Man kažkodėl atrodo,kad mamos pavadina savo vaikučius "mandrais" vardais vedamos egoistiškų paskatų.. mol man gražiai skamba, tai kokios čia dar bėdos gali būt
O,kad užaugęs tas vaikas kentės dėl to vardo, tai reta susimąsto. Vaikai sugeba išsišaipyti iš bet kokio vardo jei jie to nori, tačiau tos "mandravonės" tai kvieste kviečia tuos vaikus bent kažką leptelti. Reikia prisiminti, kad vaikai nemąsto taip kaip suaugę. Nors vėlgi, jei vaikams nepatiks pats vaikas,tai išsityčios ir iš normalaus vardo. Vat aš (Dovilė) bėdų neturėjau apart nuo vieno karto kai mokytoja klaidą padarė rašydama ir parašė Dobilė. Viskas buvo trečioj klasėj,bet dar dabar atsimenu kokią gėdą turėjau
(nors man visada atrodė,jog Dovilė visiem asocijuojasi su vienu negražiu žodeliu,tai tik ir laukdavau kur čia kas puls
) O vat klasiokas Sergėjus tai daug daugiau tokių atsiminimų turi..
Man laaabai gražiai skamba vardas Lietus
Bet savo vaiko taip nevadinčiau (nors negyvenam Lietuvoje). Tiesiog būtų gaila pačio berniuko
Nors ir tai šis vardas (tuolab,kad nebūtų naudojamas Lietuvoje) skamba kaip muzika prieš Kunigundą.. Gražus vardas ar ne - tai kiekvieno skonio reikalas. Tačiau nemanau,jog mama nėra pajegi suprasti,jog vaikas su tokiu vardeliu bus išjuokiamas. Ir paaugusiai merginai tikriausiai nebus linksma. Matyt net nesusimąstė.
Taigi mamos, negalvokime vien apie save. Jūs suteikiate žmogui vardą kurį jis nešios VISĄ gyvenimą (ar bent jau iki pilnametystės
).. nereikia būt šūstrom, madingom ir naujoviškom.
Svarbiausia yra suteikti vaikui tokį vardą, kuris netrukdytų jam gyventi. O ar tai senoviškas ,naujoviškas, lietuvišas, ispaniškas ir t.t. netaip ir svarbu. Tik rekia blaiviai apmąstyti ar tas Chosė Kalderonas bus laimingas augdamas tarp Pijų,Luknių,Rūtų,Mantų t.y. lietuviškų vardų...
Kartais nėra blogai būti juodąja avele, bet negi jūs norite savo vaiką išskirti net jo gėdos kaina? Yra daug gražių vardų kurie nesukelia didesnio diskomforto jiems turintiems. Tai kodėl būtent rinktis tokį,kuris tikrai bus šaltinis išsityčiojimų?
Nors kas čia žino kaip bus po dvidešimties metų.. Gal Kunigunda bus pats populiariausias vardas, gal žiū ir prezidentas bus koks Chosė Kalderonas Petrauskas..
Prašau neįsižeisti,čia tik mano nuomonė.