergisku vaiku, lankanciu musu darza? Juk siais laikais labai retas vaikas yra niekam nealergiskas. Ir nemanau, kad visi alergiskieji sutelpa i jiems pritaikytus darzelius (turiu galvoj maitinima) . Gal galetu kuri nors pasidalinti patirtimi, kaip einasi lankyti Raudonkepuraite vaikams, kurie turi sia beda.
norejau pasiteiraut mamu, ar yra alergisku vaiku, lankanciu musu darza? Juk siais laikais labai retas vaikas yra niekam nealergiskas. Ir nemanau, kad visi alergiskieji sutelpa i jiems pritaikytus darzelius (turiu galvoj maitinima) . Gal galetu kuri nors pasidalinti patirtimi, kaip einasi lankyti Raudonkepuraite vaikams, kurie turi sia beda.
QUOTE(oregano @ 2006 10 08, 12:50)
Klausmelis :
mano dičkis alergiškas lankė šitą darželį, jokių problemų kaip ir nebuvo. Bet žiūrint kam vaikis alergiškas, jei maisto produktams - čia jau kita kalba.
QUOTE(Soni @ 2006 10 08, 13:34)
mano dičkis alergiškas lankė šitą darželį, jokių problemų kaip ir nebuvo. Bet žiūrint kam vaikis alergiškas, jei maisto produktams - čia jau kita kalba.
Na, musu vaikinas yra jautresnis grynam karves pienui ir morkoms. Nera taip, kad visiskai vengtume pieno produktu, valgo ir varske, ir grietine, ir kt. tik, zinoma, nekemsam ju pusryciams, pietums ir vakarienei... Privengiam medaus, sokolado, vistos kiausu, kai kuriu sulciu . Buna, kad, jei siek tiek ko padaugina, - paberia zandukus (tiesa, dabar pradejom duoti Marsiecius, tai ziauriau isbere ).. Bet baisiai dideles problemos kol kas nematem, todel perdaug nesibaidem paprasto (nespecializuoto) darzelio . Kiek ji lankem, lyg tvarkoj, bet gal darom klaida... Tai ir sugalvojau (gal truputi ne i tema), bet paklausti mamyciu apie ju patyrima siuo klausimu
O gal, jei kartais musu grupej esama daugiau tokiu linkusiu i alergija vaiku, butu galima pasneketi su sesele, kad kai kuriu produktu vaiku racione naudotu maziau...
Negi mes vieni tokie?...
Negi mes vieni tokie?...
maniskis ne is zuikuciu grupes, bet pernai kai pradejom lankyti, pildziau anketa, ir ten buvo skiltis ko vaikutis nemegsta ar negali valgyti. maciau kad net ant virtuveles duru prilipinti vaikuciu vardai ir pazymeta kas ko nevalgo. nematau dideles problemos, tereikia aukletojai pasakyti, ko jusu vaikutis negali valgyti. skaiciau ir stebejausi, kad jums daug kas netinka. ka tik pradejot lankyti o priekaistu n. nemanau kad aukletoja gali daryti skersveji tam kad vaiku maziau liktu grupeje, kad jie susirgtu. o jei pradaro langa kai lauke 25, tai nematau nieko blogo. ir dar, jei tai butu jauna aukletoja, neturinti vaiku, galetumet sakyti, bet kai zmogus metuose, pati turinti vaikus, nemanau (ir esu isitikinus) kad sitaip nesielgia.
o be to, jei norit kad vaikiuku jusu ideliai pasirupintu, veskit tarkim i Gandriuka. labai puikus darzelis, vaiku grupeje 5-6, o aukletoju 3-4. susimokesit mokesti nemaza, bet turesit simtaprocentines prieziuros garantijas. o gal ir ne.taip kad nekaip skaitosi tie jusu pasisakymai. nesupykit uz teisybe.
o be to, jei norit kad vaikiuku jusu ideliai pasirupintu, veskit tarkim i Gandriuka. labai puikus darzelis, vaiku grupeje 5-6, o aukletoju 3-4. susimokesit mokesti nemaza, bet turesit simtaprocentines prieziuros garantijas. o gal ir ne.taip kad nekaip skaitosi tie jusu pasisakymai. nesupykit uz teisybe.
QUOTE(saldute @ 2006 10 10, 01:13)
1.maniskis ne is zuikuciu grupes, bet pernai kai pradejom lankyti, pildziau anketa, ir ten buvo skiltis ko vaikutis nemegsta ar negali valgyti. maciau kad net ant virtuveles duru prilipinti vaikuciu vardai ir pazymeta kas ko nevalgo. nematau dideles problemos, tereikia aukletojai pasakyti, ko jusu vaikutis negali valgyti.
2.skaiciau ir stebejausi, kad jums daug kas netinka. ka tik pradejot lankyti o priekaistu n. nemanau kad aukletoja gali daryti skersveji tam kad vaiku maziau liktu grupeje, kad jie susirgtu. o jei pradaro langa kai lauke 25, tai nematau nieko blogo. ir dar, jei tai butu jauna aukletoja, neturinti vaiku, galetumet sakyti, bet kai zmogus metuose, pati turinti vaikus, nemanau (ir esu isitikinus) kad sitaip nesielgia.
3.o be to, jei norit kad vaikiuku jusu ideliai pasirupintu, veskit tarkim i Gandriuka. labai puikus darzelis, vaiku grupeje 5-6, o aukletoju 3-4. susimokesit mokesti nemaza, bet turesit simtaprocentines prieziuros garantijas. o gal ir ne.taip kad nekaip skaitosi tie jusu pasisakymai. nesupykit uz teisybe.
2.skaiciau ir stebejausi, kad jums daug kas netinka. ka tik pradejot lankyti o priekaistu n. nemanau kad aukletoja gali daryti skersveji tam kad vaiku maziau liktu grupeje, kad jie susirgtu. o jei pradaro langa kai lauke 25, tai nematau nieko blogo. ir dar, jei tai butu jauna aukletoja, neturinti vaiku, galetumet sakyti, bet kai zmogus metuose, pati turinti vaikus, nemanau (ir esu isitikinus) kad sitaip nesielgia.
3.o be to, jei norit kad vaikiuku jusu ideliai pasirupintu, veskit tarkim i Gandriuka. labai puikus darzelis, vaiku grupeje 5-6, o aukletoju 3-4. susimokesit mokesti nemaza, bet turesit simtaprocentines prieziuros garantijas. o gal ir ne.taip kad nekaip skaitosi tie jusu pasisakymai. nesupykit uz teisybe.
1.Labai Jums dekui uz informacija del valgio
2. Labai atsiprasau, jei pasirodziau per daug ikyri savo bandymais papriekabiauti... Bet del savo ir kitu vaiku geroves tikrai netylesiu, jei matau kazkokius trukumus As irgi nieko pries, jei pradaro langa, ypac jei uz lango 25 Bet deja ne viena mama gali paliudyti, kad buvo pradaromi beveik ar net visi langai, trauke skersvejis, o uz lango toli grazu ne +25... Bet sita problema jau isspresta, todel nematau prasmes vel apie tai diskutuoti O tuo labiau irodineti, kad cia ne paranojisku mamu issigalvojimas
3.Tikrai nepykstu uz jusiske teisybe Kazkur jau minejau, kad esame paciu maziausiu ir svieziausiu darzelio lankytoju mamos, todel gal per jautriai i viska reaguojame- vaiku ligas, psichologine busena naujoj aplinkoj (to pasekoje jau keletas vaikiuku paliko grupe )...
Na bet bent jau pagaliau kazkokia diskusija ivyko
taip, tai kas vyksta pirma karta visada truputi baugina ir kelia nerima. bet, tai aisku labai subjektyvu, lankot tikrai darzeli. sekmes
O man jau pradejo atsibosti kai kurie dalykeliai darzelyje anksciau is kitu isgirsdavau ,bet nenorejau tiketi o kai pati kai ka pan pamaciau vaiksciodama su drauge kuri ten gyvena netolies,tai nuomone pakeiciau,aukletojos uzstoja ir geriau pasirupina tais vaikucias kuriu teveliai nesa dovaneles,kai kurie net daznai nesa o as galvoju ar tik neteks ir man taip daryti vien del to ,kad nebutu kai kuriu smulkmenu kurios jau jauciasi.
QUOTE(Emile569 @ 2006 12 20, 19:55)
O man jau pradejo atsibosti kai kurie dalykeliai darzelyje anksciau is kitu isgirsdavau ,bet nenorejau tiketi o kai pati kai ka pan pamaciau vaiksciodama su drauge kuri ten gyvena netolies,tai nuomone pakeiciau,aukletojos uzstoja ir geriau pasirupina tais vaikucias kuriu teveliai nesa dovaneles,kai kurie net daznai nesa o as galvoju ar tik neteks ir man taip daryti vien del to ,kad nebutu kai kuriu smulkmenu kurios jau jauciasi.
o kas konkrečiai jaučiama?Labai įdomu, kadangi planuoju ten ir savo mažylį leisti. Galit ir į až parašyt.